Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: 19 sij 2025, 22:16.

ADS

Pravila foruma

Pravila foruma

Odgovori  [ 1741 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88  Sljedeća
CHAT 
Autor/ica Poruka
Brigadni General
Brigadni General

Post Re: CHAT
Može,može
Samo kada bi svatko odgovarao za kriminal i propuste.
Efikasno pravosuđe i slobodne ruke organima represije.

20 stu 2024, 18:03
Pukovnik
Pukovnik

jolly je napisao/la:
..... oruzje bez futrole/kofera, napunjeno...

- ako je oruzje zakljucano u bunkeru iz kojeg razloga je bitna futrola ?

- Napunjeno znaci sto : A- puni okvir u pusci/pistolju, B-metak u cijevi, C-metak u bubnju revolvera, D-puni okvir uz oruzje ali ne u oruzju, E-nebitno , kriv si bez obzira na stanje ?

24 stu 2024, 12:05
General Bojnik
General Bojnik

lex-lutor je napisao/la:
jolly je napisao/la:

- Napunjeno znaci sto : A- puni okvir u pusci/pistolju, B-metak u cijevi, C-metak u bubnju revolvera, D-puni okvir uz oruzje ali ne u oruzju, E-nebitno , kriv si bez obzira na stanje ?

To su sve mutne stvari u zakonu. To znas i sam, pa radis chery picking. Haha, kao da zakonodavac cita tvoje postove na forumu! LOL! :D :D :D

I sad imamo dvije varijante i situacije u transportu oruzja: 1) savjestan vlasnik oruzja, i 2) mangup:

1. Savjestan vlasnik oruzja, prenosi sve prazno, spremnici prazni, streljivo odvojeno, i po mogucnosti zakljucano u kutijici. Nije na odmet u transportu puske imati izvadjen zatvarac, ili bravu na okidacu.Puska u futroli ili koferu.
U ovom slucaju si fool proof, i nemas neugodnosti. SVakom je jasno, da si "siguran".

2. Manje savjestan vlasnik oruzja (obicno samouk), prevozi oruzje po svome, siguran je da je u pravu jer ima oruzni list i moze raditi kako misli, sve moze objasniti i rastumaciti (ili ne moze), i takvi ponekad u transportu oruzja ili kucnoj kontroli nalete na nekakvu prijavu, koja moze ili ne mora biti opravdana.
Po oduzimanju oruzja u sluzbenom postupku, slijedi im sudski proces.
U najboljem slucaju nakon nekoliko godina sudovanja, dok je oruzje bilo na cuvanju u nekom skladistu, oni dokazu "da su bili u pravu", pa im se vrati, ili jos koja godina im prodje do zastare pa im se vrati.
Nakon tog, ne dokazuju opet da su u pravu, nego postupaju po primjeru 1. Onda je sve jasno.

EDUKACIJA I KULTURA ORUZJA U HRVATA:
Edukacija pojedinaca iz lovackog miljea je nikakva, znamo sve o prodaji diploma i online tecaju.
A edukacija sportskih strijelaca u HSS je nepostojeca, jer u HSS nema tecaja za nikakvo koristenje oruzja. Nego sta im neko kaze u njihovom klubu, ili niti to. pa koliko sami pohvataju

STa mislis koliko se ljudi iz sektora sporta i lova, makar potrudi procitati zakon, pa onda kad ne procita onda radi po svome, kako misli da je najbolje?

I onda u crnoj kronici svako malo citamo o mangupima sa oruzjem u bunkeru, napunjeno ili prazno, u futroli ili bez, u sefu ili drvenom ormaru, ili ispod kreveta, pod utjecajem alkohola i slicno. Mene to uopce ne cudi.

24 stu 2024, 13:32
Pukovnik
Pukovnik

jolly je napisao/la:
....To su sve mutne stvari u zakonu. To znas i sam, pa radis chery picking. Haha, kao da zakonodavac cita tvoje postove na forumu! LOL! :D :D :D ...I.

Ti jako dobro znas na sto ja ciljam kada bilo sto pisem i komentiram !!

Zadnjih godina ( nekako je pocelo sa migrantima) imamo PORAST -tj. gotovo LEGALIZACIJU povrede privatnog prostora i vlasnistva od strane zakonodavca !!

Sto hocu reci.... TVOJ BUNKER je potpuno isto sto i tvoj ormar DA ili NE ?

Mozemo mi sada tu pametovati i zaj. medjusobno da nam prodje vrijeme, ali generalno situacija ide na stetu normalnim ljudima i zakonski okviri postaju nebulozni .. ( ti si pametan decko pa mi reci iz kojeg razloga moras bilo koga UPOZORITI da je TVOJE vlasnistvo pod video nadzorom ??

MEni je potpuno normalno da NEMAM sto traziti na prostoru koji nije moj.. osim toga ja znam da imam video nadzor i ne vidim potrebu da to itko drugi mora znati ??? )) Zanimljivo

24 stu 2024, 14:51
General Bojnik
General Bojnik

lex-lutor je napisao/la:

Mozemo mi sada tu pametovati i zaj. medjusobno da nam prodje vrijeme, ali generalno situacija ide na stetu normalnim ljudima i zakonski okviri postaju nebulozni .. ( ti si pametan decko pa mi reci iz kojeg razloga moras bilo koga UPOZORITI da je TVOJE vlasnistvo pod video nadzorom ??

Lex ti si ko leptiric u proljece, samo skakuces sa cvjeta na cvjet i mjenjas teme.
:D :D :D

Ali odgovor na ovo pitanje vjerojatno lezi u nekoj evropskoj uredbi ili direktivi.
Ne zaboravimo, ulaskom u EU, pristajemo na sve uredbe i direktive koje EU nalaze.
(da me ko krivo ne razumije, samo konstaitarm cinjenicno stanje kako vidim)

24 stu 2024, 15:53
Nadnarednik
Nadnarednik

lex-lutor je napisao/la:
MEni je potpuno normalno da NEMAM sto traziti na prostoru koji nije moj.. osim toga ja znam da imam video nadzor i ne vidim potrebu da to itko drugi mora znati ??? )) Zanimljivo

Kladio bi se da to nije do naših nego neka EU direktiva, EU inače obožava "zaštitu privatnosti" u svim mogućim segmentima. Bio sam negdje vidio meme kao koliko tisuća sati ljudi u EU izgube samo klikajući one potvrde na WEB stranicama o privatnosti...
A našima teško palo... GDPR se pokazao kao jedina svrha da se otežaju istrage kod birokrata krimosa.
Policija se isto voli pozivat na privatnost kad ih snimaš na javnom mjestu (zakonski je potpuno dozvoljeno, osim ako se baš unosiš u facu s kamerom), također odmah ide i stroži tretman, maltretiranje ljude, otimanje mobitela/kamere, prijetnje, pisanje kazne za nepostojeće prekršaje...

24 stu 2024, 16:21
Nadnarednik
Nadnarednik

jolly je napisao/la:
Edukacija pojedinaca iz lovackog miljea je nikakva, znamo sve o prodaji diploma i online tecaju.
A edukacija sportskih strijelaca u HSS je nepostojeca, jer u HSS nema tecaja za nikakvo koristenje oruzja. Nego sta im neko kaze u njihovom klubu, ili niti to. pa koliko sami pohvataju

STa mislis koliko se ljudi iz sektora sporta i lova, makar potrudi procitati zakon, pa onda kad ne procita onda radi po svome, kako misli da je najbolje?

Lovački online tečaj je čak i ok, tko hoće može dosta naučit, kom je cilj samo proć ispit neće mu puno znanja ostat.
Problem je praktični dio obuke koji se obavlja brzinski na način "daj da ih što brže sve provučemo".
Kad sam ja polagao, došlo je oko 50 ljudi na praktični dio, riješilo se tako da su četvorica stajali na poziciji za gađanje sa puškama i jedan po jedan, svaki 2 patrone na jednog goluba i ajde sljedeći... 50 ljudi riješeno u pola sata.
Valjda se očekuje da će ih netko u društvu naučit "do kraja".

Kvalitetnu obuku za oružje kod nas nude jedino klubovi za praktično, akciono i komercijalno šta ima (uglavnom military stil rukovanja).

24 stu 2024, 16:31
Nadnarednik
Nadnarednik

lex-lutor je napisao/la:

Futrola je bitna jer ju zakon doslovno spominje, znači baš mora biti u nečem kad se prenosi/prevozi, ja bi pola toga drugačije napiso, al ja sam nebitan.
Napunjeno je kad su metci (pravo streljivo) u oružju: A, B, C. To mi se isto sve čini kao višak regulative, ako je netko osposobljen za oružje, onda bi valjda trebao bit svjestan šta radi i koje su opasnosti za šta pa je za očekivat da mu nema potrebe posebno propisivat (baš zato i je osposobljen). Ali "struka" u MUP-u nas tretira kao nesposobne budale kojima nije za vjerovat ništa, a neki pojedinci na žalost pomažu tome.

24 stu 2024, 16:38
General Bojnik
General Bojnik

Marin223 je napisao/la:
Lovački online tečaj je čak i ok, tko hoće može dosta naučit, kom je cilj samo proć ispit neće mu puno znanja ostat.

Kljucno je "ko hoce, moze naucit".
Ko nece, vec ce nekako da se snadje.
Ko nece, prvo stavi "play" na edukacijski video, i ide svojim poslom. (ne more ni pogledati/poslusati, bitno je stisnuti "play")

24 stu 2024, 16:57
Brigadni General
Brigadni General

Koliko god Zakon bio nedorečen i dvosmislen,tako i neki ljudi idu sa pitanjima i relativiziranjem u drugu krajnost .

24 stu 2024, 17:00
General Bojnik
General Bojnik

Mirok je napisao/la:
Koliko god Zakon bio nedorečen i dvosmislen,tako i neki ljudi idu sa pitanjima i relativiziranjem u drugu krajnost .

Tocno.

24 stu 2024, 17:06
Pukovnik
Pukovnik

jolly je napisao/la:
....Ali odgovor na ovo pitanje vjerojatno lezi u nekoj evropskoj uredbi ili direktivi.
Ne zaboravimo, ulaskom u EU, pristajemo na sve uredbe i direktive koje EU nalaze.
(da me ko krivo ne razumije, samo konstaitarm cinjenicno stanje kako vidim)

PRISTAJE na SVE ... jedino IDIOT ili poslusnik ili VELE-izdajnik...sorry nema druge opcije osim nabrojenih !

Kako te "uredbe i direktive" NE vaze za ORbana , nego ih covjek uredno odjebe i kaze kod mene NECE biti tako !!!

24 stu 2024, 22:08
Pukovnik
Pukovnik

jolly je napisao/la:
.....Lex ti si ko leptiric u proljece, samo skakuces sa cvjeta na cvjet i mjenjas teme.
:D :D :D ....

NISI odgovorio na pitanje !

24 stu 2024, 22:44
Nadnarednik
Nadnarednik

lex-lutor je napisao/la:
Kako te "uredbe i direktive" NE vaze za ORbana , nego ih covjek uredno odjebe i kaze kod mene NECE biti tako !!!

Direktive nisu striktne, to su preporuke tipa: "bilo bi dobro da to imate ovako". Država ih može implementirat na način koj želi, evo i definicije:

Direktiva je zakonodavni akt kojim se utvrđuje cilj koji države članice EU-a moraju ostvariti. No zemlje moraju same osmisliti svoje zakone o tome kako će te ciljeve postići.

To što naši uvijek implementiraju direktive na najstroži/najgori način za građane, to je problem naših uhljeba.

24 stu 2024, 22:54
General Bojnik
General Bojnik

Marin223 je napisao/la:
lex-lutor je napisao/la:

Direktive nisu striktne, to su preporuke tipa: "bilo bi dobro da to imate ovako". Država ih može implementirat na način koj želi, evo i definicije:

Direktiva je zakonodavni akt kojim se utvrđuje cilj koji države članice EU-a moraju ostvariti. No zemlje moraju same osmisliti svoje zakone o tome kako će te ciljeve postići.

To što naši uvijek implementiraju direktive na najstroži/najgori način za građane, to je problem naših uhljeba.

Postoje direktive i uredbe.
Direktive si definirao.

Uredbe su ovo:
Uredbe su obvezujući zakonodavni akti koji se moraju u cijelosti primjenjivati u svim državama članicama.

I uredbe i direktive su instrumenti ili pravni alati s istom svrhom.

Englezima je bilo dosta dirigiranja iz Brisela, pa su zbrisali kroz BREXIT.
Pitao sam jednog engleza na poslu, zato su radili Brexit?
Ovako mi je rekao:
Zato jer smo shvatili da u EU gubimo suverenitet.

25 stu 2024, 06:51
General Bojnik
General Bojnik

lex-lutor je napisao/la:

Hahaha di si bas nasao prvog evropskog mangupa, enfant terribile evropske politike!
Ja mislim da se u EU (I Nato) svima stuca od Orbana i ne znaju sta ce s njim.

Kad politicko javno main stream glasilo EU, Politico, kaze "ne znamo kako izbaciti Madjarsku iz Nato", onda to meni znaci, da neko ozbiljno raspravlja kako Orbana i Madjarsku izolirati iz main stream politike.

https://www.politico.eu/article/hungary ... o-meeting/

Pa kaze:

Trust deficit
There is no mechanism to kick Hungary out of NATO, the world’s largest defense alliance and one that produces and circulates some of the West’s most sensitive military secrets.

Despite concerns about Orbán, senior diplomats from other NATO countries repeatedly told the media on condition of anonymity that Hungarian officials are not excluded from intelligence-sharing or discussions.

“By construction, every ally has full access to all NATO documents, including the secret ones,” said Camille Grand, a former NATO assistant secretary-general.

Da stvar bude kontraditkornija: prvo Orban uspostavlja kontakt s Putinom, to izazove potres u EU. Ne znaju sta ce s Madjarskom.
A nakon tog, Njemacki premijer telefonira Putinu. Dakle, radi isto.
EU nema stav o tome? Kako sad izolirati Njemacku, a njemacka stup EU?

https://www.politico.eu/article/senior- ... p-borrell/

Speaking on the sidelines of a meeting in Brussels on Monday, Lithuanian Foreign Minister Gabrielius Landsbergis said Scholz’s decision to call Putin is “a really strange strategy.”

“Why are we doing this? It is very difficult for me to understand this … When we are not providing, we are being slow, we are being weak, and then you call, what does a person like Putin, what does a person think about it? Well keep calling, and I will keep attacking. That’s a really strange strategy. I mean I’m sorry,” Landsbergis told journalists.

25 stu 2024, 08:33
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

jolly je napisao/la:
lex-lutor je napisao/la:
jolly je napisao/la:

To su sve mutne stvari u zakonu. To znas i sam, pa radis chery picking. Haha, kao da zakonodavac cita tvoje postove na forumu! LOL! :D :D :D

I sad imamo dvije varijante i situacije u transportu oruzja: 1) savjestan vlasnik oruzja, i 2) mangup:

1. Savjestan vlasnik oruzja, prenosi sve prazno, spremnici prazni, streljivo odvojeno, i po mogucnosti zakljucano u kutijici. Nije na odmet u transportu puske imati izvadjen zatvarac, ili bravu na okidacu.Puska u futroli ili koferu.
U ovom slucaju si fool proof, i nemas neugodnosti. SVakom je jasno, da si "siguran".

2. Manje savjestan vlasnik oruzja (obicno samouk), prevozi oruzje po svome, siguran je da je u pravu jer ima oruzni list i moze raditi kako misli, sve moze objasniti i rastumaciti (ili ne moze), i takvi ponekad u transportu oruzja ili kucnoj kontroli nalete na nekakvu prijavu, koja moze ili ne mora biti opravdana.
Po oduzimanju oruzja u sluzbenom postupku, slijedi im sudski proces.
U najboljem slucaju nakon nekoliko godina sudovanja, dok je oruzje bilo na cuvanju u nekom skladistu, oni dokazu "da su bili u pravu", pa im se vrati, ili jos koja godina im prodje do zastare pa im se vrati.
Nakon tog, ne dokazuju opet da su u pravu, nego postupaju po primjeru 1. Onda je sve jasno.

I onda u crnoj kronici svako malo citamo o mangupima sa oruzjem u bunkeru, napunjeno ili prazno, u futroli ili bez, u sefu ili drvenom ormaru, ili ispod kreveta, pod utjecajem alkohola i slicno. Mene to uopce ne cudi.

Ja redovno nosim napunjene spremnike jer kad odem na streljanu mi je bitnije pucat. Napunim ih kad gledam TV doma i spremim u posebnu kutiju za prijenos spremnika koja se zakljucava.

Privitak/ci:
1234.PNG
1234.PNG [ 384.71 KIB | Pogledano 2135 put/a. ]
25 stu 2024, 16:08
General Bojnik
General Bojnik

To je savrseno OK. :A25:

Ja sam se u prethdonom postu vise referirao prema lovackom oruzju, uvrh glave kutija metaka, uz pusku, ili etui s nabojima

25 stu 2024, 17:49
Brigadni General
Brigadni General

Nema problema.
Bitno je da pun spremnik nije u pušci.

25 stu 2024, 21:35
Nadnarednik
Nadnarednik

Njemci se nesto ozbiljnije krenuli pripremat

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/njema ... Naslovnica

26 stu 2024, 10:23
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Odgovori   [ 1741 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: