D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisati ovdje!

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

krky
Civil
Civil

Re: D I A B O L E - sva pitanja i nedoumice pisati ovdj

Post by krky » 21 Sep 2012, 21:11

CPUM je jedna od solidnijih dijabola i nemoraš se bojati koristiti ju, a i nije preskupa ( oko 65kn kutija 500kom.). U D31 bio trebala imati brzinu oko 230-240m/s što je idealna brzina za zračne puške. Od Crosmanovih dijabola su još dobre i Hollow point dijabole, ostatak asortimana nije vrijedan spomena.

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 21 Sep 2012, 22:00

Crosmanove diabole se proizvode u U.S.A., kao i pcp puške za razliku od springerica koje su China, i spadaju u sam vrh kvalitete.
Nisu dobre kao JSB i H&N (Diana), ali odmah su iza njih.
Samo trebaš pronaći dobar tip diabola koje pašu za tvoju pušku, a to je vjerovatno CPUM.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 22 Sep 2012, 16:43

damir971 wrote:Crosmanove diabole se proizvode u U.S.A., kao i pcp puške za razliku od springerica koje su China, i spadaju u sam vrh kvalitete.
Nisu dobre kao JSB i H&N (Diana), ali odmah su iza njih.
Samo trebaš pronaći dobar tip diabola koje pašu za tvoju pušku, a to je vjerovatno CPUM.
PCP što dolazi u zadnjim turama je isto China, ja sam prije dvije godine dobio među zadnjim Maraudera i to samo 4,5 USA proizvodnje.
Volim crno pa makar i ofarbano.......

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 22 Sep 2012, 21:32

Znači samo diabole (za sada) ostale "made in u.s.a." :A00:

ica
Civil
Civil

Post by ica » 22 Jul 2013, 19:35

Pozdrav
Evo da neotvaram druge teme ,pitao bih može li mi netko sa foruma kupiti i poslati H&N econ ili sport diabole 4,5mm.Ili nekako da ja uplatim na račun,kupio bih 1000 kom.Ovdje u Sisku nema te municije,kupio sam Gamo i katastrofa sa mojom Slaviom 631 rasipa mi na sve strane gamo (magnum,expander i long distance)to sam kupio po 250 kom i kao što rekoh nikako je upucati dok mi je sa H&N econ bila odlično upucana.Ili da mi bar netko kaže gdje ima u Zg ili V.Gorici za kupit.Bio sam u Kutini u Pevecu oni imaju samo Gamo koje sam kupio.Gađam sa meh.nišanom jer sam primjetio da se cijev malo klima,a neda mi se dotezat jer sam već jednom dotezao i bilo je ok neko vrijeme,pa se bojim ako dotegnem opet da će mi se sa vremenom skroz oglodat na pregibu.Inače sam gađao sa optikom.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 22 Jul 2013, 21:12

Decki koje znam - narucuju sa Pyramid air-a, probaj naruciti:

http://www.pyramydair.com/search-result ... 1&saSearch
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

ica
Civil
Civil

Post by ica » 23 Jul 2013, 15:14

Evo naručio iz Ritoše,dostava do Siska dvije kutijice po 500kom je 47kn. :A25:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 23 Jul 2013, 15:30

Super!
Ajde sad bi jos samo bilo lijepo da nam stavis koju sliku od mete kad to sve dodje kuci, da vidimo te grupe kad sve isprobas i upucas.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

ica
Civil
Civil

Post by ica » 23 Jul 2013, 22:04

može kad uhvatim vremena,poslikat ću,pa vi ocjenite.Kao što sam rekao,nekako mi najbolje pašu H&N econ za moju slaviju 631 Lux,nisu mi loše ni one dinamit nobel plava kutijica,ali ove gamo su mi katastrofa.Kad mi pošiljka stigne sljedi upucavanje.Žao mi je samo što sam pošemerio nišane,pokušavajući upucati sa gamo streljivom,ali budem ja to opet uštelao na H&N i sad ću si osigurati veću zalihu dijabola.

ica
Civil
Civil

Post by ica » 03 Aug 2013, 21:57

Evo kako sam upcao svoju Slaviu 631 sa H&N econ 4,5,nakon gamo municije zadovoljan sam sa H&N municijom i mislim da je za svoju cijenu jako povoljna municija(38 kn-500kom).Samo što me poštarina do Siska koštala 74kn,tako da ću kada budem u Zg otić do Ritoše da se osiguram za još koju kutijicu jer nemislim mijenjati streljivo,mislim da ovo streljivo odlično paše za moju Slaviu i njenu jačinu.Gađao sam sa 14m iz ruke sa naslonom o stol.http://imageshack.us/g/1/10263777/

1983josip
Razvodnik
Razvodnik

Post by 1983josip » 20 Feb 2014, 11:06

Poz! Danas sam dobio karalog lovačke opreme i vidim RWS superpoint diabole pa me zanima jel ih netko koristio i dali ih se isplati kupovat?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 21 Feb 2014, 20:42

RWS Superpoint su dobre diabole za slabije i srednje jake zracne puske...
inace pretraziti malo ovaj podforum ima vec hrpu toga napisano o tim diabolama
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

salvador
Civil
Civil

Post by salvador » 03 Mar 2014, 17:06

Pozdrav forumašima!
Kupio sam novu Slaviu 634 4.5 mm i ispucao sam dosta Crosman Domed, RWS Basic i Diana Sport sve na udaljenosti oko 20 m. Za sva navedena diabola nemam nikakve zamjerke, idu svi u crni krug samo kaj Crosman trga dasku na kojoj su mete :A14: Crosman Domed baš na knap ulazi u cijev dok ove druge ulaze labavo pa si misliš da bu same izašle van :A05: ali zato sve dobro lete.
Sada moram isprobat i druge proizvođače.
Sve su to vrhunske diabole za prihvatljivu cijenu. :lol:

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 03 Mar 2014, 19:44

salvador wrote:Pozdrav forumašima!
Kupio sam novu Slaviu 634 4.5 mm i ispucao sam dosta Crosman Domed, RWS Basic i Diana Sport sve na udaljenosti oko 20 m. Za sva navedena diabola nemam nikakve zamjerke, idu svi u crni krug samo kaj Crosman trga dasku na kojoj su mete :A14: Crosman Domed baš na knap ulazi u cijev dok ove druge ulaze labavo pa si misliš da bu same izašle van :A05: ali zato sve dobro lete.
Diabole zaobljenog vrha imaju odlican B.C pa tako i Crosman Domed,zato trga dasku jer do mete gubi manje energije nego ove ostale.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 04 Mar 2014, 18:26

I obli vrh je pun, a zbog toga i tvrd pa se ne razljepe odmah. Dok sam imao Gamo Hunter pušku pucao sam Gamo Hunter dijabole i sve je bilo super. Nije mi bio loš ni Gamo match. Sve dijabolje sa oštrim vrhom su švrljale zbog velike brzine, neke su bile loše i manjeg promjera pa bi klip proletio bez otpora i dobro udario o cilindar, što je naravno loše. Tko ima malo iskustva po samom zvuku puške čuje da li joj paše dijabola, još ako je na papiru dobro, super.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 04 Mar 2014, 22:19

Da,ali ove oble tipa CPUM stvarno rasturaju kad nesto pogode daleko vise nego i tupe i spicaste i to bez obzira na masu(cpum je relativno tezak).Npr Srbijanske PR production domed sam istoprobao i iako lagane i napravljene od neobicno mekanog olova probiju doslovno dvostruko vise nego flat nose tupe i ekstremno tvrde Dynamt Nobel a i preciznije su sto je jos vaznije.Po meni su sve diabole oblog vrha zakon.

ćuturica
Skupnik
Skupnik

Post by ćuturica » 30 May 2015, 16:54

kakvo je vase misljenje o diabolama JSB u kalibru 5.5

Bruno Strat
Pozornik
Pozornik

Post by Bruno Strat » 31 May 2015, 05:17

salvador wrote:Pozdrav forumašima!

Kako imam jako puno iskustva sa 634 evo ti malo iskustva što joj paše / ne paše...

Crosman Pointed Hunted - relativno precizna, velika izlazna brzina i velika moć probijanja
Crosman Wadcuter - katastrofa
Crosman CPUM - teška diabola i meni se nije pokazala dobra. Svaka diabola različito ulazi u cijev pa grupacije jako variraju
RWS Basic - relativno precizna na udaljenosti veće od 20m (do 20m grupiraju unutar 1cm)
H&N Finale Match - strašno precizna diabola, na 10m ide "diabola u diabolu" dok je na 30m grupacija ne veća od 2cm
H&N Econ - Isto kao i Finale Match
H&N Baracuda Hunter - manja izlazna brzina ali strahovito precizna diabola na svim udaljenostima do 50m (na 50m je grupa oko 3cm)
H&N Spitzkugel - odlično probijanje, jako precizna do 30m iako je potpuno špicasta a ima relativno dobru grupaciju do 50m.
Gamo - sve neprecizne mada T10 i T18 imaju "jak udar" na većim udaljenostima
Geco - slično kao i RWS Basic ali kvaliteta jako varira od kutije do kutije (čak mi se čini da su to iste diabole kao i RWS Basic s tim da RWS ne varira toliko)
JSB Exact- jako precizna diabola na svim udaljenostima do 50m.

Najbolji i najkonstantniji rezultati su sa bilo kojim H&N diabolama (pogotovo Baracuda Hunter koja je stvarno ekstremno precizna) i sa JSB Exact ali su mi se H&N pokazale ipak preciznije. Problem je jedino što su dosta skupe ali se isplati i služe mi za precizno gađanje. Za "plinkanje i jutarnje rasipanje" diabola mi je dobar RWS Basic i Crosman Hunted pošto su relativno jeftine a opet dovoljno precizne.

Što se tiče "štete", Crosman Hunted probija pivsku bocu na 30m (bez razbijanja boce ako se pogodi po sredini), dvolitru od piva punu vode također probija s obje strane, kutiju od diabola sigurno probija s obje strane. Na 50m razbija bocu od piva, probija jednu stranu kutije diabola. Na 10m probije aluminijski lim od 1mm kao i vanjsku plohu bojlera (vrlo tvrd lim, debljinu ne znam ali ispod 1mm). Kroz jabuku prolazi bez problema na 10m s tim da su ulazna i izlazna rupa gotovo jednake dok na 30m izlazna rupa bude malo veća od ulazne. Suprotno tome, Baracuda Hunter na 30m gotovo raznese jabuku (na povećoj jabuci doslovno otkinu cijelu "zadnju stranu").

Eto, isprobaj pa javi i svoje utiske. Mislim da je 634 fantastična puška pogotovo za svoju cijenu a i parira bez problema mnogo skupljim puškama. Ona je sve ono što bi oružje trebalo biti, pouzdana, kvalitetna (sjetimo se samo koliko su Slavia ostavili djedovi svojim unucima a i dalje funkcioniraju dobro), precizna, dovoljno jaka, jeftina za održavanje, vrlo jednostavna za održavanje (za rastavljanje ne treba više od pet minuta), jednostavna izrada bez kompliciranih i dizajnerskih budalaština...
Netko radi što zna a netko zna što radi...

maki61
Razvodnik
Razvodnik

Post by maki61 » 22 Oct 2015, 15:36

Negdje sam vidio potkalibar diabole 4,5 i 5,5mm. Čemu to služi, kakve su karakteristike i razlike između njih i običnih diabola.
Ako je tko isprobao neka malo to opiše. Hvala!
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!

Post Reply