odabir puške
Re: odabir puške
E da je to,,, bilo bi p.dim......!!jolly wrote:,,,http://www.lovactrgovina.hr/Remington_sigurnosno_upozorenje_kol_2014.pdf....
Nemoguće je Nemoguće
da ne otvaram temu...
gdje ima za nabaviti 6,5x55.. koliko nam je dostupno uopće?? ZG? Slo?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
U HR mozes nabaviti prakticki svaku pusku uobicajenih lovackih modela vecine proizvodjaca, ali nazalost vecina trgovaca uvozi 30-06. Vjerojatno kao najuobicajeni lovni kalibar
Dakle, za neke manje uobicajene kalibre moras se orijentirati na Sloveniju ili Austriju. Ovo je moje iskustvo. Streljivo ces I naci, tu I tamo, ali... pitanje je izbora, proizvodjaca, cijene... to je moje iskustvo.
Dakle, za neke manje uobicajene kalibre moras se orijentirati na Sloveniju ili Austriju. Ovo je moje iskustvo. Streljivo ces I naci, tu I tamo, ali... pitanje je izbora, proizvodjaca, cijene... to je moje iskustvo.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ebo ih 30-06.Gdje god dodjes u nas svaka puska je u 30-06 i nema drugog izbora pored toliko kalibara na svijetu.Nemam nista protiv 30-06 ali zbog toga mi pomalo taj kalibar ide na zivce .jolly wrote:U HR mozes nabaviti prakticki svaku pusku uobicajenih lovackih modela vecine proizvodjaca, ali nazalost vecina trgovaca uvozi 30-06. Vjerojatno kao najuobicajeni lovni kalibar
za streljivo i pitam.. hvalajolly wrote:U HR mozes nabaviti prakticki svaku pusku uobicajenih lovackih modela vecine proizvodjaca, ali nazalost vecina trgovaca uvozi 30-06. Vjerojatno kao najuobicajeni lovni kalibar
- jolly
- Cinker - bojna

Najbolje ti je sjest na internet, pogledati trgovine koje stavljaju ponudu na svoje stranice, I redom telefonirati dok ne nadjes nesto prihvatljivo. I biti spreman na dobar kompromis sa samim sobom.
Naravno, da imas 30-06, puno lakse bi ti bilo pronaci sta zelis od streljiva u HR...
Sto se samog streljiva tice, najbolja je ponuda Bellota po trgovinama.
Nazalost, tako je...
Naravno, da imas 30-06, puno lakse bi ti bilo pronaci sta zelis od streljiva u HR...
Sto se samog streljiva tice, najbolja je ponuda Bellota po trgovinama.
Nazalost, tako je...
Turn better into best!
ak imaš nekog u Austriji nije nikakav problem, cijene skoro duplo jeftinije za pojedine proizvođačesjekira wrote:da ne otvaram temu...
nek ti kupi i doveze, dozvola nikakva ne treba kod njih
nikakva dozvola za kupovinu streljiva u Austriji?? Prvi put čujem.. ako si stranac isto?Spinnaker wrote:ak imaš nekog u Austriji nije nikakav problem, cijene skoro duplo jeftinije za pojedine proizvođačesjekira wrote:da ne otvaram temu...
nek ti kupi i doveze, dozvola nikakva ne treba kod njih
netko bi trebao gospodinu na trešnjevci skrenuti pažnju da isti proizvod na sat vremena vožnje od Zagreba košta 500€ manje http://fanzoj.hr/index.php?route=produc ... ct_id=1488
u svakom slučaju pozdravljam proširenje asortimana
u svakom slučaju pozdravljam proširenje asortimana
Mora i on nesta zaraditi. A "mi" smo glupi kaj kupujemo u RH.
Jasno mi je za oruzje i obleku nabije cijenu,ipak se to ne kupuje svaki dan,al streljivo mi ne ide u glavu. Izbor nikakav, a cijene u nebesa.
Jasno mi je za oruzje i obleku nabije cijenu,ipak se to ne kupuje svaki dan,al streljivo mi ne ide u glavu. Izbor nikakav, a cijene u nebesa.
ponuda mu je neažurirana valjda godinama... ne znam da li u trgovini ima jednu jedinu tikku, a kamoli ono na stranicama
Nije da branim trgovce ali na zalost tih +500E je posljedica mnogih problema sa kojima se poduzetnici susrecu kod nas. Volio bih da netko od tgovaca pojasni samo detalj oko toga kakva je procedura oko kvota za uvoz oruzja i streljiva prije stavljanja na trziste, itd..itd...a da stvar bude gora ti artikli se kupuju kolicinski zanemarivo u odnsou na broj. stanovnika i ostalu trgovinu.sjekira wrote:..... sat vremena vožnje od Zagreba košta 500€ manje ...............
Fizicka osoba prilikom uvoza je nesto sasvim drugo i 10 puta jednostavnija procedura.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Kad se vec spominjuu cijene oruzja u ducanima, postavlja se pitanje kako odrediti sto je jeftino, sto je povoljno, a sto je skupo - za odredjeni proizvod.
Kad sam kupovao puske ja sam se informirao (preko "google", jelte...) koja je MSRP koju navodi pojedini proizvodjac. (MSRP = maximum suggested retail price)
To je maloprodajna cijena koju preporuca proizvodjac trgovcima da bi se ujednacile cijene na pojedinom trzistu.
Ukratko, cijene pusaka (u HR trgovinama) koje sam trazio odgvarale su navedenom, pa sam se ujedno i tako odlucio na kupovinu u HR. Ujedno su cijene bile kao i u Sloveniji.
Takodjer, bilo je negdje i primjera malo povecane cijene (u HR)... ali ne za ono sto sam ja trazio.
Vani se vjerojano moze naci ponegdje i povoljnije (ispod MSRP), medjutim mislim da je to vise povezano sa ponudom novih modela kod pojedinih proizvodjaca, da se rijese starih zaliha, odnosno svukupnom ponudom... medjutim kod nas je to nesto rijedje.
Sve u svemu, nije kod nas nemoguce naci nesto za realnu cijenu. Problem je vise kod izbora nekog kalibra, jer kako rekoh, barem 75% uvoza lovackog oruzja je u kalibru 30-06, kad govorimo o lovackim uzlijebljenim cijevima.
Kad sam kupovao puske ja sam se informirao (preko "google", jelte...) koja je MSRP koju navodi pojedini proizvodjac. (MSRP = maximum suggested retail price)
To je maloprodajna cijena koju preporuca proizvodjac trgovcima da bi se ujednacile cijene na pojedinom trzistu.
Ukratko, cijene pusaka (u HR trgovinama) koje sam trazio odgvarale su navedenom, pa sam se ujedno i tako odlucio na kupovinu u HR. Ujedno su cijene bile kao i u Sloveniji.
Takodjer, bilo je negdje i primjera malo povecane cijene (u HR)... ali ne za ono sto sam ja trazio.
Vani se vjerojano moze naci ponegdje i povoljnije (ispod MSRP), medjutim mislim da je to vise povezano sa ponudom novih modela kod pojedinih proizvodjaca, da se rijese starih zaliha, odnosno svukupnom ponudom... medjutim kod nas je to nesto rijedje.
Sve u svemu, nije kod nas nemoguce naci nesto za realnu cijenu. Problem je vise kod izbora nekog kalibra, jer kako rekoh, barem 75% uvoza lovackog oruzja je u kalibru 30-06, kad govorimo o lovackim uzlijebljenim cijevima.
Turn better into best!
uglavnom...
pare su na kupu.. nabavna u ladici. Ovim tempom izvadit ću još jednu.
Došao sam do ove stranice http://www.styriaarms.com/index.html pa ako netko ima iskustva, saznanja ili barem zna njemački mi može dešifrirati cijenu cijevi http://www.styriaarms.com/2014.10.18%20 ... sliste.pdf
spominju se čudne cijene Lothar Walther Laufrohling / Standardkaliber / bis 665mm Länge - Stainless 285 € ??
vielen Dank
pare su na kupu.. nabavna u ladici. Ovim tempom izvadit ću još jednu.
Došao sam do ove stranice http://www.styriaarms.com/index.html pa ako netko ima iskustva, saznanja ili barem zna njemački mi može dešifrirati cijenu cijevi http://www.styriaarms.com/2014.10.18%20 ... sliste.pdf
spominju se čudne cijene Lothar Walther Laufrohling / Standardkaliber / bis 665mm Länge - Stainless 285 € ??
vielen Dank
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ne kužim ti ja te jezike, no nisi li ti zaboravio zaposati zadnju znamenku? U Frankoniji je cijena nažalost, četverocifrena i još k tome u eurićima.... 
čitam njihov cijenik copy/paste
čitam dalje web stranicu.. (bolje bi ju ja napravio) cijena cijevi od 700 nadalje ovisno o dimenzijama tako je LW je +100€ na odabranu, Shilen +465€ itd
čitam dalje web stranicu.. (bolje bi ju ja napravio) cijena cijevi od 700 nadalje ovisno o dimenzijama tako je LW je +100€ na odabranu, Shilen +465€ itd
dejandlesk wrote:Ne kužim ti ja te jezike, no nisi li ti zaboravio zaposati zadnju znamenku? U Frankoniji je cijena nažalost, četverocifrena i još k tome u eurićima....
To su sve sitni šoldi - niti blizu do 15 000 ujera ča je jedan kapetan velikog čamca platija cilu pušku!!
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać