pitanje/preporuka za lov

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Re: pitanje/preporuka za lov

Post by Woolf Blaser » 04 Mar 2014, 12:32

Ma, slazem se! Covjek stavlja optiku na karabin koji ima jak trzaj, a sto se servisa tice...da, dobro
ga je imati, ali kad posjedujes odredjenu marku optike onda ju eventualno trebas servisirati
ipak u servisu od firme koja ga je proizvela! Da me netko pogresno ne shvati...svaka cast nasim
servisima...ali da posjedujem recimo Swarovski, pa da dojde do eventualnih problema...poslao
bih ga u njihovu tvornicu.
Head in the City. Hearth in the Field.

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 04 Mar 2014, 13:07

Je Swar i šalju u Austriju ,kum je čekao 2 mjeseca z6i nije radila crvena točka jebeš takvu optiku :mrgreen: , :mrgreen:
Znama da je kod nas Etran ovlašteni za Meoptu a meni su super složili jednog Bushnela i rekli mi da se manem čorava posla kada sam na tasco world optici staroj 25 g htio zamjeniti končanicu , a ja imam odlična iskustva sa Nikon fotoaparatima i njihovim servisom zato sam malo pristran pa sam ga spomenuo!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Mar 2014, 14:10

Mene zanima kakve se to greske javljaju na optikama, jasno mi je da ove kombinacije elektronike i stakla mogu imati problema , no kada je u pitanju cista pasivna sprava sto zapravo krene naopako ???

- ispadaju lece
- okrece se koncanica
- magle se stakla
- nema ostrine
- ITD ???

??????????????????
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 04 Mar 2014, 14:33

lex-lutor wrote:Mene zanima kakve se to greske javljaju na optikama, jasno mi je da ove kombinacije elektronike i stakla mogu imati problema , no kada je u pitanju cista pasivna sprava sto zapravo krene naopako ???

- ispadaju lece
- okrece se koncanica
- magle se stakla
- nema ostrine
- ITD ???

??????????????????
Upravo sam to htio reci! Danas bolji proizvodjaci daju do 30 god garanciju.

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 04 Mar 2014, 15:19

Woolf Blaser wrote:
lex-lutor wrote:Mene zanima kakve se to greske javljaju na optikama, jasno mi je da ove kombinacije elektronike i stakla mogu imati problema , no kada je u pitanju cista pasivna sprava sto zapravo krene naopako ???

- ispadaju lece
- okrece se koncanica
- magle se stakla
- nema ostrine
- ITD ???

??????????????????
Upravo sam to htio reci! Danas bolji proizvodjaci daju do 30 god garanciju.
To što daju 30 g garancije ne znači da se neče pokvariti nego da će u tom roku biti popravljene besplatno ako kvar podlježe garanciskim uvjetima.
Leopold svi hvale kao dobru optiku jel imaju dobar odnos prema potrošačima ak nekaj ne valja ne pitaju puno nego dobiš drugu optiku i jako si zadovoljan tak vele ovi preko bare.

A sada šta krene naopako meni bilo ovak;
-Bushnell na 30-06 nakon 120 metki mutna slika jbg platil sam popravak jel je optika došla iz Amrike pomakle se leče nutra posle funkciuniral još 3g kod mene i dan danas kod pajdaša verojatno filipinac nije nekaj dosta zategel
riješeno za dva dana mislim da sam platil oko 400kn
-Hakko Majesty 2.5-10x50 na 9.3x62 funkcioniral :A25: jel ima graviranu končanicu pa nemre biti niš i mehanički je čvrst hrga od optike ali se desil mali beznačajni kvar popustil neki šerafič na štelanju povečanja pa se moglo vrtit skroz u krug al se ipak povečanje mjenjalo i mogelo se u lov .
ovo je bila boljka na optikama iz serije 2008 g dosta se dešavalo tak je rekel lik iz samobora kaj je ovima iz Monija rešaval garancije ovde je zajebal neki japanac
riješeno za 4 dan 0kn
tasco world razletila se končanica na 30-06 zajebal ja nije optika za tu pušku

Meopta meopro 4-12x50 mrlje na lečama pokraj dihtunga vračena isti dan dobil drugu i ta je bila za svaku pohvalu :A25:
A kaj sam čul i videl od pajdaša Nikon 3.5-10x50 sa crvenom točkom maglil se iz nutra garancija par dana promjena dihtunga 0kn,swar crvenatočka riknula 2 mjeseca čekanje ,zeiss duralyt 3-12x50 paralaksa do bola i ni se dala upucat vračen u njemačku nemam pojma kaj je posle dogodilo nisam pital ,al su mi reki neki mudrijaši da je prva serija tih optika imala dosta proroblema a da su posle bile anjc a.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 04 Mar 2014, 16:24

