Koji su vasi stavovi o "militarizaciji"?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Koji su vasi stavovi o "militarizaciji"?
Johny,ova zadnja rečenica je pogodak.johnnyboyy1711 wrote:Aha, dakle svejedno je u biti jel "treniraš za obranu Slovenije od migranata" sa airsoft replikama ili dugim cijevima, to želiš reći, ako si član takvih skupina? Zanimljiv koncept, s obzirom na stvari koje pišeš u prethodnim postovima.IB43 wrote:Jeli ti shvaćaš da ne možeš ići na granicu i provoditi vlastita pravila kako to tebi odgovara.
Niti smiješ oružjem (uključuje i D kategoriju) izazivati osjećaj straha i nelagode kod građana.
IB43:
"Grupu u taktičkoj formaciji sa airosft replikama zovemo igračima.
Grupu sa dugim cijevima i bojevim streljivom u taktičkoj formaciji zovemo?"
Kakva je to gimnastika, to samo ti znaš
Znači, u redu je otići na granicu provoditi vlastite zakone i zastrašivati stanovništvo replikama oružja. To se zove trening .
Dobra je ovo gimnastika. Svašta se čuje. Još čekam naziv za onu grupu.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Tko je rekao da je u redu otići na granicu provoditi vlastite zakone i zastrašivati stanovništvo replikama oružja? Čemu ovo spinanje čim shvatiš da si spušio argument. Preočito je svakome, da je moja poanta bila, da ako si ekstremist - onda si ekstremist. Ako nisi normalan - nisi normalan. Neovisno jel imaš airsoft repliku ili vatreno oružje. Kako itko može pomisliti da NUŽNO skupinu koja trenira vatrenim oružjem ne možeš tretirati kao skupinu koja trenira AIRSOFT REPLIKAMA. Normalno da možeš, ako ista pokazuje znakove ekstremizma i slično.IB43 wrote:Znači, u redu je otići na granicu provoditi vlastite zakone i zastrašivati stanovništvo replikama oružja. To se zove trening .
Last edited by johnnyboyy1711 on 09 Nov 2023, 11:38, edited 1 time in total.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Kakvo spinanje. Pa to je upravo što se dogodilo i zašto je policija reagirala. I pišem to od početka
Ja sam zaista proguglao termin koji si stavio. Jesi li ti?
Jedini spin je nagla promijena mišljenja sa tvoje strane.
Ja sam zaista proguglao termin koji si stavio. Jesi li ti?
Jedini spin je nagla promijena mišljenja sa tvoje strane.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Daj čitaj moje postove:
"Daj molim te pročitaj što se je dogodilo na Pohorju u Mariboru, kad se je skupina ljudi pokušala sa airsoft replikama trenirat za obranu Slovenije. Daj upiši "Štajerska varda Pohorje Airsoft" pa javi što si naučio."
"Jel ti shvaćaš da su pravi problemi krenuli tek kad su likovi počeli trenirat za "obranu Slovenije" sa airsoft replikama? Jel shvaćaš da je to za opću populaciju svejedno izazvalo strah, jer velik broj ljudi nema pojma što je airsoft i svo oružje trpaju u istu kategoriju?"
"Aha, dakle svejedno je u biti jel "treniraš za obranu Slovenije od migranata" sa airsoft replikama ili dugim cijevima, to želiš reći, ako si član takvih skupina? Zanimljiv koncept, s obzirom na stvari koje pišeš u prethodnim postovima."
Daj objasni, u kojem postu sam "promijenio mišljenje". Cijelo vrijeme je moja poanta da je rečenica u stilu "Grupu u taktičkoj formaciji sa airosft replikama zovemo igračima." nema apsolutno nikakvog smisla i da je potpuno nevažno čime treniraš, jer ako stvaraš prijetnju državi, da ista ima apsolutno pravo reagirati.
"Daj molim te pročitaj što se je dogodilo na Pohorju u Mariboru, kad se je skupina ljudi pokušala sa airsoft replikama trenirat za obranu Slovenije. Daj upiši "Štajerska varda Pohorje Airsoft" pa javi što si naučio."
