Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Re: Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Hawk, znam dosta slucajeva koji su dobili od za.ebancije, tako da me nista ne moze iznenaditi! Dobro kazes, sve se moze....
BUM BUM...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zeleni i sivi... koliko sam upoznat, zutih nema odavno, min.20g.Hawk wrote:Ma svaki OL za DiN je zeleni, dok su ovi samo za D žuti, to san zna.timmy75 wrote: Vidi se po zelenoj dozvoli (za držanje i nošenje) te po tome što piše samo "PIŠTOLJ", a ne "SPORTSKI PIŠTOLJ" ili "LOVAČKI PIŠTOLJ".
osobno imam .22lr revolver regan kao "revolver", nisam trazio za samoobranu a sportsku opciju nemam, ostalo mi je sve lovacko.Ali na ovo drugo san mislija. Na mome piše Lovački Revolver. Znači Samoobrana ne piše, nego se podrazumijeva, ako nije ni Lovački, ni Sportski.
lovacko je na "nosenje" samo zato da ga mozes prenositi iz lovista u loviste kroz podrucje koje nije loviste... osim mjesta koristenja nema drugih razlika... zakljucano u sefu, odvojeno od streljiva* (iako je oko ovog drugog bilo nekih izmjena cujem) itd itd,Drugo pitanje: Koja je razlika u tretmanu OL za DiN, Sport i Lov u odnosu na onaj bez?
e da, jedino sto s lovackim mozes i na streljanu a sa streljackim bas i ne mozes u lov.
tako nekako, osim sto lovacko smije i na streljanu, sve ostalo kako si napisaoJel stoji ono da Lovačkog moš nosit samo u lov, Sportskog samo na streljanu, a ovog za samoobranu di oćeš, sve dok ga ne pokazuješ?
etoZnan da bi ja to triba znat, al jbg, zakoni i pravilnici se minjaju, ko bi to sve pratija? Lakše je ovako, pitati ljude koji prate.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

za pocetak, klasicni sportski strijelac ima potrebe za futrolom za svoj pistolj isto koliko za zvizdaljkom za psa. Gdje bi koristio tu futrolu? na streljani mu ne treba, a na sebi ne smije nositi... ako se bavi IPSC-om, onda ima futrolu, al' ta futrola s prikrivenim nosenjem ima veze koliko i krava s kozmetikom...Hawk wrote:Da da, triba san bit malo precizniji. A mislija san baš to, svi s oružjem na sebi, prikriveno i sa OL u žepu,jolly wrote: ... Nije receno da je bilo ko u prekrsaju. Nisi opisao, kako je to oruzje prenoseno ili transpostirano.
Ovaj sa DiN, moze ga nositi napunjenog, prikriveno.
Vas dvojica, strijelac i lovac, stavite praznooruzje u kofer, odvojeno od streljiva, u autu, i mozete ici na kavu.
istina... al' gdje su ti dokumenti od vozila? nosis li i njih sa sobom ili ti stoje u autu? ako dokumenti stoje u autu, zar ne bi bili sigurniji uz tebe?iako san nekako sklon virovat da je oružje sigurnije na meni u kafiću, nego u autu na parkiralištu, al to je druga priča.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mene samo onda zanima gdje bi osoba koja nosi oruzje za samoobranu trebala odloziti to oruzje kada ide u prostor u kojem je zabranjeno nosenje oruzja?AR15 fan wrote:U prekršaju ste svi tri ako restoran/birtija ima istaknut znak za zabranjeno unošenje oružja. Kao što bi bili u prekršaju da uđete sa oružjem u banku ili trgovački centar ili policiju ili sud...jedan dečko što studira sa mnom, inače policajac...ušetao je u zgradu faksu sa službenim, ali je bio van službene dužnosti...u civilu znači... nije ga nitko vidio od kolega sa faksa koliko znam, no izgleda ga je otkucao netko kolega s posla pošto su znali da nosi službeno oružje a ide na predavanje... epilog 30 dana suspenzije i ne znam koliko od plaće...
Ne želim znati što bi nekoga tko je van službe pa ga uhvate u prekršaju...vjerovatno debela globa i oduzimanje svega?
jasno mi je u institucijama kao ministarstvo obrane i slicno gdje uzimas karticu posjetitelja i predajes ono sto ne smijes unesti kroz metal detektor... ali kad ides u banku? sta ce te tamo zastititi onaj "stari sokol" kojeg su izvukli iz penzije? statisticki su vece sanse da te upuca netko unutar zgrade banke ili poste nego na ulici...
Statistički i više bankomata PBZ-a leti u zrak ove godine, no to ne znači da su oni na gubitku heheMike_Torello wrote:mene samo onda zanima gdje bi osoba koja nosi oruzje za samoobranu trebala odloziti to oruzje kada ide u prostor u kojem je zabranjeno nosenje oruzja?AR15 fan wrote:U prekršaju ste svi tri ako restoran/birtija ima istaknut znak za zabranjeno unošenje oružja. Kao što bi bili u prekršaju da uđete sa oružjem u banku ili trgovački centar ili policiju ili sud...jedan dečko što studira sa mnom, inače policajac...ušetao je u zgradu faksu sa službenim, ali je bio van službene dužnosti...u civilu znači... nije ga nitko vidio od kolega sa faksa koliko znam, no izgleda ga je otkucao netko kolega s posla pošto su znali da nosi službeno oružje a ide na predavanje... epilog 30 dana suspenzije i ne znam koliko od plaće...
Ne želim znati što bi nekoga tko je van službe pa ga uhvate u prekršaju...vjerovatno debela globa i oduzimanje svega?
jasno mi je u institucijama kao ministarstvo obrane i slicno gdje uzimas karticu posjetitelja i predajes ono sto ne smijes unesti kroz metal detektor... ali kad ides u banku? sta ce te tamo zastititi onaj "stari sokol" kojeg su izvukli iz penzije? statisticki su vece sanse da te upuca netko unutar zgrade banke ili poste nego na ulici...
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
U te prostore ne smiješ unositi oružje,a odložiti ga nemaš kamo,niti kome predati.Mike_Torello wrote:mene samo onda zanima gdje bi osoba koja nosi oruzje za samoobranu trebala odloziti to oruzje kada ide u prostor u kojem je zabranjeno nosenje oruzja?AR15 fan wrote:U prekršaju ste svi tri ako restoran/birtija ima istaknut znak za zabranjeno unošenje oružja. Kao što bi bili u prekršaju da uđete sa oružjem u banku ili trgovački centar ili policiju ili sud...jedan dečko što studira sa mnom, inače policajac...ušetao je u zgradu faksu sa službenim, ali je bio van službene dužnosti...u civilu znači... nije ga nitko vidio od kolega sa faksa koliko znam, no izgleda ga je otkucao netko kolega s posla pošto su znali da nosi službeno oružje a ide na predavanje... epilog 30 dana suspenzije i ne znam koliko od plaće...
Zakonodavac nije vodio brigu o tome i vjerojatan odgovor bi ti bio da kada ideš tamo ne nosiš oružje.
Znam,pitati ćeš da je to oružje za samoobranu i da ti može zatrebati?
Ali ni o tome nisu vodili računa!
PA znas da zakonski NE SMIJES dokumente od vozila ostaviti u vozilu za vrijeme dok ga ne koristis. Procitaj onaj DEBLJI dio ugovora o kasko osiguranja kojeg ne vidis kada potpisujes policu ! Ima tamo vrlo zanimljivih odredbi na koje te nitko ne upozori prilikom sklapanja police !Mike_Torello wrote:...... al' gdje su ti dokumenti od vozila? nosis li i njih sa sobom ili ti stoje u autu? ako dokumenti stoje u autu, zar ne bi bili sigurniji uz tebe?
Nemoguće je Nemoguće
Svi to znamo, ne samo za kasko, nego je kažnjivo i bez kaska, mislin da to ide kazna za "poticanje na kazneno djelo" ono ka olakšavaš lopovima posao, daje će dogurat s papirima u autu nego bez njih. Ali velika većina, dok ga se dobro ne opali po žepu, to ignorira i ostavlja papire u autu. Ja isto tako, priznan, sto puta bi ih zagubija da ih vucaran sa sobon svaki put kad izađen iz auta.lex-lutor wrote: PA znas da zakonski NE SMIJES dokumente od vozila ostaviti u vozilu za vrijeme dok ga ne koristis. Procitaj onaj DEBLJI dio ugovora o kasko osiguranja kojeg ne vidis kada potpisujes policu ! Ima tamo vrlo zanimljivih odredbi na koje te nitko ne upozori prilikom sklapanja police !
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

upravo o tome govorim, onaj kome treba za samoobranu ce ignorirati taj znak i trudit ce se nikome ne dati do znanja da nosi, obaviti sto treba i izaci van (ako to uvjeti dozvoljavaju)Mirok wrote:U te prostore ne smiješ unositi oružje,a odložiti ga nemaš kamo,niti kome predati.Mike_Torello wrote:mene samo onda zanima gdje bi osoba koja nosi oruzje za samoobranu trebala odloziti to oruzje kada ide u prostor u kojem je zabranjeno nosenje oruzja?
Zakonodavac nije vodio brigu o tome i vjerojatan odgovor bi ti bio da kada ideš tamo ne nosiš oružje.
Znam,pitati ćeš da je to oružje za samoobranu i da ti može zatrebati?
Ali ni o tome nisu vodili računa!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

znam, upravo zato sam to i naveo, jer znam da vecina to drzi u autu.lex-lutor wrote:PA znas da zakonski NE SMIJES dokumente od vozila ostaviti u vozilu za vrijeme dok ga ne koristis. Procitaj onaj DEBLJI dio ugovora o kasko osiguranja kojeg ne vidis kada potpisujes policu! Ima tamo vrlo zanimljivih odredbi na koje te nitko ne upozori prilikom sklapanja police!Mike_Torello wrote:...... al' gdje su ti dokumenti od vozila? nosis li i njih sa sobom ili ti stoje u autu? ako dokumenti stoje u autu, zar ne bi bili sigurniji uz tebe?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nosi osobnu, vozacku, zdravstvenu, dopunsko, dokumente od auta, oruzni list... novcanik krcat a jos ni novce nisi stavio u njega... srecom pa su one ogromne osobne iskaznice ukinuli, kad bi sve sveli na velicinu kartice lakse bi ljudi manipulirali s time a ne kao da nosis rolu zidnih tapeta.Hawk wrote:Svi to znamo, ne samo za kasko, nego je kažnjivo i bez kaska, mislin da to ide kazna za "poticanje na kazneno djelo" ono ka olakšavaš lopovima posao, daje će dogurat s papirima u autu nego bez njih. Ali velika većina, dok ga se dobro ne opali po žepu, to ignorira i ostavlja papire u autu. Ja isto tako, priznan, sto puta bi ih zagubija da ih vucaran sa sobon svaki put kad izađen iz auta.lex-lutor wrote: PA znas da zakonski NE SMIJES dokumente od vozila ostaviti u vozilu za vrijeme dok ga ne koristis. Procitaj onaj DEBLJI dio ugovora o kasko osiguranja kojeg ne vidis kada potpisujes policu ! Ima tamo vrlo zanimljivih odredbi na koje te nitko ne upozori prilikom sklapanja police !
Jos je bolja situacija kada idemo negdje na tekmu npr. kombijem nas 6-7 !Mike_Torello wrote:........znam, upravo zato sam to i naveo, jer znam da vecina to drzi u autu.....
Mozes samo predpostaviti sto se sve nalazi u njemu, a moras napraviti nekoliko pauza putem i sve ostaviti unutra !!!
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Bomboni?lex-lutor wrote:
Mozes samo predpostaviti sto se sve nalazi u njemu, a moras napraviti nekoliko pauza putem i sve ostaviti unutra !!!
Cokolade?
Lizaljake?
Sladoled?
Koturaljke?
Ajde Lex, nemoj nas drzati u neizvjesnosti, reci jesam li pogodio?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Novčanik veličine kartice, prima 12 kartica...sto kuna, zaštita od magnetskog čitanja da ti ne mogu popalit podatke, minus ne radi da možeš provuće na POS, moraš karticu vaditi van. Kad bi još prometna i oružni bili na čipu ili barem kao kartica, di bi nam bio kraj.Mike_Torello wrote:nosi osobnu, vozacku, zdravstvenu, dopunsko, dokumente od auta, oruzni list... novcanik krcat a jos ni novce nisi stavio u njega... srecom pa su one ogromne osobne iskaznice ukinuli, kad bi sve sveli na velicinu kartice lakse bi ljudi manipulirali s time a ne kao da nosis rolu zidnih tapeta.Hawk wrote:Svi to znamo, ne samo za kasko, nego je kažnjivo i bez kaska, mislin da to ide kazna za "poticanje na kazneno djelo" ono ka olakšavaš lopovima posao, daje će dogurat s papirima u autu nego bez njih. Ali velika većina, dok ga se dobro ne opali po žepu, to ignorira i ostavlja papire u autu. Ja isto tako, priznan, sto puta bi ih zagubija da ih vucaran sa sobon svaki put kad izađen iz auta.lex-lutor wrote: PA znas da zakonski NE SMIJES dokumente od vozila ostaviti u vozilu za vrijeme dok ga ne koristis. Procitaj onaj DEBLJI dio ugovora o kasko osiguranja kojeg ne vidis kada potpisujes policu ! Ima tamo vrlo zanimljivih odredbi na koje te nitko ne upozori prilikom sklapanja police !
Odosmo mi s teme, a dozvole za DiN niotkud.... Ha ha
BUM BUM...
Upravo jedan DiN ishođen, PU Koprivničko-Križevačka, razlog je rad u trgovini oružja, prijevoz oružja i streljiva, polaganje utrška. Bilo bi nevjerojatno da je takav zahtjev odbijen.
Ja sam svoju podignuo tamo prije dva tjedna još. Jedino što čekam da se HS otvori i da dobiju Hellcate na stanje.
Čestitke svima na dozvolama, nažalost nismo svi te "sreće", no, što je tu je...
AR15 zašto baš Hellcat? Ariel koji ti pištolj uzimaš?
Put your money where your mouth is.
ČZ P-10Stimmy75 wrote:Čestitke svima na dozvolama, nažalost nismo svi te "sreće", no, što je tu je...
Zbog cijene. Imam dobar popust u tvornici. A od ovih kompaktnih modela iz HS-a mi on najbolje leži u ruci, subcompact i G2 me se nisu baš toliko dojmili.timmy75 wrote:Čestitke svima na dozvolama, nažalost nismo svi te "sreće", no, što je tu je...