Pucanje po meti velicine kamiona

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Pucanje po meti velicine kamiona

Post by lex-lutor » 19 Jul 2016, 19:15

Kako je ono rekao gosp. Alfred A:

Samo svemir i ljudska glupost su beskrajni, mada za ono prvo nisam siguran !!!
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 20 Jul 2016, 02:40

Moguce je da je sjekira u pravu i da postoji Bog,cijenim svacije misljenje dok ne degradira drugu vjeru ne argumentirano . Agnosticki pristup je meni naj realniji,to ne znamo za ovog zivota i mozda nikad necemo znanstveno dokazati,ali kreacionisti i religije uvjek pricu svode na svog Boga da otmu sirotinji lovu,pop i hodza je sit,narod bijedan i pun mrznje ,a onda dolaze i ratovi.Trenutno je Arapski svijet naj vise upao u taj mrak.
Bibliski ili Kuranski Bog je onaj sa ljudskim primitivnim osobinama.
Treba mu posrednik za komunikaciju sa ljudima,
ratnik je,ljubomoran je,nasilan i osvetoljubljiv
,sveti se na djeci gresnika do 3 koljena,
tek rodjenu djecu je osudio na istocni grijeh,
nacista je i izabrao je odredjeni narod,
treba mu love ,ako je das njegovu posredniku tj platis misu izbavit ce pokojnika od muka iz cistilista,ako nema love ode u pakao(Crkvena dogma doduse, ne Bibliska,papa Franjo je upozoravao na to,po meni no1 papa svih vremena)

Zdrav razum ne vjeruje da postoji takav Bog koji je ocito plod primitivnog ljuskog uma.
Bog bi trebao biti kao Krist,to je jedina lijepa i topla poruka u vjerskim knjigama ali tesko je spojiti Krista i starozavjetnog Boga Jahvu i Alaha.

Na kraju mislim da se sve svodi na jedno.Budimo dobri ljudi bez predrasuda,i bit ce dobro.

I na kraju se sve svodi na jedno

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 20 Jul 2016, 10:55

Darko11 wrote:
sjekira wrote: Daj mi molim te izvor da je Lamarck bio optužen za herezu. :)
Ups,zaboravih,jedan od bezbrojnih clanaka.
http://www.bastabalkana.com/2013/04/teo ... arvinizam/

Lamarck je samo imao srecu da je zivio u 20 stoljecu inace bi zavrsio kao Michael Servetus ili mnogi drugi poznati koji su spaljeni od stane crkve kao heretici,da je zivio 1500 i neke.....lomaca :)
Popis poznatih osoba spaljenih kao heretici
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... s_heretics
hahah ta srpska stranica ala povamperini ustaše je prvi googlov rezultat kad upišeš Lamark teorija evolucije :mrgreen: :mrgreen: pa nemoj me J da odatle prikupljaš sazanja dakle izvor je stručna referenca, znanstveni rad pozivate se na znanost ajmo :mrgreen:

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 20 Jul 2016, 10:56

lex-lutor wrote:Kako je ono rekao gosp. Alfred A:

Valjda Einstein..

Praktični vjernik. Židov.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 20 Jul 2016, 11:00

Ateizam sažet u tri rečenice... treba prijevod?
Attachments
atheism-and-they-mock-your-beliefs.jpg
atheism-and-they-mock-your-beliefs.jpg (22.56 KiB) Viewed 23384 times
atheism-and-they-mock-your-beliefs.jpg
atheism-and-they-mock-your-beliefs.jpg (22.56 KiB) Viewed 23384 times

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 20 Jul 2016, 11:08

Darko, pogledao sam popis sa Wikipediee https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... s_heretics

Tko je od njih bio znanstvenik, koliko je nih spalila crkva, a koliko rulja kao prvog na listi ili razni vladari? Ne znam što si pokušao dokzati? :)
Attachments
Drug Ruđer.jpg
Drug Ruđer.jpg (30.98 KiB) Viewed 23382 times

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 20 Jul 2016, 11:36

Sjekira, blazena je firma ,( crkva ), koja ima podrsku od tebe i takvih, nista ih ne kostast a radis mrezni marketing u njihovo ime i za njihovu korist.

Znas li kakva je razlika izmedju Crkve i Monsanta ?

NIKAKVA, i jedni i drugi mogu raditi sto ih je volja, ne mozes ih cak ni tuziti ( doduse za sada samo u USA ) !!!

Ako mislis da je to dobro, OK, ja ne mislim tako.
Nemoguće je Nemoguće

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 20 Jul 2016, 12:16

lex-lutor wrote:Sjekira, blazena je firma ,( crkva ), koja ima podrsku od tebe i takvih, nista ih ne kostast a radis mrezni marketing u njihovo ime i za njihovu korist.
Svaki vjernik je pozvan svjedočiti svoju vjeru. :) no ja baš i nisam neki uzorni vjernik..
lex-lutor wrote:Znas li kakva je razlika izmedju Crkve i Monsanta ?

NIKAKVA, i jedni i drugi mogu raditi sto ih je volja, ne mozes ih cak ni tuziti ( doduse za sada samo u USA ) !!!

Ako mislis da je to dobro, OK, ja ne mislim tako.

Zašto ne bi mogao tužiti crkvu? Crkva je prava osoba.

Crkva je presjek društva. I u njoj ima i dobrih loših, i pametnih i glupih, i poštenih i ne poštenih. Kršćanstvo za razliku od totalitarnih ideologija ne vjeruje u savršenog čovjeka.. znaš koga nisi mogao tužiti? Komunističku partiju. Moj otac je u ĐĐ završio kao br.1 na listi "srama" jer je odbio uplaćivati od plaće za izgradnju neke tvornice negdje (to ima imae no zaboravio sam) jer je zaključio da je to idiotarija koja je tržišno neopravdana. Kad je vido da izvješen popis ljudi koji nisu pristali pitao je kako može tužiti Partiju jer je partijsko vijeće objavilo popis (moram reći da nijedan Sjekira nije bio u partiji?) ovi su ostali zabezeknuti "Pa nemožeš..." i nije mogao.

i opet prozivanja, prokazivanja, sramoćenja, vrjeđanja.. uvijek to dođe kods jedne te iste ideološke strane npr. pazi Darkovu rečenicu "Ako postoje neki masoni na svijetu koji zele iskorjeniti religiju,onda to nisu zli i ljudi ljudi,to je viijece staraca koje radi za dobro covjecanstva ;) " Što to znači?
Attachments
12.jpg

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 20 Jul 2016, 12:35

Darko11 wrote:Moguce je da je sjekira u pravu i da postoji Bog,cijenim svacije misljenje dok ne degradira drugu vjeru ne argumentirano . Agnosticki pristup je meni naj realniji,to ne znamo za ovog zivota i mozda nikad necemo znanstveno dokazati,ali kreacionisti i religije uvjek pricu svode na svog Boga da otmu sirotinji lovu,pop i hodza je sit,narod bijedan i pun mrznje ,a onda dolaze i ratovi.Trenutno je Arapski svijet naj vise upao u taj mrak.
Bibliski ili Kuranski Bog je onaj sa ljudskim primitivnim osobinama.
Treba mu posrednik za komunikaciju sa ljudima,
ratnik je,ljubomoran je,nasilan i osvetoljubljiv
,sveti se na djeci gresnika do 3 koljena,
tek rodjenu djecu je osudio na istocni grijeh,
nacista je i izabrao je odredjeni narod,
treba mu love ,ako je das njegovu posredniku tj platis misu izbavit ce pokojnika od muka iz cistilista,ako nema love ode u pakao(Crkvena dogma doduse, ne Bibliska,papa Franjo je upozoravao na to,po meni no1 papa svih vremena)

Zdrav razum ne vjeruje da postoji takav Bog koji je ocito plod primitivnog ljuskog uma.
Bog bi trebao biti kao Krist,to je jedina lijepa i topla poruka u vjerskim knjigama ali tesko je spojiti Krista i starozavjetnog Boga Jahvu i Alaha.

Na kraju mislim da se sve svodi na jedno.Budimo dobri ljudi bez predrasuda,i bit ce dobro.

I na kraju se sve svodi na jedno
ima stvari za nasmijat se

Bog nije zečija šapica da donosi sreću i ispunjava želje :D

i da... ne bi vjerovao mene Crkva ne košta ništa osim onih 180 kuna koje godišnje platim kroz porez :D

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 20 Jul 2016, 15:33

sjekira wrote: ne bi vjerovao mene Crkva ne košta ništa osim onih 180 kuna koje godišnje platim kroz porez :D
A Crkva ne placa porez drzavi heheheh,kakakv si ti to vjernik,a misa za dusu pokojnih 100 kuna komad ,ili zelis da ti pokojni zavrse u paklu?
sjekira wrote:
lex-lutor wrote:Kako je ono rekao gosp. Alfred A:

Valjda Einstein..

Praktični vjernik. Židov.
Einstein nije klasicni vjernik,prepametan je za to :)

http://www.index.hr/black/clanak/sto-je ... 24866.aspx

Isticem recenicu "Na taj način bavljenje znanošću vodi do religioznih pobuda posebne vrste, koje su sigurno prilično drukčije od religioznosti nekoga puno naivnijeg".
Last edited by Darko11 on 20 Jul 2016, 15:53, edited 2 times in total.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 20 Jul 2016, 15:42

sjekira wrote:
lex-lutor wrote: npr. pazi Darkovu rečenicu "Ako postoje neki masoni na svijetu koji zele iskorjeniti religiju,onda to nisu zli i ljudi ljudi,to je viijece staraca koje radi za dobro covjecanstva ;) " Što to znači?
Da,to znaci da rade za dobro covjecanstva.Takodjer komunisticka ideja je bila savrsena kao ideja samo lose provedena tj zloupotrebljena kao i religija.Jedna od boljih stvari komunista bilo je potiskivanje religija u drugi plan samo sto je Broz bio pre tolerantan.Enver Hodza je npr porusio sve dzamije u Albaniji osim jedne cini mi se.
Ja sam se za vrijeme Juge i krstio i pricestio i isao na vjeronauk bez problema, samo sto na slikama vrsnjaka sa pricesti nas je bilo samo 20 i na slikama nigdje nema danas najvecih Hrvata i Katolika u mjestu koji prozivaju ostale jer su im roditelji bili tada u Partiji,a danas ih je po 200 na pricesti.Dakle to znaci da rade za dobro covjecanstva.Pozdravljam takve politike i takvo drustveno uredjenje :D

Post Reply