prigušivači

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Re: prigušivači

Post by Stargazer » 20 Jan 2023, 14:07

Barut wrote:Nisam čuo ništa novo, ali izmjene zakona o oružju su na rasporedu za drugo tromjesečje ove godine:
https://www.zastita.info/hr/novosti/reg ... 32471.html
Sada smo u sredini drugog tromjesečja, dakle to bi moralo biti objavljeno do kraja sljedećeg mjeseca, makar me ne bi uopće iznenadilo da budu kasnili s tim. Potrebno je izmijeniti ogroman broj zakona. Doslovno svaki u kojem su propisane novčane kazne, zato što su iste izražene u kunama.
Koliko znam, ovaj zakon za prigusivace je nevezan za zakon o oruzju. To je poseban zakon.
Mislim da su ga nazvali "Zakon o moderatorima zvuka".

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 20 Jan 2023, 15:03

Stargazer wrote:
Barut wrote:Nisam čuo ništa novo, ali izmjene zakona o oružju su na rasporedu za drugo tromjesečje ove godine:
Sada smo u sredini drugog tromjesečja, dakle to bi moralo biti objavljeno do kraja sljedećeg mjeseca, makar me ne bi uopće iznenadilo da budu kasnili s tim. Potrebno je izmijeniti ogroman broj zakona. Doslovno svaki u kojem su propisane novčane kazne, zato što su iste izražene u kunama.
Koliko znam, ovaj zakon za prigusivace je nevezan za zakon o oruzju. To je poseban zakon.
Ne znam gdje si to čuo, ali tako nešto (nažalost) ne postoji. :P

BTW, nisam znao da je nekoj ženi (zamalo) uspjelo pobijediti državu i dobiti svoje oduzeto oružje i prigušivač natrag. :A02:
https://www.glas-slavonije.hr/475300/8/ ... lno-oruzje
The truth is hate to those who hate the truth.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 20 Jan 2023, 15:39

Stargazer wrote:
Ne može biti nevezano sa Zakonom o oružju, jer upravo on govori da se prigušivače ne smije posjedovati.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 20 Jan 2023, 18:19

Stargazer wrote:
Zakon o oruzju ne postoji.
Postoji zakon o Nabavi i posjedovanju oruzja gradjana.
To kad otvoris, pogledaj u prvim clancima definicije oruzja A, B, C, D kategorije. Prigusivac je A kategorrija. Zabranjen za posjedovanje gradjanima.

Forum jest edukativne naravi, ali za kvalitetno sudjelovanje na ovom nivou rasprave, procitaj barem taj zakon. To bi bilo barem kurtoazno.

Inace, kad se vec bavimo streljastvom i/ili lovom, trebas biti svjestan da te aktivnosti pokriva barem 15 razlicitih zakona ili pravilnika, i pokriva barem nekoliko minstarstava. Zakon o nabavi i posjedovanju oruzja nije jedini izvor prava. Ima tog jos... probaj se malo informirati kompletnije.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 20 Jan 2023, 18:29

Znamo o čemu govorimo....
Do 2018. to je bio Zakon o oružju,njegov nasljednik je sada Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.
A i u jednom i drugom o problemu piše isto.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 17 Jun 2025, 06:27

Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Jun 2025, 10:37

jolly wrote:........... te aktivnosti pokriva barem 15 razlicitih zakona ili pravilnika, i pokriva barem nekoliko minstarstava. Zakon o nabavi i posjedovanju oruzja...............
Siguran sam da je to samo jedan od uzoraka kaosa naseg zakonodavstva koji je prisutan u svim podrucjima, nekoliko zakona i pravilnika se preklapa za istu materiju a NAJVECI problem je otvorena mogucnost TUMACENJA ! Usudio bih se reci da je to namjerno tako kreirano od strane ekipe koja pise sve te zakone kako bi i za najmanju sitnicu morao angazirati odvjetnike ..a onda godinama cekati na pravomocne presude.
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply