prigušivači
Re: prigušivači
Koliko znam, ovaj zakon za prigusivace je nevezan za zakon o oruzju. To je poseban zakon.Barut wrote:Nisam čuo ništa novo, ali izmjene zakona o oružju su na rasporedu za drugo tromjesečje ove godine:
https://www.zastita.info/hr/novosti/reg ... 32471.html
Sada smo u sredini drugog tromjesečja, dakle to bi moralo biti objavljeno do kraja sljedećeg mjeseca, makar me ne bi uopće iznenadilo da budu kasnili s tim. Potrebno je izmijeniti ogroman broj zakona. Doslovno svaki u kojem su propisane novčane kazne, zato što su iste izražene u kunama.
Mislim da su ga nazvali "Zakon o moderatorima zvuka".
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Ne znam gdje si to čuo, ali tako nešto (nažalost) ne postoji.Stargazer wrote:Koliko znam, ovaj zakon za prigusivace je nevezan za zakon o oruzju. To je poseban zakon.Barut wrote:Nisam čuo ništa novo, ali izmjene zakona o oružju su na rasporedu za drugo tromjesečje ove godine:
Sada smo u sredini drugog tromjesečja, dakle to bi moralo biti objavljeno do kraja sljedećeg mjeseca, makar me ne bi uopće iznenadilo da budu kasnili s tim. Potrebno je izmijeniti ogroman broj zakona. Doslovno svaki u kojem su propisane novčane kazne, zato što su iste izražene u kunama.
BTW, nisam znao da je nekoj ženi (zamalo) uspjelo pobijediti državu i dobiti svoje oduzeto oružje i prigušivač natrag.
https://www.glas-slavonije.hr/475300/8/ ... lno-oruzje
The truth is hate to those who hate the truth.
Ne može biti nevezano sa Zakonom o oružju, jer upravo on govori da se prigušivače ne smije posjedovati.Stargazer wrote:Koliko znam, ovaj zakon za prigusivace je nevezan za zakon o oruzju. To je poseban zakon.Barut wrote:Nisam čuo ništa novo, ali izmjene zakona o oružju su na rasporedu za drugo tromjesečje ove godine:
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Zakon o oruzju ne postoji.Stargazer wrote:
Koliko znam, ovaj zakon za prigusivace je nevezan za zakon o oruzju. To je poseban zakon.
Postoji zakon o Nabavi i posjedovanju oruzja gradjana.
To kad otvoris, pogledaj u prvim clancima definicije oruzja A, B, C, D kategorije. Prigusivac je A kategorrija. Zabranjen za posjedovanje gradjanima.
Forum jest edukativne naravi, ali za kvalitetno sudjelovanje na ovom nivou rasprave, procitaj barem taj zakon. To bi bilo barem kurtoazno.
Inace, kad se vec bavimo streljastvom i/ili lovom, trebas biti svjestan da te aktivnosti pokriva barem 15 razlicitih zakona ili pravilnika, i pokriva barem nekoliko minstarstava. Zakon o nabavi i posjedovanju oruzja nije jedini izvor prava. Ima tog jos... probaj se malo informirati kompletnije.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Znamo o čemu govorimo....
Do 2018. to je bio Zakon o oružju,njegov nasljednik je sada Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.
A i u jednom i drugom o problemu piše isto.
Do 2018. to je bio Zakon o oružju,njegov nasljednik je sada Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.
A i u jednom i drugom o problemu piše isto.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Turn better into best!
Siguran sam da je to samo jedan od uzoraka kaosa naseg zakonodavstva koji je prisutan u svim podrucjima, nekoliko zakona i pravilnika se preklapa za istu materiju a NAJVECI problem je otvorena mogucnost TUMACENJA ! Usudio bih se reci da je to namjerno tako kreirano od strane ekipe koja pise sve te zakone kako bi i za najmanju sitnicu morao angazirati odvjetnike ..a onda godinama cekati na pravomocne presude.jolly wrote:........... te aktivnosti pokriva barem 15 razlicitih zakona ili pravilnika, i pokriva barem nekoliko minstarstava. Zakon o nabavi i posjedovanju oruzja...............
Nemoguće je Nemoguće