Prebacivanje dozvola
Re: Prebacivanje dozvola
Prenosenje je u kutiji odvojeno od streljiva, a nosenje podrazumijeva pistolj sa punim okvirom metaka bez javnog isticanja. Lovacki ne smijes imati ispod jakne u kaficu pa makar i bez metaka
BUM BUM...
"Gospodin file misli da je policija nesposobna pa je trazio dozvolu za samoobranu, odbijeno, staviti na listu" /sfile wrote:@mirok Trazio sam nabavnu za pištolj, u teoriji da sam dobio, bio bi neki 10mm, i razgovarao sam s gdjom Lidijom, ne znam prezime.
@marin223 Nikad ne znas jel ce mozda nekome nekad biti bitno, a kad je slucaj takav da 100% nece odobriti, cemu onda da ostaje takva zabilješka.
Normalno. Za 500 kuna polozis ispit, kupis markicu ako nisi clan neke udruge i siguran si da ces dobiti oruzje. Ej, za 500 kuna(sarkazam) kupis dozvolu u biti. A drzanje ili DIN ne mozes kupiti nicim osim debelom vezomMirok wrote:Nema.RANGER94 wrote:Onda trazis drzanje koje ti u nekim upravama(ne cesto kao DiN) uredno odbijaju. A lovacko ili sportsko ima svatko tko nije kaznjavan
I lovci i strijelci moraju ispunjavati uvjete za lovce i strijelce.
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Žalosno je da uopće netko mora izvodit birokratske "vratolomije" i "kupovat" dozvolu.RANGER94 wrote: Normalno. Za 500 kuna polozis ispit, kupis markicu ako nisi clan neke udruge i siguran si da ces dobiti oruzje. Ej, za 500 kuna(sarkazam) kupis dozvolu u biti. A drzanje ili DIN ne mozes kupiti nicim osim debelom vezom
Da, nazalost je tako....Marin223 wrote:Žalosno je da uopće netko mora izvodit birokratske "vratolomije" i "kupovat" dozvolu.RANGER94 wrote: Normalno. Za 500 kuna polozis ispit, kupis markicu ako nisi clan neke udruge i siguran si da ces dobiti oruzje. Ej, za 500 kuna(sarkazam) kupis dozvolu u biti. A drzanje ili DIN ne mozes kupiti nicim osim debelom vezom
Članak 11.RANGER94 wrote:Nije! Markica je uvjet!
(2) Opći uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi su:
1. da je položila lovački ispit, ako vatreno oružje nabavlja radi bavljenja lovom
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
To je to.Marin223 wrote:Članak 11.RANGER94 wrote:Nije! Markica je uvjet!
(2) Opći uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi su:
1. da je položila lovački ispit, ako vatreno oružje nabavlja radi bavljenja lovom
A zasto onda svaki put trazi lovacku iskaznicu i na njoj markicu kada podnosis zahtjev za nabavnu dozvolu?
BUM BUM...
Zato što im građani to dozvoljavaju. Iz mene nebi izvukla iskaznicu ni markicu nema šanse.berbenn wrote:A zasto onda svaki put trazi lovacku iskaznicu i na njoj markicu kada podnosis zahtjev za nabavnu dozvolu?
Jesi im rekao.RANGER94 wrote:Meni traze uvijek
"Gospodine u drzavnoj sluzbi, vrhunsku strucnjaci su napisali ovaj zakon i on kaze da mi vise ne treba diploma"
To obicno meni pomogne, ne moram se raspravljat po pola sata-sat i pokazivati im clanke zakona na temelju kojih oni trebaju izdavati dozvole. Svi znamo da za nasu drzavu rade samo najveci stručnjaci.
-
Mirok
- Brigadni General

Obratno.Stargazer wrote:Jesi im rekao.RANGER94 wrote:Meni traze uvijek
"Gospodine u drzavnoj sluzbi, vrhunsku strucnjaci su napisali ovaj zakon i on kaze da mi vise ne treba diploma"
To obicno meni pomogne, ne moram se raspravljat po pola sata-sat i pokazivati im clanke zakona na temelju kojih oni trebaju izdavati dozvole. Svi znamo da za nasu drzavu rade samo najveci stručnjaci.
Da više ne treba iskaznica.
Mene vise ne zanima sto mi treba.Mirok wrote:Obratno.Stargazer wrote:Jesi im rekao.RANGER94 wrote:Meni traze uvijek
Da više ne treba iskaznica.
Imamo strucnjake da nam to kazu, ko sam ja da mislim!!!
Jesam prvi put kada sam tek polozio i trazio prvo oruzje. To je bila potvrda(velicine pola diplome) koju su stavili u predmet i koja je dan danas tamo, a diploma je uokvirena i stoji u lovackoj sobi. To je bilo prije 26 godina. Od uvodjenja iskaznice traze iskaznicu. Ocito po novom zakonu ne treba, ali svaki put kada istekne friska provjera trazi ponovno!Mirok wrote:Jesi ikada nosio na policiju Lovačku diplomu ?RANGER94 wrote:Meni traze uvijek
-
Mirok
- Brigadni General

Zato i jesu kopirali diplome ili potvrde o položenom ispitu.
To je dovoljno.
Nekada je u Zakonu postojala obaveza da imaš ispit i dokaz da se aktivno baviš lovom.
Aktivno bavljenje dokazivalo sa iskaznicom i markicom za lovnu godinu.
U novoj verziji Zakona odredba o aktivnom bavljenju lovom je brisana.
Na to im možeš skrenuti pažnju.
To je dovoljno.
Nekada je u Zakonu postojala obaveza da imaš ispit i dokaz da se aktivno baviš lovom.
Aktivno bavljenje dokazivalo sa iskaznicom i markicom za lovnu godinu.
U novoj verziji Zakona odredba o aktivnom bavljenju lovom je brisana.
Na to im možeš skrenuti pažnju.