Prvo Field Target natjecanje u HR
Moderator: karabalic
Poštovani,
Imam čast obznaniti da će se 03.07. u Gradištu održati prvo probno FT natjecanje u Hrvatskoj.
Kažem probno jer pravila neće biti u potpunosti u skladu s WFTF pravilima, već će biti malo "ublažena" kako bi više natjecatelja moglo pristupiti natjecanju.
Natjecanje će biti održano ovdje.
Kotizacija je 100kn, ali tih 100 kn u biti pokriva hranu i cugu za cijeli dan. Dakle organizator obećava dobru klopu, a biti će i sokova/pive i sličnog. Napomena je da se za vrijeme natjecanja (ni prije) ne konzumira alkohol. Alkoholiziranim natjecateljima biti će uskraćeno pravo nastupa.
Obzirom da pomažem organizatoru u pogledu administracije, cijenjene prijave pošaljite na e-mail adresu shuro@shuro.info najkasnije do petka (ispričavam se zbog kasno postavljene obavijesti).
Prijava treba sadržavati slijedeće podatke:
Ime i prezime (eventualno možete dodati i nick na forumu),
godinu rođenja,
e-mail adresu za kontakt,
broj mobilnog telefona,
Model puške kojom se natječete,
model optičkog ciljnika na pušci,
vrstu i kalibar dijabola kojima se natječete,
kategorija u kojoj se želite natjecati.
Pravila ukratko:
Dozvoljen nastup puškama u 4,5 i 5,5 kalibru.
Dozvoljena energija zrna na izlazu iz puške je idealno do 16J, ali ovaj put će se tolerirati i nešto jače puške (nemojte baš doći s puškom od 50J).
Nije dozvoljeno korištenje lasera, daljinomjera i sličnih elektronskih spravica.
Natjecati će se u kategoriji OPEN (dakle PCP) i SPRINGER. Organizator je osigurao i plakete za prva tri mjesta u svakoj kategoriji.
Detaljnije propozicije natjecanja biti će objašnjene na samom mjestu natjecanja neposredno prije početka.
Natjecanje bi trebalo početi u 10h pa računajte da ste tamo barem u 9h kako bi se stigli prijaviti, platiti kotizaciju, provjeriti da li vam je oprema upucana i proći eventualnu kontrolu, te poslušati sve upute prije natjecanja.
Napominjem da će tamo biti moguće vidjeti neke od najatraktivnijih PCP i springer pušaka u RH (da ne kažem i šire), a sretniji će možda moći i protjerati koju dijabolu kroz cijev.
Sva pitanja, molio bih ovdje.
Imam čast obznaniti da će se 03.07. u Gradištu održati prvo probno FT natjecanje u Hrvatskoj.
Kažem probno jer pravila neće biti u potpunosti u skladu s WFTF pravilima, već će biti malo "ublažena" kako bi više natjecatelja moglo pristupiti natjecanju.
Natjecanje će biti održano ovdje.
Kotizacija je 100kn, ali tih 100 kn u biti pokriva hranu i cugu za cijeli dan. Dakle organizator obećava dobru klopu, a biti će i sokova/pive i sličnog. Napomena je da se za vrijeme natjecanja (ni prije) ne konzumira alkohol. Alkoholiziranim natjecateljima biti će uskraćeno pravo nastupa.
Obzirom da pomažem organizatoru u pogledu administracije, cijenjene prijave pošaljite na e-mail adresu shuro@shuro.info najkasnije do petka (ispričavam se zbog kasno postavljene obavijesti).
Prijava treba sadržavati slijedeće podatke:
Ime i prezime (eventualno možete dodati i nick na forumu),
godinu rođenja,
e-mail adresu za kontakt,
broj mobilnog telefona,
Model puške kojom se natječete,
model optičkog ciljnika na pušci,
vrstu i kalibar dijabola kojima se natječete,
kategorija u kojoj se želite natjecati.
Pravila ukratko:
Dozvoljen nastup puškama u 4,5 i 5,5 kalibru.
Dozvoljena energija zrna na izlazu iz puške je idealno do 16J, ali ovaj put će se tolerirati i nešto jače puške (nemojte baš doći s puškom od 50J).
Nije dozvoljeno korištenje lasera, daljinomjera i sličnih elektronskih spravica.
