Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: 30 svi 2020, 04:08.

ADS

Pravila foruma


Pravila forumaTema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2 post(ov)a ] 
ZAKON I RED 
Autor/ica Poruka
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Avatar

Pridružen/a: 29 ožu 2008, 17:56
Postovi: 25
Post ZAKON I RED
Pravila Ponašanja na HR-oružje Forumu (04.04.2008. - 15.08.2009) - velicina texta starih pravila umanjena radi bolje preglednosti novih pravila
1. MODERATORI I MODERIRANJE
Moderatori rade na očuvanju reda, odnosno nadgledaju poštivanja pravila Foruma. Za svako kršenje bilo kojeg propisanog pravila moderator može obrisati ili editirati Vaš post.
Kada korisnik prekrši neko od pravila ovog foruma moderator ili administrator mu može dati opomenu (žuti ili crveni karton) ovisno o težini prekršaja. Uzastopno kršenje pravila rezultira privremenim ili trajnim izgonom (banom) sa foruma. Iznimno u slučaju grube povrede pravila korisnik može odmah dobiti ban bez prethodnih opomena.
Žaliti se možete isključivo moderatorima putem e-maila ili privatnih poruka (PP). Na ponašanje moderatora možete se žaliti administratoru također putem e-maila ili privatnih poruka (PP).

2. STATUS INSTRUKTORA
Članovi foruma koji pokažu iznimno znanje o nekim ili svim područijima koji se tiču foruma hr-oruzje dobit će prema diskreciji ADMINISTRATORA, a na izglasani prijedlog moderatora status instruktora i special rank koji će označavati priznati nivo stručnosti člana. Ako član prihvati svoju poziciju, dužan je staloženo i smireno dati odgovore koje misli da treba dati i ne ulaziti u prepirke sa članovima foruma koji ne znaju i ne žele naučiti. Takve slučajeve rješavaju moderatori automatski ili po izričitom zahtjevu instruktora.

3. PRVO PRETRAŽI, A ONDA PITAJ
Odgovor na pitanje prvo pokušajte naći sami. Zato najprije pročitajte upute za korištenje foruma, pretražite forum ili pretražite web. Tek kad ste uložili razuman ljudski trud i iscrpili sve mogućnosti, postavite pitanje. Neki naši forumi imaju vlastita česta pitanja (ČPP, FAQ), pa prije postanja provjerite i njih. Ako Vaša pretraga nigdje ne urodi plodom, tek onda postavite pitanje. Nemojte očekivati da će drugi članovi foruma Vaše osobne ideje ocijeniti toliko značajnima ili zanimljivima da bi se našli motivirani za njih odvojiti veliku količinu vremena. Korisnici koji čekaju rješenje na pladnju neće naići na odobravanje ostalih članova.

4. IMENOVANJE TEMA (THREADOVA)
Imenujte svoje teme smisleno i podrobno tako da se iz naslova teme može vidjeti o čemu se radi. Dobar naslov je npr. "Kako napraviti pokretnu metu" ili "Molim mišljenja o Diani Panther 21". Primjeri vrlo loših naslova jesu "Heeelllpp", "Pomoć", "Prijedlog". Zadržavamo pravo da uklonimo, izmjenimo, premjestimo ili zatvorimo temu čiji naslov ne ukazuje na predmet rasprave.

5. ILEGALNE RADNJE
Linkovi i attachmenti na crack, warez, hack, virus, ukradene sadržaje, sadržaje koji krše autorska prava vlasnika nekog djela, sajtove s govorom mržnje i ostale ilegalne sajtove i sadržaje strogo su zabranjeni, a zabranjeno je i njihovo spominjanje ili poticanje na ilegalne radnje. Ilegalne (i na Forumu nedozvoljene) one su radnje koje sankcioniraju zakoni Republike Hrvatske. Najstrože je zabranjeno kupoprodaja, razmjena ili pokazivanje ilegalnog oruzja ili drugog oružja koje na neki drugi način krši zakone RH. Također, rasprava i prikazivanje ubijanja životinja mimo lovačkih kodeksa ili u prehrambene svrhe je zabranjena. Prikaz ili priča o mučenju životinja u bilo koje svrhe nije dozvoljeno na ovom forumu. Za sve takve pokušaje iz ovog paragrafa administrator zadržava pravo prijave policiji.

