Skidanje posvete s pištolja

Problemi sa postovima, slikama, korisničkim računima...
risbo
Skupnik
Skupnik

Re: Skidanje posvete s pištolja

Post by risbo » 19 Mar 2010, 00:22

:D
toni_u wrote:zasto 05.018.?
Neko se zeznio :?
A gravura mi se vise cini kao da je boja. pod prstima se osjeti ali jako malo tj skoro nista. tak da mislim da ce ici to dole sam ce trebati vremena. Koliko sam vidio Mike da su na onim stranicama pjeskarili navlaku ako se nevaram. vidjet cu za koji mjesec ako to nebude islo dole da onda nesto napravim.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 19 Mar 2010, 00:49

Ako je boja, tj. materijal je izbocen onda nemas beda, to se lako rijesi, ali ja mislim da je to udubljeno a to je onda veci problem... oni su pjeskarili zato sto je bilo flekavo od hrdje pa da se sjednaci a i da ima bolji mat finish neka te to ne zamara... ako je ovo tvoje udubljeno kao sto mislim da je, mozes i ti to napuniti s necim (zakitati), zato sam predlozio hartlotanje, pobrusiti da se poravna i dati brunirati... pazi, ja samo nagađam, ne kazem da se to inace tako radi... ako puskar procjeni moze ti tanko povariti sa necim poput CO2 aparatom da materijalom zapuni praznine, poslije se poravna i pobrusi i nanovo brunira... ako to varenje nebi naskodilo navlaci da se ne iskrivi ili nesto ali plitko je to pa nebi smjelo... jedino da to ponudis tvornici? =) da ti zamjene za cistu navlaku i tvornicki ukucaju originalni serijski broj =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 19 Mar 2010, 09:47

Ma kakvo varenje, to bi moralo biti neko mikrovarenje, nema to, materijal bi se morao puno grijati. :A24:

Taj što je rekao da će se to samo vremenom izlizati je sličan onome što je gravirao, pa pogriješio brojeve :mrgreen: , -fuš.

Ja bi prvo izmjerio dubinu grvure, mislim da to nebi oslabilo navlaku ako je plitko ugrvirano kako si rekao , i išao na

brušenje, pa onda sve sitnjim papirom poliranje, nakon toga brunura. (paziti na smijer brušenja i granulaciju

brusnog papira da se izimitira tvorničko brušenje)
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 19 Mar 2010, 11:52

Mozda kod nekog zlatara pitati moze li se to kako pokrpati? Vjerujem da oni imaju vise iskustva s tim sitnicama, je da je oruzje u pitanju ali je problem blizi njihovoj struci nego puskarskoj =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 19 Mar 2010, 12:30

To je najbolje ne dirati,neka ostane tako kako je.

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 19 Mar 2010, 13:03

mislim da bi bilo najbezbolnije ako neko ima kakvu email adresu od tvornice pa da njima posaljem upit kako skinuti a ako ne, pitati koliko bi kostala nova navlaka s brojevima.
Decki pozdrav i hvala

P.S. u subotu tj. sutra 20.03.2010.god pocinje prvo kolo lige UPS "Pampas" (prakticno streljastvo)pa ako je netko zainteresiran neka naleti ja cu biti onaj s posvetom na pistolju.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 19 Mar 2010, 13:05

Ako se baš hoće igrati, ima tekućih metala, malo pobrusi i napuni, ponovo brunira i nema problem, isto kak guncote.
武士道

Ognjem i mačem.

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 21 Mar 2010, 10:42

Nemoj se ljutiti, na tvom mjestu bih ja prodao taj pištolj, i kupio nešto prikladnije :A20:
Jako puno posla, može na kraju značiti da će ti posao skidanja i krpanja tog mjesta, koštati više nego sam pištolj.
Ja opet mislim da je takav skup zahvat na pištolju, zbog takve stvari, uzaludan.

Ako ti ne smeta nastavi raditi s njim, jer to ne utječe na performanse pištolja
Ukoliko te baš bocka u oči jer ti nisi taj kome je posveta pisana, što bi i mene bockalo u oči, ukoliko mi taj netko nije netko iz obitelji, prodaj ga i kupi nešto drugo.

Ima ljudi koj ga baš takvog žele u kolekciji.

Ja smatram da su to najbolji savjeti.
To što je napravljeno na pištolju je nepopravljivo poznatim sredstvima, tako da brušenja, glodanja, lemljenja, zalijevanja, brisanja, bruniranja, sve su to zahvati koji koštaju i koji ti možda mogu narušiti integritet materijala na navlaci.

Ja smatram da su najbolji savijeti ili kupi drugo ili zadrži ako ti ne smeta... :A20:

lp

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 21 Mar 2010, 10:45

Original_G wrote:isto kak guncote.
PS, nisam stig'o replyjati, gdje dobiti guncote u ZG... ?
Nikada se nisam raspitivao...

lp

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 21 Mar 2010, 11:08

nisam siguran da li ide uopće :A01: Black mi je pričao nešto o narudžbama iz njemačke ali to je sve kaj znam o tome.
武士道

Ognjem i mačem.

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 21 Mar 2010, 23:45

Hvala decki ne trudu. Pistolj sam odlucio zadrzati bez obzira na posvetu.
UrsaMajor wrote:Jako puno posla, može na kraju značiti da će ti posao skidanja i krpanja tog mjesta, koštati više nego sam pištolj.
Ja opet mislim da je takav skup zahvat na pištolju, zbog takve stvari, uzaludan.
U pravu si da ce biti puno posla i skupo. Evo sad ovaj vikend(subota i nedjelja) sam proveo na streljani na Pampasu i niko me nista nije pitao za posvetu zato sto sam presao preko slova s crnim markerom i niko nije primjetio tako da mislim da nece biti potrebe za bilo cime.

Hvala i pozdrav

canon11
Skupnik
Skupnik

Post by canon11 » 04 Jun 2010, 14:32

A zašto si kupovao pištolj sa posvetom? Možda da si se savjetovao sa ljudima kako se to uklanja prije kupovine HS-a mogao bih bolje odluciti da li se isplati ili ne. Prepostavljam da je niska cijena igrala glavnu ulogu?

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 04 Jun 2010, 15:41

risbo wrote:evo slika da se vidi o cemu se radi!
AHAHAHHAAHAHHA, te pištolje sam ja slao na graviranje u IKOM!
Ali se ne sjećam što je bio problem u brojkama :A21:

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 04 Jun 2010, 20:12

canon11 znas da je uvijek cijena u pitanju! jedini se on mjenjao za nesto tak da mislim da sam dobro proso on sretan i ja sretan. Vise se ni ne obazirem na posvetu ko da je ni nema a stvarno niko ne primjeti!

k.horvat. Kako su oni to gravirali?

canon11
Skupnik
Skupnik

Post by canon11 » 05 Jun 2010, 09:11

A cuj, nije ti posveta bitna, vazno da ti dobro gadjas i da si zadovoljan a ostalo .... :)

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 16 Jul 2010, 09:23

risbo wrote:k.horvat. Kako su oni to gravirali?
Pretpostavljam da glodanjem.

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 16 Jul 2010, 17:12

k.horvat wrote: Pretpostavljam da glodanjem.
Uz pomoč dva glodavca!!! :mrgreen:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Post Reply