Natjecati će se u kategoriji OPEN (dakle PCP) i SPRINGER. Organizator je osigurao i plakete za prva tri mjesta u svakoj kategoriji.
Detaljnije propozicije natjecanja biti će objašnjene na samom mjestu natjecanja neposredno prije početka.
Natjecanje bi trebalo početi u 10h pa računajte da ste tamo barem u 9h kako bi se stigli prijaviti, platiti kotizaciju, provjeriti da li vam je oprema upucana i proći eventualnu kontrolu, te poslušati sve upute prije natjecanja.
Napominjem da će tamo biti moguće vidjeti neke od najatraktivnijih PCP i springer pušaka u RH (da ne kažem i šire), a sretniji će možda moći i protjerati koju dijabolu kroz cijev.
Sva pitanja, molio bih ovdje.
Re: Prvo Field Target natjecanje u HR
Obzirom da ste navalili u ovoj temi s hrpom pitanja, u prilogu je dokument s modificiranim pravilima koja će biti primijenjena ovaj put.
U slučaju da određena situacija nije pokrivena ovim pravilima, primjenjivati će se pravila AFTA, WFTF ili Mađarskog FT saveza ili će se razriješiti odlukom organizatora.
U slučaju da određena situacija nije pokrivena ovim pravilima, primjenjivati će se pravila AFTA, WFTF ili Mađarskog FT saveza ili će se razriješiti odlukom organizatora.
- Attachments
-
- pravila FT Gradište.doc
- (40.91 KiB) Downloaded 47 times
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nazalost nemogu biti prisutan, ali se iskreno nadam da ce biti slika i dojmova =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Držim fige da sve bude kako treba.
Ja na žalost ne mogu ići, upravo sam dobio poruku da radim za vikend.
Čekamo slike!!!

Ja na žalost ne mogu ići, upravo sam dobio poruku da radim za vikend.
Čekamo slike!!!
govorimo o Gradistu kraj Zupanje?
Gdje je streliste? Imam mozda nekoliko zainteresiranih (za pocetak) gledatelja.
patch wrote:govorimo o Gradistu kraj Zupanje?
Da u Gradištu kod Županje na strelištu kada ideš od Vinkocaca prema Županji, prvi ulaz u Gradište od pravca Vinkovaca ljevo i jedno 1 km po šljunkari, inače gdje se puca trap.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Eto link na google maps koji (navodno) vodi do točne pozicije. Malo odzumirate dok ne nađete orijentire koje prepoznajete i....shuro wrote: Natjecanje će biti održano ovdje.
hvala. tek sada sam vidio link
Pozdrav svima!
Samo da stavim par slika i linkova, a dojmovi i analize kasnije.
U prilogu su i rezultati s natjecanja, te djelomični popis opreme koji ću naknadno nadopuniti.
Sve slike koje zasada imam se nalaze na https://picasaweb.google.com/zoran.saro ... mcfdxYvuZQ
Samo da stavim par slika i linkova, a dojmovi i analize kasnije.
U prilogu su i rezultati s natjecanja, te djelomični popis opreme koji ću naknadno nadopuniti.
Sve slike koje zasada imam se nalaze na https://picasaweb.google.com/zoran.saro ... mcfdxYvuZQ
- Attachments
-
- FT Gradište 2011 - Detailed Results - za forum.xls
- rezultati
- (45.87 KiB) Downloaded 39 times
pozdrav!
vidim ima tu svakakvih pušaka! zanima me dal je moguče natjecanje z Feinwerkbau P70, pošto je to puška za serijski program streljaštva!
puno hvala na odgovoru!
vidim ima tu svakakvih pušaka! zanima me dal je moguče natjecanje z Feinwerkbau P70, pošto je to puška za serijski program streljaštva!
puno hvala na odgovoru!
zao mi je sto nisam stigao a bas mi je bio merak.
ako si ti (jer puska je sigurno ) u mogucnosti pogodit vjevericu onda je moguce 
Mislim da tehnički možeš ali mislim da ti se ne isplati imat diopter na njoj.hrvoje91 wrote:pozdrav!
puno hvala na odgovoru!
Natjecanje s Feinwerkbau P70 je moguće i dozvoljeno. Dozvoljeno je koristiti i mehaničke i optičke ciljnike (dakle i diopter ako nema drugog).
Čak ima natjecatelja koji su iz određenih razloga znali preuređivati FWB P70 za natjecanje u Field Targetu (drugačiji kundak, optika, neki manji dodaci...).
