Promjena cijevi - nemoguća misija?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: Promjena cijevi - nemoguća misija?

Post by Mirok » 02 Mar 2020, 15:56

Trapavi wrote:Bilo kako bilo ja jutros oteglio 5 komada oružja na mup radi produženja važnosti oružanog lista . 175 kunelića pljuc , no puno je bilo ljudi po istom poslu pa svi nekako nervozni . Puškar pregledao i sad čekaj odobrenje i provjeru ko zna čega , pa prije 2 mjeseca sam isto za registraciju jednog karabina radio.
Ovako,sada ide provjera u pravnim i kaznenim evidencijama,kada to obave onda te pozivaju i dobiješ produženje.
Sve je kao prije ,jedino nema terenske provjere policije.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Mar 2020, 16:11

Trapavi wrote:Bilo kako bilo ja jutros oteglio 5 komada oružja na mup radi produženja važnosti oružanog lista . 175 kunelića pljuc
i budi sretan da je samo toliko, ja sam platio 590kn biljega za promjenu adrese pa 2g. kasnije imao produzenje OL... i morao tegliti sve oruzje, da bi mi kad sam donesao na produzetak rekli "a niste trebali, vama su upisani svi modeli" a to sto sam ja tjedan dana od prijatelja skupljao futrole za dugo da mogu sve odnesti na pregled to nikom nista...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 02 Mar 2020, 16:22

Pazite apsurda!
Ja sam registrirao još jedan komad oružja i morao je ići na novi OL.
Na njemu piše da je trajno.
Pitam tamo tetku da bih i ostale OL produžio na trajno(pošto sam već tamo),a tetka kaže da ne može i da čekam istek OL(5 godina)???
Tek tada da se javim pa će mi produžiti???
I još pripomene da neću morati tada donositi oružje,valjda zato jer su ga se već nagledali?

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 02 Mar 2020, 17:48

Morat ćeš donosit svo oružje koje nije na OL upisano kao trajno. Ja imam nešto još koje je na drugom OL upisano kao trajno (nije bilo mjesta na OL). I ja bi danas najvolio da mi ovo stavi na 2 OL ali ona veli ne treba nego će se na postojeće OL udarit pečat trajno . Tako da ustvari imam 4 OL a to je malo i problem jer moraš buljit kad što uzimaš.
Dakle ako je istekao datum na OL ide produženje na trajno i čekanje jer se vrši provjera ko za prvo oružje. Meni je ljubazno fotokopirala današnja 3 OL jer sam originale ostavio u mupu jer bi u protivnom po rješavanju predmeta trebao opet u mup ostavit OL da se upiše riječ trajno .
Eto tako je najsvježija moguća informacija.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 02 Mar 2020, 21:53

Trapavi wrote:Morat ćeš donosit svo oružje koje nije na OL upisano kao trajno. Ja imam nešto još koje je na drugom OL upisano kao trajno (nije bilo mjesta na OL). I ja bi danas najvolio da mi ovo stavi na 2 OL ali ona veli ne treba nego će se na postojeće OL udarit pečat trajno . Tako da ustvari imam 4 OL a to je malo i problem jer moraš buljit kad što uzimaš.
Dakle ako je istekao datum na OL ide produženje na trajno i čekanje jer se vrši provjera ko za prvo oružje. Meni je ljubazno fotokopirala današnja 3 OL jer sam originale ostavio u mupu jer bi u protivnom po rješavanju predmeta trebao opet u mup ostavit OL da se upiše riječ trajno .
Zašto ostaviti u MUPu?
U Zagrebu barem ,kada te obavijeste da je provjera OK,dođeš i upišu ti produljenje.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 02 Mar 2020, 22:14

Pa ne znam bili kod nas upisali isti dan , možda i bi ali žena mi rekla da ako oću ostavit odmah oružne listove da ne moram donosit na upis nego kad je gotovo doći po njih. Iz tog sam zaključio a i poznavajuć situaciju od prije da bi bilo opet ostavi 2-3 dana pa opet po njih.No fotokopirala mi je oružne listove pa baš me briga neće mi ni trebat , a i da da imam još na drugom oružnom listu.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 02 Mar 2020, 22:22

Trapavi wrote:Morat ćeš donosit svo oružje koje nije na OL upisano kao trajno. Ja imam nešto još koje je na drugom OL upisano kao trajno (nije bilo mjesta na OL). I ja bi danas najvolio da mi ovo stavi na 2 OL ali ona veli ne treba nego će se na postojeće OL udarit pečat trajno . Tako da ustvari imam 4 OL a to je malo i problem jer moraš buljit kad što uzimaš.
Znači ako imaš, na primjer, na jednom OL dva komada trajno i jedan koji istječe, ne moraš mijenjati taj OL?

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 02 Mar 2020, 22:26

Ne ne ističe za jedan komad nego ističe važnost oružnog lista i sve na njemu . Ja sam nedavno napravio novi OL jer nije bilo mjesta na ova 3 , a sva tri su isticala isti dan .

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 02 Mar 2020, 22:37

Ali ako imaš mjesta u OLu,u rubrici-produžetak valjanosti,onda ti se može upisati trajno.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 02 Mar 2020, 22:43

Mirok wrote:Ali ako imaš mjesta u OLu,u rubrici-produžetak valjanosti,onda ti se može upisati trajno.
Meni je problem bio jer su 3 bila puna kad sam kupio još jedan karabin, naravno napravili mi novi četvrti i taj je normalno trajno odmah upisan . A ova preostala 3 će samo otraga udarit trajno i gotova stvar. J e kako rekoh glupo jer da su napravili nove mogla bi biti i 2 nova jer ima nešto prostora gdje je prodano i prekriženo oružje.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 02 Mar 2020, 22:46

Trapavi wrote:
Mirok wrote:Ali ako imaš mjesta u OLu,u rubrici-produžetak valjanosti,onda ti se može upisati trajno.
Meni je problem bio jer su 3 bila puna kad sam kupio još jedan karabin, naravno napravili mi novi četvrti i taj je normalno trajno odmah upisan . A ova preostala 3 će samo otraga udarit trajno i gotova stvar. J e kako rekoh glupo jer da su napravili nove mogla bi biti i 2 nova jer ima nešto prostora gdje je prodano i prekriženo oružje.
To je to.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 03 Mar 2020, 12:36

Malo skrećem u off topic, ali se tiče oružanog. Ja sada recimo imam upisan samo pištolj, koji prodajem odnosno čekam čovjeka da dobije nabavnu ovih dana pa ćemo riješiti. Kako ja još nisam u Slo riješio pušku, niti će ona kod nas još barem dva mjeseca biti riješena dok ne riješe vještaćenje, što se događa s mojim oružanim kada mi se ispiše pištolj van iz njega? Da li će mi ga zadržati na policiji ili će mi ga ne daj Bože poništiti?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 Mar 2020, 12:57

AR15 fan wrote:Malo skrećem u off topic, ali se tiče oružanog. Ja sada recimo imam upisan samo pištolj, koji prodajem odnosno čekam čovjeka da dobije nabavnu ovih dana pa ćemo riješiti. Kako ja još nisam u Slo riješio pušku, niti će ona kod nas još barem dva mjeseca biti riješena dok ne riješe vještaćenje, što se događa s mojim oružanim kada mi se ispiše pištolj van iz njega? Da li će mi ga zadržati na policiji ili će mi ga ne daj Bože poništiti?
Budući da je kod nas sve moguće napravi ovako:
-kada ćeš odjavljivati pištolj ,obavezno naglasi da imaš nabavnu za pušku i da je postupak u toku.
-objasni stvar kakva je i reci da je sve stvar administracije na koju ne možeš utjecati
Mislim da propisi ne prijeće da se u ovakvim slučajevima ljudima izađe u susret.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 03 Mar 2020, 13:06

Mirok wrote:
AR15 fan wrote:Malo skrećem u off topic, ali se tiče oružanog. Ja sada recimo imam upisan samo pištolj, koji prodajem odnosno čekam čovjeka da dobije nabavnu ovih dana pa ćemo riješiti. Kako ja još nisam u Slo riješio pušku, niti će ona kod nas još barem dva mjeseca biti riješena dok ne riješe vještaćenje, što se događa s mojim oružanim kada mi se ispiše pištolj van iz njega? Da li će mi ga zadržati na policiji ili će mi ga ne daj Bože poništiti?
Budući da je kod nas sve moguće napravi ovako:
-kada ćeš odjavljivati pištolj ,obavezno naglasi da imaš nabavnu za pušku i da je postupak u toku.
-objasni stvar kakva je i reci da je sve stvar administracije na koju ne možeš utjecati
Mislim da propisi ne prijeće da se u ovakvim slučajevima ljudima izađe u susret.
Vratit će ti oružni list sigurno samo će ti poništit na njemu prodano oružje . E a kad lijepo dobiješ novo pošto ima mjesta na njemu upisat će ti novo i to na trajno . Znači ostaje taj oružni list sa poništenim i poslije novim upisom oružja -provjereno i 100% sigurno . Naravno ako bi ti želio novi oružni pitaj pa ćeš morat donest 2 slike i sve isto samo nepotrebno .

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 03 Mar 2020, 13:14

Iskreno nisam gledao što piše u njemu, ali radio sam ga novoga lani u 11. mjesecu i upisan mi je samo XDM u njega. Prošli je poništen jer kad ga prodavao Glocka imao sam prethodno upisane rubrike i on je bio treći...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Mar 2020, 16:54

taman i da trebas novi dokument a neces trebati, to ti je ekstra nekih 30-35k + 2 nove fotografije... dakle nije pre strasno
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 Mar 2020, 22:58

AR15 fan wrote:Iskreno nisam gledao što piše u njemu, ali radio sam ga novoga lani u 11. mjesecu i upisan mi je samo XDM u njega. Prošli je poništen jer kad ga prodavao Glocka imao sam prethodno upisane rubrike i on je bio treći...
I što sada kupuješ,budući da prodaješ XDM?

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 07 Mar 2020, 10:36

Ne kupujem, ulažem u pušku. Za streljanu ako mi treba za vježbu uzimam iz firme koji dužim.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 11 Mar 2020, 12:23

Da se vratimo na temu,zbog cijene najčešće je neisplativo.
Ako se ipak cijev mijenja ,nema problema,sve mora ići preko ovlaštenog puškara.
Puškar će ispoštovati i svu proceduru i administrativnu komponentu.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 11 Mar 2020, 19:24

Mirok wrote:Da se vratimo na temu,zbog cijene najčešće je neisplativo.
Ako se ipak cijev mijenja ,nema problema,sve mora ići preko ovlaštenog puškara.
Puškar će ispoštovati i svu proceduru i administrativnu komponentu.
a ako se kupuje druga cijev za pušku? fanzoj ima rezervne cijevi za Blaser..

Post Reply