pištolj za 25m?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Re: pištolj za 25m?

Post by Onty » 27 Oct 2022, 22:00

jolly wrote:Gledajuci novosti sa trzista, meni je srce zadnji put zaigralo kad sam vidio novi colt python, kao novost sa shot show.
Ali, i to je remake starog legendarnog modela.
I da, i ne! Naime, vanjski izgled i funkcionalnost su manje, više isti, ali su izmjene unutra, bolji, tvrđi čelici i potpuno drugačiji mehanizam. Stari Python je bio "čuven" po tome da nakon svega par tisuća hitaca dođe do poremećaja točnosti okretanja bubnja ("timing", "indexing"). Novi Python ima mehanizam po uzoru na King Cobra https://www.thetruthaboutguns.com/gun-r ... t-pythons/ . Prema onom što sam pročitao, novi Python ima bolji i izdržljiviji mehanizam od starog. Kažu da je novi mehanizam toliko pouzdan da je normalno radio i nakon 40 000 okidanja. Dalje nisu ni išli s testiranjem.

Ovo s čelicima, i Colt i S&W na novim revolverimna koriste bolje, jače čelike. Ruger to već odavno radi, tako da oni nisu imali problema zbog čelika. Naime, sad se dijelovi za revolvere rade isključivo na CNC strojevima, što omogućuje daleko veće točnosti i sklapanje uz minimalno pripasivanje i podešavanje. Bolji čelici daju veću izdržljivost i pouzdanost, pa je daleko manje reklamacija, što je priličan trošak za proizvođača. To nekad zna biti toliko visoko da koji put u SAD proizvođači nude novi revolver u zamjenu, umjesto da krpaju stari. Također, ništa manji problem je i kad ugled firme i kvaliteta proizvoda u javnosti dođu pod upitnik, i to automatski ruši prodaju.

U svakom slučaju, oni koji su isprobali i novi i stari Python, kažu da je novi bolji u svakom pogledu.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 28 Oct 2022, 11:16

Stoji sve što si naveo, no danas se možda i zahtjevnije isticati nekim modelom u odnosu na konkurenciju toliko jer je sve to tu negdje kod renomiranih proizvođača. Naravno uvijek ima felera i limuna kad se ne drži kontrola kvalitete kako treba.

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 28 Oct 2022, 19:42

i tako stigla igračka :D

Image

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 28 Oct 2022, 20:32

ak63d wrote:i tako stigla igračka :D

Image
Čestitka ! :A25:

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 30 Oct 2022, 12:46

ak63d wrote:i tako stigla igračka :D

Image
Reci mi kolega, osjećaš li se prljavo :A27:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 30 Oct 2022, 13:10

I think, "He feels lucky!"
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 30 Oct 2022, 13:43

lucky and happy :D

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 30 Oct 2022, 14:03

mozda bi stavio i drvenu drsku pa mjenjao
kakve su ove s ebaya?
https://www.ebay.de/itm/225084205337?ha ... R_yyvIuFYQ

ili di gledat?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 30 Oct 2022, 14:10

ak63d wrote:
ili di gledat?
replika, za pravu stvar - ljubimca, samo ide prava stvar. Biraj:
https://www.nill-griffe.com/Revolver_Grips_29.html
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 07 Nov 2022, 20:11

raspoložen sam ovih dana pa sam uzeo još jednu nabavnu ( neda vrag mira) :A26:

uzeo bi pištolj, čelični do 1000E ali nije fiksno
namjena streljana rekreativno
kalibar 9mm
striker fired plastike bi izbjegao zbog okidača, nisam probao neki da ima fino okidanje a i vizualno su mi ružni

stavit ću linkove na neke

ČZ75 Omega
https://lovactrgovina.hr/artikl.php?dy= ... =102&sor=1
Tanfoglio 1911
https://www.njuskalo.hr/pistolji/pistol ... s-38545836
ili
https://www.njuskalo.hr/pistolji/pistol ... s-34785972

ili nešto rabljeno?

