Optika marke ceska zbrojovka vs. zrak optika!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Optika marke ceska zbrojovka vs. zrak optika!!
Nabavio bih si jednu od ove dvije marke optika pa me zanima koju uzeti jer su slične po cijeni ali koja je kvalitetnija?! Molim pomoć!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Re: Optika marke ceska zbrojovka vs. zrak optika!!
Za zračnu pušku, nije niti jedna. Normalno mislim na "federašicu". Zrak je imao dosta robusne optike. Svašta smo im radili, a one su to uredno preživljavale. Ovu drugu, nikad nisam vidio, pa ne mogu ni komentirati. Držim fige! 
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 18 times
Nije jasna namjena? Karabin ili zracnica?PUNISHER1987 wrote:Nabavio bih si jednu od ove dvije marke optika pa me zanima koju uzeti jer su slične po cijeni ali koja je kvalitetnija?! Molim pomoć!
Nije mi uopce pozato da zbrojovka radi optike? Nema ih ni u njihovom katalogu u zadnjih godina.
Sve u svemu, ako sam u pravu, onda su to optike starijeg godista brandirane od zbrojovke, a od nekog treceg proizvodjaca.
Za proizvodnju optike i premaza treba visoko specijalizirana oprema i razvojni program, dakle industrijska baza sa tradicijom, i ako govorimo o ceskim optikama onda mi samo pada na pamet samo meopta.
(osim ako meopta i nije radila te optike za zbojovku)
Zrak optike, o njima se vise zna i koristene u ratu, robusne, trajne.
Nakon rata premjestili su proizvodnju, i opce je misljenje da su zrak optike starijeg - predratnog datuma kvalitetnije od novih, te zadovoljavajuce kvalitete u odnosu na cijenu.
Sve u svemu, ako ne mozes utvriditi stvarnog proizvodjaca ceske optike, i ako to nije meopta, ja bih glasao za zrak, pogotovu predratni.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Kad je vec rijec o optikama da ne otvaram drugu temu.Ima li neko iskustva sa optikom Hunter Ferlach,namjena karabin,mislim da je to neka stara Japanska relativno jeftina optika.Valja li to ista? Jeli iko imao na karabinu?
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Namjena bi bila za karabin u cal. 223 Remington!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

223 nema jak trzaj, pa je moja preporuka Zrak, naravno, ako je starijeg godišta. Drugi važan element je, svakako, cijena. Meni je totalis jeftilen na 243, izdržao 300 opaljenja, a trzaj kod 243 je znatno jači od 223. Ako misliš koristiti samo za lov, nema problema, jer u lovu nećeš tako skoro ispucati tu kvotu. Jedino što ne možeš znati je, kad će se jeftilen raspasti. Držim fige da te dugo i dobro služi, što god odabereš!
Darko ima jedan prijatelj noviju na 8x57 i drži, mada ja nemam baš povjerenja u to. Od jeftinijih jedino priznajem Zrak ili kakav stari Zeiss.Darko11 wrote:Kad je vec rijec o optikama da ne otvaram drugu temu.Ima li neko iskustva sa optikom Hunter Ferlach,namjena karabin,mislim da je to neka stara Japanska relativno jeftina optika.Valja li to ista? Jeli iko imao na karabinu?