Poželjno je staviti na pušku optiku, ali na kraju sve ovisi o strijelcu.
Samo mali podatak sa zadnjeg natjecanja. Zbog primjene pravila ocjenjivanja za Hunting Field Target disciplinu u Springer kategoriji, za treće mjesto su se borila tri natjecatelja od kojih je jedan imao pušku Hatsan mod 125 bez optike. Nažalost s takvom puškom je ipak bio u zaostatku, ali činjenica da je bez optike dobio priliku boriti se za treće mjesto govori da ovdje ima mjesta za dobre strijelce bez obzira na opremu.
Čak ima natjecatelja koji su iz određenih razloga znali preuređivati FWB P70 za natjecanje u Field Targetu (drugačiji kundak, optika, neki manji dodaci...).
Poželjno je staviti na pušku optiku, ali na kraju sve ovisi o strijelcu.
Samo mali podatak sa zadnjeg natjecanja. Zbog primjene pravila ocjenjivanja za Hunting Field Target disciplinu u Springer kategoriji, za treće mjesto su se borila tri natjecatelja od kojih je jedan imao pušku Hatsan mod 125 bez optike. Nažalost s takvom puškom je ipak bio u zaostatku, ali činjenica da je bez optike dobio priliku boriti se za treće mjesto govori da ovdje ima mjesta za dobre strijelce bez obzira na opremu.
Napokon sam kompletirao podatke za opremu pa eto nove (konačne) tablice poredane prema plasmanu.
Kad uhvatim malo vremena napisati ću i članak na blogu o proteklom natjecanju (istina u zakašnjenju sam s blogom mjesec dana, ali ovo će biti prioritet) pa javiti ovdje.
Da li bi ova tema trebala biti prebačena u "Klubovi - Udruge - Okupljanja" ?
Uglavnom tamo ide najava novog "okupljanja/natjecanja".
Pozdrav!
Kad uhvatim malo vremena napisati ću i članak na blogu o proteklom natjecanju (istina u zakašnjenju sam s blogom mjesec dana, ali ovo će biti prioritet) pa javiti ovdje.
Da li bi ova tema trebala biti prebačena u "Klubovi - Udruge - Okupljanja" ?
Uglavnom tamo ide najava novog "okupljanja/natjecanja".
Pozdrav!
- Attachments
-
- FT Gradište 2011 - Detailed Results - za forum.xls
- Rezultati i popis opreme
- (46.86 KiB) Downloaded 35 times
puno hvala na odgovoru!
samo me zanima kad je sljedeće natjecanje?
imam tu FWB P70 i Anschutz mod.335 magnum!
pa da se odlučim kojom da dođem!
samo me zanima kad je sljedeće natjecanje?
imam tu FWB P70 i Anschutz mod.335 magnum!
pa da se odlučim kojom da dođem!
Ovdje su informacije o mogućem novom natjecanju.
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=31&t=3834
Možda sam ipak trebao obavijest staviti u ovaj podforum.
Ako se u slijedećih mjesec dana prijavi barem 20 natjecatelja (neovisno o kategoriji), krenuti će se u organizaciju.
Možeš se prijaviti s obje puške. Najvjerojatnije je da će se u odvojeno vrijeme pucati različite kategorije.
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=31&t=3834
Možda sam ipak trebao obavijest staviti u ovaj podforum.
Ako se u slijedećih mjesec dana prijavi barem 20 natjecatelja (neovisno o kategoriji), krenuti će se u organizaciju.
Možeš se prijaviti s obje puške. Najvjerojatnije je da će se u odvojeno vrijeme pucati različite kategorije.
Definiraj "ŠTO" ili možda pročitaš cijelu temu?hrvoje91 wrote:a gdje bi to otprilike moglo biti?
ako se zna što!
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Ako se prijavi dovoljno natjecatelja da se cijela stvar organizira onda ćemo definirati i mjesto na kojem će se natjecanje odvijati.
Kad će informacija biti 100% sigurna, onda ću ju i objaviti.
Ako natjecanja neće biti onda nije ni važno gdje sam želio to organizirati, zar ne?
Kad će informacija biti 100% sigurna, onda ću ju i objaviti.
Ako natjecanja neće biti onda nije ni važno gdje sam želio to organizirati, zar ne?