Imao sam Zessa Duralita sa cr tockom na Sako 338 Win Mag i funkciorao je besprijekorno...
i nikakve paralaxe nije bilo. Osim toga, ako optika ima fiksnu paralaxu...tvornicki je namijestena
na 100 m! Ako ti ne valjaju Leupold i Swarovski...bojim se da u tome slucaju jos tehnologija nije
dovoljno napredovala da tebe moze zadovoljiti! Ne znam sto si ocekivao kad si na 30 06 naserafio
korejca ili kineza!? Tako to ide...ali ja to razumijem...jeftine optike, stalno nesto rikava na njima...
potrosis toliko novaca na njih, a nemas nista od toga! Bolje je loviti mehanickim nisanom dok
ne skupis pare za postenu optiku i onda si miran...nikakvi servisi ti ne trebaju!

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 04 Mar 2014, 17:38

Gdje sam ja to napisao da Leupold ne valja?Kod swara sam stavio :mrgreen: :mrgreen: jel svi znamo da je :A25: i ako mi valja meopta i hako zašto mi ne bi valjao leupold? I gdje sam stavio bilo kakvu opasku da me tehnologija tih optika ne zadovoljava?
Malo si se ti u tome svemu pogubio !
Tasca sam stavio na pušku i nisam ništa očekivao i nije bitno zakaj sam ga prišerfil ali ovdje nije tema kakve sam ja sve bedastoč i zakaj napravil nego nekaj drugo!
I najvažnije i poštene optike ponekad idu na servis a ovde je riječ o ovima do 5000kn o kojima ja i pišem da treba gladat da se kupi najbolje kaj se može ak se može falabogu S&B .Zaiss,Swar,Kahles Docter itd
PS
Ak si več imal penez kupiti Saka 338 ona si trebal malo štediti kupit i neku bolju optiku sa štelajučom paralaksom, ova kombinacija ti je ko BMW M5 sa Sava gumama :mrgreen: (istina da je taj duraty bolši od nikona i meopte al je najgori zaiss svih vremena :A18: )

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 04 Mar 2014, 17:44

Ne brini za moje peneze...imal sam peneza i za tri Blasera izmedju ostalog.
Otvori novi thread o optikama pa ti se vec buju decki javili sa svojim iskustvima.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 04 Mar 2014, 17:56

Godinama koristim mauser 6x42 (Zrak) koji je prilično izgreban, pao nekoliko puta itd.... Još radi odlično, click mehanizam bez problema. Slika odlična, samo što ako ne naneseš kako treba, tj. ne otvoriš sliku dobro vide se sitni mjehurići na lećama. To im je stara boljka, nije vlaga već neki klinac između premaza. Uglavnom ako fino otvoriš sliku ne vidi se ništa i slika super čista i oštra. Zbog toga se čudim kad na Zeissu, Swaru i nekima nešto rikne. Koliko koštaju te sprave i kakva je danas tehnologija ne bi smjelo biti ništa godinama.

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 04 Mar 2014, 17:57

Ja sam iskustva zaradil najskuplje kaj sam mogel na greškam o tome i pišem da drugi znaju kak stvari stoje!
Ak si imal penez za tri blazera kak veliš i kupil si duraty seriju optike, ajoj de si mislil čovek božji :roll:
Ovo je klasična greška kupiš jeftinog kineza i misliš da imaš optiku kupiš duraty-a i misliš da imaš Zeiss :mrgreen:

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 04 Mar 2014, 18:16

upitnik wrote:Ja sam iskustva zaradil najskuplje kaj sam mogel na greškam o tome i pišem da drugi znaju kak stvari stoje!
Ak si imal penez za tri blazera kak veliš i kupil si duraty seriju optike, ajoj de si mislil čovek božji :roll:
Ovo je klasična greška kupiš jeftinog kineza i misliš da imaš optiku kupiš duraty-a i misliš da imaš Zeiss :mrgreen:
Apsolutno! U pravu si. Usput...na Blaserima su Varipointi.

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 04 Mar 2014, 18:23

Da to je jasno ko dan kak funkcionira blaser sa varipoint jel tebi na saku to ne bi igralo da se ne zjebeš sa kupnjom ....usput! :mrgreen: ;)

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Mar 2014, 19:20

Iggy wrote:.... Koliko koštaju te sprave i kakva je danas tehnologija ne bi smjelo biti ništa godinama.
Sto godinama ????.....????

GENERACIJAMA bi trebale biti 110% ispravne....

Sve ovo me podsjeca na pricu o starim printerima, u knjizici odrzavanja za HP4-Laserjet 4M/4MP itd,,,, je uredno pisalo da bi bilo pozeljno OCISTITI printer nakon 400.000 isprintanih stranica kako bi mogao nesmetano raditi !!
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply