Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: 13 svi 2025, 18:34.

ADS

Pravila foruma

Pravila foruma

Odgovori  [ 1918 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96  Sljedeća
CHAT 
Autor/ica Poruka
Brigadni General
Brigadni General

Post Re: CHAT
Upravo tako.
Izgleda da je kod nas puno tih bez mozga.

04 tra 2025, 13:31
Razvodnik
Razvodnik

Mirok je napisao/la:
Upravo tako.

slika

04 tra 2025, 15:52
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Marin223 je napisao/la:
Ima neki poseban razlog zašto je našim medijima tolko zanimljiv prosvjed u Srbiji ?

Ima li šta od ovog bitnog događaja ? Jel postigo šta ?

06 tra 2025, 19:14
Brigadni General
Brigadni General

Marin223 je napisao/la:
Marin223 je napisao/la:
Ima neki poseban razlog zašto je našim medijima tolko zanimljiv prosvjed u Srbiji ?

Ima li šta od ovog bitnog događaja ? Jel postigo šta ?

Proces i dalje traje.

06 tra 2025, 19:31
Brigadni General
Brigadni General

Kapetan Kasil je napisao/la:
Mirok je napisao/la:
Upravo tako.

slika

Gledam ga kako sa sigurnošću nastupa u saboru i medijima.
To govori samo o ozbiljnosti bolesti i nepovratne štete koju je nanijela njegovu cjelokupnom organizmu .

06 tra 2025, 19:39
Brigadir
Brigadir

Marin223 je napisao/la:
...Ima neki poseban razlog zašto je našim medijima tolko zanimljiv prosvjed u Srbiji ?..

Ima, isti je vlasnik medija i tu i tamo !

Vise nego dovoljan razlog, zar ne ?

06 tra 2025, 20:19
Natporučnik
Natporučnik

Kako nas mediji prepariraju, to je nevjerojatno. 99% Hrvata misli da je Trump luđak, bolesnik itd. Da je baš tako neposoban, odavno ga ne bi bilo.

A vrlo je jednostavno. Hoćeš da ti Amerika ukine carine? Ukini ti njoj.

Trump želi vratiti proizvodnju u SAD i zaustaviti Kinu koja desetljećima parazitira na intelektualnom vlasništvu, nepoštenim praksama, kvotama i stopama koje veze nemaju s reciprocitetom, subvencijama, zagađivanjem, itd. I stoga mu treba savez s EU, ali i, nemojete se čuditi, Rusijom. A koristili bi Grenland i Kanada sa svojim sirovinama. No dobro, malo će sad EU lideri dramiti jer nije lako skočiti si u usta, ali dogovor sve rješava.

07 tra 2025, 12:37
General Bojnik
General Bojnik

Ariel je napisao/la:
Kako nas mediji prepariraju, to je nevjerojatno.

.

Samo preko main stream media.
Postoji cijeli niz drugih outleta na raznim podcastima.

07 tra 2025, 13:53
Brigadni General
Brigadni General

Ariel je napisao/la:
Kako nas mediji prepariraju, to je nevjerojatno. 99% Hrvata misli da je Trump luđak, bolesnik itd. Da je baš tako neposoban, odavno ga ne bi bilo.

Trump želi vratiti proizvodnju u SAD i zaustaviti Kinu koja desetljećima parazitira na intelektualnom vlasništvu, nepoštenim praksama, kvotama i stopama koje veze nemaju s reciprocitetom, subvencijama, zagađivanjem, itd. I stoga mu treba savez s EU, ali i, nemojete se čuditi, Rusijom. A koristili bi Grenland i Kanada sa svojim sirovinama. No dobro, malo će sad EU lideri dramiti jer nije lako skočiti si u usta, ali dogovor sve rješava.

Nisam baš optimista da to može ići brzo i jednostavno.
Do tada sve pada.
Šteta će biti velika,tržišta gube.

07 tra 2025, 19:22
Narednik
Narednik

Ariel je napisao/la:

Problem je u načinu na koji to sadašnja US administracija radi. Jedno je voditi tvrtke, a drugo voditi državu. Rijetko kome je uspijelo u 3 mjeseca odgurnuti od sebe najbliže prijatelje i saveznike. Osobno, nimalo mi se ne sviđa kako se priča brzo okrenula na "netarifne" barijere. Pogotovo oko prehrambene, poljoprivredne i farmaceutske industrije, okoliša itd. Ne bih baš htio ta sranja kusati i po Europi.
U svakom slučaju zanimljiv eksperiment jednog tipičnog "shark" businessmana. Svi ćemo i vidjeti i osjetiti da li je uspio...

07 tra 2025, 21:37
Natporučnik
Natporučnik

Povuklo se pitanje smanjenja PDV-a. Maštam o prepolovljenoj stopi PDV-a u HR.

08 tra 2025, 00:49
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Ariel je napisao/la:

+1

Sve što dolazi iz USA ovdje moraš platiti carinu, PDV + kojekakve parafiskalne namete ovisno o kategoriji proizvoda.
Sve što odlazi iz EU prema USA, nema nikakvih uvoznih barijera tamo, a što je najgore, gro stvari koje se proizvode u EU su jeftinije u USA.

Stvar je vrlo, vrlo, vrlo jednostavna. Carinska unija ili zona slobodne trgovine bez bilo kakvih tarifa/barijera.
Ah da, to ne bi odgovaralo parazitskim državama tipa Belgije, gdje pola stanovništva živi na EU proračunu.
To ne bi odgovaralo parazitskim firmama diljem EU naslonjenim na državne proračuna, jer bi ih Amerikanci pojeli za par mjeseci.
To ne bi odgovaralo parazitskim zanimanjima diljem EU, koji ne rade išta što ima ikakvu vrijednost na tržištu.

08 tra 2025, 05:19
Brigadni General
Brigadni General

EU predlaže ukidanje svih nameta između EU i SADa.
Ali Kramp sada kaže NE!!!
:A00: :lol:

08 tra 2025, 13:08
General Bojnik
General Bojnik

Nisam citao detalje. Mislim da je rijec o PDV ili VAT. (?)
To ti je ako se ne makne jos uvijek 25% za Hrvatsku, a nesto manje u drugim zemljama EU.

Inace, bas sam u vezi tog razmisljao: ja u kuci nemam ni jedan proizvod "Made in USA". Niti ih vidjam po ducanima.
Zadnje sam primijetio:
Colt 1911 gold cup national match, 2300 EUR u zagrebu, preporucena cijena proizvodjaca oko 1400 USD cca.
To je trenutno stanje za americke proizvode koje sam ja gledao u zadnje vrijeme.
Za ves masine, elketroniku, odjecu nemam pojma, ali ne pamtim da sam vidio u ponudi u trgovinama?

08 tra 2025, 13:24
Natporučnik
Natporučnik

Trumpu je problem PDV (VAT), smeta ga tih 19%. Da čuje za 25%, poludio bi. Iako PDV ne pravi razliku američke i europske robe, opet smanjuje potrošnju, a time i protok roba i usluga. Snižavanje PDV-a i ozdravilo gospodarstvo, ali bi trpjeli sisači proračuna.

Do te mjere ide mržnja prema Trumpu da ekipa u komentarima brani PDV, nisam vjerovao kad sam jučer vidio!

AKo nisi na državnim jaslama, PDV ti ne može biti saveznik. PDV sudjeluje s 1/5 u cijeni svega - svih proizvoda i usluga. Izuzev ono malo što je snižena stopa ili oslobođeno PDV. I to je razlog zašto npr. HS pištolj košta manje u SAD nego kod nas, uz sve cijene transporta i druge ruke. Reći ćete da nam PDV osigurava javne i zdravstvene usluge, kvalitetnu zaštitu policije i vojske. Pa se zapitajte o tome još jednom :).

U SAD postoji carina koja je do sad redovito bila niža od ove u EU, a porez je cca 10%. Nama to još nije dosta, pa smo na aute uveli i PPMV.

Za EU bi bilo gotovo bezbolno 0 za 0 carina, jer je jako malo američke robe. Ali od PDV neće nikad odustati, jer bi to značilo i ukidanje PDV na robu neameričkog porijekla, pa i europskog. Inače bismo imali nejednakost. Ali nema smisla pričati, neće od toga nikad odustati jer bi se urušili državni aparati.

