NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Ja ne vidim razlog da se osobi NN ne odobri zahtjev za "držanje, samoobrana" ako već ima bilo kakvo sportsko ili lovačko oružje.
Pa po nekoj logici, može upotrijebiti to isto lovačko i/ili sportsko oružje u krajnjoj nuždi i za samoobranu.
Zašto onda ne bi odobrili obično držanje radi samoobrane s kojim tako i tako ne može ništa osim samoobrane?
Referent za poslove oružja o ishodu ispravnog zahtjeva ne odlučuje. Bilo kakvo komentiranje upita stranka s "proći će" ili "neće proći" bi kod mene izazvalo sumnju da nadležna PU ima nekakav a priori, samo sebi znani sustav odlučivanja, upitne legalnosti.
Pa po nekoj logici, može upotrijebiti to isto lovačko i/ili sportsko oružje u krajnjoj nuždi i za samoobranu.
Zašto onda ne bi odobrili obično držanje radi samoobrane s kojim tako i tako ne može ništa osim samoobrane?
Na koga misliš "rekla mi je"? Za nabavu oružja podnosi se zahtjev o kojem odlučuje povjerenstvo.ak63d wrote:vidio sam. Neće mi proći na samoobranu rekla mi je.
Samo sport
Referent za poslove oružja o ishodu ispravnog zahtjeva ne odlučuje. Bilo kakvo komentiranje upita stranka s "proći će" ili "neće proći" bi kod mene izazvalo sumnju da nadležna PU ima nekakav a priori, samo sebi znani sustav odlučivanja, upitne legalnosti.
Put your money where your mouth is.
referentica koja mi godinama rjesava sve vezano za oruzje.timmy75 wrote:Ja ne vidim razlog da se osobi NN ne odobri zahtjev za "držanje, samoobrana" ako već ima bilo kakvo sportsko ili lovačko oružje.
Na koga misliš "rekla mi je"? Za nabavu oružja podnosi se zahtjev o kojem odlučuje povjerenstvo.ak63d wrote:vidio sam. Neće mi proći na samoobranu rekla mi je.
Samo sport
Nemam namjere slat pisma i sl jer mi nije o glavu posjedovanje
Ljudi ne znaju zakone, cak i oni koji rade na ovome u policiji. Svega sam se nagledo unazad 6-7 godina.ak63d wrote:referentica koja mi godinama rjesava sve vezano za oruzje.timmy75 wrote:Ja ne vidim razlog da se osobi NN ne odobri zahtjev za "držanje, samoobrana" ako već ima bilo kakvo sportsko ili lovačko oružje.
Samo sport
Nemam namjere slat pisma i sl jer mi nije o glavu posjedovanje
Ljudi ne znaju zakone, cak i oni koji rade na ovome u policiji. Svega sam se nagledo unazad 6-7 godina.[/quote]
Prije dosta godina kad sam legalizirao M 48 referentica me pitala da li sam ograničio spremnik na 5 metaka
jer ne smije biti za 10
Bledo sam ju gledal i kad sam rekao da jesam, nije bilo problema
Prije dosta godina kad sam legalizirao M 48 referentica me pitala da li sam ograničio spremnik na 5 metaka
Prije dosta godina kad sam legalizirao M 48 referentica me pitala da li sam ograničio spremnik na 5 metakalampaš wrote:Ljudi ne znaju zakone, cak i oni koji rade na ovome u policiji. Svega sam se nagledo unazad 6-7 godina.
Zastavu m48 ili Pattona m48?
Inace ima ona ekipa iz mortar investmenta iz poljske od kojih mozes kupiti tenkove i oklopna vozila u vojnom stanju.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Pobrkala je m48 sa pap m59/66.lampaš wrote: Prije dosta godina kad sam legalizirao M 48 referentica me pitala da li sam ograničio spremnik na 5 metakajer ne smije biti za 10
U jednom periodu papovke su se ogranicavale na 5.
EVentualni nedostatak znanja kod nekih referenata nastoji se danas korigirati pregledom puske pri registraciji kod mupovog oruzara.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Kužio sam ja nju ali ona mene nije.jolly wrote:lampaš wrote:
Pobrkala je m48 sa pap m59/66.
U jednom periodu papovke su se ogranicavale na 5.
Da.Ajkoola77 wrote:Da li sa nabavnom za pusku s uzljebljenom cijevi mogu kupiti pcc pusku 9x19 ?
