Benelli Argo!!!!
Benelli Argo!!!!
Zanima me iskustvo i misljenje forumasa...Benelli Argo u odnosu na druge poluautomate??? ZA ili PROTIV?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Re: Benelli Argo!!!!
Super puška !!! Za cijenu dobijaš najviše. U drvenoj i Special izvedbi imaš lijepotu i eleganciju a u Comfortech izvedbi imaš zgodne korisne izmjenjive dodatke na kundaku da ga sam uštimaš po svome ramenu i obrazu. S njime ide mali magazin sa 2 metka, ali moreš uzeti i dodatni sa 10 metaka. Pravi se u lipon rasponu kalibara. Ja san recimo zagovornik kalibra 7x64, a taj se nije radija u Comfortech verziji, ali su mi u Benelli izašli u susret i složili baš takvoga. Odlično se prodaje po Evrpoi, isto tako i u Hrvatskoj. Većina trgovaca ga imaju na lageru, a ako i nemanju dosta brzo se nabavi. Ja pucan s njim par godina i o toj pušci mogu reći samo najbolje.
U USA isto odlično prolazi. Tamo se prodaje pod imenon Benelli R-1 i nema nišane. Sve ostalo je isto.
U USA isto odlično prolazi. Tamo se prodaje pod imenon Benelli R-1 i nema nišane. Sve ostalo je isto.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ima li netko mozda browning bar pa da mi moze usporediti jer sam u dvoumici koji uzeti... Hvala na odgovoru, Hawk
Onaj koji vam bolje lezi. Uzmite u ruke oba, i koji vam bolje sjedne taj je bolji. Oba su odlicni PA karabini, mnogi nemaju problema s niti jednom municijom, a nekad se dogodi da s nekom zna zastekati. Ugl. treba ocistiti leziste dobro i ne bi trebalo biti problema 
Probaj ih oba i siguran san da ćeš se odlučiti na Argo...RANGER94 wrote:Ima li netko mozda browning bar pa da mi moze usporediti jer sam u dvoumici koji uzeti... Hvala na odgovoru, Hawk
Hawk, zbog cega to mislis? Na nekoliko mjesta dobivam pluseve na stranu arga, ali ipak mozes li mi ti pojasniti tvoje stajaliste? Blizi se odluka, par dana me dijeli... A onda cu vas zapilati sa izborom kalibra, ha ha ha !
- Meni je Argo puno lipši od Bar-a. Ali o tome nećemo puno, to je stvar ukusa...
- Prijatelj mi je godinama puca s Bar-on, a kad je prova Arga, proda je Bar i kupija Argo.
- Argo Comfortech ti ima tri različita umetka za obrazinu na kundaku, po želji mijenjaš visinu po potrebi, za pucanje s optikon ili bez, jako lipa stvar...
- Isto tako ima tri različita nastavka za zadnji kraj kundaka, za pucanje u zimskoj odjeći ili sa golog ramena...
- Sa Comfortech-on dobiješ metalne podloške za minjati kut kundaka po želji...sam, bez puškara...
- Ako imaš prilike rastaviti Bar i Argo, vidiceš razliku u plinskon cilindru, klipu, a i u zatvaraču, Argo je savršen...
Pazi, Bar-u skidan kapu, ali strogo zagovaran Argo
A za kalibre ce biti svadje
Ako ti triba jedan univerzalni kalibar, lako da ce ti većina predložiti 30-06 Springfield, ali ja san strogo za 7x64. Otvori balističke tablice, npr u Franconia Jagd i dobro ih prošdidiraj. Tu imaš sve...
Ako te slučajno baš interesira Argo Comfortech, i baš u kalibru 7x64, mislin da to još nije u ponudi, ali možda bi ja moga pomoći, to se da dogovoriti u Benelli, oni su meni izašli u susret, jedino što bi ga tada triba kupiti u Zadru...
- Prijatelj mi je godinama puca s Bar-on, a kad je prova Arga, proda je Bar i kupija Argo.
- Argo Comfortech ti ima tri različita umetka za obrazinu na kundaku, po želji mijenjaš visinu po potrebi, za pucanje s optikon ili bez, jako lipa stvar...
- Isto tako ima tri različita nastavka za zadnji kraj kundaka, za pucanje u zimskoj odjeći ili sa golog ramena...
- Sa Comfortech-on dobiješ metalne podloške za minjati kut kundaka po želji...sam, bez puškara...
- Ako imaš prilike rastaviti Bar i Argo, vidiceš razliku u plinskon cilindru, klipu, a i u zatvaraču, Argo je savršen...
A za kalibre ce biti svadje
Ako te slučajno baš interesira Argo Comfortech, i baš u kalibru 7x64, mislin da to još nije u ponudi, ali možda bi ja moga pomoći, to se da dogovoriti u Benelli, oni su meni izašli u susret, jedino što bi ga tada triba kupiti u Zadru...
