odabir puške
Re: odabir puške
Znas da ja volim "malo" teze kalibre, nemam para sa Steyr HS50 M1 pa se moram zadovoljiti i necim manjim... Hahhahahahahah....stolttom wrote:Lex, sve pet samo nikako NE 300WM za streljaštvo. Radije .308 Win.
Nemoguće je Nemoguće
e nisi mogao ružniju naćilex-lutor wrote: Znas da ja volim "malo" teze kalibre, nemam para sa Steyr HS50 M1 pa se moram zadovoljiti i necim manjim... Hahhahahahahah....
Nisam,naveo sam da bi u slučaju odabira tikke moguć bio i 6,5x55,kod ostalih ne vjerujem da bi ih pronašao u tom kalibru pa bi bio .308,ipak smo i mi poamerikanizirani.stolttom wrote:Sve pet.
Vidim da si već promijenio odluku o kalibru.
Od početnog "sve u .308 win" došao si na "6.5x55".
Puno sreće u realizaciji.
Moje osobno misljenje je da su SSG-69 ( PII / P-III / UIT )na prvom mjestu ( iako sada vec zastarjela koncepcija ) te TRG u kalibru 308W dvije najbolje puske u tom kalibru na svijetu te je tesko naci nesto bolje u serijskoj proizvodnji. Mana je sto kalibar nije konkurentan ako se nadje u istoj klasi sa nekim 6-xzy na vise od 600 metara.dive37 wrote:..... slučaju odabira tikke moguć bio i 6,5x55,kod ostalih ne vjerujem da bi ih pronašao u tom kalibru pa bi bio .308,ipak smo i mi poamerikanizirani.
Naravno meni se svidja i Unique Alpine sa jedno tri cjevcice u kompletu ( 6-xyz + 308W + 300WM ) pa se covjek moze igrati do mile volje, uvijet je samo podosta onih crvenkastih novcanica ...
Nemoguće je Nemoguće
dive37 wrote:Takmičenja mi nisu presudna,više onako za sebe,zato i razmišljam o 6,5x55 ako uzmem tikku,po svemu sudeći R700 otpada,ne želim dati 1000eur za pušku i onda mjenjati sve osim akcije,neću nagliti,nabavna traje još 2 mj.
Prosječnom korisniku koji se bavi streljaštvom iz gušta ulaziti u nekakve eskapade nabavljanja custom match cijevi jer je netko negdje na netu primjetio da su bolje od tvorničkih(što je istina) je suludo
R700 je US puška kao i Savage sa ogromnim tržištem u EU... tako da mi "nije iz EU" nije nikakav argument, tim više što kolega Lex zaključi da je bestbuy japanska puška koja nema ni približno dostupne dijelove kao prva dva.. da se razumijemo ja sam blizu da uzmem howa (+B&C kundak=1000€)
Rezime... budi otvoren za sve kombinacije.
To je super izaberi sebi sta ti odgovara. Ja ti nemogu puno rec o evropskim puskam i kakve su jer ih nisam puno koristijo. Sa ovim Americkim sam upoznat dosta i imam ih dosta. Savag i Remington susrecem po BR takmicenjima i dosta su precizne. Savage 12 u posljednje vrjeme vidjam redovno na takmicenjima po nekoliko komada a korisnici ih vole radi preciznosti a kostum cjevi za njih pravi dosta poznatji kompanija koje sa malo alata se lako ugradjuju bez ikakvi problema. Sto se tice 6.5 kalibra super su za long range ali ovdje je vise zastupljen 260 rem i 6.5 creedmor i 6.5x47 ostalo kalibri su vecinom 6BR , 6dasher,6xc i ostali wildcat kalibri zasnovani na BR metku. Ja licno koristim 6 dasher koji je super precizan a to je za BR disciplinu gadjanja ali za tvoje potrebe bi bilo najbolje da odaberes sam na osnovu toga koji ti se kalibar svidja svojim perfomancama i koji je izbor municije ako nisi u mogucnosti da sam punis. Sretno sa izborom nove puske. Pozzsjekira wrote:dive37 wrote:Takmičenja mi nisu presudna,više onako za sebe,zato i razmišljam o 6,5x55 ako uzmem tikku,po svemu sudeći R700 otpada,ne želim dati 1000eur za pušku i onda mjenjati sve osim akcije,neću nagliti,nabavna traje još 2 mj.pa nije baš R700 krama. Razlika je između modela od 800€ kakav je SPS i XCR ili 700 police od 1500 - 1800 € u koje nemaš što više ulagati.
Prosječnom korisniku koji se bavi streljaštvom iz gušta ulaziti u nekakve eskapade nabavljanja custom match cijevi jer je netko negdje na netu primjetio da su bolje od tvorničkih(što je istina) je suludo
R700 je US puška kao i Savage sa ogromnim tržištem u EU... tako da mi "nije iz EU" nije nikakav argument, tim više što kolega Lex zaključi da je bestbuy japanska puška koja nema ni približno dostupne dijelove kao prva dva.. da se razumijemo ja sam blizu da uzmem howa (+B&C kundak=1000€)
Rezime... budi otvoren za sve kombinacije.
I da kojim slucajem ne zadovolji neke Hony takmicarske zahtijeve ,( u sto ne vjerujem ), uvijek ce se moci prodati za te novce ili koristiti za Lov narednih 100 godina....sjekira wrote:dive37 wrote:..... da se razumijemo ja sam blizu da uzmem howa (+B&C kundak=1000€)....
Nemoguće je Nemoguće
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Pogledaj si Ruger American rifle. Imaš ga u Rebec trgovini za 500 eura. Dolazi s odvojivim spremnikom 5 metaka. Kalibar .308 win.
https://www.youtube.com/watch?v=Umn6kFpL-E4
Cijena je stvarno na razini rabljenog revolvera, u svakom slucaju bi trebalo probati ako postoji ta mogucnost. Mala smo drzava i to nas ogranicava po svemu i svacemu, da je npr. Grobnik bio na razini EX-yu, siguran sam da bi dosta trgovaca imalo interesa da promoviraju ono sto prodaju i da nude ta dva dana sve moguce probe na svoj trosak....ovako....plati pa klati ....a ako se zajebes ..placi... !!Echo 4nineteen wrote:Pogledaj si Ruger American rifle. Imaš ga u Rebec trgovini za 500 eura. Dolazi s odvojivim spremnikom 5 metaka. Kalibar .308 win.
Nemoguće je Nemoguće
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Pa koliko vidim tu na forumu u temama oko nabave Slovenci priznaju naše nabavne dozvole i uglavnom nema problema oko izvoza ako imaš čiste papire? Stvarno evo koliko sam upućen u oružje i pratim dosta što profesionalnih što laičkih kanala po you tube i recenzije oružja ovaj ruger american u .308 win je dobio jako dobre recenzije, da ne govorim da dolazi u više kalibara koji su kod rebeca dostupni na lageru (y) i pardon ispravljam grešku, spremnik je odvojivi sa 4 metka ali peti ide u cijev pa (y)
.308 2 komada na lageru
http://www.rebec.si/si/puska-ruger-amer ... 2116.shtml
.30-06 1 komad na lageru
http://www.rebec.si/si/puska-ruger-amer ... 2174.shtml
.308 2 komada na lageru
http://www.rebec.si/si/puska-ruger-amer ... 2116.shtml
.30-06 1 komad na lageru
http://www.rebec.si/si/puska-ruger-amer ... 2174.shtml
To sto susjedi priznaju nase nabavne dozvole je ocito njihova dobra volja, na zalost kod nas ima BISERA koji smatraju da EWB nama ne treba i nemaju nikakve namjere da uvedu skoro taj formular koji je jedinstven na podrucju EU-a, zasto da nesto bude jednostavno kada mi mozemo usrati stvar do bola !!!
Nemoguće je Nemoguće
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Bila optužena za zloporabu položaja (čitaj uništavanje stolca debelom guzicom od sto kila).
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Recenzije o Rugeru R2 su stvarno povoljne, no ja sam imao "sreću" da naletim na komad kojem je trebala "dorada". Sve je uspješno sređeno i sad sam prilično zadovoljan. Bolje se roditi bez nečega nego bez sreće, jer ako imaš sreće, to ti kasnije izraste veće i bolje nego da si se rodio s tim.
Mislim da smo svi manje vise odrasli ljudi i smo davno shvatili da je danas svima na prvom mjestu PROFIT ili ti ga LOVA po naski...
Kao sto isti tipovi auta nisu iste kvalitete za njemacko trziste u odnosu na "slicne " takve koji se prodaju kod nas nema razloga da sa oruzjem bude druga prica. Postoje klase i postoje cijene za te razrede. Prvu klasu dobiju samo odabrani, druga ide za one malo bolje i podrucja gdje su zakoni o zastiti potrosaca jako zajebani, a III-klasa ide za nas ostale...
AMEN !
Kao sto isti tipovi auta nisu iste kvalitete za njemacko trziste u odnosu na "slicne " takve koji se prodaju kod nas nema razloga da sa oruzjem bude druga prica. Postoje klase i postoje cijene za te razrede. Prvu klasu dobiju samo odabrani, druga ide za one malo bolje i podrucja gdje su zakoni o zastiti potrosaca jako zajebani, a III-klasa ide za nas ostale...
AMEN !
Nemoguće je Nemoguće
Ruger R2 je dobra puška -za lovu koju košta. To obično piše u recenzijama.
Lex, ja se nekako nadam se barem to mijenja ulaskom u EU, ako ništa drugo. Kao, jedinstveno tržište i to...
Lex, ja se nekako nadam se barem to mijenja ulaskom u EU, ako ništa drugo. Kao, jedinstveno tržište i to...
I ja sam se tome nadao, no kada sam dublje usao u problem onda sam shvatio da je na podrucju RH prije ulaska u EU bilo puno bolje FILTRIRANO ( govorim npr. za podrucje radio-komunikacijeske opreme ) i da se nije svakojako smece moglo naci u prodaji jer su morali zadovoljiti osnovne NORME iz tog podrucja. Na zalost sada ispada da je dovoljan jedan glupi papir na kojem pise " CE " i teoretski su svi problemi rijeseni.sjekira wrote:Ruger R2 je dobra puška -za lovu koju košta. To obično piše u recenzijama.
E onda ide drugi dio price koji vjerovatno bas i ne zanima clanove ovog foruma ali dobro je znati...
1. CE oznaka je tocno normirana i zasticena u svim svojim detaljima te se tocno zna koju odgovornost povalci proizvodjac koji da i potpise navedeni CE-Certifikat...
2. Sada bolji dio price, mali zuti ne bi bili to sto jesu da su posteni i da se ne znaju snaci, oni isto daju papir koji JAKO SLICI sluzbenom CE certifikatu ali zapravo pravo znacenje je " CHINA EXPORT "
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nemojte mi na Kineze!
Kad mi njih dostignemo u bilo čemu, makar i natalitetu, mislit ćemo da smo Boga za bradu uhvatili!
Kineska roba sa CE oznakom, je roba koja ne zadovoljava stroge zahtjeve kvalitete za njihovo tržište, pa je kao bofl prodaju nama, a mi na istu natovarimo toliko nameta da roba postigne europsku cijenu.
Ne mogu oni nas sjebati toliko, koliko se možemo sami!
Kad mi njih dostignemo u bilo čemu, makar i natalitetu, mislit ćemo da smo Boga za bradu uhvatili!
Kineska roba sa CE oznakom, je roba koja ne zadovoljava stroge zahtjeve kvalitete za njihovo tržište, pa je kao bofl prodaju nama, a mi na istu natovarimo toliko nameta da roba postigne europsku cijenu.
Ne mogu oni nas sjebati toliko, koliko se možemo sami!