08 tra 2025, 14:03
Natporučnik
Natporučnik

jolly je napisao/la:
Nisam citao detalje. Mislim da je rijec o PDV ili VAT. (?)
To ti je ako se ne makne jos uvijek 25% za Hrvatsku, a nesto manje u drugim zemljama EU.

Inace, bas sam u vezi tog razmisljao: ja u kuci nemam ni jedan proizvod "Made in USA". Niti ih vidjam po ducanima.
Zadnje sam primijetio:
Colt 1911 gold cup national match, 2300 EUR u zagrebu, preporucena cijena proizvodjaca oko 1400 USD cca.
To je trenutno stanje za americke proizvode koje sam ja gledao u zadnje vrijeme.
Za ves masine, elketroniku, odjecu nemam pojma, ali ne pamtim da sam vidio u ponudi u trgovinama?

Imam američke proizvode: donedavno dugo oružje, a još uvijek nosač optike, nosač red dota, cijenjen i skup okidač, neki kvalitetni unutarnji dijelovi oružja, remen za oružje, laser, desetak vrlo cijenjenih i vrijednih noževa, borbeni prsluk i odjeću. Svi do jednog kupovani s kvalitetom kao jedinim ili bar primarnim kriterijem, nema im pandana među drugima u svijetu. Rezultat su liberalnog i kompetitivnog US tržišta, koje je iznjedrilo i top proizvođače u tom segmentu.

Ne znam računaju li se mobiteli, autogume, tenisice - sve to su američke firme i know how, ali proizvedeni u trećim zemljama.

08 tra 2025, 14:22
Brigadni General
Brigadni General

Super bi bilo da se smanje svi nameti.
Koji god bili.... :mrgreen:

08 tra 2025, 14:25
General Bojnik
General Bojnik

Ariel je napisao/la:

Imam američke proizvode: donedavno dugo oružje, a još uvijek nosač optike, nosač red dota, cijenjen i skup okidač, neki kvalitetni unutarnji dijelovi oružja, remen za oružje, laser, desetak vrlo cijenjenih i vrijednih noževa, borbeni prsluk i odjeću. Svi do jednog kupovani s kvalitetom kao jedinim ili bar primarnim kriterijem, nema im pandana među drugima u svijetu. Rezultat su liberalnog i kompetitivnog US tržišta, koje je iznjedrilo i top proizvođače u tom segmentu.

Ne znam računaju li se mobiteli, autogume, tenisice - sve to su američke firme i know how, ali proizvedeni u trećim zemljama.

Za oruzje i gadgete ti se ne racunas. Imam i ja S&W. to se ne racuna, jer to volimo pa smo skloni preplatiti. ;)

A proizvodnja u trecim zemljama, je ono protiv cega se Trump bori. Americki brend, kineska tvorica? ;)
Americki kapital je zatvorio hrpu tvornica u Americi, i prebacio u zemlje jeftine radne snage.
I zatvorio radna mjesta u Americi, jer su im radnici skupi.

08 tra 2025, 15:44
Narednik
Narednik

Da li bi kupovali prehrambene proizvode tretirane raznim kemikalijama, hormonima i antibioticima, a koji nisu dozvoljeni u EU jer su dokazano štetni? Lako za oružje, automobile, veš mašine i gadgete. Da nam polja budu zasađena GMO i hibridnim mono kulturama, nakon kojih ništa drugo ne raste? To Trumpa i ekipu muči, između ostalog. Plasiranje robe na silu koju Europa ne želi iz dobrih razloga. Nije priča baš crno-bijela, niti jednostavna kao što se prikazuje.

08 tra 2025, 17:43
Brigadni General
Brigadni General

Upravo to!
Sada sam čuo kako hoće da kupujemo njihovu hranu.
I da mu carina 0% zapravo ništa ne znači...!?
Do jučer je baš to tražio.

08 tra 2025, 18:03
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Odgovori   [ 1918 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: Lemi_O2 i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: