Jel' mogu ja negdje pucat?

Datumi okupljanja, neprofitne udruge vezane uz oružje, itd...
johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Jel' mogu ja negdje pucat?

Post by johnnyboyy1711 » 17 May 2020, 16:47

Plaćam u zlatu i srebru, tražim streljanu u ovo teško doba korone.

Jel' ima što gdje otvoreno za dugo oružje? Vrapčanski i Čazma zatvoreni. Osijek navodno isto. Evo jedan trening samo da si odradim, uzel bi i AR15fana sa sobom.. Situacija je kritična.

Hvala.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Jel' mogu ja negdje pucat?

Post by damirdj75 » 17 May 2020, 19:14

Imaš Cinelov u Ivanicu ako baš gori. Meni osobno previsoka cijena ali nuzda ne pita :D

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 17 May 2020, 19:24

Malo sam razmažen, ja bi na otvorenom :mrgreen:
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

cheeky
Civil
Civil

Post by cheeky » 07 Sep 2022, 13:51

johnnyboyy1711 wrote:Malo sam razmažen, ja bi na otvorenom :mrgreen:
jel se naslo sta?

Pato
Razvodnik
Razvodnik

Post by Pato » 09 Sep 2022, 09:35

Ne znam odakle informacija da je streljana Pampas u Osijeku zatvorena?

Do jučer je normalno funkcionirala osim u terminima kada se ne može trenirati radi organizacije i provođenja redovnih i najavljenih takmičenja na razini klubskih, županijskih, državnih i međunarodnih natjecanja.

Klubovi imaju svoje termine koje normalno koriste za trening svojih članova.

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 12 Sep 2022, 15:05

johnnyboyy1711 wrote:Plaćam u zlatu i srebru, tražim streljanu u ovo teško doba korone.

Jel' ima što gdje otvoreno za dugo oružje? Vrapčanski i Čazma zatvoreni. Osijek navodno isto. Evo jedan trening samo da si odradim, uzel bi i AR15fana sa sobom.. Situacija je kritična.

Hvala.
Sta ti mislis da si u USA , budi sretan da su ti dali nabavnu a ti bi još i pucao !!! :mrgreen:
Učlani se u lovačko društvo ako nađeš neko voljno za to !!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 12 Sep 2022, 15:36

fricky wrote:
johnnyboyy1711 wrote:Plaćam u zlatu i srebru, tražim streljanu u ovo teško doba korone.

Hvala.
Sta ti mislis da si u USA , budi sretan da su ti dali nabavnu a ti bi još i pucao !!! :mrgreen:
Učlani se u lovačko društvo ako nađeš neko voljno za to !!
Ako......ako........

Fici100
Razvodnik
Razvodnik

Post by Fici100 » 13 Sep 2022, 08:03

ja sam prosle godine počeo ići pucat u jedno lovačko društvo. Imaju mjesto za gađanje, može se pucati iz puške i iz pištolja. Jedino si ponesem svoje stalke za mete. Ne idem ja često, možda jednom u 2-3 mjeseca. Ali ljudi su ok, susretljivi. Ne idem vikendom, jer su onda oni večinom tamo, nego radnim danom iza posla odem (i tad uvijek budem sam). Jedini trošak je bila gajba piva koju sam poklonio :D
Ako imaš nekog poznanika u lovačkom društvu, možda se možeš dogovoriti ovako kao što sam ja.
Meni je to puno bolje od streljane jer sam znao x puta doci, pa nemam termin, neko je natjecanje, pa streljana nije radila.
Ali najviše od ssvega mi odgovara što budem sam, i nema nikoga da me smara.

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 13 Sep 2022, 18:51

Fici100 wrote:ja sam prosle godine počeo ići pucat u jedno lovačko društvo. Imaju mjesto za gađanje, može se pucati iz puške i iz pištolja. Jedino si ponesem svoje stalke za mete. Ne idem ja često, možda jednom u 2-3 mjeseca. Ali ljudi su ok, susretljivi. Ne idem vikendom, jer su onda oni večinom tamo, nego radnim danom iza posla odem (i tad uvijek budem sam). Jedini trošak je bila gajba piva koju sam poklonio :D
Ako imaš nekog poznanika u lovačkom društvu, možda se možeš dogovoriti ovako kao što sam ja.
Meni je to puno bolje od streljane jer sam znao x puta doci, pa nemam termin, neko je natjecanje, pa streljana nije radila.
Ti si u prekršaju i jos to pišeš po netu, :D

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 13 Sep 2022, 19:50

Po cemu je u prekrsaju?

Lovacko oruzje smije se koristiti na streljani, mjestu za vjezbe gadjanja i u lovistu.
Sportsko oruzje smije se koristiti na streljani ili mjestu za vjezbe gadjanja.
Drugim rijecima i lovacko i sportsko oruzje se smije koristii na mjestu za vjezbe gadjanja.

