COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Vjerujem u znanost. Jasno da je u cjepivu ogromna zarada, ali ako pomaže, onda se cijepim. Već nakon prve doze sam slobodniji, masku nosim reda radi, nije zdravo za psihu pridržavati se dugo svih mjera. Veselim se drugoj dozi.
Znao sam nekoliko ljudi koji su umrli od covida, a ni jednog koji je umro ili imao posljedice cijepljenja. Znam nekoliko njih koji trenutno imaju covid i loše im je. Znam i osobu koja je preboljela i mjesecima kasnije teško diše i govori. Premali je to uzorak da bih iz njega izvodio globalne zaključke, ali alternativa (vjerovanje u urote, negiranje bolesti i cjepiva) mi se puno manje svida.
Nažalost, velik je broj ljudi koji se neće cijepiti i kroz njih će virus opstati i mutirati.
Znao sam nekoliko ljudi koji su umrli od covida, a ni jednog koji je umro ili imao posljedice cijepljenja. Znam nekoliko njih koji trenutno imaju covid i loše im je. Znam i osobu koja je preboljela i mjesecima kasnije teško diše i govori. Premali je to uzorak da bih iz njega izvodio globalne zaključke, ali alternativa (vjerovanje u urote, negiranje bolesti i cjepiva) mi se puno manje svida.
Nažalost, velik je broj ljudi koji se neće cijepiti i kroz njih će virus opstati i mutirati.
Znači dok se ne desi da ti znaš nekoga da je umro od Corone nećeš biti uvjeren?Mirok wrote:Ne treba ljude prozivati.
Ja radim u zdravstvu,a neću se cijepiti.
Ali zalažem se da se svakome omogući izbor.
Mislim da će na kraju biti cjepiva,ali se ljudi neće htjeti cijepiti.
Ako ti ja kažem da sam znao ljude koji su bili zdravi a otišli u par dana (ali doslovno u par dana), dvojca bili sportski tipovi, jedna prijateljica mlada, sin,majka ,teta,bratić, svi u 5 dana,opet nećeš vjerovati. Kako to da nema više Kolere i još nekih drugih zaraznih bolesti. Kako se to zaustavilo?Ti si u zdravstvu pa mislim da barem to možeš ljudima objasniti.
Hvala Ariel.
Pun mi je k.... raznih urota, zavjera, čipova u cjepivu itd a nitko od njih ne nudi konkretno rješenje.
Nitko blizak im nije umro. Do kad se to njihovim bliskima ne desi to se njih ne tiče. Teoretičari zavjere i "stručna lica".
Pun mi je k.... raznih urota, zavjera, čipova u cjepivu itd a nitko od njih ne nudi konkretno rješenje.
Nitko blizak im nije umro. Do kad se to njihovim bliskima ne desi to se njih ne tiče. Teoretičari zavjere i "stručna lica".
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Čovjeće,pa znašli koji je uzročnik kolere?Cezar wrote:Znači dok se ne desi da ti znaš nekoga da je umro od Corone nećeš biti uvjeren?Mirok wrote:Ne treba ljude prozivati.
Ako ti ja kažem da sam znao ljude koji su bili zdravi a otišli u par dana (ali doslovno u par dana), dvojca bili sportski tipovi, jedna prijateljica mlada, sin,majka ,teta,bratić, svi u 5 dana,opet nećeš vjerovati. Kako to da nema više Kolere i još nekih drugih zaraznih bolesti. Kako se to zaustavilo?Ti si u zdravstvu pa mislim da barem to možeš ljudima objasniti.
Sigurno ne znaš,jer ne bi postavio takvo pitanje.
Razlika,bakterije i virusi?
To je tematika!
-
Mirok
- Brigadni General

Pročitaj još jednom što sam napisao!Cezar wrote:Hvala Ariel.
Stari mi je naježio od cjepiva!
Za mene dovoljno.
Imaš neko drugo rješenje doktore?Mirok wrote:Čovjeće,pa znašli koji je uzročnik kolere?Cezar wrote:Znači dok se ne desi da ti znaš nekoga da je umro od Corone nećeš biti uvjeren?Mirok wrote:Ne treba ljude prozivati.
Sigurno ne znaš,jer ne bi postavio takvo pitanje.
Razlika,bakterije i virusi?
To je tematika!
Negiranje Covida i urote zaista postaju neukusne. Ljudima umru najbliži, ili su sami imali teže simptome, i onda ih netko nazove ovcama i nasmije se jer se boje obične prehlade. Onda još i istrese gomilu nebuloza (čipovi, članci iz tabloida, izjave populista...). Baš postaje neukusno.
U mojoj okolini, ja sam jedini koji Covid nije imao i/ili nije cijepljen, premda sam prijavljen za cijepljenje odavno.
Nije zafrkancija, ljudi umiru, a i zdravi 30 godišnjaci znaju završiti na kisiku i/ili imati posljedice mjesecima.
Za nuspojave cijepiva, znam za jedan slučaj, tromboza kod bake jednog od argentinskih kolega.
Što se kolere tiče, pa baš je cijepljenje iskorijenilo, i ne samo koleru.
Sve donedavno, cijepljenje na koleru je bilo obavezno za pomorce i upisivano u žutu knjižicu. Moje zadnje cijepljenje na koleru (zapravo napitak) je još uvijek valjano. Danas je obavezno u državama gdje je ima, npr. Indija.
U mojoj okolini, ja sam jedini koji Covid nije imao i/ili nije cijepljen, premda sam prijavljen za cijepljenje odavno.
Nije zafrkancija, ljudi umiru, a i zdravi 30 godišnjaci znaju završiti na kisiku i/ili imati posljedice mjesecima.
Za nuspojave cijepiva, znam za jedan slučaj, tromboza kod bake jednog od argentinskih kolega.
Što se kolere tiče, pa baš je cijepljenje iskorijenilo, i ne samo koleru.
Sve donedavno, cijepljenje na koleru je bilo obavezno za pomorce i upisivano u žutu knjižicu. Moje zadnje cijepljenje na koleru (zapravo napitak) je još uvijek valjano. Danas je obavezno u državama gdje je ima, npr. Indija.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Cijepljeni oboljevaju jednako kao i nikad cijepljeni.
Ništa čudno za cijepivo koje je razvijano kraće nego ijedno drugo u povijesti, protiv tako strašnog virusa, koji je toliko strašan da se još uvijek većina ljudi ne želi / neće cijepiti.
Ništa čudno za cijepivo koje je razvijano kraće nego ijedno drugo u povijesti, protiv tako strašnog virusa, koji je toliko strašan da se još uvijek većina ljudi ne želi / neće cijepiti.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Ne poteži zaključke tako brzo.
Nikada se nije ni tvrdilo da trenutna cijepiva ubijaju virus. Samo spriječe teže simptome kod oboljelih.
To je isto jedna od urota od samih pičetaka: "Cijepljen, a svejedno treba masku."
Pričekaj da se vidi koliko će cijepljenih razviti teže simptome, onda se može zaključiti o efikasnosti.
Sama činjenica sa izostaju teži simptomi bi bila velika pobjeda. Dok virus ne mutira ili se nađe nešto efikasnije.
Greška je i da cijepljeni skidaju maske. Ali na to više nitko ne upozorava. Već je preteško objasniti da su cijepiva jedno od najvećih dostignuća moderne medicine i nagovoriti ljude da se cijepe.
A gdje još objasniti da cijepivo ne ubija virus. Osobi koja u 21 stoljeću preferira srednjovjekovnu medicinu. Vjeruje u čipove, zombije i povodi se za populističkim nebulozama i tabloidima. Nemoguće.
Neka se rasterete bolnice, ukinu lockdowni i pokrene ekonomija, dovoljno.
Ljude pusti da vjeruju u što žele. Covid je, ako ništa drugo, pokazao da veliki postotak populacije nije evoluirao dalje od pećinskog čovjeka. Radije vjeruju bajkama i vlastitim fantazijama, nego činjenicama. I to je nešto za zabilježiti, a i za se zamisliti.
Nikada se nije ni tvrdilo da trenutna cijepiva ubijaju virus. Samo spriječe teže simptome kod oboljelih.
To je isto jedna od urota od samih pičetaka: "Cijepljen, a svejedno treba masku."
Pričekaj da se vidi koliko će cijepljenih razviti teže simptome, onda se može zaključiti o efikasnosti.
Sama činjenica sa izostaju teži simptomi bi bila velika pobjeda. Dok virus ne mutira ili se nađe nešto efikasnije.
Greška je i da cijepljeni skidaju maske. Ali na to više nitko ne upozorava. Već je preteško objasniti da su cijepiva jedno od najvećih dostignuća moderne medicine i nagovoriti ljude da se cijepe.
A gdje još objasniti da cijepivo ne ubija virus. Osobi koja u 21 stoljeću preferira srednjovjekovnu medicinu. Vjeruje u čipove, zombije i povodi se za populističkim nebulozama i tabloidima. Nemoguće.
Neka se rasterete bolnice, ukinu lockdowni i pokrene ekonomija, dovoljno.
Ljude pusti da vjeruju u što žele. Covid je, ako ništa drugo, pokazao da veliki postotak populacije nije evoluirao dalje od pećinskog čovjeka. Radije vjeruju bajkama i vlastitim fantazijama, nego činjenicama. I to je nešto za zabilježiti, a i za se zamisliti.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Hahahahaahahaahaha puno je trebalo za ad hominem
"Mi smo pametni jer smo se cijepili i jer se bojimo covid-a, a vi svi koji ne mislite kao mi ste antivakseri, ustaše, partizani, petokolonaši, pećinski ljudi,..."
"Mi smo pametni jer smo se cijepili i jer se bojimo covid-a, a vi svi koji ne mislite kao mi ste antivakseri, ustaše, partizani, petokolonaši, pećinski ljudi,..."
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Nitko nije spomenut osobno, nema ad hominema. Samo činjenice, onakve kakve zaista jesu. Možeš ih uzeti u obzir, a i ne moraš. Tvoj izbor.johnnyboyy1711 wrote:Hahahahaahahaahaha puno je trebalo za ad hominem![]()
![]()
![]()
![]()
Ja ću poštovati tvoj izbor i neću te vrijeđati. Ali činjenice ću uvijek nazvati onakvima kakve stvarno jesu. Bajke su bajke, mogu ih prešutiti i klimati glavom, čisto da izbjegnem raspravu. Ali ako progovorim, nazovem to onim što stvarno jest. Dalje, svatko po svojim uvjerenjima.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Slazem se.IB43 wrote:Već je preteško objasniti da su cijepiva jedno od najvećih dostignuća moderne medicine i nagovoriti ljude da se cijepe.
Znaci, antibiotici za bakterijska oboljenja, i cjepiva za virusna, su velika dostignuca medicine.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
I za bakterijska. Kolera je baš dobar primjer. Antibiotici neće spriječiti masovno oboljevanje (zaraženom vodom npr.), samo masovno umiranje.
Cijepivo je ono što je spriječilo oboljevanje. A bakterija je još prisutna. U Indiji nije rijetka.
Cijepivo je ono što je spriječilo oboljevanje. A bakterija je još prisutna. U Indiji nije rijetka.
IB43 wrote:I za bakterijska. Kolera je baš dobar primjer. Antibiotici neće spriječiti masovno oboljevanje (zaraženom vodom npr.), samo masovno umiranje.
-
Mirok
- Brigadni General

Ovo ne snalaženje što je virus,što bakterija,miješanje cijepljenja i genske terapije
A onda ubijanje virusa
,kako možeš ubiti nešto što nije živo?
A onda ubijanje virusa
Nisam iskustvo niti spomenuo. Ali kada si me potegao za jezik, zapravo imam 2 sa kolerom.
Zaražene lubenice i zaražena voda. Oboje u Indiji, Visakhapatnam. Prije 20ak godina. Ništa strašno se nije dogodilo, cijepivo je bilo efikasno.
Zaražene lubenice i zaražena voda. Oboje u Indiji, Visakhapatnam. Prije 20ak godina. Ništa strašno se nije dogodilo, cijepivo je bilo efikasno.
Možeš li pojasniti nama neukima što je tu što?Mirok wrote:Ovo ne snalaženje što je virus,što bakterija,miješanje cijepljenja i genske terapije![]()
A onda ubijanje virusa,kako možeš ubiti nešto što nije živo?
Volio bih čuti gensku terapiju, osobito kako se uklapa u ranije napisano.Mirok wrote:Mislim da nakon napisanoga...ne mogu.
Kao i zašto moderna znanost ne smatra virus živim. A ipak proizvode antiviralne lijekove i cijepiva, i kako se išta od toga uklapa u raniji tekst.