ANKETA: BRAND PISTOLJA - TOP PICK
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
ANKETA: BRAND PISTOLJA - TOP PICK
Izbor pistolja?
Uspio sam sloziti anketu!
(Bravo jaaaa!
)
Izgleda da je moguce maksimalno 10 opcija. Pa sam naveo 10. Zadnja je "ostalo" pa kometirajte kasnije
Ajde, vidim da se negdje spominje pad kvalitete proizvodjaca, negdje je kvaliteta stalna.
Izaberite sto mislite da je TOP, po kriteriju kvalitete, izrade, ili podrske proizvodjaca, itd
Govorim o uporabnoj kvaliteti. Ne, prema kriteriju na pr. streljacki pistolj, pa bas mora biti sig p240, jer je najprecizniji...
Kvaliteta. Samo to.
Izbor brendova sam uzeo prema najcescim pistoljima s njuskala, dakle prisutni na trzistu.
Uspio sam sloziti anketu!
(Bravo jaaaa!
Izgleda da je moguce maksimalno 10 opcija. Pa sam naveo 10. Zadnja je "ostalo" pa kometirajte kasnije
Ajde, vidim da se negdje spominje pad kvalitete proizvodjaca, negdje je kvaliteta stalna.
Izaberite sto mislite da je TOP, po kriteriju kvalitete, izrade, ili podrske proizvodjaca, itd
Govorim o uporabnoj kvaliteti. Ne, prema kriteriju na pr. streljacki pistolj, pa bas mora biti sig p240, jer je najprecizniji...
Kvaliteta. Samo to.
Izbor brendova sam uzeo prema najcescim pistoljima s njuskala, dakle prisutni na trzistu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Re: ANKETA: BRAND PISTOLJA - TOP PICK
Samo ćeza. Shadow 2. Da imam para TS2
Ako ništa drugo, onda CZ 75 moderna verzija.
Inače, ako moram nešto kupiti, onda mali HS H11.
Revolveri. Ruger GP100, S&W.
Al, prvi izbor - ČZ.

Inače, ako moram nešto kupiti, onda mali HS H11.
Revolveri. Ruger GP100, S&W.
Al, prvi izbor - ČZ.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Ostavio sam opciju na anketi da se moze mijenjati, ako se predomislite. (makar i za par godina)
Trenutno sam u fazi treniranja sa XDM, pa sam njega izabrao. mozda se kasnije vratim na prethodno omiljenu zbroju.
Kad uvatim vremena, budem napravio anketu za lovacke puske, samo to je tesko svesti na 10 proizvodjaca, ima ih jako puno.
Trenutno sam u fazi treniranja sa XDM, pa sam njega izabrao. mozda se kasnije vratim na prethodno omiljenu zbroju.
Kad uvatim vremena, budem napravio anketu za lovacke puske, samo to je tesko svesti na 10 proizvodjaca, ima ih jako puno.
Turn better into best!
@jolly
Brzopotezno, pitanje---koja je tvoja omiljena zbroja i zašto?
dzg
Koliko si do sada ispucao streljiva iz Shadow 2?MatijaX wrote:Samo ćeza. Shadow 2. Da imam para TS2
Al, prvi izbor - ČZ.
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

