Zamjena nisana na Voere karabinu
Re: Zamjena nisana na Voere karabinu
Vidim poplavu kojekavih lažnjaka u oglasima!
Ono,odlična optika,varijabil,dušik,izdržava i magnum kalibre.....cijena 300kn!!!
Moš mislit!?.......i još dobiješ nosače....?!
Ono,odlična optika,varijabil,dušik,izdržava i magnum kalibre.....cijena 300kn!!!
Moš mislit!?.......i još dobiješ nosače....?!
-
dasypeltis
- Pozornik

Nije to "novi" tasco, ovaj od 30 eura sto sad prodaju. Kupljena je malo iza rata pa vjerujem da tad jos nije bilo kopija
Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
Ako je tada kupljen nije lažnjak,nešto se desilo,a možda netko udario pad ili tko zna?
Koji je točno model?
Koji je točno model?
-
dasypeltis
- Pozornik

Oznaka na njemu je W4x32VMirok wrote:Ako je tada kupljen nije lažnjak,nešto se desilo,a možda netko udario pad ili tko zna?
Koji je točno model?
Pokušao sam ga rasklopiti, al prednji okular ne uspjevam skinuti. Mogu ga 2-3cm odviti (podešavanje) i ispod je kao "matica" da bi ga mogao pritegnuti na željenom položaju, ali ne ide dolje
On je vjerojatno gotov.
U kome cjenovnom rangu te zanima ciljnik i za kakav način lova?
U kome cjenovnom rangu te zanima ciljnik i za kakav način lova?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://www.etran.hr/ - ovdje ekipa salje optike na servis, raspitaj se, moj stari je slao neku, besplatno su mu napravili pregled jer je bila nepopravljiva (ogulio se neki navoj), ali sto se tice ciscenja, preslagivanja, punjenja dusikom itd itd, to je adresa od koja polazis. Za pocetak te kosta samo jedan telefonski poziv (za takve stvari uvijek bolje nego mailom)dasypeltis wrote:Oznaka na njemu je W4x32VMirok wrote:Ako je tada kupljen nije lažnjak,nešto se desilo,a možda netko udario pad ili tko zna?
Koji je točno model?
Pokušao sam ga rasklopiti, al prednji okular ne uspjevam skinuti. Mogu ga 2-3cm odviti (podešavanje) i ispod je kao "matica" da bi ga mogao pritegnuti na željenom položaju, ali ne ide dolje
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Etran je firma koju mogu preporučiti!
Pitanje je međutim koliko je isplativ popravak takve optike?
Mislim da bi možda bilo isplativije uzeti nešto novo,samo napiši što te po prilici zanima.
Pitanje je međutim koliko je isplativ popravak takve optike?
Mislim da bi možda bilo isplativije uzeti nešto novo,samo napiši što te po prilici zanima.
-
dasypeltis
- Pozornik

Hvala, nisam znao za njih. Sigurno ću im se javiti.
Treba mi nešto za lov na papkastu divljač. Prednost dajem varijabilnom uvećanju nad fiksnim ali tu bi i cijena dosta odigrala ulogu. Ne treba nužno biti širokokutno jer bih postavio tunelske nosače tako da mogu istovremeno koristiti i mehaničke nišane i optiku.
Nije mi primarno oružje u lovu pa ne planiram dati mnogo novca za nju. Otvoren sam i za kupovinu polovne optike. Sad se nameće pitanje šta je komu mnogo novca. Koristio bih je par puta u godini i volio bih kad bi našao nešto pristojno za par stotina eura. 5000-6000 kuna i više sigurno ne planiram dati jer si to ne mogu priuštiti.
Treba mi nešto za lov na papkastu divljač. Prednost dajem varijabilnom uvećanju nad fiksnim ali tu bi i cijena dosta odigrala ulogu. Ne treba nužno biti širokokutno jer bih postavio tunelske nosače tako da mogu istovremeno koristiti i mehaničke nišane i optiku.
Nije mi primarno oružje u lovu pa ne planiram dati mnogo novca za nju. Otvoren sam i za kupovinu polovne optike. Sad se nameće pitanje šta je komu mnogo novca. Koristio bih je par puta u godini i volio bih kad bi našao nešto pristojno za par stotina eura. 5000-6000 kuna i više sigurno ne planiram dati jer si to ne mogu priuštiti.
Optički ciljnik MEOPTA ARTEMIS 2000 1,5-6x42 - 4, 4.699,00 kn . Možda nađeš i jeftinije, naročito u BiH.dasypeltis wrote:Hvala, nisam znao za njih. Sigurno ću im se javiti.
Ja ću sebi za tu svrhu kupiti Yukon Jeger 1,5-6 ×42 košta oko 3500kn , mislim da kvalitetom zadovoljava a i noćne optike od Yukona su još uvjek najbrojnije na ovim prostorima .
Pa gledaj,ti imaš Tasca,ako si zadovoljan uzmeš ga opet.dasypeltis wrote:Hvala, nisam znao za njih. Sigurno ću im se javiti.
Npr,Tasco World Class,čak sa osvijetljenim križićem končanice i to ti je oko 800kn.
Vjerojatno ti i postojeći nosači pašu i to ti je to!
-
dasypeltis
- Pozornik

