Drulov .22 na lovačku dozvolu

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
balki
Civil
Civil

Drulov .22 na lovačku dozvolu

Post by balki » 22 Aug 2024, 17:14

Pozdrav ekipi,

Naime jedan stariji lovac ima Drulova. Nije nbavljen na osnovu sporta tada jer to vjerojatno nije bio uvjet.
Naime ja bi ga sada kupio od njega kao lovac od lovca pa me zanima mišljenje dali će MUP to prihvatiti i koje obrazloženje da prezentiram gospođi u Branimirovoj?
Član sam i u LAS-u ali bih ga rađe uzeo po lovačkoj liniji jer ako jednog dana prestanem zalazitiu LAS i plaćati članarinu prestat ću biti aktivni član i izgubiti ću osnovu;-/

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: Drulov .22 na lovačku dozvolu

Post by Mirok » 22 Aug 2024, 17:19

Kao lovački pištolj ga ne možeš dobiti.
On ne zadovoljava propisane uvjete.
Možeš zatražiti dozvolu za držanje ili kao sportski pištolj.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times

Post by jolly » 22 Aug 2024, 18:23

balki wrote:Pozdrav ekipi,

Naime jedan stariji lovac ima Drulova. Nije nbavljen na osnovu sporta tada jer to vjerojatno nije bio uvjet.
Naime ja bi ga sada kupio od njega kao lovac od lovca pa me zanima mišljenje dali će MUP to prihvatiti i koje obrazloženje da prezentiram gospođi u Branimirovoj?
Član sam i u LAS-u ali bih ga rađe uzeo po lovačkoj liniji jer ako jednog dana prestanem zalazitiu LAS i plaćati članarinu prestat ću biti aktivni član i izgubiti ću osnovu;-/
Kao sto je Mirok napisao.
Objasni im stvar, i u dogovoru sa sluzbenicom ili sluzbenikom zatrazi dozvolu za drzanje za osobnu zastitu. (ne za drzanje i nosenje, nego za drzanje) ne bi trebalo biti problema, jer vec imas lovacko oruzje na drzanje i nosenje.
Ako tvoj kolega stariji lovac, ima upisan drulov, a na oruznom listu pise pistolj (ako mu ne pise "sportski pistolj" ili "lovacki pistolj" i on ga je registrirao za osobnu zastitu)

Druga opcija je na sportsku dozvolu na drzanje, ali za to moras imati uvjete, clanstvo u klubu i tome slicno.
Ako si vec clan u SK LAS, onda moras otici na natjecanje i izaci u biltenu, a klub LAS ce ti ishodovati potvrdu da si aktivni strijelac, i na osnovu nje mozes registrirati Drulov kao sportski pistolj.

Kao lovac, mozes registrirati lovacki pistolj minimalne energije 300 joula, i minimalnog kalibra 7.62. (to su napravili da prodje Tetejac, a nakon tog 9x19 i jaci, Drulov 22LR u to ne ulazi)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

balki
Civil
Civil

Post by balki » 22 Aug 2024, 19:23

Hvala na pomoći;-)
Vjerojatno ću sutra naći vremena to obavljati pa javim kak sam prošao.

balki
Civil
Civil

Post by balki » 26 Aug 2024, 10:43

Jutros bio tamo. Kaže teta da ne postoji nikakva opcija za .22 kratko oružje po lovačkoj osnovi prema trenutnoj regulativi nažalost.
Digao nabavnu samo za karabin pa ću za Drulova kad i ako će mi se dati preko streljaštva.
...idemo dalje

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times

Post by jolly » 26 Aug 2024, 11:32

balki wrote:Jutros bio tamo. Kaže teta da ne postoji nikakva opcija za .22 kratko oružje po lovačkoj osnovi prema trenutnoj regulativi nažalost.
To smo odmah i rekli. To se pitanje poteze na forumu periodicno vec godinama.
Moze samo preko streljastva, ili preko osobne zastite, na drzanje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 26 Aug 2024, 12:22

Očekivano.
Drugačije nije moglo biti,to je ustaljena praksa.

Post Reply