Mjesto za vjezbe gadjanja, moze otvoriti svaka pravna osoba koja se bavi poslovima sa oruzjem, ako rjesi adekvatno zemljiste.
(streljacki klub, lovacko drustvo, puskarska radionica i tome slicno)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Fici100
Razvodnik
Razvodnik

Post by Fici100 » 14 Sep 2022, 08:30

fricky wrote:
Fici100 wrote:ja sam prosle godine počeo ići pucat u jedno lovačko društvo. Imaju mjesto za gađanje, može se pucati iz puške i iz pištolja. Jedino si ponesem svoje stalke za mete. Ne idem ja često, možda jednom u 2-3 mjeseca. Ali ljudi su ok, susretljivi. Ne idem vikendom, jer su onda oni večinom tamo, nego radnim danom iza posla odem (i tad uvijek budem sam). Jedini trošak je bila gajba piva koju sam poklonio :D
Ti si u prekršaju i jos to pišeš po netu, :D
Mislim da nisam u prekršaju. To je mjesto za vježbe gađanja, gdje i sami lovci upucavaju svoje oružje.

Unazad mjesec dva u mojoj blizini je drugo lovačko društvo napravilo streljanu tj mjesto za vježbe gađanja (nisam vidio kako izgleda. na zemljištu koje su kupili prije par godina. Kako mi je to dosta blizu kuće, probat cu vidjeti jel se tamo može doći i kakvi su uvjeti. To bi mi bila nabolja solucija jer imam doslovno 2 min autom do tamo.

Isto tako pogledaj na facebooku, imaš grupu "vlasnici poluautomatskog dugog oružja". Jedan član je objavio slike sa mjesta za vježbe gađanja u nekom lovačkom društvu. Na slikama izgleda top. Mete za pištolj, metalne mete, flip mete, držači za papirnate, oznake udaljenosti itd... Znači po meni vrh

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Sep 2022, 09:20

Fici100 wrote:
Mislim da nisam u prekršaju. To je mjesto za vježbe gađanja, gdje i sami lovci upucavaju svoje oružje.
Po meni, ti si u pravu. Ne vidim tu nikakav prekrsaj. :A25:
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Sep 2022, 15:35

Nažalost,naglašavam nažalost,tu je toliko prekršaja da ih je teško nabrojiti :A00:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Sep 2022, 15:49

Misteriozan i dogmatican?
navedi par prekrsaja, mozda nesto naucimo.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Sep 2022, 16:11

Dosta bi to trajalo.
Pročitajte Pravilnik o civilnim strelištima i drugim mjestima određenim za vježbe gađanja.
Dakle,nema teorije da netko puca,sam,kada hoće,bez da ikoga obavijesti,bez osiguranja........
Nažalost !

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Sep 2022, 18:59

jolly wrote:Misteriozan i dogmatican?
navedi par prekrsaja, mozda nesto naucimo.
Zašto misteriozan,zašto dogmatičan...?
Na sve postoji odgovor.
Kada sam pisao da će se u Ukrajini desiti što se desilo,neki su sumnjali ,nisu vjerovali...
Eto malo kao ekskluziva....rusi bježe i iz Melitopolja !

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Sep 2022, 20:56

Da nisam postavio pitanje, ostala bi tvrdnja bez objasnjenja.

Od strelista do ukrajine?
Ajmo se drzati teme. Ovdje je tema gdje vjezbati gadjanje.

Osobno mislim, da vjebati gadjanje u suradnji s lovackim drustvom, koje ima mjesto za vjezbe gadjanja je jako dobra opcija.
I kad bi bilo sluha za ovu problematiku po lovackim drustvima, lokalna drustva bi mogla razviti suradnju sa sportskim strijelcima, ili puskarima i ostalim (uz naknadu).
I bili bi svi zadovoljni.
Naravno, preduvjet je da se formiraju mjesta za vjezbe gadjanja. I volja da se to napravi.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Sep 2022, 21:19

Znamo što su dogme i što znači dogmatičan.
Tako da netko tko to spominje razbija temu.
A sa Pravilnikom sam ukazao na činjenice i to nisu dogme.
Primjer sa Ukrajinom sam spomenuo kao najočitiji primjer čuđenja nekih ljudi sa foruma.
Sa nekima sam kontaktirao putem PM i rekao koliko sam smio , što će se uskoro dogoditi na bojištu.
A da trebamo streljane i mjesta za gađanja......naravno da trebamo , čim više !
Odredbe su međutim u Pravilniku takve kakve jesu.....

skunk
Civil
Civil

Post by skunk » 14 Sep 2022, 23:45

Ja ne vidim gdje je tu prekrsaj - gadanje u lovistu na prostoru uredenom za vjezbe gadanja. Pa nije otisel negdje bezveze u sumu i pucao bezveze

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 15 Sep 2022, 08:15

Takodjer, ne vidim prekrsaj.
Turn better into best!

Post Reply