Šta mislite o Nikon prostaff 3-9x40 ?
Ako misliš pucati na pokretne ciljeve , znači lovit svinje odgovor je NE . Puno bolja opcija je 1,5 -6 ×42 ili neka još većeg raspona , no minimalno uvećanje mora biti što niže . Možda i još manje od predloženog no 1,5-6 ×42 je i za čeku jer kome nije dosta uvećanje 6× taj neka lovi ribe . Najprije odluči koliko novaca misliš potrošit a dalje je lako odlučivat.dasypeltis wrote:Šta mislite o Nikon prostaff 3-9x40 ?
Navedeni Nikon nije loš ali trebaš odlučiti za što sve točno trebaš ciljnik.
Slažem se!Trapavi wrote:Ako misliš pucati na pokretne ciljeve , znači lovit svinje odgovor je NE . Puno bolja opcija je 1,5 -6 ×42 ili neka još većeg raspona , no minimalno uvećanje mora biti što niže . Možda i još manje od predloženog no 1,5-6 ×42 je i za čeku jer kome nije dosta uvećanje 6× taj neka lovi ribe . Najprije odluči koliko novaca misliš potrošit a dalje je lako odlučivat.dasypeltis wrote:Šta mislite o Nikon prostaff 3-9x40 ?
Također, preporučio bih pogledati i jedan od onih 1-4x24. Puno lovaca ih koristi baš za lov u šumama i pogonu, očito imaju razloga.
Potpuno točno 1-4×24 je za šumski lov odnosno pogon i kroz gusto dušu dalo. Na najmanjem uvećanju ogromno vidno polje se itekako pokaže prednošću . Još s obzirom da se radi o malim udaljenostima to je to , uostalom za to su i izmišljene takve optike.
1,5-6 ×42 opet pruža i nešto više univerzalnosti jer na 6× se da i prilično daleko sa čeke ili kakve naslona potegnut.
1,5-6 ×42 opet pruža i nešto više univerzalnosti jer na 6× se da i prilično daleko sa čeke ili kakve naslona potegnut.
Glede 6x, kad sam bio mlad i zelen, varijabilnih se moglo nabrojati na prste jedne ruke. Pa ja onako naivan, čitajući i slušajući "mudre" savjete, plus u onoj maldoj fazi što veće to bolje, kupih u Austriji Tasco 6x40. Pucao sam i na lisce i na zečeve, i daleko mi je teže bilo uhvatiti divljač u vidno polje, nego pogoditi ju. Čuo sam za jednog da je lovio sa ZH češkom kombinacijom, koja je ima 4x32. Vepar mu je iskočio dosta blizu, pa da ne duljim, odnesoše papci meso. Oni koji su bili blizu vele da je hrpa lišća dobila kuglu, ali nisam bio pa ne mogu potvrditi.Trapavi wrote:Potpuno točno 1-4×24 je za šumski lov odnosno pogon i kroz gusto dušu dalo. Na najmanjem uvećanju ogromno vidno polje se itekako pokaže prednošću . Još s obzirom da se radi o malim udaljenostima to je to , uostalom za to su i izmišljene takve optike.
I meni je optimum 1,5-6x42 ili nešto veća leća. 1-4x24 ima malu leću koja je po površini 3 puta manja od 42mm. Manja leća, manje svjetla do oka, što u sumraku pravi znatnu razliku. Također, meni optika s 24mm lećom izgleda ko kakav komad cijevi na pušci, a ne optički ciljnik. Što se može, svi mi imamo svoja mjerila i ukuse.
-
dasypeltis
- Pozornik

Znači tunelske nosače otpisati? Bolje ići s manjim uvećanjem nego 4x i tunelski?
Ma kakav tunel to ti je onako narodski rečeno varam te bože. Meni je mali tunel na ZH na tvorničkoj montaži na kojoj je Cajs Jena. Nikad ga nisam koristio nego ili preko optike 4× ili ga skinem jer tu na ZH tvorničkoj montaži nema ni slučajno mogućnosti da se pomakne točka pogodka .dasypeltis wrote:Znači tunelske nosače otpisati? Bolje ići s manjim uvećanjem nego 4x i tunelski?
Na karabinu će ti samo dignut optiku u zrak a to znaš da nije preporučljivo, bolje što niže osi cjevi. Pa kad imaš napr 1,5-6 ili neki sličan kad si u šumi ili gustišu staviš na najmanje i prije ćeš uhvatit cilj nego na mehaničke nišane . Danas sutra ako montaža bude na pikatini šini i kad se ima love kupiš još neku optiku koja bi ti eventualno bila potrebna . Iako mislim da ti realno neće trebat ništa drugo.