A postavlja se i pitanje za kakav lov ce se koristiti. Posto je PA u pitanju, vjerojatno pogon, a ja bi za pogon i PA 9,6x62, ali prvenstveno ako je samo za pogon, ukoliko bi to bio univerzalni karabin, e onda 30-06 i miran je. Nije ni 7x64 los i ne zaostaje nista za 30-06, ali ja bi 30-06, zrna svakakvih tezina, obilka, tvrdoce i pokriva sve sto ti padne na pamet 
Hvala Hawk! Malo sam prostudirao tablice i vidim da 7x64 ne zaostaje za 30-06, dapace...Mozda ga vecina ljudi smatra univerzalnijim upravo zbog ovog sto je kolega naveo, a to je izbor zrna, tvrdoca, oblik, gramaza... Sluzit ce mi i za pogon i za ceku, a kada kazem pogon moja je uloga vecinom na standu, a pucanja na cekama nece biti dalja od 100 metara! Nisam pametan! Puno njih mi savjetuje da ga kupim uz 9,3x62...Ne znam bas o tom kalibru tako da jos ne znam sto odabrati...Mislim da za ove udaljenosti i sto meni treba koji god da kalibar uzmem necu pogrijesiti! Uglavnom, odluka je pala na stranu arga! Vrlo lako da uzmem 30-06 sa cijevi 51 cm(9,3x62 ima cijev od 56 cm)Hawk wrote:- Meni je Argo puno lipši od Bar-a. Ali o tome nećemo puno, to je stvar ukusa...
A za kalibre ce biti svadjeAko ti triba jedan univerzalni kalibar, lako da ce ti većina predložiti 30-06 Springfield, ali ja san strogo za 7x64. Otvori balističke tablice, npr u Franconia Jagd i dobro ih prošdidiraj. Tu imaš sve...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Moze li razumljivo objasnjenje ovog zadnjeg napisanog?a isti od 7,64
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ne ne, tablice su jako važne i triba ih znati, bez toga nema pravog pogotka.upitnik wrote:Zajebi tablice 9.3 buši veču rupu od 30.06 a isti od 7,64
9.3x62 ima svojih prednosti na blizini, ali na malo dalje gori je od 8x57. Baš tu su tablice važne.
A što se bušenja rupa tiče, ja ti za rupe obično koristin bormašinu
Je, slažen se, najjači, ja bi reka i jedini argument za 30-06 Springfield je izbor zrna i to je točno. Taj kalibar je napravljen prije stotinu i kusur godina i zato ne čudi da je bilo toliko eksperimentiranja ia da je proizveden toliki raspon zrna...ALI...ja sa 7x64 lovin 30-ak godina i koristin samo dva različita zrna, znači ne koristin ni sve što mi se u ton kalibru nudi, tako da za mene široka lepeza zrna ustvari ne znači puno...kužiš.RANGER94 wrote: Hvala Hawk! Malo sam prostudirao tablice i vidim da 7x64 ne zaostaje za 30-06, dapace...Mozda ga vecina ljudi smatra univerzalnijim upravo zbog ovog sto je kolega naveo, a to je izbor zrna, tvrdoca, oblik, gramaza... Sluzit ce mi i za pogon i za ceku, a kada kazem pogon moja je uloga vecinom na standu, a pucanja na cekama nece biti dalja od 100 metara! Nisam pametan! Puno njih mi savjetuje da ga kupim uz 9,3x62...Ne znam bas o tom kalibru tako da jos ne znam sto odabrati...Mislim da za ove udaljenosti i sto meni treba koji god da kalibar uzmem necu pogrijesiti! Uglavnom, odluka je pala na stranu arga! Vrlo lako da uzmem 30-06 sa cijevi 51 cm(9,3x62 ima cijev od 56 cm)
I jedan i drugi nemaju neki pad zrna do 100 m, ali kad budeš pokuša pucati na 250 m, onda ćeš viditi veliku razliku, osim ako dobro znaš koje zrno imas i brz si u računu za skontati točan pad...a to nije lako kad ti je srce u grlu
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

upitnik wrote:Zajebi tablice 9.3 buši veču rupu od 30.06 a isti od 7,64
Mike_Torello wrote:Moze li razumljivo objasnjenje ovog zadnjeg napisanog?
ma kuzim ja 7,64 i 7x64 ali ne kuzim "9.3 busi veću rupu od .30-06 A ISTI OD 7x64" A ISTI OD 7x64... tko? sto? od? isti? taj dio ne kuzim...upitnik wrote:Moja greška 7x64 a ne 7,64na brzinu pisan post!
dakle, "9.3 buši veću rupu od .30-06..." to sam skuzio "...a isti od 7x64" to nisam skuzio...
hvala
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

BTW. sta nije i 7x64 napravljen prije priblizno 100 godina, 1917g. negdje... eto toga, 95 godisnjak...Hawk wrote:30-06 Springfield je izbor zrna i to je točno. Taj kalibar je napravljen prije stotinu i kusur godina i zato ne čudi da je bilo toliko eksperimentiranja ia da je proizveden toliki raspon zrna...ALI...ja sa 7x64 lovin 30-ak godina
Pitanje?