6. REKLAMIRANJE
Reklame su dozvoljene samo u forumu "Mali i veliki oglasi" i to u umjerenoj količini. Svaki post koji ima bilo kakav affiliate link smatra se reklamom i bit će obrisan. Reklamiranje putem osobnih poruka (PP-ova) nije dozvoljeno. Moderatori i administratori zadržavaju pravo da i neke druge postove ocijene reklamama ili da ocijene da se netko prečesto reklamira.

7. ODNOS S ČLANOVIMA FORUMA
Poštujte sve članove foruma i ne vrijeđajte ih na osobnoj i intelektualnoj razini - možete kritizirati jedino njihove postupke. Ponašajte se onako kako biste se ponašali uživo u razgovoru sa slabo poznatom osobom starijom od vas.
Također imajte na umu da je iznošenje neistinitih tvrdnji, koje mogu štetiti časti ili ugledu, kažnjivo djelo klevete, a teže je ukoliko je izneseno pristupačno većem broju osoba (v. čl. 200 Kaznenog zakona RH).

8. PAZITE KAMO I KOLIKO POSTATE
Postavite svoje pitanje u pravom forumu i SAMO JEDANPUT. Pročitajte opise svakog foruma. Pogledajte kakvi se postovi postaju o određenom forumu i usporedite to s vašim pitanjem.

9. JEDAN KORISNIK = JEDAN LOGIN
Svaki korisnik ima pravo na korištenje samo jednim korisničkim računom (account, login). U slučaju da je korisnik zaradio zabranu pristupa, nije dozvoljena ponovna registracija osim u dogovoru ISKLJUČIVO sa administratorom foruma. Svaki novi account će biti brisan u slučaju da se ustanovi da je osoba već prije bila isključena s foruma.

10. AVATARI
Korištenje uvredljivih i općenito neprikladnih avatara (sličica koje predstavljaju članove) nije dozvoljeno. Moderatori i administrator zadržavaju pravo odrediti što je prikladno, a što ne.

11. POTPIS (SIGNATURE)
Korištenje uvredljivih i općenito neprikladnih potpisa (signaturea) nije dozvoljeno. Moderatori i administrator zadržava pravo odrediti što je prikladno, a što ne.
U potpisu nisu dozvoljene slike.
U potpisu smijete držati najviše 4 reda teksta, uključujući i prazne redove, gdje veličina fonta ne smije prelaziti veličinu fonta kojom su prikazani postovi na forumu. Ovo pravilo ne odnosi se na administratore i moderatore koji u potpisu mogu imati sadržaj važan za funkcioniranje foruma.
Dopušteno je diskretno oglašavanje linkova na osobne web stranice. Nisu dopušteni linkovi na komercijalne internet stranice ili stranice iste ili slične tematike kao hr-oružje osim izričito u dogovoru sa administratorom.

12. SKRETANJE S TEME (OFFTOPIC RASPRAVE)
Suzdržavajte se od odgovora koji se ne tiču teme (tzv. "offtopic" odgovora). Ako ste jako "društveni" ili ne možete izdržati, offtopic rasprave premjestite u forum Vox Populi.

13. VOX POPULI – NEMODERIRANI FORUMJedini forum koji se aktivno ne moderira jest Vox Populi. Tu se možete potpuno opustiti, družiti i flejmati.
Doduše, niti na ovom dijelu Foruma nisu dopuštene bilo kakve političke, religiozne, nacionalno obojene teme, kao niti vrijeđanja ostalih članova Foruma. Zbog vašeg mišljenja izraženog u Vox Populi također možete zaraditi trajni progon (ban).
U Vox Populi nisu dozvoljene ilegalne radnje definirane u članku 5. "Ilegalne radnje"

14. SPAMANJE NA FORUMU
Spam je kažnjiv. Ponavljanje istih replika, otvaranje istih ili vrlo sličnih topica na istim ili različitim podforumima u vrlo kratkom vremenskom razdoblju smatra se spamom.

