Bojna D.o.o. - iskustvo

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Bojna D.o.o. - iskustvo

Post by lex-lutor » 30 Aug 2021, 17:43

samoborac wrote:Mislim da je generalno pravilo, kupuj samo ono što ima u dućanu. Kad treba nešto naručiti, počinju problemi.
Bilo sto da naraucim unutar EU dolazi mi na kucni prag u roku od 5 dana, cesto i prije. NE vidim problem.

Domaci trgovci ce se ili prilagoditi ili nestati, izbor je na njima... kraj svake price. Barem danas nije problem nista kupiti preko NET-a. Na zalost nismo nikada bili Patrioti niti cemo biti, pa cemu se onda muciti ???
Nemoguće je Nemoguće

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 30 Aug 2021, 19:21

lex-lutor wrote: Bilo sto da naraucim unutar EU dolazi mi na kucni prag u roku od 5 dana, cesto i prije. NE vidim problem.
FN SCAR ?
SIG Virtus?
Novi auto?

NIsam baš siguran u tih 5 dana.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 30 Aug 2021, 20:46

Ariel wrote:
lex-lutor wrote: FN SCAR ?
SIG Virtus?
Novi auto?
NIsam baš siguran u tih 5 dana.
E jeb ga... sada...

Pa zna se kakva je procedura za Export oruzja iz EU, to naravno ne moze biti 5-dana. No ako znas sto hoces i siguran si da prolazi registraciju kod nas ni to nije problem, platis po predracunu, angaziras firmu za izvoz i unutar 20-30 dana je oruzje u HR.

Mislio sam na komponente i dodatnu opremu...
Nemoguće je Nemoguće

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 31 Aug 2021, 00:37

Kupovao sam revolver u spomenutoj trgovini kojeg taj tren nije bilo na lageru, čekao mjesecima, ne dobivao nikakve informacije da bi se odjednom revolver pojavio... no, umjesto novog modela kojeg sam tražio došao je neki mix-match dijelova novog i starog koji iskreno nije ni djelovao novo. Odustao sam.

S druge strane, redovito i gotovo isključivo kod njih uzimam streljivo i ostale sitnice i nemam nikakve zamjerke. Samoborac je napisao da je generalno pravilo, kupuj samo ono što ima u dućanu i tu se slažem. Kada nešto treba naručiti nastanu problemi. Ne kažem da je to čisto do trgovca jer svi znamo u kakvoj državi živimo, no cijenio bih jedan iskreni "ne mogu to naručiti" , "čekat ćeš dugo" ili "ne isplati mi se naručivati samo zbog tebe".

Kako već sudjeluje u raspravi spomenuo bih Ariela. U više sam ga navrata tražio informacije o proizvodima ili savjet i uvijek sam ih dobio iako sam ponekad pitao gotovo pa gluposti. Da ja dobivam takve upite više puta dnevno, svakodnevno, obrisao bih društvene mreže i mail.

Vjerujem da i osnovna kultura nešto digne šanse za normalnim odgovorom.

Poštovani,

-pitanje-

S poštovanjem, taj i taj

NIJE isto što i OVO:

Ej,

gledao sam ovo i ovo i mislim si ovo i ovo jel možeš ovo i ovo.

LP

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 31 Aug 2021, 04:28

Mraz wrote: S druge strane, redovito i gotovo isključivo kod njih uzimam streljivo i ostale sitnice i nemam nikakve zamjerke. Samoborac je napisao da je generalno pravilo, kupuj samo ono što ima u dućanu i tu se slažem. Kada nešto treba naručiti nastanu problemi. Ne kažem da je to čisto do trgovca jer svi znamo u kakvoj državi živimo, no cijenio bih jedan iskreni "ne mogu to naručiti" , "čekat ćeš dugo" ili "ne isplati mi se naručivati samo zbog tebe".
LP[/color]
Uglavnom je ovo tocno, slazem se. Takodjer se drzim pravila, uzeti sto je u ducanu, ne narucivati. To sam znao napisati na forumu,
Ovo me spasava raznih razocaranja.

S tim da ja kupim sitinice ili municiju tamo, takodjer, ali ako nekog kalibra nema, kaze mi bice za mjesec, dva itd... uglavnom je unutar tog, i ja nemam losih iskustava.

Takodjer bi trebalo reci:
Ovo je vjerojatno jedini ducan (uz mozda magnum shop u splitu) u Hrvatskoj gdje mozes kupiti ar15 ili ak47, poluautomat.
Svako malo se pojavi u ponudi nesto sto nisam ocekivao, sto lijepo osvjezi ponudu oruzja u Hrvatskoj, ne samo u ducanu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 31 Aug 2021, 12:02

ev ovak kupio pusku tam puska sve pet i poslali iz rijeke u zg pusku da neidem u rijeku i bio zadovoljan sa komunikacijom i svime. ali pislje sam skuzio da u kutiji kartonskoj bila puska 10 metaka spremnik i poklopac za spremnik. sumnjam da je firma njima poslala oruzije bez uputstva za uporabu a ako su to izvadili pitanje je sta je jos bilo i sta je izvađeno al ajd to moze biti da je i izgubljeno i dok je doslo do njih na carini policiji i ko zna di jos se paket otvara i provjerava dok dođe do trgovine.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 31 Aug 2021, 12:15

Uputstvo za upotrebu je zakonska obaveza i mora biti priloženo.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 31 Aug 2021, 12:19

Bio sam u Bojni jučer i dok sam čekao na red slušao sam razgovor između kupca i prodavača.
Da skratim, ljudi se maksimalno trude naći optimalno riješenje s tim da unaprijed objasne protokol i poteškoće koje se mogu desiti prilikom naručenja oružja.
Nije kod nas procedura uigrana kao u drugim zemljama, Još je sve dugotrajno i komplicirano. Valja biti strpljiv i pratiti proceduru.

samoborac
Skupnik
Skupnik

Post by samoborac » 31 Aug 2021, 12:34

Treba biti pošten i naglasiti i dobre stvari. Tražio sam bulk pakiranje S&B nisu imali pa su mi ponudili da uzmem 5 kutija po cijeni bulk pakiranja. Dok je bio aktualan popust na streljivo za oružje registrirano kao sportsko, što ja nisam znao, prodavač me je na to upozorio iako sam bio spreman platiti normalnu cijenu. Sitnice, ali razvesele.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 31 Aug 2021, 12:37

ma ja nekažem ništa protiv evo prvi puta kupovao oružije kod njih i jako sam bio zadovoljan uslugom i svime sam et mozdanije do njih sto fale neke stvari u kutiji a mozda i nije ni bilo. sam cisto sumljam da nije bilo nekakvih uputa za koristenje to danas dobijes i sa toletnim papirom jbt.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 31 Aug 2021, 13:19

Meni se desilo da sam u sloveniji kupio pusku, donio doma,a puska u kutiji bez uputsva za upotrebu.
Poslao mail trgovcu, stiglo mi na email u PDF.
Ni to vise nije problem.
Da nije slovenski trgovac poslao, na internetu se mogu naci uputstva za svako moderno tvornicko oruzje, obicno u PDF.

Ako govorimo o nasem zakonu o zastiti potrosaca, uputsvo bi trebalo biti na hrvatskom, medjutim bas ne patim oko toga, i meni je OK i ako je na engleskom.

vezano za ostalo.
Svakako se mogu desiti greske, kao i u svakom poslu, ali generalno, ima uvjek dobrih stvari, i one su u velikoj vecini - zasto to ne spomenuti, jer onda ispadne bas da se trgovca ocrni, a to ne treba.

Ono sto stalno tvrdim, kod nas ni jednom privatnom poduzetniku nije lako poslovati, a trgovcu sa lovackim ili sportskim oruzjem pogotovu. Sustav je kod nas jos nerarazdjen i birokratski. trgovci nisu krivi.
zato ja kupim sta ima na ponudi na lageru i ako mi to odgovraa, ne narucujem nista da to cekam, trazim dalje ako trazim nesto specificno, itd... nema razocaranja.
Ako nema u Hr, ima u sloveniji. no hard feelings.
Ali ponavljam, generalno, ponuda danas je bolja nego sta je prije bila.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 31 Aug 2021, 13:52

Evo kada svi prenosite iskustva. Moja su pozitivna sa Bojnom.
Doduše, nisam kupovao oružje nego opremu.

Komunikacija odlična (šaljem kratke i vrlo jasne upite), sve brzo dostavljeno. I što me oduševilo je da mi je čovjek iskreno rekao za komad opreme, koji ima na skladištu. Da se radi o vraćenom primjerku, najvjerovatnije loš. Neki ove "sitnice" preskoče, pa ako upali, upalilo je.

To je moje iskustvo, pozitivno.

Što se ponude tiče. Odraz je potražnje, tržište je takvo kakvo jest.

Ja sam šipku za čišćenje, vodilicu, četke... naručivao iz Švedske, Dewey distributer. Solvent za uklanjanje bakra iz Njemačke. U pitanju je osnovna oprema za održavanje. A gdje su tek komponente, reloading alati, mjerni instrumenti...

Ariel je trgovac. Baš me zanima koliko mu ljudi traži takvu opremu i spremno je platiti više za kvalitet.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 31 Aug 2021, 14:59

ja nekažem ništa samo et nije da patim netreba mi na kraju uputa. imao sam prije i to sam tu negdje napisao problema sa bojnom oko opreme ali ok to je bilo, sad je iskustvo drugačije i pozitivno samo et mala stvarčica koja kažem možda i nije do njih. sve u svemu :A25: izvukli su me jer sam dobio dozvolu a nije im došla pošiljka daimondback ar15 stica ne njihovom krivicom več jel dobavljač ih nemože nasmagat kolka je potražnja ali za 1500 kn više su imali na lageru pušku Ar15 druge firme koja je na kraju po pričama nekih amera u rangu sa coltovim ar15 sto daimondback nije te su jos poslali pušku iz rijeke u zagreb da nemoram ja iz pakraca putovat u rijeku tako da sve pet i svaka čast i još mi ju je čovjek u rijeci posliko i poslo na viber slike da vidim kak izgleda posto ju nisu ni imali tada jos na svojoj web stranici. tako da :A25: pohvale za njih imam.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 31 Aug 2021, 15:51

dundoivica wrote:ev ovak kupio pusku tam puska sve pet i poslali iz rijeke u zg pusku da neidem u rijeku i bio zadovoljan sa komunikacijom i svime. ali pislje sam skuzio da u kutiji kartonskoj bila puska 10 metaka spremnik i poklopac za spremnik. sumnjam da je firma njima poslala oruzije bez uputstva za uporabu a ako su to izvadili pitanje je sta je jos bilo i sta je izvađeno al ajd to moze biti da je i izgubljeno i dok je doslo do njih na carini policiji i ko zna di jos se paket otvara i provjerava dok dođe do trgovine.
Zar nije u kutiji došla Armalite kartica sa QR kodom koji otvara “user manual”?

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 31 Aug 2021, 16:11

Ajmo realno, uputstvo za uporabu puške? Pištolja?

Što bi tamo trebalo pisati? Kako se puni i repetira? Kako se čisti? To netko ima fetiš na papiriće ili ozbiljno pokušavati reći da vam to treba? Ili je čisto prcanje zastarjelim popisima? :)

A svaki dan na netu provedemo sate i sate, i sad fali uputstvo za uporabu.

Dok mi Hrvati jebemo jedni druge takvim sranjima, pametniji od nas ukidaju propise. A mi ih koristimo za prcanje i kažnjavanje. Zato i idemo u SLO po nešto po što bi oni trebali dolaziti kod nas, ako gledamo broj stanovnika itd.

Inače, trgovina o kojoj je riječ ima nekoliko stotina online recenzija i prosjek 4.8-4.9.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 31 Aug 2021, 18:28

When everything else fails, try reading instruction. :mrgreen:
A ja idem od logike, da ne dodjem u situaciju da mi prvo sve ne uspije pa da tek onda citam sta pise

Nije stvar u tome, kako se puca i prazni.

ALi, ja volim pogledati instrukcije za sitnije stvari, koje su mozda specificne za pojedini komad oruzja: kako se rastavi zatvarac ako model nije bas tipican, ima li preporuka oko razrade cijevi i sl. Uglavnom, prolistam sve.

Moje je misljenje da svako ko na primjer sa puske m48 predje na platformu ar15, treba obavezno procitati instrukcije.
Ili, ako se neka puska isporuci sa odvojenom akcijom i cijevi od kundaka, mozda u instrukcijama pise sa kolikom silom se pritegnu vide s donje strane?
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 31 Aug 2021, 20:48

Kaže netko da upute za upotrebu nisu važne?!
Evo ja kupio kosilicu,a trgovac mi nije poslao uputstvo na hrvatskom!
Da nisam pazio napravio bih štetu,jer kosilicu ne isporučuju sa uljem u motoru!?
Sva sreća što sam bio oprezniji i što sam pogledao malo bolje.
Kruna svega je sretna okolnost što sam nakon toga bio nepovjerljiv i cijelu kosilicu pregledao i provjerio i........
I našao sam da nož kosilice uopće nije bio zašrafljen,nego ga je šraf držao tek toliko,možda jednim okretom.....
Tako da sam prstima zašrafio i ključem stegnuo.
Što bi bilo da sam upalio kosilicu?
Nož je mogao izletiti i odrezati mi stopalo!?
Ni u dobivenom uputstvu nije to bilo napomenuto,trgovac kaže da mu nije jasno,da to ne bi smjelo biti.......?!

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 31 Aug 2021, 23:28

Kosilica je nekako ipak složenija naprava od puške. :)

Ali da, ja sam možda drugačiji od ostalih, jer prije kupnje ionako upoznam proizvod kroz online informacija, a kad mi napokon stigne u ruke, uputstvo ni ne gledam.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 01 Sep 2021, 07:16

Mirok wrote:Kaže netko da upute za upotrebu nisu važne?!
To obicno tvrde macho muskarci, moderni enciklopedisti, oni obicno znaju sve o svemu: o kosilicima, autima, oruzju, alatu, svemirskoj tehnologiji, zanat ispekli na kauchu uz gajbu piva. :mrgreen:
Ja pak, uvjek prolistam upute.
Turn better into best!

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 01 Sep 2021, 11:38

I ja uvijek prolistam upute. Makar u pitanju bio uređaj kojega sam raskopao 100 puta ranije. Uvijek se nađe neki moment ili zračnost koji sam krivo zapamtio ili skroz zaboravio.

Ima i drugi dio. Garancija i aktivnosti koje je poništavaju. Isplati se u početku. Da se ne dogodi primjerak sa greškom, a garancija poništena radi upotrebe koje pravila garancije ne pokrivaju.

Post Reply