K: malokalibarsku pusku
K: malokalibarsku pusku
ka sta gore pise kupujem malokalibarku,po mogucnosti poluautomat...naravno sa papirima,i po mogucnosti negdi iz dalmacije..da ne moram se puno voziti radi prepisa..a ujedno bi tija cutu i vasa iskusta sta imate..jer bas nisam nesto previse bija u dodiru sa tim oruzjem..a ujedno i preporuke..
lipi pozz...
lipi pozz...
Re: K: malokalibarsku pusku
Jel može netko napisat kakva je točno procedura kod kupovine polovnog oružja? Da li se radi kupoprodajni ugovor i to sve? Zanima me jer ću "prepisat" jednu pušku s oca na sebe, a u policiji kažu da nije potreban kupoprodajni ugovor, čak ni darovni. Apsolutni ništa. Trebamo doći on i ja u policiju, njemu je prekriže, a meni upišu! Sumnjam da je tako kad se kupuje od "stranca".
P.S. Sorry što spamam temu, ali kako sam kažeš da nisi baš s oružjem vjerujem da će i tebi pomoć... A i da ne otvaramo novu temu
P.S. Sorry što spamam temu, ali kako sam kažeš da nisi baš s oružjem vjerujem da će i tebi pomoć... A i da ne otvaramo novu temu
Isto ti je tako i kad kupuješ od "stranca". On potpiše izjavu (službenu bilješku) da je tebi prodao,...i nakon toga njemu izbrišu, a tebi upišu. Najbrže i najjednostavnije.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
A u kojem trenutku mu plaćam oružje - prije ili poslije potpisa? Kako to u praksi izgleda - od trenutka di zovem čovjeka za oglas do upisanog oružja u moj oružni list. Znam da sam dosadan, al potrudi se par rečenica napisat (ili netko drugi) 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Jedan savjet, preporucam repetirku, PA guta streljivo, nemozes nadati koliko mozes ispucati... najbolje imati obije varijante, ja sam PA nasljedio od strica, ali svejedno zelim kupiti repetirku... e sad, sve zavisi koji su ti razlozi da mora biti PA MK
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
to bi mi bila puška sa kojom bi isao u lov na stetocine.. znam da je puska sa klasicnim zatvaracem preciznija, ali za ono sta trebam mislim da bi i ova dobro sluzila.. a u dilemi sam jer sa imao dvije ponude.. jedna je ceska zbrojovka poluautomat a druga voaere isto poluautomat, i o njoj sam nasao neke podatke u novinama Metak koje su nekad davno izlazile i oni su napisali da nije losa.. zato se sad ovako raspitujem.. a sta se tice municije.. pa ona mi je daleko jeftinija za pucati nego karabinska...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Preciznost i nije tolika razlika, koliko mozda domet koji je manji kod PA, no evo da spomenem, dok mi nije radio PA sistem rada na MK puski, pa sam morao puniti jedan po jedan, sa kutijom metaka bih se zabavio i pola sata onako laganini... a sad kad funkcionira, nartpam 15kom u spremnik, i izštrcam to za cas... 3 spremnika i jos 5 kom za kraj ostane... za 10min se mogu pakovati kuci... zato sad gledam da bi kupio jos jednu repetirku ali to ce cekati neke bolje dane =(
Streljivo je jeftino, ali nije besplatno =( dakle koliko god da je jeftinije od karabinskog toliko ces ga i vise ispucati... pogotovo sa PA...
Streljivo je jeftino, ali nije besplatno =( dakle koliko god da je jeftinije od karabinskog toliko ces ga i vise ispucati... pogotovo sa PA...
tu se sa tobom slazem da cu ga vise ispucati..ali kako je krenulo karabini mi stoje uglavnom u ormaru pod kljucem i nemam sa cim upucavati ruku...i bas zato nekako mi je poluautomat drazi..mada koliko sam ima cuti morati cu okvir limitirati na tri metka...
nego reci mi dali ti je poznato kakvo je stanje sa izdavanjem nabave dozvole za kalibar 7,65..pistolj
jer kod mene u Šibeniku je to nemoguca misija...a ne pojasnjavaju mi zasto..a kad sam posla mail u MUP Zagreb..receno mi je da se obratim u Šibenik...luda kuca..
nego reci mi dali ti je poznato kakvo je stanje sa izdavanjem nabave dozvole za kalibar 7,65..pistolj
jer kod mene u Šibeniku je to nemoguca misija...a ne pojasnjavaju mi zasto..a kad sam posla mail u MUP Zagreb..receno mi je da se obratim u Šibenik...luda kuca..
spremnik PA malokalibarke isto mora biti ograničen na tri komada streljiva ako je puška registrirana kao lovačka, no i to se da malo zaobići, imam PA malokalibarku koja nema spremnik koji bi se mogao blokirati,(ima slika u temi "samo valdopovo"), puška je jako precizna bez obzira na način repetiranja, ali da troši streljivo to je istina, no za gušt to i nije toliko bitno. a domet me toliko ne zabrinjava jer pucam samo ono što vidim prostim okom, a u karabinsku metu na streljani i do 100 metara.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

neces, taj dio zakona se ne odnosi na MK puske za stetocine. -(pisao sam ovo prije nego sto je vadop napisao svoj odgovor, ali mene osobno nitko iz mupa nije trazio za blokiranje spremnika na MK puski, ali me jesu trazili za PAP-ovku... tako da... uzmi to sa rezervom... ja do sada ne poznam nikoga tko je morao limitirati spremnik od mk puske sto ne znaci da nije bilo slucajeva.)faca30 wrote:mada koliko sam ima cuti morati cu okvir limitirati na tri metka...
kao lovacki pistolj mozes registrirati samo onaj ciji metak tj. zrno ima preko 300 Joula energije i mislim da mora biti kalibar veci od 7,62mm, ... pa tvoj 7,65mm iako udovoljava po kalibru, ne udovoljava po energiji zrna i zato ga nemozes registrirati kao lovacki pistolj.nego reci mi dali ti je poznato kakvo je stanje sa izdavanjem nabave dozvole za kalibar 7,65..pistolj
- istra champion
- Cinker - bojna

Spremnik kod lovačkih PA pušaka, MK, VK ili s glatkom cijevi mora biti ograničen na 2 komada. Ležište metka (naboja) nije spremnik!
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
to mi je jasno da to nije pisolj koji se moze registrirati kao lovacki,nego mi prijatelj poklanja par komada cijevi pa sam pokusao dobiti bar dozvolu za drzane...ili kolekcionarsku...ali nista za taj kalibar
Može li se crvena zastava m70 7,65 registrirati kao lovački pištolj? Ne znam kolika mu je energija...
Napisao ti je Mike u gornjem postu, udovoljava kalibrom ali ne i energijom(oko 175 J), znači nemože.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://www.hr-oruzje.org/zakon.html#A41 prema tablici dozvoljenih kalibara za samoobrano nema nikakvih restrikcija prema 7,65mm kalibru... dakle nema osnove prema kalibru da ti ga ne daju za "drzanje" ili kao sportsko oruzje (ali ako nisi clan streljackog drustva onda nista od toga). samo ga nemozes regati kao lovacki...faca30 wrote:to mi je jasno da to nije pisolj koji se moze registrirati kao lovacki,nego mi prijatelj poklanja par komada cijevi pa sam pokusao dobiti bar dozvolu za drzane...ili kolekcionarsku...ali nista za taj kalibar
ma stos je da vec imam tri duge cijevi na papiru,i kako sam reka prijatelj mi sad poklanja dva pistolja jedan smith weson duga devetka i cesku zbrojovku iz drugog rata 7,65..i jednog mogu a drugog nikako mi nedaju dozvolu..za 9mm..to je lovacki..ok..ali ovaj drugi ..nemoze niti samo da ga drzim doma i godim u nekim stvarima koje su se radile jos sa dušom..cak sam ga pita da ga unistim..pa da ga drzim doma...i to mi je bilo reklo da nemoze...
hvala na ponudi...takvo nekakvo cudo i trazim,samo cu jos malo njuskati ako slucajno naleti nesto sta mi je malo blize,jer bi ja morao doci do tebe po to..i napraviti prepis , a nemam bas nesto puno slobodnog vrimena radi posla...a ako nenađen nista jos neko vrime..javim ti se ..
lipi pozz
lipi pozz