Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: 19 sij 2025, 21:40.

ADS

Pravila foruma

Pravila foruma

Odgovori  [ 1607 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81  Sljedeća
Invazija Ukrajine 
Autor/ica Poruka
Brigadni General
Brigadni General

Post Re: Invazija Ukrajine
Jako me interesira što će Rusi poduzeti u vezi pomoći Asadu?
Sirija im je prevažna i oni je ne smiju ostaviti.
Ali oni jednostavno nemaju snaga za to.
Imam informaciju da su u Siriju povukli sve snage čak i iz Afrike,ali i to je premalo.

07 pro 2024, 22:59
Razvodnik
Razvodnik

Mirok je napisao/la:
Human je napisao/la:
jolly je napisao/la:
Da ali ja se ne bih tome previse radovao, pobunjenici su bivse krilo aqlaede. Oznaceni su kao terroristi od strane SAD, Turske i Rusije, kao i od drugih zemalja.

Mislim da se nitko normalan tome ne raduje. Kao što se nitko normalan ne raduje putlerovoj agresiji na Ukrajinu.

Dobra je stvar što će Rusi morati izdvojiti resurse za Siriju i tako ipak olakšati Ukrajini.

Neće ništa olakšati Ukrajini. To se mislilo i za Kursk pa ništa od toga. Čak bih rekao da ovo može štetiti ugledu Ukrajine jer podržavaju terorističke skupine.

07 pro 2024, 23:00
Razvodnik
Razvodnik

jolly je napisao/la:
Dogovor o ispaljivanju balistickih projektila je obostran. I amerikanci obajvestavaju ruse kad to rade.
Ovo nije strah, nego razum.

Upravo tako, to je bar poznata stvar.

07 pro 2024, 23:02
Brigadni General
Brigadni General

Koje to terorističke skupine podržava Ukrajina ?

07 pro 2024, 23:52
Razvodnik
Razvodnik

Mirok je napisao/la:
Imam informaciju da su u Siriju povukli sve snage čak i iz Afrike,ali i to je premalo.

Ne mogu ništa. Prebrzo se sve događa i da i žele nekako se uključiti ne mogu ništa.
Jednostavno neće stići ništa napraviti.
Povukli su iz Sirije sve što su mogli radi agresije na Ukrajinu (koja toliko loše ide da su uključili i Sjevernokorejce), a sad nemaju vremena dovući u Siriju sve što bi trebalo.

07 pro 2024, 23:54
Razvodnik
Razvodnik

Mirok je napisao/la:
Koje to terorističke skupine podržava Ukrajina ?

To su floskule rusofila i korisnih putlerovih idiota, kao i ono da su rusi morali "denacificirati" Ukrajinu.
Pa tako svako malo "denacificiraju" kakav trgovački centar, kakvu elektranu ili drugi neki "naci-energetski" ukrajinski sustav.

Poznati su slučajevi još s početka agresije denacifikacije ukrajinskih vešmašina koje su rusi krali po Ukrajini i vozili doma u majčicu Rusiju.
Bilo je čak srušenih ruskih helikoptera punih denacificirane ukrajinske bijele tehnike.
No zaboravilo se to.

Sad se eto šire floskule da zli Ukrajinci podržavaju terorizam. Samo nikako da se predaju. Baš su zli!

08 pro 2024, 00:02
Brigadni General
Brigadni General

I meni se čini da su Ukrajinci trn u oku rusfilima,a najveća "greška" im je što nikako da se predaju.
Podsjeća me to na 90te i na optužbe srpske strane"da se Hrvati prežestoko brane."
Kakav cinizam.
Slični akteri.

08 pro 2024, 00:13
Brigadni General
Brigadni General

Human je napisao/la:
Mirok je napisao/la:

Ne mogu ništa. Prebrzo se sve događa i da i žele nekako se uključiti ne mogu ništa.
Jednostavno neće stići ništa napraviti.
Povukli su iz Sirije sve što su mogli radi agresije na Ukrajinu (koja toliko loše ide da su uključili i Sjevernokorejce), a sad nemaju vremena dovući u Siriju sve što bi trebalo.

Zato me i zanima.
Rusi imaju baze tamo,a i druge instalacije.
Interes im je ogroman. :mrgreen:

08 pro 2024, 00:21
Brigadni General
Brigadni General

Najnovije informacije....
Asad bježi...
Rusi se POVLAČE ,Iranci isto...
Asad traži pomoć zapadnih zemalja... :lol:
Čak traži pomoć i od Trumpa ... :A13:
Putler na koljenima u Siriji,vojska mu se raspala....

08 pro 2024, 01:07
General Bojnik
General Bojnik

Ne treba se veseliti, u Siriji se desava "Afganistaniski scenario", kao sto je i bilo u Afganistanu.
Nova humanitarna katastrofa.
Desavanja nakon Americkog povlacenja iz Afganistana, prouzrocila su novi val izbjeglica, pod strahom od odmazde.
(I te izbjeglice dosli nam na vrata, pa onda preko granice, pa je problem brzo stigao do nas i EU).

U ovom slucaju vidim dva moguca razvoja dogadjaja.

Formiranje nove "vlade" u Siriji, koju nece priznati ni jedna svjetska drzava, i dugorocna diplomatska i politicka izolacija.
Ili, nova vojna intervencija u Siriji, bilo americka, ruska, ili zapadne koalicije.

Osim ako kardinalno ne grijesim, pa ta nova vlada ne uvede demokraciju, izbore, visestranacje i borbu za gradjanska prava. Medjutim u ovom casu, ne vidim takav razvoj dogadjaja

Donald Trump je izjavio vec da nije zainteresiran za intervenciju tamo.

08 pro 2024, 09:11
Poručnik
Poručnik

Moj osobni dojam je da je najveći grijeh tih "tirana" što nisu nakon pada Sovjetskog Saveza promijenili sponzora. Libija i Sirija ostale su vezane na Rusiju i u zapadnim medijima i političkim krugovima njihovi su vođe diktatori. Za zapadna mjerila oni to sigurno i jesu, ali mislim da u tim zemljama zapadna demokracija ne bi ni uspjela - tamo se i očekuje čvrsta ruka, uključivši kršenje ljudskih prava i sloboda itd. U Jordanu, Saudijskoj Arabiji te drugim zaljevskim zemljama vladaju kraljevi, emiri i šeici. Nema tamo ništa od demokracije. Ali o tome se ne priča, jer su vezane na Zapad. I to je cijelo objašnjenje. Naši su ljudi bili dugo u Siriji i iz prve ruke pričaju kako je to bila relativno liberalna zemlja, tolerantna prema religijama. Kad sam bio u Siriji, odsjeo sam u kršćanskom samostanu, a cijela zemlja je prepuna antičkih, kršćanskih i islamskih lokaliteta koji su se jednako čuvali i cijenili. Duboko sumnjam kako će se nova vlast na isti način odonositi prema bilo čemu što nije islamsko. Sam Damask je imao noćni život, atipičan za islamske zemlje, usporediv s Beirutom.

08 pro 2024, 10:07
Brigadni General
Brigadni General

Tko se veseli ?
Komentiramo događaje.
Smiješno je i glupo da jedna zemlja padne za tjedan dana. :mrgreen:
Pobunjenici se provozaju i prošetaju Sirijom i režim padne.
Nema rusa ,nema dosadašnjeg režima.
Barem malo će se Ukrajini olakšati :A25:

08 pro 2024, 10:20
Brigadni General
Brigadni General

I najnovije...
Asadov avion je nestao sa radara.
Kalkulira se od pada, do obaranja.

08 pro 2024, 13:30
Poručnik
Poručnik

Što god da mu se dogodilo, sad je potpuno nevažan. Moguća pogibija u rušenju aviona je samo mali potencijalni spektakl koji ne mijenja baš ništa.

Ono što je zanimljivo su izraelski udari na vojne baze sirijske vojske, sasvim sigurno kako bi se spriječilo da oružje završi u krivim rukama.

Globalno, Rusija je izgubila utjecaj u toj regiji, kao i Iran. Desetljeća vojnog angažmana i suradnje otišlo u ništa. Stvarno je nevjerojatno koliko su organizacija kao Hezbolah i cijela država kao Sirija bili na staklenim nogama. Moglo bi se dogoditi da uskoro gledamo Bliski Istok bez Hezbolaha, Hamasa, sa slabim Iranom, ali sa džihadističkim vlastima u Siriji. Sirija je bila sekularna država, a što će sad biti?

U međuvremenu, Zelenski objavio kako Ukrajina ima 43.000 poginulih, a Rusija 198.000. Ranjenih Ukrajinaca je po njemu 370.000, dok je kod Rusa broj 552.000. Reklo bi se, ništa novo nismo čuli.

08 pro 2024, 14:18
Brigadni General
Brigadni General

Navodno je Asad u Moskvi.
Zato i lovu je već prije prebacio :lol:

08 pro 2024, 21:27
Razvodnik
Razvodnik

Mirok je napisao/la:
Navodno je Asad u Moskvi.
Zato i lovu je već prije prebacio :lol:

“The fight is here; I need ammunition, not a ride.” Zelensky
“The fight is here; I need a ride, not ammunition.” Assad

09 pro 2024, 00:43
Brigadni General
Brigadni General

Interesantno je kako se Asad pokušao i sa Trumpom dogovoriti u zadnji čas :mrgreen:
Putleru iz leđa ,doduše :lol:

09 pro 2024, 11:25
Poručnik
Poručnik

Sasvim logično da je u Moskvi, poslala bi se vrlo loša poruka raznim vlastodršcima da ih se Moskva može odreći i onda ode glava. Ovako znaju da uvijek mogu tamo mirno provesti ostatak života.

Vozni park mu je čista obijest. Zamjeram mu i što što je potrošio silan novac na dosadne i jedne te iste aute, samo dva Ferrarija su tamo. Ali Ferrari F50 sam za sebe vrijedi danas preko 4 milijuna dolara. Gledano s pozitivne strane, neki od tih auta se danas mogu prodati po 20-30x višoj cijeni nego su plaćeni, pa to može biti dobar povrat za Sirijce.

Rusija bi mogla zadržati sirijske luke, možda je i to dio dogovora. Ostalo joj baš i ne treba.

09 pro 2024, 12:32
Brigadni General
Brigadni General

Ruski brodovi su već isplovili.
Nemaju kuda.
Turska ih ne pusti u Crno more.

09 pro 2024, 12:47
Razvodnik
Razvodnik

Mirok je napisao/la:
Ruski brodovi su već isplovili.
Nemaju kuda.
Turska ih ne pusti u Crno more.

A jadni.

09 pro 2024, 13:37
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Odgovori   [ 1607 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: