Procjena vatrenog oružja
Procjena vatrenog oružja
Može li neko pomoći sa informacijom da li u Hrvatskoj postoji netko ili neka instituucija kojoj se mogu obratiti za procjenu vrijednosti oružja.
Možete li pomoći sa nekim linkom pa i van Hrvatske.
Hvala
Možete li pomoći sa nekim linkom pa i van Hrvatske.
Hvala
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Re: Procjena vatrenog oružja
Postoje kataloske publikacije za odredjivanje vrijednosti oruzja poput "Blue book of gun value", koje se izdaju periodicno, i mogu naruciti s Amazona.
Medjutim, mislim da ovakva publikacija za nase lokalno trziste - nije realna, ali daje neki uvid. (imam tu publikaciju pa govorim po vlastitoj procjeni obzirom da je orijentirana na Americko trziste)
Sve u svemu, probaj se za pocetak informirati ovako:
-kontaktirati sudskog vjestaka za oruzje
-kontaktirati jednog ili vise puskara
-kontaktirati nekog od kolekcionara koji takodjer moze pomoci savjetom.
-za uobicajeno lovacko / sportsko / trofejno oruzje ne skodi baciti oko na oglasnik "njuskalo", medjutim to ovisi o oruzju za koje si zainteresiran ustanoviti vrijednost - odnosno - koliko je to oruzje unikatno
S jedne strane kolekcionari ce vjerojatni znati bolje za vrijednost historijskog (vojnog) oruzja, dok ostali ce mozda imati bolji uvid u vrijednosti unikatnog lovackog oruzja, premda ovo ne mora biti pravilo.
A obzirom da kolekcionara i ostalih znalaca ima na ovom forumu, probaj postaviti upit sa vise detalja, i slikom predmeta na ovaj forum.
Medjutim, mislim da ovakva publikacija za nase lokalno trziste - nije realna, ali daje neki uvid. (imam tu publikaciju pa govorim po vlastitoj procjeni obzirom da je orijentirana na Americko trziste)
Sve u svemu, probaj se za pocetak informirati ovako:
-kontaktirati sudskog vjestaka za oruzje
-kontaktirati jednog ili vise puskara
-kontaktirati nekog od kolekcionara koji takodjer moze pomoci savjetom.
-za uobicajeno lovacko / sportsko / trofejno oruzje ne skodi baciti oko na oglasnik "njuskalo", medjutim to ovisi o oruzju za koje si zainteresiran ustanoviti vrijednost - odnosno - koliko je to oruzje unikatno
S jedne strane kolekcionari ce vjerojatni znati bolje za vrijednost historijskog (vojnog) oruzja, dok ostali ce mozda imati bolji uvid u vrijednosti unikatnog lovackog oruzja, premda ovo ne mora biti pravilo.
A obzirom da kolekcionara i ostalih znalaca ima na ovom forumu, probaj postaviti upit sa vise detalja, i slikom predmeta na ovaj forum.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Re: Procjena vatrenog oružja
Hvala na dosita iscrpnim informacijama. Mislim da ću ovdje pokušati sa slikama.
Objavio sam oglas na Njuškalu ali sam cijenu stavio konzultirajući američke sitevo. No čak i tako se niko ne javlja jer je oružje "aktivno" i prijavljeno.
Evo može se vidjeti na link: http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/pu ... s-14489708
Objavio sam oglas na Njuškalu ali sam cijenu stavio konzultirajući američke sitevo. No čak i tako se niko ne javlja jer je oružje "aktivno" i prijavljeno.
Evo može se vidjeti na link: http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/pu ... s-14489708