CZ 455 LUX .22LR
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: CZ 455 LUX .22LR
Slazem se Spinakker. najbolje mi za 452 lezi RWS subsonic, I club (gledajuci preciznost I grupu na 50m): medjutim imali smo neko natjecanje sa MK, a pucalo se na 50 I na 100 metara, I morao sam naci neki kompromis da drzi grupu i na 50 i na 100.
A onda sam tada nesto razmisljao, RWS HVHP, ima rupu naprijed na zrnu sto pomice teziste zrna prema nazad, pa na taj nacin "glumi" visoko precizni BTHP od sierre, u 308, velikom kalibru.
Pa je to bila ideja vodilja I svrha navedenog testiranja.
Sve u svemu, HVHP 22lr do 50 je jako dobar do 50, a onda dok stigne na 100, brzina padne na podzvucnu I onda tu zabrljavi sa pojedinim flyerima.
Gledajuci preciznost do 50 metara najbolji su mi RWS subsonic, zatim RWS club (skoro ista preciznost), zatim RWS HVVP - neznatno losija preciznost, a na zadnjem mjestu 22lr Bellot standard.
Inace, na navednoj tekmi, sa 22lr, na 50 I na 100 - medalja je pala sa HVHP, tako da je cijeli test bio uspjesan!Naravno, uspjeh lezi malo na strijelcu ,malo na puski, ali I dijelom na streljivu.
Tad je moj izbor za optimizaciju preciznosti na 50 I na 100 bio HVHP, a da sam gadjao samo na 50, onda bi bilo subsonic ili club. Training, naravno, sa jeftilen standardom. To sam tako poslozio - trenutno.
A onda sam tada nesto razmisljao, RWS HVHP, ima rupu naprijed na zrnu sto pomice teziste zrna prema nazad, pa na taj nacin "glumi" visoko precizni BTHP od sierre, u 308, velikom kalibru.
Sve u svemu, HVHP 22lr do 50 je jako dobar do 50, a onda dok stigne na 100, brzina padne na podzvucnu I onda tu zabrljavi sa pojedinim flyerima.
Gledajuci preciznost do 50 metara najbolji su mi RWS subsonic, zatim RWS club (skoro ista preciznost), zatim RWS HVVP - neznatno losija preciznost, a na zadnjem mjestu 22lr Bellot standard.
Inace, na navednoj tekmi, sa 22lr, na 50 I na 100 - medalja je pala sa HVHP, tako da je cijeli test bio uspjesan!Naravno, uspjeh lezi malo na strijelcu ,malo na puski, ali I dijelom na streljivu.
Tad je moj izbor za optimizaciju preciznosti na 50 I na 100 bio HVHP, a da sam gadjao samo na 50, onda bi bilo subsonic ili club. Training, naravno, sa jeftilen standardom. To sam tako poslozio - trenutno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ja sam (osim naravno RWS HP HV) prije godinu dana isprobao Remington Cyclone i rezultati su otprilike kao i u toj tablici, s tim da sam ga testirao i na 100 m. Na toj udaljenosti pad zrna je manji oko 2 cm (od RWS-a).
Bilo ga je za kupiti u ''Puškarnici'' u Zg. Ne znam kakva je sad situacija s dobavljivosti.
Bilo ga je za kupiti u ''Puškarnici'' u Zg. Ne znam kakva je sad situacija s dobavljivosti.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
He, he, Lex a da se ja I ti nismo sreli tamo na tim stranicama bas kad smo citali isti tekst?lex-lutor wrote:Jeste probali nesto od ovoga ??
http://www.shootinguk.co.uk/reviews/amm ... -ammo-test
Sala, sala,
Procitao sam bas to prije navedene tekme, a iz te njihove tablice vidljivo je da je RWS HVHP najprecizniji (grupa 0.4 inch).
Naravno, to ne mora vrijediti bas za moju pusku, medjutim clanak je prilicno... sugestibilan.
Nazalost, federal, CCI I ostali, nisu mi dostupni u lokalnim ducanima, tako da je (moj) izbor u osnovi bio izmedju RWS I Bellota I svim njiihovim divnim elaboracijama I varijantama na lokalnom trzistu.
Za navedeni tekst treba samo naglasiti da se odnosi samo na usporedbu high velocity elaboracije raznih proizvodjaca (jer se ista koriste za pest control u UK), a ne odnose se za usporedbu standardnih I podzvucnih varijanti.
Medjutim, sve u svemu, grupe koje navode za RWS su otprilike kao I ove koje sam ja napravio s resta.
(Nisam doduse mjerio sublerom, ali kad tri komada rade djetelinu na meti na 50, tu smo negdje...
Turn better into best!
Zavisi koja je puska, cijev,meni Club razbacuje ko sacmarica a svo HV streljivo je na 50m extra, a ni na 100 na zaostaje nimalo sa Tozovkom.Opcenito taj RWS nije nesto posebno sa njom i nadmasuje ga daleko jeftinije streljivo,odlicna je je sa RWS subsonicom ali opet ne bolje grupe nego sa Fiocijem ili Aquilom a RWS HV HP nisam ni probao ali bi bilo bolje nego sa Clubom kladim se. Cehinja 511 je cudo, bljuje sve jednako sto god ubacim u nju od HV do subsonica i ne cudi me kad ima zlijebove u cijevi ko da je 223 Remington cijev,ali uvjek pravi po meni neke osrednje grupe,nikad lose ali nikad ni extra,mozda je do katastrofalnog okidaca na njoj .Za ove ostale fine bolt action Cehinje sam cuo da vole sporije streljivo.Spinnaker wrote:Manite se HVHP ak zelite neku precizu. Club je za njih svemirska krstarica
HP zrna,ali podzvucna vjerovatno, se i koriste za gadjanje na 100m,najbolje su se pokazala na natjecanjima, iako na 50m ne briljiraju.jolly wrote:
Proslo vrijeme za edit posta.....zaboravih upitat...lovac,jeli to mozda Winchester subsonic iako mislim da je 333 kom pakovan samo HVHP.Slijedece kupujem Winchester subsonic ,pojavilo se u mojoj okolici,probao samo 10 komada, dvije grupe sa tozovkom na 50m,jedna grupa je bila 13mm druga malo veca .Cini mi se da je odlicno streljivo a jos jeftino .lovac1977 wrote:I do sada su najbolji lapua ali winchaster pakovanje od 333kom pravi super grupe od 15mm bez ikakvi problema a koji su duplo jeftiniji od lapue streljiva. Pozz
Prošli tjedan sam kupio Winchester Super X 22LR (http://oruzarnicazagreb.hr/index.php?ro ... uct_id=610) pa se javim sa dojmovima nakon probe.
Srce kucaj, puško pucaj...