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 07 Nov 2022, 21:36

@ak63d

Kaj čekaš uopće??
:o

Kupuju odmah ćezu!!
:A02:
dzg

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 14 Nov 2022, 11:21

Ne znam kakav je Tanfoglio kao firma, 1911 samo na nostalgiju ako nije američki, CZ 75 bez previše razmišljanja.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Nov 2022, 12:17

AR15 fan wrote:Ne znam kakav je Tanfoglio kao firma, 1911 samo na nostalgiju ako nije američki, CZ 75 bez previše razmišljanja.
Ja vidim da je 1911 klasa, sam za sebe - ali ova klasa je ne prepoznata kod nas od strane najjaceg saveza HSS
(izuzetak je IPSC, clasic division).
Tako da kod nas nece nikad biti popularan, osim kod pojedinacnih entuzijasta.
1911 je pistolj kojeg bih zaista volio imati, od medernih verzija, barem nesto sto nalikuje originlalnom 1911 A2.
Turn better into best!

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 14 Nov 2022, 16:20

Hm, za 1911 od Colta, Classic serije gdje to nabaviti?
Kako? Kupnja preko Interneta u nekom evropskom web-shopu?
Zanima me informativno.
dzg

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 15 Nov 2022, 21:49

to su mi opet sportski pištolji, ja bi klasiku čelik ne mora bit neka extra preciza
sad vjezbam 25m na revolveru i to mi je zanimljivo
al klasičan gun me uvijek privlačio, cz75 sam nekidan posudio i budi emocije u odnosu na xdm totalno drugi filing

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 15 Nov 2022, 22:09

ak63d wrote:
to su mi opet sportski pištolji, ja bi klasiku čelik ne mora bit neka extra preciza
al klasičan gun me uvijek privlačio, cz75 sam nekidan posudio i budi emocije u odnosu na xdm totalno drugi filing
ne razumijem šta želiš. pišeš za streljanu rekreativno, pišeš da vježbaš precizu. meni su to signali da tražiš sportski pištolj.
sve koje sam naveo su potpuno čelični
meni je klasika 1911, to sam ti stavio spartu i još s klasičnim linijama bez šina za dodatke. što uopće smatraš klasikom?
CZ 75 / 75B ili još gore Omega ne vrijede ni blizu 950 eur koliko je u trgovinama sada. za 1000 eur kupiš bolji pištolj.
Put your money where your mouth is.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 15 Nov 2022, 22:14

ak63d wrote: to su mi opet sportski pištolji, ja bi klasiku čelik ne mora bit neka extra preciza
Ako govorimo o 1911, u klasicnoj izvedbi imas remington, colt, sig sauer, schmeisser, bull.
Skoro da nema tvornice koja ga ne radi.
Nadjes onaj koji ti odgovara. Znaci ne trazis nabrijanu match verziju, nego obican.

Ako nisi iskljucivo izborom vezan na 1911, u ovom slucaju, onda:
cz75b, Sig Sauer P226, novi HP35, itd.
Ponuda klasicnih pistolja (zeljezo) je solidna.

Dva osnovna, jednako jaka segmenta trzista su klasicni pistolj, ili polimerski pistolj.
I prema onoj anketi koju sam nedavno stavio na forum, trziste je zaista podijeljeno na priblizno 50-50% oko tog.

A onda klasicini i polimerni pistolji - oni imaju svoje potkategorije u velicini, full size, compact, sub compact.

Posebna kategorija su match pistolji, i mislim da tu prevladava klasicni koncept, tjuniranog pistolja, sa produzenom cijevi.

Ako govorimo u iskljucivo rekreativnom gadjanju na strelistu, nakon dugo godina, gdje sam prije bio iskljucivo pobornik klasicnog koncepta, dosao sam do zakljucka, da i jedan i drugi su sasvim OK, i nalazim gusta za gadjanje i sa jednim i sa drugim, ponavljam, ako govorimo o rekreativnom odlasku na streljanu, bez pretenzije ka medalji.
Sta se preciznosti tice, prosjecan strijelac i korisnik, a kamoli pocetnik, tesko ce uociti neku razliku u preciznosti jednog ili drugog tipa pistolja netjuniranog iz tvornicke serije,

Tako da se mozes slobodno prepustiti slobodi izbora bez neke griznje savjesti. ;)
Turn better into best!

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 15 Nov 2022, 23:12

timmy75 wrote:
ak63d wrote:
ne razumijem šta želiš. pišeš za streljanu rekreativno, pišeš da vježbaš precizu. meni su to signali da tražiš sportski pištolj.
sve koje sam naveo su potpuno čelični
meni je klasika 1911, to sam ti stavio spartu i još s klasičnim linijama bez šina za dodatke. što uopće smatraš klasikom?
CZ 75 / 75B ili još gore Omega ne vrijede ni blizu 950 eur koliko je u trgovinama sada. za 1000 eur kupiš bolji pištolj.
rekreativno pucam. Poceo sam sa 10m pa prešao na 25 kad sam uzeo revolver.
Pištoljem uvijek pucam 10 kad se zelim raspucat ali za dalje revolver mi ima savršeno okidanje pa mi lakše ide.
klasika je 92F, CZ75,1911 i sl
i meni se cini 1000E za 75 previse al vidit cemo

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 15 Nov 2022, 23:18

jolly wrote:
ak63d wrote: to su mi opet sportski pištolji, ja bi klasiku čelik ne mora bit neka extra preciza
Ako govorimo o 1911, u klasicnoj izvedbi imas remington, colt, sig sauer, schmeisser, bull.
Skoro da nema tvornice koja ga ne radi.
Nadjes onaj koji ti odgovara. Znaci ne trazis nabrijanu match verziju, nego obican.

Ako nisi iskljucivo izborom vezan na 1911, u ovom slucaju, onda:
cz75b, Sig Sauer P226, novi HP35, itd.
Ponuda klasicnih pistolja (zeljezo) je solidna.

Dva osnovna, jednako jaka segmenta trzista su klasicni pistolj, ili polimerski pistolj.
I prema onoj anketi koju sam nedavno stavio na forum, trziste je zaista podijeljeno na priblizno 50-50% oko tog.

A onda klasicini i polimerni pistolji - oni imaju svoje potkategorije u velicini, full size, compact, sub compact.

Posebna kategorija su match pistolji, i mislim da tu prevladava klasicni koncept, tjuniranog pistolja, sa produzenom cijevi.

Ako govorimo u iskljucivo rekreativnom gadjanju na strelistu, nakon dugo godina, gdje sam prije bio iskljucivo pobornik klasicnog koncepta, dosao sam do zakljucka, da i jedan i drugi su sasvim OK, i nalazim gusta za gadjanje i sa jednim i sa drugim, ponavljam, ako govorimo o rekreativnom odlasku na streljanu, bez pretenzije ka medalji.
Sta se preciznosti tice, prosjecan strijelac i korisnik, a kamoli pocetnik, tesko ce uociti neku razliku u preciznosti jednog ili drugog tipa pistolja netjuniranog iz tvornicke serije,

Tako da se mozes slobodno prepustiti slobodi izbora bez neke griznje savjesti. ;)
obican je upravo ovaj Tanfoglio Witness za 5k
znam da su te kopije 1911 vise manje sve ok
nisam ga jos probao jer ne stignem al do kraja tjedna ocu i poslkat cu ga i stavit ovde da vidite
Čezu 75 sam uzeo nekidan opalit koji jer nisam iz nje pucao bar 20godina i manje skace od xdma i stabilnija je, malo umara ruke nakon duzeg pucanja jer je poteška, okidač je miljama bolji al nije relevantno jer nije serijsko nego je dirano sad koliko ne znam al je jako fino.
preciznost XDMa nije upitna, na 10m grupa je bez problema 4cm al okidač me umara i jedan dan mrzim taj pištolj drugi ga volim
stalno smo toplo hladno...pa gledam uzet nešto da me drži toplim stalno...eto to je više manje to :D

Post Reply