CZ 75B, ali mislim da je kvaliteta zapravo dosadasnji legacy tvornice. (to ne znaci da ce taj legacy biti i dalje)MatijaX wrote:@jolly
Pa zapravo imam malokalibarku od zbroje (cz 452), pa se ne racuna jer je to puska nije pistolj, ali donijela mi je svoj dio medalja - usporedjujuci sa ostalim malokalibarskim puskama, fit and finish je fantastican, a pogotovu ako usporedujes sa Americkim malokalibarskim puskama. (od evropskih samo Anshcutz smatram boljim, ukljucujuci Anschutz lovacke izvedbe malokalibarske puske.
Imam njihovu i ZKK, koji bih lako mogao usporedjivati sa modernim puskama, stavku po stavku, njoj u korist ali:
Puske su kompleksna tema pa ostavljam za neki drugi thread, ali istovremeno sumnjam da je u ponudi pusaka CZ pocela padati kvaliteta. (imali su prvi recall CZ oruzja u svojoj povijesti nedavno, to je vec signal red flag, da se nesto tamo desava)
Ali, ako govorimo o pistoljima:
Pucao samo dosta iz klasicne CZ75B, i ponesto TS, shadow. i natjecanja, naravno. (iz posudbe od dragih kolega) Preciznost im je svima primjercima za svoju kategoriju tvornickog sluzbenog pistolja - vrhunska, a da ne govorim o Ts ili shadow.
Ergonomija drske kod svih CZ je ko da je salivena prema mojoj ruci. Bolja od sveg sta sam imao ili probao, a pogotovu sa Hogue gripovima (koje mi bolje stoje od Karl nill drski), znaci govorimo o kutu drske
Pouzdanost neupitna.
CZ 75B, klasicni ima nekoliko rjesenja (kopirana iz drugih modela na vjest nacin a sve u jedan pistolj, i moze se reci da je game changer u svijetu pistolja), rjesenja koji se u svojem dobu (sedamdesete) ne mogu bas lako naci na drugim pistoljima. Uvalili su u dizajn sve sto moze, u mali pistoljski paket. Napravili revoluciju pistoljskog dizajna svojevremeno. Pa da naborjim:
Dvoredni spremnik (medju prvim "wonder nine" pistoljima, velikog kapaciteta) - od starije generacije jedino HP35 to imao
Double action / single action okidanje. (od stare generacije pistolja, ideja od walthera)
Ovo su danas uobicajene stvari, ali za stariju generaciju pistolja bas i ne.
Zeljezo. (cudo, ali zeljezni pistolj, danas, naime pistolji se osim od plastike, mogu raditi i od zeljeza
Medjutim, najvaznije - ima jednu drugu stvar, a to je "muski tip" navlake koji se na takav nacin uvlaci na "zensku" bazu pistolja.
Ovo ce kad ides istrazivati, biti karakteristika svih najpreciznijih match pistolja za klasicno streljasto, ali i sluzbenih najpreciznijih pistolja. (odnosno svih klonova zbrojovke)
Najiskloniraniji match pistolj na svijetu.
Osim ne postojanja patenta tog toba od strane tvornice, drugi razlog kloniranja je inhernetna preciznost, koji daje ovaj nacin pasovanja navlake.
Inace ovaj dizajn pasovanja navlake preuzet je od pistolja MAS35 (francuski), kojeg pak preuzeo SIG u modelu P210, a P210 sa svojim uskim tolerancijama, i ovima pasovanjem navlake, smatra se najpreciznijim (i najskupljim) tvornickim sluzbenim pistoljem, ikad.
Tako da je razvoj pistolja za precizno streljastvo isao u dva smjera:
- varijente koje su razvijale na bazi P210 (zakljucno do P240)
- varijante koje su isle u daljem razvoju na bazi CZ75B (navlaka!), pardini, tanfoglio itd...
CZ 75B (model vulgaris) je pistolj sa kojim se moze ostvariti izuzetno visok rezultat (ako striejlac zna pucati). U konkurenicji do drzavnog bih skoro rekao. Na turnirima sam znao vidjeti rezultate preko 185 sa CZ 75b, popraceno sa medaljom. (sto nije bas tipicno za vecinu tvornickih pistolja)
rezultat koji ja mogu napraviti sa cz 75b, nije ni blizu sto mogu sa nekim drugim, poput HS9.
o nekim zatojima, ili kvarovima, ne treba ni pricati
Konacno, evolucija po preciznosti, je CZ 75B sport 2.
Ne znam bih li to stavio pod CZ, ili pod "ostalo" na anketi, jer je costum gun, ali frejm je CZ.
Sve sto sam napisao za CZ 75b, stoji i za sport 2, uz naredna poboljsanja:
- Njemacka dorada, vec fantasticnog tvornickog pistolja.
- Walther Lothar match cijev, 6 incha
- Okidanje, 1360 grama
- DA/SA okidanje
- Bushing uskih tolerancija, koji stabilizra cijev, i bez specijanog kljuca ne mozes skinuti
- Nisani za precizno streljastvo, crni, zadnji podesiv, a prednji odrezan koso na dolje, da smanji odraze svjetla.
- Garancija preciznosti.
Nije preciznost jedina kvaliteta pistolja, (osim sportskim strijelcima), ali sveukupnost rjesenja, ili cak varijanti koje su nikle CZ 75 platofrme za ovo ili ono, i konacni proizvod su meni neusporedivi sa bilo kojim drugim pistoljem.
Nadajmo se da ce to potrajati.
Napominjem da u zadnje vrijeme nisam pucao sa ni jednim CZ 75b, proizvedenim nedavno. Nadam se da barem to jos drze na tradicionalnom nivou izrade.
Turn better into best!
@jolly
Puno hvala na opširnom odgovoru.
@timmy75
Nažalost, niš. Samo u LAS-u sa 75com.

Puno hvala na opširnom odgovoru.
@timmy75
Nažalost, niš. Samo u LAS-u sa 75com.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Za sad u finale, ulaze dva brenda !

Turn better into best!
Revolver samo jedan želim posjedovati u životu a to je S&W M&P R8 ili Model 327 - TRR8
Ceza M75 mi je bila vrh dok nisam uzeo XDS-a tako da svskako HS. Imsm HS XDM 5,25" 9X19 i XDS 3,3" ,45ACP. Oba su vrh. Probao sam dosta tih pistolja a i imao u rukama i mislim da je HS u samom vrhu.
- jolly
- Cinker - bojna

Tu smo negdje. Posebno me impresionirao hellcat kad sam probao.Mario_Zg wrote:Ceza M75 mi je bila vrh dok nisam uzeo XDS-a tako da svskako HS. Imsm HS XDM 5,25" 9X19 i XDS 3,3" ,45ACP. Oba su vrh. Probao sam dosta tih pistolja a i imao u rukama i mislim da je HS u samom vrhu.
U moj izbor brenda, racunao sam i podrsku kupcu koju pruza tvornica HS produkt.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Sjecam se kad sao isao u srednju skolu.
Pola klinaca u mom razredu imalo Commodore 64, a druga polovica Spectrum 48.
Pa smo se zvali komodoristi i sprektrumisti.
Prema ovoj anketi, priblizno je tako i u svijetu vlasnika pistolja: ili CZ, ili HS, to je osnovni izbor, za prosjecnog vlasnika.
Vjerojatno bi se vlasnici CZ mogli definirati kao ljubitelji klasike, ovi sa HS pistoljima, ljubitelji modernog.
Pola klinaca u mom razredu imalo Commodore 64, a druga polovica Spectrum 48.
Pa smo se zvali komodoristi i sprektrumisti.
Prema ovoj anketi, priblizno je tako i u svijetu vlasnika pistolja: ili CZ, ili HS, to je osnovni izbor, za prosjecnog vlasnika.
Vjerojatno bi se vlasnici CZ mogli definirati kao ljubitelji klasike, ovi sa HS pistoljima, ljubitelji modernog.
Turn better into best!
Ne nužno... imao sam više različitih primjeraka HSa kroz godine, a i dalje imam CZ P10S koja mi je mrtva utrka sa HSom, no govorim o primjerku koji je vjerovatno napravljen tamo 2017. ili 2018. godine a ne o novoj proizvodnji koja je pala tri stepenice niže.
Ja gledao po tim sajmovima u Salzburgu i slicno te kojekakve pistolje i bio sam razocaran. Jedva cekam 2023 da opet bude da vidim jesu se popravili sta. Glockove sve sam gledao, sve mi to nekako dosta lose izgleda i osjecaj mi nije neki. Steyr pistolji su smjeh. Znaci izmedju navlake i polimerne rucke lufta da mozes gledat kroz njeg. Okvir metalni di je varen kao da je brusnom sajbom i brusilicom brusen znaci katastrofa. Ovi standard pistolji stvarno nisu ni blizu HS-u (jacim modelima).
Sva svoja zapazanja sam prenio vlasniku HS-a i rekao mu da mi stvarno nije jasno zasto njih nema po tim sajmovima jer mislim da stvarno imaju sta pokazati.
Sva svoja zapazanja sam prenio vlasniku HS-a i rekao mu da mi stvarno nije jasno zasto njih nema po tim sajmovima jer mislim da stvarno imaju sta pokazati.
- jolly
- Cinker - bojna

Svako je oruzje danas funkcionalno. To nije upitno.
Medjutim, NOVO oruzje koje zapadne za oko, da ima karakter, prepoznatljiv izgled, da je upecatljivo, da ima identitet, to je rijetko.
To su uspjeli u pitoljima zadrzati HS, Glock, CZ, Mozda sig (P320), colt sa revivalom pythona (iako nije predmet revolver, u ovoj temi)
Moderna ponuda vecine se razvodnila u reciklazi dizajna i kopiranih rjesenja.
Klasika drzi svoje.
Medjutim, NOVO oruzje koje zapadne za oko, da ima karakter, prepoznatljiv izgled, da je upecatljivo, da ima identitet, to je rijetko.
To su uspjeli u pitoljima zadrzati HS, Glock, CZ, Mozda sig (P320), colt sa revivalom pythona (iako nije predmet revolver, u ovoj temi)
Moderna ponuda vecine se razvodnila u reciklazi dizajna i kopiranih rjesenja.
Klasika drzi svoje.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Pretpostavljam da na anketi nisi glasao pod "razno" za zastavu?AR15 fan wrote:Pa Hellcat...
Turn better into best!
mozda nisam bas mjerodavan obzirom da sam u zivotu pucao iz samo 3 razlicita pistolja, no od ta 3 HS produkt (SF19) mi je bio daleko najlosiji. U usporedbi sa ostala dva (shadow 2 i springfield 1911) komicno loš. Ok nije hs ni blizu isti cijenovni rang ko i ova dva al svejedno.
Ne znam, mozda je to opcenito stvar modernih polimernih striker fired pistolja, ali pucat iz hs produkta mi je bilo ko da drzim igracku, a okidanje katastrofa. Prvi put kad sam isao okinut, potegnem okidac i cudim se zasto ne puca da bi shvatio da sam potegnuo okidac samo metar i pol i da trebam jos 3 i pol metra unazad ga potegnut
Ne znam, treba glock, sig i h&k probat, mozda su oni bolji
Ne znam, mozda je to opcenito stvar modernih polimernih striker fired pistolja, ali pucat iz hs produkta mi je bilo ko da drzim igracku, a okidanje katastrofa. Prvi put kad sam isao okinut, potegnem okidac i cudim se zasto ne puca da bi shvatio da sam potegnuo okidac samo metar i pol i da trebam jos 3 i pol metra unazad ga potegnut
- jolly
- Cinker - bojna

Vjerojatno si osjetio razliku sportskog pistolja, prema vojno policijskom.
Standardi su razliciti.
Svo vojno policijsko oruzje, redovno ima tvrdo okidanje radi sigurnosti - jer ga koriste ljudi u rasponu od vrlo niske razine obucenosti, do visoke. A u realnosti koriste ga u visoko stresnim i opasnim situacijama. I da ne bi doslo do slucajnih opaljenja, ranjavanja, itd
Drugi prioritet je pouzdanost.
Tek je treci prioritet (mozda) precinzost. Ovo nije nikad na prvom mjestu za vojno policijsko oruzje.
Standardi su razliciti.
Svo vojno policijsko oruzje, redovno ima tvrdo okidanje radi sigurnosti - jer ga koriste ljudi u rasponu od vrlo niske razine obucenosti, do visoke. A u realnosti koriste ga u visoko stresnim i opasnim situacijama. I da ne bi doslo do slucajnih opaljenja, ranjavanja, itd
Drugi prioritet je pouzdanost.
Tek je treci prioritet (mozda) precinzost. Ovo nije nikad na prvom mjestu za vojno policijsko oruzje.
Turn better into best!