Mauser Hsc
Moderator: BOXI
Mauser Hsc
Mauser Hsc - konkurencija Waltheru PP i PPK, konstruiran krajem 1939. godine u Oberndorfu u tvornici oružja Mauser. Dvostruko djelovanje udarača, kalibar 7,65 mm Browning. Tijekom WWII bio je u zaduženju zračnih snaga njemačke vojske - Luftvaffe.
Predstavljam Vam svoja dva Mausera Hsc koji su u odličnom stanju. Prvi je rani komercionalni model, visoko poliran, s "mrežicom" duž nišanske linije, naknadno bruniran. Bruniranje je rađenje uz maksimalno zadržavanje prvotnog izgleda i s malo poliranja nakon kemijskog skidanja brunaže.
Drugi je ratni model u 100 % originalnom stanju. Cijevi su oba modela 100 očuvane.
Predstavljam Vam svoja dva Mausera Hsc koji su u odličnom stanju. Prvi je rani komercionalni model, visoko poliran, s "mrežicom" duž nišanske linije, naknadno bruniran. Bruniranje je rađenje uz maksimalno zadržavanje prvotnog izgleda i s malo poliranja nakon kemijskog skidanja brunaže.
Drugi je ratni model u 100 % originalnom stanju. Cijevi su oba modela 100 očuvane.
Last edited by Luger on 17 Oct 2009, 12:50, edited 2 times in total.
Re: Mauser Hsc
Dobriii.
Meni su nedavno promaknula čak 2 komada.
Možda jednom prilikom i naletim na neki dobar.
BTW ovaj komercijalni je jako lijepo uređen. Dobar majstor.
Meni su nedavno promaknula čak 2 komada.
BTW ovaj komercijalni je jako lijepo uređen. Dobar majstor.
Je, i sličan je pp ili ppk, ali ti waltheri imaju fiksiranu cijev na kućištu dok se ovdje nalazi u navlaci (mala razlika).Luger wrote:Mauser Hsc - konkurencija Waltheru PP i PPK...
Inače lijepi pištolji.
-
tehnotezak
- Razvodnik

Divota! jos da sliknes cijev iznutra,nesto nevideno! takav materijal tj. cijev nisam nikad vidio.Ko staklo!
Pozdrav Lugeru i svima!
Pozdrav Lugeru i svima!
vidio si, vidio. i držao u rukama. ali samo privremeno, jer si morao vratiti na policu gdje spavaju.
Mulja on mulja i kod mene je gledao pa vratio u sef !
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
-
tehnotezak
- Razvodnik

Heheh!...Kad tad cu i ja kupiti hsc pa cu ga glanc,glanc ko Vi...zoobar wrote:vidio si, vidio. i držao u rukama. ali samo privremeno, jer si morao vratiti na policu gdje spavaju.