15. NAKNADNO BRISANJE TEMA NA ZAHTJEV ČLANOVA
Članovi nemaju pravo tražiti brisanje svojih threadova/postova iz bilo kojih razloga.
Ono što napišete - iza toga stojite, bez obzira na protek vremena tj. različito stanje stvari u sadašnjosti u odnosu na stanje stvari u trenutku pisanja teksta. Sve napisano automatski spada u sadržaj ovog foruma/weba i kao takvo se ne može brisati. Teme/postovi se brišu samo u iznimnim situacijama i to samo po nahođenju moderatora ili administratora.

16. INTELEKTUALNO VLASNISTVO MATERIJALA
Svako intelektualno vlasništvo objavljeno na forumu je odgovornost donosioca materijala. Forum hr-oruzje ima pravo ne obrisati materijal na zahtjev donosioca (člana) ali isto tako zadržava pravo ukloniti materijal i sve naknadne rasprave o tom materijalu na izričit pismeni zahtjev tvorca intelektualnog materijala ili posjednika prava korištenja i distribucije već navedenog materijala. Intelektualno vlasništvo je definirano zakonom i ako niste sigurni provjerite sa autorom materijala ili posjednikom prava na materijal smijete li objavljivati njegov sadržaj. Forum i stranica HR-Oružje se unaprijed ograđuje od protuzakonitih akcija svojih članova i uklonit će sadržaj na već definirani način.


17. OSTALA PRAVILA FORUMA
(Ne)pismenost pojedinih članova foruma je njihova stvar. Nije uobičajeno upozoravati nekoga i ispravljati nečije griješke u tipkanju, gramatici ili pravopisu.

Ako pišete VELIKIM SLOVIMA smatrat će se da VIČETE. Vikanje u društvu smatra se nepristojnim, baš kao i vikanje na forumu. Kad vam moderator obriše topic čiji je naslov i uvodni post napisan velikim slovima, znajte da se ne radi o cenzuri.

Probajte što manje šareniti poruke. Ne pretjerujte sa korištenjem smajlića, interpunkcijskih znakova, UBB kodova ([red][/red], [blue][/blue], , ) i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu. Njih treba upotrebiti samo u slučaju kada je potrebno izdvojiti neku misao: na primjer, masna slova koja se dobivaju pomoću bold tag-a. Korištenje velikih fontova slova također nije preporučljivo. Moderatori i administratori će Vas upozoriti svaki put kad pretjerate u bilo čemu od ovdje navedenog.

Ne citirajte bez potrebe. Korisnici često bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brišite djelove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad Vaše, gotovo je sigurno da nema nikakve potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na što točno odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na više njih, koristite umjerene tagove kako biste dali ostalima do znanja na koji dio teksta se vaš odgovor odnosi, ali nikako nemojte dozvoliti da citat predstavlja veći dio poruke koju pišete.

Trudite se ne diskriminirati nekoga zbog godina, iskustva ili stavova. Svi smo različiti i to je bogatstvo ovog foruma. Ako smatrate da su nečiji stavovi ili mišljenja glupi, ne morate mu nužno to reći. Možda ste u krivu.
Objavljivanje e-mail adresa, osobnih podataka (poput brojeva telefona ili imena, adresa i sl.) članova foruma, ukoliko su Vam poznati ili ako o njima samo nagađate, najstrože je zabranjeno i kao takvo će se sankcionirati. I Vi ste član foruma i to vrijedi i za Vaše osobne podatke.
Javno objavljivanje sadržaja privatnih poruka je također zabranjeno bez dozvole osobe koja je tu privatnu poruku napisala.

Prijava tuđih PM poruka moderatorima ili administratorima je dopuštena:
1. samo ukoliko se radi o izriječitoj prijetnji članu, moderatoru, administratoru ili samom forumu
2. radi se o informaciji bitnoj za funkcioniranje foruma i održavanje međuljudskih odnosa na forumu

Prepucavanja i rasprave koja se tiču samo Vas i određene osobe (ili određenih osoba) je vrlo preporučljivo obavljati preko privatnih poruka dok je dopisivanje u skladu s zakonom.

Neki na forum dolaze kako bi razmjenjivali mišljenja i raspravljali, neki kako bi se razonodili, neki kako bi provocirali druge i zabavljali sebe. Na Vama je da li ćete nečije pisanje shvatiti ozbiljno ili ne.

Ne zaboravite da pozitivni zakonski propisi vrijede i na Internetu. Nijedan diskutant na Forumu HR-oružje u svojim postovima ne smije kršiti zakone i Ustav RH.

Moderatori na forumu smiju, po svojoj slobodnoj procjeni, brisati sve ono za što smatraju da krši gore navedena pravila i/ili zakone Republike Hrvatske.

18. NAČIN KAŽNJAVANJA KORISNIKA KOJI SE NE PRIDRŽAVAJU GORE NAVEDENIH PRAVILA:
1. Usmena opomena za sitan prijestup bez udaljenja sa foruma
2. Privremena zabrana pristupa forumu u trajanju 3-14 dana
3. Trajno isključenje sa foruma

Moderatori i administrator odlučuju o snazi prijestupa po svojem nahođenju uz pravila foruma kao orjentir u dodjeli stegovne mjere


REGISTRACIJOM POTPISUJETE RAZUMIJEVANJE PRAVILA
Klikom na gumb za prihvaćanje prilikom registracije na forumu potpisujete da ste razumjeli ova pravila i da ćete se ih pridržavati.


24 stu 2008, 22:16
Profil
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Avatar

Pridružen/a: 30 ožu 2008, 20:55
Postovi: 6195
Lokacija: Zagreb
Post Re: ZAKON I RED
IZMJENJENA I DOPUNJENA PRAVILA FORUMA (15.08.2009)
(dijelovi texta u pravilima ponašanja preuzeti sa sljedećih linkova, na koje bi svakako bilo dobro obratiti pažnju)
http://www.hr-netiquette.org/pravila/#forumi
http://www.hr-netiquette.org/wp/archive ... moderator/

Pravila Ponašanja na HR-oružje Forumu

1. MODERATORI I MODERIRANJE
Moderatori rade na očuvanju reda, odnosno nadgledaju poštivanja pravila Foruma. Za svako kršenje bilo kojeg propisanog pravila moderator može obrisati ili editirati Vaš post.
Kada korisnik prekrši neko od pravila ovog foruma moderator ili administrator mu može dati opomenu (žuti ili crveni karton) ovisno o težini prekršaja. Uzastopno kršenje pravila rezultira privremenim ili trajnim izgonom (banom) sa foruma. Iznimno u slučaju grube povrede pravila korisnik može odmah dobiti ban bez prethodnih opomena.
Žaliti se možete isključivo moderatorima putem e-maila ili privatnih poruka (PP). Na ponašanje moderatora možete se žaliti administratoru također putem e-maila ili privatnih poruka (PP).

2. PRVO PRETRAŽI, A ONDA PITAJ
Odgovor na pitanje prvo pokušajte naći sami. Zato najprije pročitajte upute za korištenje foruma, pretražite forum ili pretražite web. Tek kad ste uložili razuman ljudski trud i iscrpili sve mogućnosti, postavite pitanje. Neki naši forumi imaju vlastita česta pitanja (ČPP, FAQ), pa prije postanja provjerite i njih. Ako Vaša pretraga nigdje ne urodi plodom, tek onda postavite pitanje. Nemojte očekivati da će drugi članovi foruma Vaše osobne ideje ocijeniti toliko značajnima ili zanimljivima da bi se našli motivirani za njih odvojiti veliku količinu vremena. Korisnici koji čekaju rješenje na pladnju neće naići na odobravanje ostalih članova.

3. IMENOVANJE TEMA (THREADOVA)
Imenujte svoje teme smisleno i podrobno tako da se iz naslova teme može vidjeti o čemu se radi. Dobar naslov je npr. "Kako napraviti pokretnu metu" ili "Molim mišljenja o Diani Panther 21". Primjeri vrlo loših naslova jesu "Heeelllpp", "Pomoć", "Prijedlog". Zadržavamo pravo da uklonimo, izmjenimo, premjestimo ili zatvorimo temu čiji naslov ne ukazuje na predmet rasprave.

4. PISANJE POSTOVA (pročišćeni text – opširnije pod #8, #9, #13, #18)
- Razmislite prije nego li napišete bilo što. Morate imati valjan razlog za pisanje poruke, a ona mora biti smislena.
- Pažljivo sročite svoju poruku. Nastojte da bude što jasnija i jednoznačna. Izbjegavajte nesporazume, koliko je to moguće.
- Pišite u prijateljskom tonu.
- Prije nego li pošaljete poruku, provjerite jeste li sve napisali kako se htjeli.
- Kada nastavljate raspravu, pročitajte sve prijašnje poruke kako bi bili sigurni da nećete dodati informaciju koja već postoji.
- Ako u vrlo staru temu dodajete novu poruku, budite sigurni da je ona vrijedna toga.
- Uvijek nastojte poštivati temu.
- Ne koristite isključivo velika slova. VELIKA SLOVA IZGLEDAJU KAO DA VIČETE

5. CITIRANJE
- Kod odgovora (reply), citirajte poruku na koju odgovarate.
- Ukoliko je poruka na koju odgovarate dugačka, citirajte samo bitne dijelove a ne cijelu poruku.

6. ILEGALNE RADNJE
Linkovi i attachmenti na crack, warez, hack, virus, ukradene sadržaje, sadržaje koji krše autorska prava vlasnika nekog djela, sajtove s govorom mržnje i ostale ilegalne sajtove i sadržaje strogo su zabranjeni, a zabranjeno je i njihovo spominjanje ili poticanje na ilegalne radnje. Ilegalne (i na Forumu nedozvoljene) one su radnje koje sankcioniraju zakoni Republike Hrvatske. Najstrože je zabranjeno kupoprodaja, razmjena ili pokazivanje ilegalnog oruzja ili drugog oružja koje na neki drugi način krši zakone RH. Također, rasprava i prikazivanje ubijanja životinja mimo lovačkih kodeksa ili u prehrambene svrhe je zabranjena. Prikaz ili priča o mučenju životinja u bilo koje svrhe nije dozvoljeno na ovom forumu. Za sve takve pokušaje iz ovog paragrafa administrator zadržava pravo prijave policiji.

7. REKLAMIRANJE
Reklame su dozvoljene samo u forumu "Mali i veliki oglasi" i to u umjerenoj količini. Svaki post koji ima bilo kakav affiliate link smatra se reklamom i bit će obrisan. Reklamiranje putem osobnih poruka (PP-ova) nije dozvoljeno. Moderatori i administratori zadržavaju pravo da i neke druge postove ocijene reklamama ili da ocijene da se netko prečesto reklamira.

8. ODNOS S ČLANOVIMA FORUMA
Poštujte sve članove foruma i ne vrijeđajte ih na osobnoj i intelektualnoj razini - možete kritizirati jedino njihove postupke. Ponašajte se onako kako biste se ponašali uživo u razgovoru sa slabo poznatom osobom starijom od vas.
Također imajte na umu da je iznošenje neistinitih tvrdnji, koje mogu štetiti časti ili ugledu, kažnjivo djelo klevete, a teže je ukoliko je izneseno pristupačno većem broju osoba (v. čl. 200 Kaznenog zakona RH).

9. PAZITE KAMO I KOLIKO POSTATE
Postavite svoje pitanje u pravom forumu i SAMO JEDANPUT. Pročitajte opise svakog foruma. Pogledajte kakvi se postovi postaju o određenom forumu i usporedite to s vašim pitanjem.

10. JEDAN KORISNIK = JEDAN LOGIN
Svaki korisnik ima pravo na korištenje samo jednim korisničkim računom (account, login). U slučaju da je korisnik zaradio zabranu pristupa, nije dozvoljena ponovna registracija osim u dogovoru ISKLJUČIVO sa administratorom foruma. Svaki novi account će biti brisan u slučaju da se ustanovi da je osoba već prije bila isključena s foruma.

11. AVATARI
Korištenje uvredljivih i općenito neprikladnih avatara (sličica koje predstavljaju članove) nije dozvoljeno. Moderatori i administrator zadržavaju pravo odrediti što je prikladno, a što ne.

12. POTPIS (SIGNATURE)
Korištenje uvredljivih i općenito neprikladnih potpisa (signaturea) nije dozvoljeno. Moderatori i administrator zadržava pravo odrediti što je prikladno, a što ne.
U potpisu nisu dozvoljene slike.
U potpisu smijete držati najviše 4 reda teksta, uključujući i prazne redove, gdje veličina fonta ne smije prelaziti veličinu fonta kojom su prikazani postovi na forumu. Ovo pravilo ne odnosi se na administratore i moderatore koji u potpisu mogu imati sadržaj važan za funkcioniranje foruma.
Dopušteno je diskretno oglašavanje linkova na osobne web stranice. Nisu dopušteni linkovi na komercijalne internet stranice ili stranice iste ili slične tematike kao hr-oružje osim izričito u dogovoru sa administratorom.

13. SKRETANJE S TEME (OFFTOPIC RASPRAVE)
Suzdržavajte se od odgovora koji se ne tiču teme (tzv. "offtopic" odgovora). Ako ste jako "društveni" ili ne možete izdržati, offtopic rasprave premjestite u forum Vox Populi.

14. VOX POPULI – NEMODERIRANI FORUMJedini forum koji se aktivno ne moderira jest Vox Populi. Tu se možete potpuno opustiti, družiti i flejmati.
Doduše, niti na ovom dijelu Foruma nisu dopuštene bilo kakve političke, religiozne, nacionalno obojene teme, kao niti vrijeđanja ostalih članova Foruma. Zbog vašeg mišljenja izraženog u Vox Populi također možete zaraditi trajni progon (ban).
U Vox Populi nisu dozvoljene ilegalne radnje definirane u članku 5. "Ilegalne radnje"

15. SPAMANJE NA FORUMU
Spam je kažnjiv. Ponavljanje istih replika, otvaranje istih ili vrlo sličnih topica na istim ili različitim podforumima u vrlo kratkom vremenskom razdoblju smatra se spamom.

16. NAKNADNO BRISANJE TEMA NA ZAHTJEV ČLANOVA
Članovi nemaju pravo tražiti brisanje svojih threadova/postova iz bilo kojih razloga.
Ono što napišete - iza toga stojite, bez obzira na protek vremena tj. različito stanje stvari u sadašnjosti u odnosu na stanje stvari u trenutku pisanja teksta. Sve napisano automatski spada u sadržaj ovog foruma/weba i kao takvo se ne može brisati. Teme/postovi se brišu samo u iznimnim situacijama i to samo po nahođenju moderatora ili administratora.

17. INTELEKTUALNO VLASNISTVO MATERIJALA
Svako intelektualno vlasništvo objavljeno na forumu je odgovornost donosioca materijala. Forum hr-oruzje ima pravo ne obrisati materijal na zahtjev donosioca (člana) ali isto tako zadržava pravo ukloniti materijal i sve naknadne rasprave o tom materijalu na izričit pismeni zahtjev tvorca intelektualnog materijala ili posjednika prava korištenja i distribucije već navedenog materijala. Intelektualno vlasništvo je definirano zakonom i ako niste sigurni provjerite sa autorom materijala ili posjednikom prava na materijal smijete li objavljivati njegov sadržaj. Forum i stranica HR-Oružje se unaprijed ograđuje od protuzakonitih akcija svojih članova i uklonit će sadržaj na već definirani način.


18. OSTALA PRAVILA FORUMA
(Ne)pismenost pojedinih članova foruma je njihova stvar. Nije uobičajeno upozoravati nekoga i ispravljati nečije griješke u tipkanju, gramatici ili pravopisu.

Ako pišete VELIKIM SLOVIMA smatrat će se da VIČETE. Vikanje u društvu smatra se nepristojnim, baš kao i vikanje na forumu. Kad vam moderator obriše topic čiji je naslov i uvodni post napisan velikim slovima, znajte da se ne radi o cenzuri.

Probajte što manje šareniti poruke. Ne pretjerujte sa korištenjem smajlića, interpunkcijskih znakova, UBB kodova ([red][/red], [blue][/blue], , ) i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu. Njih treba upotrebiti samo u slučaju kada je potrebno izdvojiti neku misao: na primjer, masna slova koja se dobivaju pomoću bold tag-a. Korištenje velikih fontova slova također nije preporučljivo. Moderatori i administratori će Vas upozoriti svaki put kad pretjerate u bilo čemu od ovdje navedenog.

Ne citirajte bez potrebe. Korisnici često bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brišite djelove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad Vaše, gotovo je sigurno da nema nikakve potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na što točno odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na više njih, koristite umjerene tagove kako biste dali ostalima do znanja na koji dio teksta se vaš odgovor odnosi, ali nikako nemojte dozvoliti da citat predstavlja veći dio poruke koju pišete.

Trudite se ne diskriminirati nekoga zbog godina, iskustva ili stavova. Svi smo različiti i to je bogatstvo ovog foruma. Ako smatrate da su nečiji stavovi ili mišljenja glupi, ne morate mu nužno to reći. Možda ste u krivu.
Objavljivanje e-mail adresa, osobnih podataka (poput brojeva telefona ili imena, adresa i sl.) članova foruma, ukoliko su Vam poznati ili ako o njima samo nagađate, najstrože je zabranjeno i kao takvo će se sankcionirati. I Vi ste član foruma i to vrijedi i za Vaše osobne podatke.
Javno objavljivanje sadržaja privatnih poruka je također zabranjeno bez dozvole osobe koja je tu privatnu poruku napisala.

Prijava tuđih PM poruka moderatorima ili administratorima je dopuštena:
1. samo ukoliko se radi o izriječitoj prijetnji članu, moderatoru, administratoru ili samom forumu
2. radi se o informaciji bitnoj za funkcioniranje foruma i održavanje međuljudskih odnosa na forumu

Prepucavanja i rasprave koja se tiču samo Vas i određene osobe (ili određenih osoba) je vrlo preporučljivo obavljati preko privatnih poruka dok je dopisivanje u skladu s zakonom.

Neki na forum dolaze kako bi razmjenjivali mišljenja i raspravljali, neki kako bi se razonodili, neki kako bi provocirali druge i zabavljali sebe. Na Vama je da li ćete nečije pisanje shvatiti ozbiljno ili ne.

Ne zaboravite da pozitivni zakonski propisi vrijede i na Internetu. Nijedan diskutant na Forumu HR-oružje u svojim postovima ne smije kršiti zakone i Ustav RH.

Moderatori na forumu smiju, po svojoj slobodnoj procjeni, brisati sve ono za što smatraju da krši gore navedena pravila i/ili zakone Republike Hrvatske.

19. NAČIN KAŽNJAVANJA KORISNIKA KOJI SE NE PRIDRŽAVAJU GORE NAVEDENIH PRAVILA:
1. Usmena opomena za sitan prijestup bez udaljenja sa foruma
2. Privremena zabrana pristupa forumu u trajanju 3-14 dana
3. Trajno isključenje sa foruma

Moderatori i administrator odlučuju o snazi prijestupa po svojem nahođenju uz pravila foruma kao orjentir u dodjeli stegovne mjere

REGISTRACIJOM POTPISUJETE RAZUMIJEVANJE PRAVILA
Klikom na gumb za prihvaćanje prilikom registracije na forumu potpisujete da ste razumjeli ova pravila i da ćete se ih pridržavati.

_________________
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"


15 kol 2009, 11:51
Profil
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].   [ 2 post(ov)a ] 

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
HR (CRO) by Ančica Sečan