alat sa svrhom - chop and kill
Re: alat sa svrhom - chop and kill
Scramasax = dalmatinski ScarmaxNino G wrote:Scramasax ?Ballock Dagger wrote: moj je scarmax odnosno 8 - 9 stoljeće
- Ballock Dagger
- Pozornik

Zivko Les je napisao/la:
da li radite te nozeve samo za sebe i prijatelje ili radite po narudbi za honorar? koliko bi stajala proizvodnja jednog takvog noza/ bodeza rucno radenog?
inace, ostrice su bas odlicne (lijepe a pretpostavljam i funkcinalne), te posebne po tome sto su unikati.
-------------------------------------------------------------------
Da također radim po narudžbi i svi su funkcionalni
P.S.
kod ovog moga mi nije bio bitan nekakav izgled odnosno da je sav sjajan ispoliran već funkcionalnost i želja da nešto napravim
što će imati i emotivne vrijednosti
malo morbidno ali ipak je handmade so I love it
da li radite te nozeve samo za sebe i prijatelje ili radite po narudbi za honorar? koliko bi stajala proizvodnja jednog takvog noza/ bodeza rucno radenog?
inace, ostrice su bas odlicne (lijepe a pretpostavljam i funkcinalne), te posebne po tome sto su unikati.
-------------------------------------------------------------------
Da također radim po narudžbi i svi su funkcionalni
P.S.
kod ovog moga mi nije bio bitan nekakav izgled odnosno da je sav sjajan ispoliran već funkcionalnost i želja da nešto napravim
što će imati i emotivne vrijednosti
malo morbidno ali ipak je handmade so I love it
- Ballock Dagger
- Pozornik

Slikom se ne može opisat kakva te energija ispunja kad takav ''alat'' nož imaš u ruci i usto je još jedinstven te ručno napravljen
kao da si dobio još ono malo one nekakve snage koja ti nedostaje
jednostavno neponovljiv osijećaj
kao da si dobio još ono malo one nekakve snage koja ti nedostaje
jednostavno neponovljiv osijećaj
Jedno upozorenje. Poznanik si je napravio kopiju noža ( ako se ona filmska glupost tako može zvati ) iz filma " Rambo 4 ". Kada sam vidio nož, svidjelo mi se kako ga je izradio, zaista odlično. Rekao mi je da se držao mjera ali kada sam ga uzeo u ruku osjetio sam da je bez imalo balansa za bilo koji vid korištenja, jednostavno komadina metala. Nekoliko dana kasnije mi je pokazao patiku i ispričao što se desilo. Kako imamo po dva uda na tijelu ne treba brinuti, jedan više manje. Samo jedan nije u paru pa kada koristite ovakve " alate za preživljavanje " i slične namjene, ne radite to među nogama.
- Ballock Dagger
- Pozornik

nož je masivan i nije oštren kao britva pa ne postoji neka opasnost da si slučajno odsiječete koji ekstremitet
jedina je opasnost ako padne da vam oštrica probije cipelu ili pomel zadnji kraj drške zdrobi prste na nozi ali sve je to zanemarivo
s pomelom ja razbijam kamenja ( WIDIA )
-------------------------------------------
Rambo knife is the shit
jedina je opasnost ako padne da vam oštrica probije cipelu ili pomel zadnji kraj drške zdrobi prste na nozi ali sve je to zanemarivo
s pomelom ja razbijam kamenja ( WIDIA )
-------------------------------------------
Rambo knife is the shit
Tako nešto mi se neće desiti jer ne koristim ovakve alatke, znači, potencijalna žrtva ste vjerojatno Vi i nitko više. Pripazite da ne ostanete " without balls "!
P.S. Zašto drobite kamenje ili je to neka " ulična spika "?
P.S. Zašto drobite kamenje ili je to neka " ulična spika "?
- Ballock Dagger
- Pozornik

kad razbijam orahe i bademe svaki put odvalim dio kamena na kome ih razbijam služi mi umijesto čekića teško that I' should stay without balls because I'am tall man
knife is suitable for slicing wood instead axe
knife is suitable for slicing wood instead axe
- Knife_maniac
- Satnik

Cabala, jel to znaci da onda uopce ne bi trebali posjedovati "velike" nozeve, macete, sjekire, maceve, katane, koplja... da si ne bi amputirali neki ekstremitet ??
Ne vidim logike u tome, tko si uspije takvo sto napraviti (ili drugome) onda nikakva ostrica nije za njega, pa bila velika ili mala.
A kad ste vec poceli sa engleskim...
Big knives rules
Ne vidim logike u tome, tko si uspije takvo sto napraviti (ili drugome) onda nikakva ostrica nije za njega, pa bila velika ili mala.
A kad ste vec poceli sa engleskim...
Big knives rules
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
Freud bi vjerovatno primjetio kako su veliki noževi sublimacija malog penisa
.
Usprkos tome, priznajem: obožavam velike noževe!
Iz čega ste izveli taj zaključak, za boga miloga?!Knife_maniac wrote:Cabala, jel to znaci da onda uopce ne bi trebali posjedovati "velike" nozeve, macete, sjekire, maceve, katane, koplja... da si ne bi amputirali neki ekstremitet ??
Freud je bio kokainski ovisnik a osim toga što je onda sa " sublimacijom " tvrdoće? Veoma opasna i netočna tvrdnja, jer ne bih nikada u neprijatelja na bojnom polju zabio penis! To što obožavate velike noževe ima sasvim drugo značenje.Nino G wrote:Freud bi vjerovatno primjetio kako su veliki noževi sublimacija malog penisa.
- Ballock Dagger
- Pozornik

Da
They look to much gayish
There is no raw brutality like at the old European handmade multipurpose knives which are used in the battle as at home and in the field.
Most of the all Yankee knives are for fancy guys / kids and they look to much Chinese // polished chromed same and cheap //
That is my opinion
Without offense
They look to much gayish
There is no raw brutality like at the old European handmade multipurpose knives which are used in the battle as at home and in the field.
Most of the all Yankee knives are for fancy guys / kids and they look to much Chinese // polished chromed same and cheap //
That is my opinion
Without offense
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zasto si to napisao na engleskom? Ja razumijem procitati sto pise ali ima ljudi koji neznaju.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Knife_maniac
- Satnik

Jer se zato osjeca mocnije, superiornije, americanskije... stidi se svoga jezika 
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

upravo sam na to ciljao =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
prenijeti neki izraz na eng. ima smisla,ali pisati ovoliko teksta bez vidljivog razloga mi je malo tumač
osim toga,ovo zadnje mi izgleda kao prepisano od nekuda;
a pravilo je: kada se nekoga citira,obavezno se navodi autor i izvor
na kraju isprika: skjuzmi na spamanju teme
osim toga,ovo zadnje mi izgleda kao prepisano od nekuda;
a pravilo je: kada se nekoga citira,obavezno se navodi autor i izvor
na kraju isprika: skjuzmi na spamanju teme
Homo sum: humani nihil a me alienum puto!
Ballock Dagger, ovakve fotke više NE STAVLJAJ na ovaj forum jer nemaju nikakve veze sa temom.
Nadam se da si shvatio OPOMENU.
Nadam se da si shvatio OPOMENU.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Ballock Dagger
- Pozornik

Nadam se da su i ostali shvatili neke stvari.
Nema više fotki, meni ne smeta svaka čast faco.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN - Grand Theft Auto
--------------------------------------------------
My ego it's not so violent yust my body and nothing else.
Nema više fotki, meni ne smeta svaka čast faco.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN - Grand Theft Auto
--------------------------------------------------
My ego it's not so violent yust my body and nothing else.