Trajno onesposobljavanje
Moderator: BOXI
Re: Trajno onesposobljavanje
Evo kod nas su doneli 25 tona onesposobljenog oruzja na topljenje u celicanu. Znaci imate pistolje puske,automate, mitraljeze sve trajno onesposobljeno prelaskom tenka vise puta preko njih. Lepo oruzje bilo nekad, sad kao iz crtanog filma. Da vidite gde zavrsava nekadasnji trud majstora, samo da sednete i placete
Otkud pak si ti došla kaj ste stopili toliko željeza ?? 
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
- oštrostrijelac
- Poručnik

Vjerojatno iz Zenice 
Kaštel Sućurac ne radi godinama, a u Štorama ne rade valjda takve gluposti, ipak su oni EU.
Kaštel Sućurac ne radi godinama, a u Štorama ne rade valjda takve gluposti, ipak su oni EU.
Oštri
Iz Sremske Mitrovice sam. To je oruzje zaplenjeno u policijskim akcijama. To mi je drugar pricao koji radi tamo. Izneo je jedan hromirani TT, iskrivljen u komadu, nista ne fali od delova. Nema veze sa temom, ali eto jos nacina za trajno onesposobljavanje. Nick mi je ime cerke. Musko sam
Ojla svima,
Ajmo jos jednom, dozvola za skupljanje oruzje i dozvola za drzanje oruzja.
1. Da li se nesto promjenilo oko dozvolo za skupljanje ali nekeda nije trebalo voditi nikakvu posebnu evidenciju osim tekice sa serijskim brojevima.
2. Ukoliko se oruzje (osim ketegorije A) netreba trajno onesposobiti u cemu je onda razlika izmezu sakupljanja i drzanja ?
3. Zasto se zakon moze tumaciti... mene su ucili da zakon kaze..
))
Ali sada bez zajebancije stvarno me zanima ovi detalji oko dozvole (odobrenje) za sakupljanje.. da li se moze pod odobrenjem za sakupljanje nositi oruzje na streljanu i testirati ?
Pozdrav svima
Marko
Ajmo jos jednom, dozvola za skupljanje oruzje i dozvola za drzanje oruzja.
1. Da li se nesto promjenilo oko dozvolo za skupljanje ali nekeda nije trebalo voditi nikakvu posebnu evidenciju osim tekice sa serijskim brojevima.
2. Ukoliko se oruzje (osim ketegorije A) netreba trajno onesposobiti u cemu je onda razlika izmezu sakupljanja i drzanja ?
3. Zasto se zakon moze tumaciti... mene su ucili da zakon kaze..
Ali sada bez zajebancije stvarno me zanima ovi detalji oko dozvole (odobrenje) za sakupljanje.. da li se moze pod odobrenjem za sakupljanje nositi oruzje na streljanu i testirati ?
Pozdrav svima
Marko
Naravno da ne može, upravo si opisao razliku između sakupljanja i držanja.bedomedo wrote: ...da li se moze pod odobrenjem za sakupljanje nositi oruzje na streljanu i testirati ?...
The truth is hate to those who hate the truth.
-
tihomir-bj
- Civil

Zanima me oko izlaganja za javnost oružja. Znaći imam neka paintball igralista i sada planiram to malo osuvremeniti...Kako ide sa izlaganjem javnosti tipa neki muzej ako kuzite?
Gdje ima meštar za onesposobljavanje oružja na relaciji Petrinja, Sisak, V.Gorica, Zagreb, a da to radi za 150 kuna?
Treba onesposobiti samo jedan revolverić pa ide u akvarij!!!
Kad oružje ide na onesposobljavanje jel prvo treba to prijaviti u MUP ili prvo onesposobiti pa prijaviti, nije mi jasan taj postupak?
Treba onesposobiti samo jedan revolverić pa ide u akvarij!!!
Kad oružje ide na onesposobljavanje jel prvo treba to prijaviti u MUP ili prvo onesposobiti pa prijaviti, nije mi jasan taj postupak?
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!
Mislim da je kavur u velikoj gorici onesposobis i taj papir od puskara nosis u pp da ti odjave
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
-
Dado Tornado
- Razvodnik