"Jel ti shvaćaš da su pravi problemi krenuli tek kad su likovi počeli trenirat za "obranu Slovenije" sa airsoft replikama? Jel shvaćaš da je to za opću populaciju svejedno izazvalo strah, jer velik broj ljudi nema pojma što je airsoft i svo oružje trpaju u istu kategoriju?"
"Aha, dakle svejedno je u biti jel "treniraš za obranu Slovenije od migranata" sa airsoft replikama ili dugim cijevima, to želiš reći, ako si član takvih skupina? Zanimljiv koncept, s obzirom na stvari koje pišeš u prethodnim postovima."
Daj objasni, u kojem postu sam "promijenio mišljenje". Cijelo vrijeme je moja poanta da je rečenica u stilu "Grupu u taktičkoj formaciji sa airosft replikama zovemo igračima." nema apsolutno nikakvog smisla i da je potpuno nevažno čime treniraš, jer ako stvaraš prijetnju državi, da ista ima apsolutno pravo reagirati.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Ti uopće ne znaš što se dogodilo. Ili se praviš blesav.
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0taj ... prov=sfla1
To je bila paravojna skupina okupljena oko zajedničkih političkih interesa.
Nema ovo veze sa airsoftom. Ni blizu.
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0taj ... prov=sfla1
To je bila paravojna skupina okupljena oko zajedničkih političkih interesa.
Nema ovo veze sa airsoftom. Ni blizu.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

TO TI POKUŠAVAM OBJASNIT.
Da ne možeš napisat da "Grupu u taktičkoj formaciji sa airosft replikama zovemo igračima" zato jer je to opasno, upravo iz razloga jer takve grupe mogu trenirat uvijek pod izlikom "da je to airsoft".
Da ne možeš napisat da "Grupu u taktičkoj formaciji sa airosft replikama zovemo igračima" zato jer je to opasno, upravo iz razloga jer takve grupe mogu trenirat uvijek pod izlikom "da je to airsoft".
Da napišem jer vidim da nema smisla.
Grupu u taktičkoj opremi i formaciji, naoružanoj dugim cijevima i bojevim streljivom nazivamo vojskom ili policijom. Negdje moguće i zaštitarska tvrtka. Jer jedino oni to mogu legalno.
Ukoliko nije u pitanju ništa od toga. Onda se to naziva paravojnom formacijom. A mjesto na kojem vježbaju kampom za obuku.
Ovo je protuzakonito.
Oružje se može posjedovati u svrhu lova, sporta i samoobrane. Za paravojne aktivnosti oružje se ne može dobiti niti se na taj način smije koristiti.
Grupu u taktičkoj opremi i formaciji, naoružanoj dugim cijevima i bojevim streljivom nazivamo vojskom ili policijom. Negdje moguće i zaštitarska tvrtka. Jer jedino oni to mogu legalno.
Ukoliko nije u pitanju ništa od toga. Onda se to naziva paravojnom formacijom. A mjesto na kojem vježbaju kampom za obuku.
Ovo je protuzakonito.
Oružje se može posjedovati u svrhu lova, sporta i samoobrane. Za paravojne aktivnosti oružje se ne može dobiti niti se na taj način smije koristiti.
Može se nabaviti i oružje za lov pa ga koristiti za krivolov.johnnyboyy1711 wrote:TO TI POKUŠAVAM OBJASNIT.
Ne mješati legalne aktivnosti i kriminal. Ne ide to u istu vreću.
To što sa airsoft replikom netko glumi graničara. Ne znači da je u pitanju airsoft i ne čini šerifovanje legalnim
Novi član foruma (iako lutam temama već mjesecima) i od prije godinu dana, u malo kasnijoj dobi, zaljubljenik u pucanje pištoljem. Za sada je samo pištoljIB43 wrote:Ne znam Bafinjo tko si.
Mogu reći u svoje ime, a vjerujem da znam kako razmišlja nekolicina ljudi s kojima sam blizak. Apolitični smo i ne petljamo politiku s hobijem. Većinom treniramo sportski pristup (vrijeme i točnost, nema tu previše sličnosti s borbom). U poziciji smo da ne budemo odveć nezadovoljni ni statusom ni materijalno, dok nas politika ne zanima, što sam već naveo. Kao takvi smatram da nismo nikome ugroza. Osobno bih volio trenirati više taktički, a manje sportski, no trenutno to ne mogu niti imam gdje i kako. E sad, zašto bi to bilo zabranjeno? Možda nekome s kriminalnim dosjeom ili teroristu, ali profilu ljudi koje sam naveo? Zašto netko iz hobija i osobne zadovoljštine ne bi volio posjedovati taktička znanja? Zar je znanje zabranjeno? Dotle smo stigli kao društvo u 2023.?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
bafinjo wrote:Ni meni nije baš jasno.
Nije dobro taktički se uvježbavati ali airsoft je ok?
Pa airosoft je taktičko vježbanje. Što imaš u ruci nije bitno.
andrej wrote:Novi član foruma (iako lutam temama već mjesecima) i od prije godinu dana, u malo kasnijoj dobi, zaljubljenik u pucanje pištoljem. Za sada je samo pištoljIB43 wrote:Ne znam Bafinjo tko si.
Dakle, IB43 reagira na prvi post novog clana foruma pod nickom bafinjo,
a javlja se na pitanje, drugi novi clan foruma, andrej takodjer sa prvim postom!
E, sad, jel to imamo jednog clana foruma sa dva nicka, ili imamo dva nova clana foruma?
jel kome sta jasno?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Gledaj Ariel. Taktička znanja nisu zabranjena znanja. Nitko ti ih ne brani učiti. Airsoft jest taktička aktivnost. Ali ti ne može poslužiti kao paravan za neku organizaciju.Ariel wrote:Mogu reći u svoje ime, a vjerujem da znam kako razmišlja nekolicina ljudi s kojima sam blizak. Apolitični smo i ne petljamo politiku s hobijem. Većinom treniramo sportski pristup (vrijeme i točnost, nema tu previše sličnosti s borbom). U poziciji smo da ne budemo odveć nezadovoljni ni statusom ni materijalno, dok nas politika ne zanima, što sam već naveo. Kao takvi smatram da nismo nikome ugroza. Osobno bih volio trenirati više taktički, a manje sportski, no trenutno to ne mogu niti imam gdje i kako. E sad, zašto bi to bilo zabranjeno? Možda nekome s kriminalnim dosjeom ili teroristu, ali profilu ljudi koje sam naveo? Zašto netko iz hobija i osobne zadovoljštine ne bi volio posjedovati taktička znanja? Zar je znanje zabranjeno? Dotle smo stigli kao društvo u 2023.?
Ne možeš uzeti vatreno oružje i uspostaviti vojnu formaciju. Ovo ne smiješ. Nigdje ovo nije dozvoljeno i nikada nije bilo, niti će biti. Zašto? Jer je uvod u odmetništvo, anarhiju i šerifovanje. Mad Max scenarij. Onda je zaista potreban prepping.
Taktička znanja, ona timska. Postaju problem kada se ima naoružani tim.
Van toga. Nema zabrana. Pa ima ljudi koji će sve nabrojati, a nikada nisu oružje držali u ruci. To nije problem.
Van toga. Nema zabrana. Pa ima ljudi koji će sve nabrojati, a nikada nisu oružje držali u ruci. To nije problem.
Mislim da nitko ni ne govori o organiziranju u vojne i slične formacije. Svi koje znam voljeli bi steći ovakva znanja i iskustva, trebala ona ili ne. Meni nema razlike u tim znanjima u odnosu npr. na igranje odbojke i sl. Mislim da je financijski filter dosta efikasan ovdje, ne može si svatko priuštiti opremu i trošiti stotine metaka mjesečno, a kad to možeš, onda te revolucija baš i ne zanima jer ti je dobro
.
A opet, zar je sramota misliti da bi ta znanja mogla koristiti u ma kako nevjerojatnom scenariju? Je li zabranjeno pripremati se i na nemoguće? Izraelce su iznenadile stotine uvježbanih terorista koje su im ubile 1400 ljudi u par sati. Nije ih zaštitio sustav. Nas možda iznenadi 10 uvježbanih terorista. Zar je grijeh očekivati i to pa, možda, biti pripremljeniji od nekog partijanera? Hrvatskoj je možda glasanjem u UN nacrtana meta. Ne bavim se tom odlukom, već mogućnošću da netko zbog nje uzme par pajdaša i krene praviti dar mar protiv mekane mete. Ili ćemo se prepustiti statističkoj vjerojatnosti pa kako bude?
