Izhmash Saiga M3 EXP-01 "Валерия"
Re: Izhmash Saiga M3 EXP-01 "Валерия"
Konverzija na izvlačivi kundak, aluminijski prednji rukohvat s dodacima, druga pištoljska drška, drugi kompenzator, svjetiljka s prekidačem, drugi mehanički ciljnici, elektro-optički ciljnik ili ciljnik s uvećanje, drugi pokrov sanduka sa šinom...da jako mi je bitno da znam koliko sam gdje dobio a koliko čime olakšao u odnosu na tvorničku konfiguraciju.Mirok wrote:Ta odstupanja u težini........to ti je nekakav važan faktor?
Meni se to čini minorno ?
Sportsko na držanje. Može i na lovačko, samo trebaš spremnik koji je ograničen na 2 metka čini mi se ili 3?fricky wrote:Upisuje se pod držanje ili lovačka ?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Imao sam dojam da radiš razliku samo u deklaraciji težine i sa stanjem na vagi?AR15 fan wrote:Konverzija na izvlačivi kundak, aluminijski prednji rukohvat s dodacima, druga pištoljska drška, drugi kompenzator, svjetiljka s prekidačem, drugi mehanički ciljnici, elektro-optički ciljnik ili ciljnik s uvećanje, drugi pokrov sanduka sa šinom...da jako mi je bitno da znam koliko sam gdje dobio a koliko čime olakšao u odnosu na tvorničku konfiguraciju.Mirok wrote:Ta odstupanja u težini........to ti je nekakav važan faktor?
Meni se to čini minorno ?
Kolike su to investicije sa tim poboljšicama koje navodiš i koja je to cifra ukupno sa kupnjom puške?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Kad sve montiras, stavi slikice!AR15 fan wrote: Konverzija na izvlačivi kundak, aluminijski prednji rukohvat s dodacima, druga pištoljska drška, drugi kompenzator, svjetiljka s prekidačem, drugi mehanički ciljnici, elektro-optički ciljnik ili ciljnik s uvećanje, drugi pokrov sanduka sa šinom...da jako mi je bitno da znam koliko sam gdje dobio a koliko čime olakšao u odnosu na tvorničku konfiguraciju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Bojim se da će puška na vještaćenje. Danas su ju registrirali i upisali, a naziv oružja u oružnom listu totalno krivi u odnosu na onaj napisan na oružju i u papirima koje sam predao.
- jolly
- Cinker - bojna

Vjestanje se radi prije upisa u OL. Po mojim spoznajama.
Turn better into best!
Ali koja je procedura ako ti krivo upišu u oružni pa se treba naknadno ispraviti?
- istra champion
- Cinker - bojna

1)na šalteru di su ti registrirali oruže zatraži da ti isprave podatke pošto su oni krivo upisali
2)ako u IS MUP-a ne postoji oružje tj.točan model koji si kupio, onda će ti u PU slikati oružje (podatke vidljive na oružju: marka, model, cal. I tormentacijske oznake) i slike sa popratnom dokumentacijom putem maila zatražiti odgovarajuću šifru od Upravnih poslova MUP-ZG.
Drugog dana če ti biti otvorena šifra...koju če ti teta na šalteru prvo ispraviti u svom sistemu a zatim tebi u or.listu.
2)ako u IS MUP-a ne postoji oružje tj.točan model koji si kupio, onda će ti u PU slikati oružje (podatke vidljive na oružju: marka, model, cal. I tormentacijske oznake) i slike sa popratnom dokumentacijom putem maila zatražiti odgovarajuću šifru od Upravnih poslova MUP-ZG.
Drugog dana če ti biti otvorena šifra...koju če ti teta na šalteru prvo ispraviti u svom sistemu a zatim tebi u or.listu.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Koliko smo puta već komentirali ovakve greške službenika?AR15 fan wrote:Ali koja je procedura ako ti krivo upišu u oružni pa se treba naknadno ispraviti?
Kako bilo nije tvoja greška,neka se snalaze!
Kakve su šanse da meni puška ne ode u Vučetić na jedno dok na vrbi zasvrbi da ju ne vidim?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a Zastava M76 ne izgleda military?johnnyboyy1711 wrote:Ne znam koja je šansa da se ovo uopće rega kao lovačko oružje s obzirom da je totalno military stil.fricky wrote:Upisuje se pod držanje ili lovačka ?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Nije da ja odlučujem o tome, to ovi stručnjaci u MUPu bolje znaju.Mike_Torello wrote:a Zastava M76 ne izgleda military?johnnyboyy1711 wrote:Ne znam koja je šansa da se ovo uopće rega kao lovačko oružje s obzirom da je totalno military stil.fricky wrote:Upisuje se pod držanje ili lovačka ?