bok, da i ja nešto napišem o trajnooom onesposobljavanju bio sam na sajmu kolekcionara u osijeku i prodavao se za sto eura trajno onesposobljen rosi 38 spc onesposobio ga je puškar iz Bilja pored osijeka a znate kako, na cijevi mu je probušio tri rupe promjera kalibra, u burence mu je zabio u svaku rupu željezo (rundajz), a iznad obarača mu je probušio rupu 4 mm i zabio klin da se ne može škljocati, ovlašten puškar od strane policije.Na drugoj pijaci za mjesec dana pojavio se rosi 38 spc sa brojevima kojima je detaljno onesposobljen za 500 eu znači isti taj a gošpodin mu je odvrnio cijev stavio novu, željezo izbio iz bubnja bubanj odličan i klin izbio iznad obarača i zavario inoxom i ispolirao da se ne vidi odlično okida znači čovjek ima potrvdu sa brojem da je onesposobljen prodao ga je bilo kome a sutra se tim onesposobljenim oružjem može svašta napraviti, eto toliko o onesposobljavanju, pozdrav
evo da vam slikoviti prikazem kako se onesposobljava vatreno oruzje prema trenutno vazecem zakonu
i zato poklonite ako nemozete iz nekog razloga zadrzati jer nakon ovoga nema vracanja nazad
i zato poklonite ako nemozete iz nekog razloga zadrzati jer nakon ovoga nema vracanja nazad
- Attachments
Ovo je sada samo ružan komad željeza, kakve to više veze ima sa oružjem ? Ne kužim logiku, to je uništavanje umjetnosti.
Nemoguće je Nemoguće
Lex srce me boli kad mi dodju neki komadi oruzja koje bi mozda trebalo biti u muzeju!! Neki dan sam unistavo lugera p08 iz 1920 sa imenom prezimenom cinom i satnijom i drugog svj. rata!!! Ako vam srce moze podnjeti stavit cu i kako se sacmarica karabin i revolver onesposobljavaju!!!! Slike nisu za one slabih zivaca i srca!! Nevidi se izvana nista kad se zavrsi ali za papir drzat na stolu ko stvoreno!!!
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Zašto oružje jednostavno ne pretvorit u plinsko. Izbuše se navoji iz cijevi i u cijev se zavari nekakva šipka koje spriječava stavljanje projektila i stavi se slabija povratna opruga i oružje se registrira kao plinsko. Naša san ujčev Walther pp na selu. Naravno onesposobljen. Ima gravure i ja mislim mesingani čekić, botun za otpuštanje spremnika, kočnicu i ručke koje imaju kao nekakav oslonac za palac baš lipo leži u ruci, šteta šta je danas samo uteg za papir.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
Bez zamjere ali ovo je jedno od gorih onesposobljavanja koje sam vidio , to sve se može riješiti bez ovih ružnih varenja na vanjskom djelu i rupe u drškama, treba samo imati bolju aparaturu za varenje, a može se i iznutra zavarit.risbo wrote:evo da vam slikoviti prikazem kako se onesposobljava vatreno oruzje prema trenutno vazecem zakonu
Berto wrote:Bez zamjere ali ovo je jedno od gorih onesposobljavanja koje sam vidio , to sve se može riješiti bez ovih ružnih varenja na vanjskom djelu i rupe u drškama, treba samo imati bolju aparaturu za varenje, a može se i iznutra zavarit.risbo wrote:evo da vam slikoviti prikazem kako se onesposobljava vatreno oruzje prema trenutno vazecem zakonu
Ne da je jedno od gorih onesposobljavanja već najgori rad koji sam vidio, ne znam jeli se neko dijete ode igralo ili šta?!
Za drzanje papira na stolu je odlicno!!!
Zasto bi to trebalo izgledati!! Unistio si to!! To vise nije pistolj nego hrpa zeljeza!! Po meni to vise i nebi trebalo izgledati kao pistolj!! Mene zanima koje je fora imati takvo oruzje? Da stoji na zidu?! Za nedaj boze ili za sta?! Ako nemozes imati pravo sta ce ti onda ovo!! Oni koji su kao vezani za to kako su ga uopce mogli onda unistiti a dobili su ga za neke zasluge daj ga onda dalje a ne unistavati!! Pokloni ga streljackoj udruzi mladom lovcu nekome ko ce ga vise cijeniti!!
Zasto bi to trebalo izgledati!! Unistio si to!! To vise nije pistolj nego hrpa zeljeza!! Po meni to vise i nebi trebalo izgledati kao pistolj!! Mene zanima koje je fora imati takvo oruzje? Da stoji na zidu?! Za nedaj boze ili za sta?! Ako nemozes imati pravo sta ce ti onda ovo!! Oni koji su kao vezani za to kako su ga uopce mogli onda unistiti a dobili su ga za neke zasluge daj ga onda dalje a ne unistavati!! Pokloni ga streljackoj udruzi mladom lovcu nekome ko ce ga vise cijeniti!!