A opet, zar je sramota misliti da bi ta znanja mogla koristiti u ma kako nevjerojatnom scenariju? Je li zabranjeno pripremati se i na nemoguće? Izraelce su iznenadile stotine uvježbanih terorista koje su im ubile 1400 ljudi u par sati. Nije ih zaštitio sustav. Nas možda iznenadi 10 uvježbanih terorista. Zar je grijeh očekivati i to pa, možda, biti pripremljeniji od nekog partijanera? Hrvatskoj je možda glasanjem u UN nacrtana meta. Ne bavim se tom odlukom, već mogućnošću da netko zbog nje uzme par pajdaša i krene praviti dar mar protiv mekane mete. Ili ćemo se prepustiti statističkoj vjerojatnosti pa kako bude?
Ariel. Ne shvaćaš. Pa ću se vratiti na stariji post.
Svašta ljudi žele. Tenk u garaži, top....
Ne mogu to dobiti, bez obzira što je plan za tenk da vuče prikolicu po poljoprivrednom zemljištu, a top bi se koristio kao sunčani sat.
To su opasna sredstva konstruirana za uništavanje i civili ih ne smiju posjedovati.
Želiš nešto što ne možeš imati. Paravojne aktivnosti su zabranjene jer su uvod u šerifovanje, potencijalna kriminalna organizacija itd. itd.
Nije dozvoljeno.
Svašta ljudi žele. Tenk u garaži, top....
Ne mogu to dobiti, bez obzira što je plan za tenk da vuče prikolicu po poljoprivrednom zemljištu, a top bi se koristio kao sunčani sat.
To su opasna sredstva konstruirana za uništavanje i civili ih ne smiju posjedovati.
Želiš nešto što ne možeš imati. Paravojne aktivnosti su zabranjene jer su uvod u šerifovanje, potencijalna kriminalna organizacija itd. itd.
Nije dozvoljeno.
Izgleda da ne pričamo isti jezikom. Jasno sam napisao kako se trenira i čime, što je legalno. Tenk i top nisu. Jesu li možda međusobni položaji strijelaca na strelištu zabranjeni? Linija može, dijamant ne?
To što bi ta znanja donekle mogla biti kompatibilna s nečim je tolika konstrukcija da je smiješno (a i jadno u pogledu do sad stečenih znanja).
Ne smiješ dobiti paravojnu formaciju. Znači naoružanu grupu sa taktičkom opremom u taktičkoj formaciji. Ostalo nije problem.
BTW Čisto sumnjam i da možete uvježbati nešto. Jer traži poligon a ne malu livadu-strelište daleko od svega.
Nije ni bitno. Bitno je da nije dozvoljeno.
BTW Čisto sumnjam i da možete uvježbati nešto. Jer traži poligon a ne malu livadu-strelište daleko od svega.
Nije ni bitno. Bitno je da nije dozvoljeno.
Objasnio.Ariel wrote:Mislim da nitko ni ne govori o organiziranju u vojne i slične formacije. Svi koje znam voljeli bi steći ovakva znanja i iskustva, trebala ona ili ne. Meni nema razlike u tim znanjima u odnosu npr. na igranje odbojke i sl. Mislim da je financijski filter dosta efikasan ovdje, ne može si svatko priuštiti opremu i trošiti stotine metaka mjesečno, a kad to možeš, onda te revolucija baš i ne zanima jer ti je dobro.
Jedino što bi kod nas zakonski okvir i procedure trebalo urediti za to. Ne mislim na oružje i treninge, već činjenicu da se uvijek, ali baš uvijek napadač i žrtva stavljaju u isti koš pa se polazi od toga... Da se obraniš od napadača, nadrapao bi najmanje jer si pokazao oružje u javnosti i doveo u opasnost život i imovinu opće opasnom radnjom (zatvor dok te ne proglase nevinim, cca 2, 3 godine).