Zamišljena situacija;
Ako pod istim uvjetima pogonskog lova gdje je divljač puna adrenalina u trku na 50-60 m dvije potpuno iste divlje svinje pogodimo u isto mjesto srce/pluča sa 9,3x62 i zrno se raširi 2x svog početnog promjera (9,3x2=18,6) i sa 7x64 čije se zrno isto raširi 2x svog početnog promjera (7,24x2=14,48) koja če od njih prije iskrvariti( dovoljno da padne tlak krvi da više nema dotoka do mozga i da bude "game over")
Tu je važnija tablica množenja od tablice energije i brzine te pada zrna a razlike u kalibrima se mjere u dužini puta koje prevali ranjena DS i razlike mogu biti u stotinama metra!
Napomena ; imao sam 9,3x62 karabin imam 30-06 i 8x57 i da 9,3 gori od ovih je samo preko 200m radi pada zrna(čitao u tablicama
) i ničeg drugog a ja nisam nikad pucao preko 150-160m mada ima ljudi koji to rade ali njima u oružanom iza kalibra uvjek piše magnum ili x68 a more i x64
Za RANGERA94;
Za čeku sa su svi kalibri (7x64,30-06,8x57,9.3x62)
a za pogonski lov ipak je 9,3 malo bolji od ostalih
za tvoju kombinaciju čeka /štand 30-06 i zrno oryx 11,7/13 grama idealna kombinacija i ne beri brigu sa tablicama,a i kombinacija 9,3x62 sa oryxom 15/18.5 grama može a argo ili bar nemam pojma !
P.S
Hawk koja je bormašina bolja Makita ili Bosch
Zamišljena situacija;
Ako pod istim uvjetima pogonskog lova gdje je divljač puna adrenalina u trku na 50-60 m dvije potpuno iste divlje svinje pogodimo u isto mjesto srce/pluča sa 9,3x62 i zrno se raširi 2x svog početnog promjera (9,3x2=18,6) i sa 7x64 čije se zrno isto raširi 2x svog početnog promjera (7,24x2=14,48) koja če od njih prije iskrvariti( dovoljno da padne tlak krvi da više nema dotoka do mozga i da bude "game over")
Tu je važnija tablica množenja od tablice energije i brzine te pada zrna a razlike u kalibrima se mjere u dužini puta koje prevali ranjena DS i razlike mogu biti u stotinama metra!
Napomena ; imao sam 9,3x62 karabin imam 30-06 i 8x57 i da 9,3 gori od ovih je samo preko 200m radi pada zrna(čitao u tablicama
Za RANGERA94;
Za čeku sa su svi kalibri (7x64,30-06,8x57,9.3x62)
za tvoju kombinaciju čeka /štand 30-06 i zrno oryx 11,7/13 grama idealna kombinacija i ne beri brigu sa tablicama,a i kombinacija 9,3x62 sa oryxom 15/18.5 grama može a argo ili bar nemam pojma !
P.S
Hawk koja je bormašina bolja Makita ili Bosch
Last edited by upitnik on 05 Feb 2012, 16:37, edited 2 times in total.
Za Mikea;
dakle, "9.3 buši veću rupu od .30-06..." to sam skuzio "...a isti od 7x64" to nisam skuzio...
hvala
Tu sam mislio da 30-06(isti) buši veče rupe od 7x64!
Eto Mike malo sam pojasnio malo je bilo nejasno ispričavam se na nejasnočama!
hvala
Tu sam mislio da 30-06(isti) buši veče rupe od 7x64!
Eto Mike malo sam pojasnio malo je bilo nejasno ispričavam se na nejasnočama!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

aaaaa dobro dobro, sad kuzim... 9.3 busi veĆu rupu od .30-06, a .30-06 busi veĆu rupu od 7x64...
ok, sad mi je sve jasno, hvala na pojasnjenju
ok, sad mi je sve jasno, hvala na pojasnjenju
A NEMA ONDA DRUGE NEGO UZETI JEDNOG ARGA U 30-06, A DRUGOG BAR-a U 9,3X62.
MALA SALA! IMA LI RAZLIKA U DULJINI CIJEVI ULOGU(51-56 CM)?