poluautomatsko oružije tipa ak 47 ili ar15
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: poluautomatsko oružije tipa ak 47 ili ar15
Sve si to dobro napisao. Ali nasi krovni savezi ne reagiraju niti izjavom u javnosti, osim HSAS.
I sto sad?
Jedino mozemo na pojedine medijske istupe, creagirati kako sam naveo.
I sto sad?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
A ko ce reagirat?jolly wrote:Sve si to dobro napisao. Ali nasi krovni savezi ne reagiraju niti izjavom u javnosti, osim HSAS.
I sto sad?
Lovci su ionako vecinom protiv modernog poluautomatskog oruzja, HSS boli briga, IPSC savez cini manje od 200 ljudi mislim.
Di je sad Croballistic i ostali youtuberi? Vidim da vec dulje od tjedan dana nije uplodao video, strah ocito.
Ja godinama vodim ljude na streljanu, jako puno ljudi je nabavilo legalno oruzje nakon sto sam ih odveo na streljanu i razuvjerio sam puno ljudi od gluposti sto mediji pisu o oruzju, al je sve teze i teze.
Youtuberi posluju prema vrlo jednostavnom principu - profit. Kao i svaka firma, posluju prema tržižnim principima i to napokon treba shvatiti. Ako ih platiš, hvalit će te. Ako ih ne platiš, ne postojiš. Čak i ono što se snimi bez sponzora u svrhu je pdoizanja broja pregleda, pretplatnika, promocije i kasnije isplativosti. I tako ih treba gledati, nikakvi dobrotvori, prosvjetitelji, pa ni entuzijasti, već samo poduzetnici. Imaju troškove, plaćaju poreze, troše svoje vrijeme na snimanje, montažu i sl., a to se negdje mora pokriti.
Možda bi se oni time i bavili u cilju gledanosti i naknadne isplativosti budućih videa, ali problem je što je to u Srbiji, pa bi dosta HR gledatelja možda to i zamjerilo.
Možda bi se oni time i bavili u cilju gledanosti i naknadne isplativosti budućih videa, ali problem je što je to u Srbiji, pa bi dosta HR gledatelja možda to i zamjerilo.
Pa nitko od nas ovo ne podrzava, glas emocija od strane medija je sve jaci, a glas razuma s nase strane u javnoj diskusiji ne postoji.Ariel wrote:Youtuberi posluju prema vrlo jednostavnom principu - profit. Kao i svaka firma, posluju prema tržižnim principima i to napokon treba shvatiti. Ako ih platiš, hvalit će te. Ako ih ne platiš, ne postojiš. Čak i ono što se snimi bez sponzora u svrhu je pdoizanja broja pregleda, pretplatnika, promocije i kasnije isplativosti. I tako ih treba gledati, nikakvi dobrotvori, prosvjetitelji, pa ni entuzijasti, već samo poduzetnici. Imaju troškove, plaćaju poreze, troše svoje vrijeme na snimanje, montažu i sl., a to se negdje mora pokriti.
Ovo je doslovno klokansko sudenje(kangaroo court). Optuzuju nas, a mi sutimo i samo cekamo da nam oduzmu prava.
- Marin Bralic
- Skupnik

Možemo predložio mjere protiv nasilja u školama i upozorio: Broj zahtjeva za oružje stalno raste
http://www.vecernji.hr/vijesti/mozemo-p ... te-1678691
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Marin Bralic
- Skupnik

Eto, pocelo je.
A svi mi glave u pijesak.
A svi mi glave u pijesak.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
O tome sam govorio....Marin Bralic wrote:Možemo predložio mjere protiv nasilja u školama i upozorio: Broj zahtjeva za oružje stalno raste
Kada nekome kod nas tako nešto padne na pamet....
https://www.reddit.com/r/PublicFreakout ... are_button
Iz nizozemske, decke su uhvatili i pustili. "Mladi su ne znaju sta rade"
Iz nizozemske, decke su uhvatili i pustili. "Mladi su ne znaju sta rade"
To su ti moderni liberalni, puna usta prava i sloboda, a zabranjivali bi i ograničavali.
Šta oni sebi umišljaju tko su oni, da bi se njih uzimalo u obzir?!Marin Bralic wrote:Možemo predložio mjere protiv nasilja u školama i upozorio: Broj zahtjeva za oružje stalno raste
Glasna manjina. Guraju jako puno ideologija u Zagrebu.Operator wrote:Šta oni sebi umišljaju tko su oni, da bi se njih uzimalo u obzir?!Marin Bralic wrote:Možemo predložio mjere protiv nasilja u školama i upozorio: Broj zahtjeva za oružje stalno raste
Jel se nisu ovi specijalizirali za trgovinu djecom? Odakle sad u oružju?
Put your money where your mouth is.
To je dobro pitanje.timmy75 wrote:Jel se nisu ovi specijalizirali za trgovinu djecom? Odakle sad u oružju?
- jolly
- Cinker - bojna

Reagiranje HSASMarin Bralic wrote:Možemo predložio mjere protiv nasilja u školama i upozorio: Broj zahtjeva za oružje stalno raste
HRVATSKI SAVEZ AKCIONOG STRELJAŠTVA
Boškovićev uspon 12, Pula, 52100, GSM +385 99 22 357 45; OIB: 19649964905;
Broj: 14/2023.
Pula-Pola, 10. svibnja 2023.
Večernji list
PREDMET: Reagiranje na članak Petre Maretić Žonja od 10. svibnja 2023.
Dana 10. svibnja 2023. u Večernjem listu objavljen članak Petre Maretić Žonja pod naslovom: Možemo predložio mjere protiv nasilja u školama i upozorio: Broj zahtjeva za oružje stalno raste.
U podnaslovu se navodi: Traže uvođenje građanskog odgoja, sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti u cijeloj zemlji, nagrade za povrat oružja. Pa ide tekst: „Uznemirujući događaji iz Beograda proteklih su dana kao ključnu temu u fokus gurnuli sigurnost u školama i međuvršnjačko nasilje.“
Koji je u stvari povod ovog članka tj. dramatičnih izjava političke platforme Možemo? Događaj u drugoj državi, ne kod nas, događaj koji s nama nema nikakve veze. Ova izjava nije nastala kao reakcija na pucnjave u USA ni u EU, pa se postavlja pitanje zašto je izazvala ovakvu reakciju na pucnjavu u Srbiji? Ako možemovci doista misle da je Beograd i dalje njihov glavni grad, u skladu s čime se i ponašaju, moramo ih razuvjeriti. NIJE ! Dana 25. lipnja 1991. godine Republika Hrvatska ustavnom odlukom državnog sabora postala je samostalnom i nezavisnom državom, prekinuvši time komunističku okupaciju koja je trajala od 1945.
Dakle, događaje u Srbiji drugovi možemovci, prepustite Srbijancima i njihovim vlastima, Hrvatska i Hrvati sa time nemaju apsolutno ništa.
Mentalni poremećaji djece i mladih povećali su se u proteklih godinu dana gotovo za 300 posto, pokušaji suicida za 280 posto vele možemovci. Da, točno je, ali ne spominju uzrok tome. Uzrok koji svi jako dobro znamo: zatvaranje djece u kuće, zabrana dolaska u škole, nastava putem televizijskih ekrana, tjeranje djece na cijepljenje i nošenje maske. To je nasilje i to sustavno, a upravo su ga možemovci podržavali i odobravali.
Možemovka Ivana Kekin predlaže od MUP-a traže da ponovno započne jaku kampanju osvješćivanja građana o opasnostima posjedovanja oružja, pa čak i da uvede nagrade za svakoga tko se odluči vratiti oružje.
Oružje svakako nije igračka, zato ga, mi koji ga koristimo, poštujemo i pridržavamo se sigurnosnih pravila. Nije mi poznato neko ozljeđivanje vatrenim oružjem na bilo kojem natjecanju u kojem se koristi vatreno oružje u ove 33 godine, niti mi je poznato da je neki športski strijelac ikoga ranio ili ubio ili izazvao neki incident vatrenim oružjem, pa je tvrdnja Ivane Kekin o „opasnostima posjedovanja oružja“ nebulozna i ničim potkrijepljena.
Ivana Kekin očito ne zna da legalnim vlasnicima vatrenog oružja nitko nije poklonio oružje koje posjeduju – sami su ga kupili, pa ga nemaju kome ni vraćati.
Možemo! traži da se zbog povećanog broja zahtjeva za nabavu oružja revidira postupak izdavanja dozvola za posjedovanje oružja po osnovi zakona koji kaže da opravdani razlog za nabavu oružja radi osobne sigurnosti ima osoba koja dokaže da je njezina osobna sigurnost ugrožena ili bi mogla biti toliko ugrožena da joj za njezino osiguranje treba oružje. Zato Možemo! želi i da se provjeri izigravaju li građani Zakon o nabavi i posjedovanju oružja tako da preko lovačkih ispita i iskaznica nabavljaju pištolje ili civilne poluautomatske inačice vojnih pušaka koje načelno ne trebaju za lov.
Nabava, posjedovanje i uporaba vatrenog oružja u RH regulirana je Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana iz 2018. Oružje je po Zakonu razvrstano u slijedeće kategorije:
1. zabranjeno oružje – oružje i streljivo kategorije A, hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda i predmeti pogodni za nanošenje ozljeda, kada se nose na javnom mjestu, a način ili okolnosti njihovog nošenja ukazuju da se nose kako bi bili uporabljeni za napad ili nanošenje ozljeda te oružje kategorije C i D kada se koristi za uznemiravanje, napad i nanošenje ozljeda
2. vatreno oružje za čiju je nabavu potrebno prethodno odobrenje – oružje kategorije B
3. vatreno oružje i ostalo oružje koje je nakon nabave potrebno prijaviti nadležnom tijelu – oružje kategorije C
4. dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije D, uz iznimku oružja koje pomoću stlačenog zraka izbacuje plastične kuglice ili kuglice punjene bojom (oružje izrađeno za airsoft i paintball), koje je potrebno prijaviti u slučaju prelaska državne granice.
Vatreno oružje kategorije B može se nabavljati radi bavljenja lovom, sportskim streljaštvom ili radi osobne sigurnosti.
Ivana Kekin i možemovci nisu pročitali Zakon prije nego su ga krenuli komentirati i postavljati nebulozne zahtjeve, navodeći samo jedan od osnova za dobivanje nabavne dozvole za vatreno oružje, osobnu sigurnost. Nitko ne može „izigravati zakon“ nabavljajući preko lovačkih ispita pištolje ili civilne inačice vojnih pušaka koje ne trebaju za lov. Lov je jedna kategorija, u kojoj se koristi lovačko oružje, ali postoje i streljački sportovi u kojima se koriste pištolji i civilne inačice vojnih pušaka, što je druga, potpuno različita kategorija.
S poštovanjem,
PREDSJEDNIK
Edgar Franjul
Turn better into best!
Jedva čekam kad svi ti kreteni čuju za Codyja Wilsona.
- jolly
- Cinker - bojna

Ne vidim nacina da se njega prikaze u narocito pozitivnom svjetlu, kroz ono sto i kako mediji danas pisu.
Turn better into best!
Poanta je da u samogradnji postaje sve lakše napraviti vatreno oružje. Za cca 10 godina će biti moguće totalnom laiku napraviti potpuno funkcionalni glock 17 u dnevnom boravku. Pošto se kriminalci naoružavaju ilegalno, zabrane u takvim uvjetima služe isključivo da obesprave građane koji poštuju zakon.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Sličan dopis poput g.Franjula, sam danas uputio možemovcima u njihov klub u Saboru.
Naveo sam svoje ime i prezime,broj telefona i napisao im da poznajem tematiku,te da im stojim na raspolaganju ako im treba pomoć,jer griješe u svojim potezima.
Email je klub.zelenolijeviblok@sabor.hr
Naveo sam svoje ime i prezime,broj telefona i napisao im da poznajem tematiku,te da im stojim na raspolaganju ako im treba pomoć,jer griješe u svojim potezima.
Email je klub.zelenolijeviblok@sabor.hr