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa zato velim, nemoj si razbijati glavu s takvim stvarima... ako moze M76 zasto ne bi moglo i ovo?johnnyboyy1711 wrote:Nije da ja odlučujem o tome, to ovi stručnjaci u MUPu bolje znaju.Mike_Torello wrote:a Zastava M76 ne izgleda military?johnnyboyy1711 wrote:Ne znam koja je šansa da se ovo uopće rega kao lovačko oružje s obzirom da je totalno military stil.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Da ne razvlačim ovo u nedogled. Rekao sam mala šansa. Čisto iz razloga jer sam se prije manje od godinu dana zainteresirao za lov i razgovarajući sa dugogodišnjim lovcima sam ustanovio da MUP ima neku svoju viziju što liči na vojno a što ne te da nema pisanog pravila. Čak mi je i baba na šalteru rekla nešto u stilu da ako želiš nešto za lov treba takav i takav kundak, toliko metaka u spremniku itd. Ali idem u off topic tako da ću stati.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Koliko je sansa mala ili velika ne ovisi o nikakvom pisanom pravilniku vec o poznatoj prici.johnnyboyy1711 wrote:Da ne razvlačim ovo u nedogled. Rekao sam mala šansa. Čisto iz razloga jer sam se prije manje od godinu dana zainteresirao za lov i razgovarajući sa dugogodišnjim lovcima sam ustanovio da MUP ima neku svoju viziju što liči na vojno a što ne te da nema pisanog pravila. Čak mi je i baba na šalteru rekla nešto u stilu da ako želiš nešto za lov treba takav i takav kundak, toliko metaka u spremniku itd. Ali idem u off topic tako da ću stati.
To je vec nazalost poznata prica da ono sto u jednoj PP prolazi, u drugoj ne... znamo to jos od ormara za drzanje oruzja, negdje moze pevecova "konzerva za ribice" a ne moze masivni hrastovi ormar koji je barem 200% cvrsci od onog prvog spomenutog, a negdje moze i hrastovi ormar... evo kazes da negdje propisuju kakav kundak mora biti (vjerojatno misli preklopni ili fixni), i to je ok ako zatjevaju da zadovoljava zadane dimenzije ali ne i funkciju istog, realno ih kundak ne treba zanimati, npr. Sako TRG42 se sigurno moze regati kao lovacko oruzje, imao on fixni ili preklopni kundak, jer zadovoljava dimenzije, a definitivno je vojno oruzje u oba slucaja
Negdje ce ti regati kao lovacko bez da te ista pita, a negdje ce te jebati za tko zna sto sve ne i na kraju odjebati.
sto se spremnika tice... za lovacko poluautomatsko, spremnik za 2 komada + 1 u cijev, moja papovka je regana kao lovacka i ima blokiran spremnik na 2 kom, tako se isto blokira spremnik od M76 da prima samo 2 komada, neki cak idu toliko daleko da krate spremnike i na papovci i na M76, za repetirajuce mislim da nema ogranicenja. Dalje, npr. negdje FN-FAL ne mozes regati ni pod razno jer lici na vojno oruzje, ni lovacko ni drzanje, a ja znam barem 2 covjeka koji ju imaju reganu, jedan sa fixnom jedan sa preklopnim kundakom (sto realno nema neke razlike od M70AB2 kad bi bila iskljucivo PA verzija), doduse ova s preklopnim sigurno nije lovacka nego kolekcionarska, za drugu nisam siguran kako je upisana... tako da je to sve varijabilno, najvise zavisi o šalterušama, onda uzrocnoposljedicno salterusama i samoj praksi u toj PP... negdje su liberalni, negdje su konzerve... recimo, ovo je pak po zakonu propisano i to stoji... .22LR mozes regati kao lovacko oruzje samo ako je duga cijev, pistolj ili revolver ne mozes. kao streljacko i drzanje nema problema.
Sto se tice samog M76 ili bilo kojeg oruzja military stila reganog kao lovacko, posto se M76 konkretno moze regati kao lovacki (a mislim da je kolega regao svoju pusku na AR15 platformi kao lovacku), stvar je samog lovackog drustva, etike i tradicije hoce li te dozvoliti koristenje istog ili ne... ako u tom drustvu vidis ljude koji u lov dolaze u plavom šuškvcu, trapericama i adidas univerzal tenisicama, ili da se nosi maskirna jakna koja na jednom rukavu ima ZNG-RH oznaku a na drugom oznaku jedinice pripadnosti iz vremena domovinskog rata, vjerojatno te nitko nista nece pitati za M76, ako me shvacas...
S druge strane, kako god da ju regas, drzanje-samoobrana, sportsko ili lovacko... uvjeti koristenja su ti 99% identicni... (jedino nisam siguran smije li se ono regano na samoobranu drzati napunjeno u sefu i/ili van sefa, to je za onu drugu otvorenu temu)
osim ako ju imas DiN-samoobrana sto je jedino 120% sigurno da nema jebene sanse da bude tako regana
uglavnom, nemam pojma koliko je velika PP u koju ides, no ako si cesto tamo, pogotovo ako si imao neki specifican problem/slucaj da su te zapamtili... lijepa rijec i pokoja cokolada ili nesto salterusama, puno toga olaksavaju, provjereno i potvrđeno sa vise izvora, je "mito" je ali iskoristi to! APP ja sam sa svojom prije imao i svađe i prepirke i isto kad sam revolver na CB registrirao prvi u regiji pa nije znala sta bi nego je zvala centralu u ZG... pa sam cesto dolazio zbog ovog zbog onog, pa nabavna, pa bocnes cokoladu malo i "oooo cure kako ste mi danas, jeste umorne, ako je guzva, da dođem sutra?" pa se moze regati i puska koja nema ukucan model i kalibar, ne ja konkretno ali znam tko je. SRETNO
- jolly
- Cinker - bojna

Pred godinu dana?johnnyboyy1711 wrote:Da ne razvlačim ovo u nedogled. Rekao sam mala šansa. Čisto iz razloga jer sam se prije manje od godinu dana zainteresirao za lov i razgovarajući sa dugogodišnjim lovcima sam ustanovio da MUP ima neku svoju viziju što liči na vojno a što ne te da nema pisanog pravila. Čak mi je i baba na šalteru rekla nešto u stilu da ako želiš nešto za lov treba takav i takav kundak, toliko metaka u spremniku itd. Ali idem u off topic tako da ću stati.
Do zakona u 11. mjesecu 2018 godine bio je clanak da orzje koje nalikuje na automatsko ne moze biti registrirano.
Sa novim zakonom ova odrebda prestala je vaziti.
procitaj zakon o posjedvanju i nabavi oruzja gradjana.
Ko tvrdi suprotno, taj nije upoznat sa zakonom.
Sta se tice lovacke etikete i etike, koristenje oruzja, vojnog tipa nije cijenjeno... isto kao ni nosenje vojnih maskirnih odora u lov. Smatra se neukusnim i neprimjerenim.
PAP M59, M48, pa sad i AK47 ili AR 15, u neizmjenjenom obliku ergonomije i kundaka, nositi u lov, smatra se neprimjerenim u lovackoj zajednici.
Medjutim, ako preuredis kundak u neki "civilni", "lovacki", onda niko nece rijec reci. To je OK.
Vodi racuna, da uobicajeni kalibri ovog oruzja, nisu univerzalni, odnosno jedino sa m48, u 8x57 (ili m76) smijes odstreliti svaku divljac u HR, prema pravilniku o lovackim nabojima.
223, i 7.62x39 su po snazi,samo dozvoljeni do divljaci velicine srnjaka.
Inace uvjet za lovacko PA oruzje je ogranicenje spremnika na 2+1 naboja, ali PA kao takav moze se registrirati ko lovacko.
Turn better into best!
Može dosta s tim off topicom o lovu, što može a što ne može u lov? Tema je o projektu AK-103 puške, a ne o nečemu što će ići u lov!
Tvornička drška je ponešto prekratka i podosta preuska. Zamjenio sam ju sa Magpul MOE SL AK pištoljskom drškom. Zbog nedostatka pločice za ojačanje drške koja bi u principu kod AK-103 dala dodatnu površinu koja drži uložak s navojem dodao sam montažu za brzo odvojivu kopču na remenu. Nedostatak je u tome što bi sami prihvat trebao biti okrenut prema gore, ali to nije moguće zbog smetnje gumba za sklapanje kundaka. Ovako montiran u donji položaj je dosta nezgodno, skoro nemoguće lijevom rukom držati pušku.