- jolly
- Cinker - bojna

Kako rece stargazer - Da, jer pusku definira duzina, ne kalibar. Dakle, moze.Ajkoola77 wrote:Da li sa nabavnom za pusku s uzljebljenom cijevi mogu kupiti pcc pusku 9x19 ?
Turn better into best!
Kad to već spominješ, ja san imao i obrnutu situaciju. Referentica je nekada prije oružara za Zastavin karabin Mod. 85, ali onaj za izvoz, u OL upisala: Interarms Model MARK X i tako je stalo godinama.jolly wrote: ... EVentualni nedostatak znanja kod nekih referenata nastoji se danas korigirati pregledom puske pri registraciji kod mupovog oruzara.
Onda je na zadnjem produženju OL, na prijedlog MUP-ovog puškara morala nadodati "M70" (vidi sliku) što je pogrešno, jer M70 je sasvim drugi karabin.
Na originalnim Zastavinim uputama za rukovanje jasno piše: LK M85 Standard. E aj ti sad budi pametan.
E da, usput, ako nekome triba ovaj karabin, proda bi ga povoljno. Odlično usčuvan, malo metaka ispucao.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

Ovo je puskica za srnjaka. Lijepi komad! 
Turn better into best!
Za srnjaka idealna, ali i za čaglja, lisicu, jazavca...jolly wrote:Ovo je puskica za srnjaka. Lijepi komad!
Kakvi su izgledi za tuzbu ako MUP odbije izdat nabavnu dozvolu osobi koja ispunjava sve osim opravdanog razloga ? Uporiste bi bilo ustav 48: Jamci se pravo vlasnistva.
Zavisi u koju svrhu se nabavlja i dali sukladno svrsi ispunjavaš uvjete. Moraš biti malo precizniji.Marin223 wrote:Kakvi su izgledi za tuzbu ako MUP odbije izdat nabavnu dozvolu osobi koja ispunjava sve osim opravdanog razloga ? Uporiste bi bilo ustav 48: Jamci se pravo vlasnistva.
Znači, tužio bi MUP, od kojega tražiš nabavnu, što ti ne izda nabavnu dozvolu jer ne ispunjavaš sve uvjete ??? Hmmmmm, neznam, ja nebi.Marin223 wrote:Kakvi su izgledi za tuzbu ako MUP odbije izdat nabavnu dozvolu osobi koja ispunjava sve osim opravdanog razloga ? Uporiste bi bilo ustav 48: Jamci se pravo vlasnistva.
Ustav je jasan. Ne treba mi opravdanje ni svrha da posjedujem i vozim auto. Sigurnosni uvijeti su polozen vozacki i zdravstvena sposobnost. Zasto ne moze bit slicno i za oruzje ako osoba ispunjava sigurnosne uvjete. Opravdanost za posjedovanje necega nije nikakav sigurnosni uvijet.Operator wrote:Zavisi u koju svrhu se nabavlja i dali sukladno svrsi ispunjavaš uvjete. Moraš biti malo precizniji.Marin223 wrote:Kakvi su izgledi za tuzbu ako MUP odbije izdat nabavnu dozvolu osobi koja ispunjava sve osim opravdanog razloga ? Uporiste bi bilo ustav 48: Jamci se pravo vlasnistva.
Dal iko iz MUPa moze objasnit nuznost clanka 12. zakona o oruzju ? To je krsenje ustavnog prava. Evo spomenut cu samo mogucnost nasljeđivanja koje se isto krsi...
Nemoj me krivo shvatiti, ali takvo nešto prolazi jedino ako živiš u SAD-u. Jer ovdje su drugačiji zakoni o nabavi i posjedovanju oružja.Marin223 wrote:Ustav je jasan. Ne treba mi opravdanje ni svrha da posjedujem i vozim auto. Sigurnosni uvijeti su polozen vozacki i zdravstvena sposobnost. Zasto ne moze bit slicno i za oruzje ako osoba ispunjava sigurnosne uvjete. Opravdanost za posjedovanje necega nije nikakav sigurnosni uvijet.Operator wrote:Zavisi u koju svrhu se nabavlja i dali sukladno svrsi ispunjavaš uvjete. Moraš biti malo precizniji.Marin223 wrote:Kakvi su izgledi za tuzbu ako MUP odbije izdat nabavnu dozvolu osobi koja ispunjava sve osim opravdanog razloga ? Uporiste bi bilo ustav 48: Jamci se pravo vlasnistva.
Dal iko iz MUPa moze objasnit nuznost clanka 12. zakona o oruzju ? To je krsenje ustavnog prava. Evo spomenut cu samo mogucnost nasljeđivanja koje se isto krsi...