1. MSR Style Challenge - 05.04.2025.
Moderator: Original_G
1. MSR Style Challenge - 05.04.2025.
Kolege iz SK Target organiziraju 1. MSR Style Challenge sa poluautomatskim puškama, nije još navedeno nigdje ali načuo sam da će biti jaka tombola! Budu objavili uskoro na svojim facebook profilu i instagramu.
Poziv u privitku ispod slike.
MSR-u popularnost raste i to mi je drago!
Vidimo se tamo!

Poziv u privitku ispod slike.
Vidimo se tamo!
- Attachments
-
- Poziv 1.MSR STYLE CHALLENGE 100M.pdf
- (167.82 KiB) Downloaded 30 times
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: 1. MSR Style Challenge - 05.04.2025.
Mozes reci da si pokrenuo nesto, cestitam!Pinia wrote:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Što točno znači MSR? Da se uzela standardna puška i "sporterizirala"? Jesu inače sportske puške drugačije?
Pitam jer ne znam, nisam se bavio sportskim pucanjem još.
Pitam jer ne znam, nisam se bavio sportskim pucanjem još.
- jolly
- Cinker - bojna

Modern sporting rifle. MSR.
Bilo koja poluatomatska puska, sportske i civilne namjene, do maksimalno 8 mm.
Turn better into best!
- Kapetan Kasil
- Razvodnik

Znači obična, nemodificirana varijacija AR puške kao na slici?jolly wrote:Modern sporting rifle. MSR.
- jolly
- Cinker - bojna

Bilo koja.
ar15, pap m59/66, pasp m76, dragunov, ak47, VHS.
moze i lovacki Benelli Argo, Browning bar, do 8mm, itd
ar15, pap m59/66, pasp m76, dragunov, ak47, VHS.
moze i lovacki Benelli Argo, Browning bar, do 8mm, itd
Turn better into best!
Pozdrav ekipi na forumu.
Nov sam tu bar šta se tiče pisanja, a pratim vas već dugo.
Imam pitanje vezano za navedeno takmičenje:
Za sportske puške sve jasno, al kako ide sa lovačkim oružjem i spremnicima za iste.?
Dal ja sa svojom "lovačkom" puškom mogu legalno prisustvovati takmičenju tj. koristiti spremnik koji mi je zakonom o oružju zabranjen? Ili tu postoji neko drugačije objašnjenje?
Za sportske puške sve jasno, al kako ide sa lovačkim oružjem i spremnicima za iste.?
Dal ja sa svojom "lovačkom" puškom mogu legalno prisustvovati takmičenju tj. koristiti spremnik koji mi je zakonom o oružju zabranjen? Ili tu postoji neko drugačije objašnjenje?
- jolly
- Cinker - bojna

Nema zakona o oruzju, nego je na snazi zakon o nabavi i posjedovanju ouzja grajdana.grga PU wrote: Dal ja sa svojom "lovačkom" puškom mogu legalno prisustvovati takmičenju tj. koristiti spremnik koji mi je zakonom o oružju zabranjen? Ili tu postoji neko drugačije objašnjenje?
Taj zakon navodi zabranjeno oruzje kao puske sa spremnikom preko 10 naboja. (A kategorija)
Dalje imas Pravilnik o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja, on poluatomatske puske U LOVU, limitira na 2 naboja u spremniku plus jedan u cijevi.
Dakle, na streljani, mozes koristi ako je do 10 naobija u spremniku.
Ako je spremnik preko 10 naboja u spremniku, ne mozes koristtiti i podlozno je kaznenoj prijavi.
I jos jedno organicenje, mislim da je na takvim natjecanjima maksimalni kalibar do 8 mm. Dakle, nemoj doci sa 9.3x62.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Da dodam jos nesto:
Pustimo na trenutak modernizaciju, ar15, tactical scopes, red dots, bla, bla.... Papovka m59/66 sa mehanickim nisanima, u pravim rukama, jos uvijek je u konkurenciji, medju top 3 puske u konacnom plasmanu svaki put.
Pustimo na trenutak modernizaciju, ar15, tactical scopes, red dots, bla, bla.... Papovka m59/66 sa mehanickim nisanima, u pravim rukama, jos uvijek je u konkurenciji, medju top 3 puske u konacnom plasmanu svaki put.
Turn better into best!
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Razlog zašto je među top 3 puške u natjecanjima u Hrvatskoj je možda i taj da su papovke tu već 60+ godina, AR-ovi i slično cca 6 godina, s time da je ponuda boljih AR proizvođača tek od nedavno prisutna. Ne može se čak ni argumentirati da je bar jeftinija od AR, kad ih znam vidjet po 1500 eura na njuškalu, što je u rangu budget AR. Vrijeme papovki za 200-300 eura je odavno prošlo.
Velik sam ljubitelj prastarog oružja i rađe imam doma 5x AK nego 1x najbolji mogući AR, ali svejedno mislim da što se tiče preciznosti AR-u, VHS-u i sličnom oružju nema ravnog.
Velik sam ljubitelj prastarog oružja i rađe imam doma 5x AK nego 1x najbolji mogući AR, ali svejedno mislim da što se tiče preciznosti AR-u, VHS-u i sličnom oružju nema ravnog.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ja sam shvatio pitanje kao,može li se koristiti lovačka puška (2+1 poluautomat) na takmičenju,na način da se koristi spremnik od 10 kom streljiva?grga PU wrote:Pozdrav ekipi na forumu.
Dakle odgovor bi bio ...da.
Naravno da se ne smiju uopće posjedovati spremnici većega kapaciteta za navedeno oružje.
- jolly
- Cinker - bojna

Po meni, papovka je puska 2 MOA (ili vise). Bolji sportski AR15 bit ce 1 MOA. Ali puca se bez naslona, a zadnji put na MSR iz dva stava (a dve sezone prije, samo iz jednog stava - stojeceg).johnnyboyy1711 wrote:Razlog zašto je među top 3 puške u natjecanjima u Hrvatskoj je možda i taj da su papovke tu već 60+ godina, .
Malo bolja razlika u preciznosti nije preduvjet dobrog rezultata, jednostavno jer 1 MOA razlika u preciznosti izmedju dvije puske, zbog gadjanja bez naslona ne dovodi precizniju pusku u prednost.
Turn better into best!
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Zato mi je teško davat neki značaj činjenici da je papovka među prve 3 u konačnom plasmanu. Kod takvog tipa natjecanja je više do strijelca, ne do puške, to je jasno. Sve što je nekih 3-4 MOA može osvojit prva 3 mjesta, što mogu sve puške za koje ja znam. Isto bi vjerojatno postigao i sa AK... između AK i papovke nisam imao prilike primjetiti nikakve značajne razlike u 7 godina korištenja, nisu niti ljudi koje osobno znam. Obje platforme su mi uvijek radile 2-4 MOA, ovisno o streljivu i koji je model puške. Al dobro to je druga tema.jolly wrote:Po meni, papovka je puska 2 MOA (ili vise). Bolji sportski AR15 bit ce 1 MOA. Ali puca se bez naslona, a zadnji put na MSR iz dva stava (a dve sezone prije, samo iz jednog stava - stojeceg).johnnyboyy1711 wrote:Razlog zašto je među top 3 puške u natjecanjima u Hrvatskoj je možda i taj da su papovke tu već 60+ godina, .
Malo bolja razlika u preciznosti nije preduvjet dobrog rezultata, jednostavno jer 1 MOA razlika u preciznosti izmedju dvije puske, zbog gadjanja bez naslona ne dovodi precizniju pusku u prednost.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
- jolly
- Cinker - bojna

Tocno!johnnyboyy1711 wrote:
Zato mi je teško davat neki značaj činjenici da je papovka među prve 3 u konačnom plasmanu. Kod takvog tipa natjecanja je više do strijelca, ne do puške, to je jasno. Sve što je nekih 3-4 MOA može osvojit prva 3 mjesta, što mogu sve puške za koje ja znam. Isto bi vjerojatno postigao i sa AK... između AK i papovke nisam imao prilike primjetiti nikakve značajne razlike u 7 godina korištenja, nisu niti ljudi koje osobno znam. Obje platforme su mi uvijek radile 2-4 MOA, ovisno o streljivu i koji je model puške. Al dobro to je druga tema.
Turn better into best!
Nemojte se zaboraviti prijavit!
Glavna nagrada na tomboli XD 9 MOD 3 !

Glavna nagrada na tomboli XD 9 MOD 3 !