Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: 06 lis 2025, 06:08.

ADS

Pravila foruma

Pravila foruma

Odgovori  [ 1989 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 96, 97, 98, 99, 100
CHAT 
Autor/ica Poruka
Brigadir
Brigadir

Post Re: CHAT
Marin223 je napisao/la:
Dakle cijeli drzavni aparat od A do Z nevalja, a jedan slucaj je sve demonstrirao:

Droga je zabranjena -> konzumira je tko hoce
Oruzje A je zabranjeno -> nabavi ga tko god treba
Zadatak MUPa je da reagira -> izgleda da nisu rijesili stvar
MUP je nadlezan za uređivanje zakona o oruzju -> nista nisu napravili nit misle popravit, legalna nabava je nepotrebno komplicirana, na stetu građana, ali i MUPovih zaposlenika.

Mislis da je to bitno ? Generalni plan EU i globalne elite je naci nacin da oruzje imaju samo vojska i policija. Manje zemlje ce mozda naci nacin da zastite svoje gradjane ali poslusnici i izdajnici ce samo sljepo izvrsavati naredbe... Zemlje koje su imale gorka iskustva kao mi 90-h godina bi trebale postupati potpuno suportno, sve liberalizirati, uvesti zakonsko pravo zastite sebe i osobne imovine, ukoliko si fizicki povredio neciji posjed bez odobrenja vlasnika gubis sva prava... pa se ti kockaj...

Da li itko ovdje tko ovo cita nasao CRNO na BIJELO definiciju " prekoracenja nuzne obrane" ????

26 ruj 2025, 14:45
General Bojnik
General Bojnik

lex-lutor je napisao/la:

Da li itko ovdje tko ovo cita nasao CRNO na BIJELO definiciju " prekoracenja nuzne obrane" ????

Lex, molim te, prosvijetli nas!

26 ruj 2025, 14:47
Brigadir
Brigadir

jolly je napisao/la:
lex-lutor je napisao/la:

Lex, molim te, prosvijetli nas!

Rado, e to ti je ono kad Pero ima 2 metra visine , 130kg i krene da mlati mene koji imam 70kg i 170 visine.... ja dohvatim bocu i kresnem ga po glavi da se obranim..... Onda sud kaze da sam je prekoracio nuznu obranu jer se nisam suprostavio "istom" silom Peri !! Logicno zar ne ? I tako jos 1001 primjer iz prakse.. :A03: :A03: :A03: :A03:

26 ruj 2025, 16:04
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

https://en.specshop.pl/product-eng-3807 ... 7-BLK.html

Koja logika leži u tome da ljudi plaćaju preko 100 eura set mehaničkih ciljnika od plastike za pušku velikog kalibra ?

29 ruj 2025, 00:09
Natporučnik
Natporučnik

Ti "ciljnici od plastike" su u nizu testova pokazali veliku izdržljivost i nadmašili mnoge metalne ciljnike, pa i fiksne. Uprava ta njihova podatnost ih spašava kod mnogih mehaničkih utjecaja. A cijenu formira puno faktora. Otprilike su 50% jeftiniji od metalnih ciljnika istog proizvođača.

Kad se ukalkulira poštarina, ispadnu povoljniji u HR.

02 lis 2025, 09:04
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Kolko su dobri za na 100m ? Dal bi bili konkurentni u usporedbi sa npr papovkom ?

02 lis 2025, 10:39
Natporučnik
Natporučnik

Kao osnovni ciljnici sigurno nisu u rangu fiksnih, to su dvije različite stvari. To su backup ciljnici, namijenjeni hitnom korištenju kad otkaže optika ili red dot. Kao takvi, namjena im je preživljavanje u borbi do popravka ili zamjene glavnog ciljnika.

Ne, preširoki su i neprecizni za natjecanje. Postoje oni s manjom mušicom, ali za bilo koji oblik natjecanja bi ipak morali biti fiksni.

02 lis 2025, 11:27
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Ako im je svrha backup za slucaj da baterija tocke rikne i to u vojne svrhe, a ne streljacke, onda bi radije uzeo set metalnih za 50 eura pa i dalje ne kuzim cijenu al ok.

02 lis 2025, 12:06
General Bojnik
General Bojnik

Nemamo kolektivnog iskustva za precizno pucanje iz PA puske i izboru ciljnika.
Vrijeme ce pokazati, nesto ce isplivati.

Ja sam pokusao upucati ar15 sa magpul preklopnim celicnim peep sight nisanima koji idu na piccatiny, 2 dimenzije rupe na zadnjem ciljniku (za jako i slabije svjetlo) upucao jesam nekako, ali nije to - to. Vrlo su grubi, vrijednost klika nepoznata, ne omogucuje mi precizno ciljanje na 100 m, a kamoli dalje.

02 lis 2025, 12:23
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Odgovori   [ 1989 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 96, 97, 98, 99, 100

Trenutno korisnika/ca: / i 59 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: