Pucanje plinskim pistoljem

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: Pucanje plinskim pistoljem

Post by Mirok » 22 Dec 2022, 16:00

MatijaX wrote:Hm, da, tjah...vidio sam taj odgovor.

Ovak' ne nosim plinjare, ne nosim ništa.

Već sam napisao, da je i dozvoljeno nositi svakodnevno vatreno oružje sa sobom, 24/7, ne bi ga nosio.
Vrlo jednostavno.

Osjećam se napadnuto sa vaše strane, a dobar sam dečko.
:roll:
Nismo ni sumnjali :A25:

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 22 Dec 2022, 22:36

Evo, opet prožvakavanje iste teme... :roll: :roll:
jolly wrote:Na ovu raspravu sam potpuno zaboravio.
Evo da mu skratim trazenje, prenosim odgovor...
Baš me zanima jeli to došlo od istih osoba koje tvrde da je zabranjeno pucati zračnim oružjem na streljani? :lol: :lol: :lol:

Da li se čvrsto pridržavaš te zabrane? :lol: :lol: :lol:
berbenn wrote: Poštovani,
oruzje kategorije C, u koje je svrstano i plinsko oruzje ne smije se nositi, osim kada se prenosi do civilnog strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja, odnosno kad se prenosi radi srevisa kod pravne osobe ili obrtnika koji ima odobrenje za obavljanje djelatnosti popravka i prepravka oruzja!
ETO, TO JE BIO ODGOVOR KOJI SAM POSTAVIO NA "mup pitanja i odgovori". I odgovorili su brzo i na tom svaka cast i kad god me nesto zanima, odgovore!
Ja sada sam sebi postavljam pitanje, koja je svrha plinskog pistolja?
Sorry kolega, ali postavljaš krivo pitanje. Pitanje nije "koja je svrha plinskog pištolja?", odgovor na to pitanje je svima jasan, pravo pitanje je "zašto šalješ pravni upit na krivu adresu?". To nije pitanje za MUP, nego pitanje za pravnika, koji jedini može dati realan odgovor na originalno pitanje.
Mirok wrote:Ovo što ti ja iznosim ,stajalište je MUPa.
Možda je to stajalište nekoga u MUP-u koji je primio taj mail, ali to stajalište nije zakon niti nužno ima ikakve veze sa zakonom, niti je ičim potkrijepljeno. MUP nije služba za dijeljenje pravnih savjeta građanima i oni ti nisu dužni dati pravovaljan pravni savjet.
The truth is hate to those who hate the truth.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 23 Dec 2022, 00:07

jolly wrote:Ne moze ga nositi, jer je i oruzje na crni barut isto C kategorije, i vrlo ubojito (za razliku od plinskog pistolja)
Čekaj malo, tvrdiš da se plinsko oružje ne smije nositi zato što je neko drugo oružje u istoj kategoriji "vrlo ubojito"? :A33:
A šta je sa mačevima, bodežima, kamama, sabljama, tetivnim oružjem sile natega do 450N (pogotovo sa strelicama s lovačkim vrhovima)? To nije ubojito? Ili bi to značilo da se ni suzavac ne smije nositi zato što je u istoj kategoriji svrstano i oružje koje je "vrlo ubojito"? :A33:
Mislim da ova teorija ne drži vodu, pogotovo jer u zakonu ne postoji termin "vrlo ubojito" kojim se ograničava nošenje nekog oružja.
jolly wrote:Članak 29.
(5) Oružje kategorije B, C i D se na javnom mjestu ne smije učiniti vidljivim drugim
građanima, odnosno nositi na način koji građane uznemiruje.

Odnosno
Clanal 35
(8) Oružje kategorije B i C mora se izvan lovišta odnosno strelišta prenositi u
odgovarajućim navlakama ili kovčezima i nenapunjeno, a oružje koje se nosi radi osobne
sigurnosti mora se nositi na način da nije vidljivo.

Drugim rijecima, moras ga transporiti praznog u koferu, a ne punog i prikrivenog ispod robe.
Prema članku 35. to vrijedi samo za oružje kojem nije svrha osobna sigurnost. Ako svrha plinskog oružja nije osobna sigurnost, koja mu je onda svrha? Sportsko streljaštvo? Lov? To pitanje sam postavio i u drugoj temi i još čekam odgovor na njega.
jolly wrote:Nedefinirana mogucnosti koristenja pistolja na plin pod definiranim uvjetima, je propust zakonodavca.
Zašto misliš da je nedefinirana? Koliko ja vidim mogućnost je sasvim dovoljno definirana:

Članak 35.
(2) Oružje je zabranjeno upotrebljavati na javnim mjestima ili na mjestima gdje se može
ugroziti sigurnost građana.

Ovo vrijedi za sve vrste i kategorije oružja, prema tome i plinsko. Ja ne vidim nikakav propust zakonodavca niti potrebu da se nešto dodatno definira.
Ovo je ujedno i odgovor na originalno pitanje u prvom postu.
The truth is hate to those who hate the truth.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 23 Dec 2022, 05:56

ha...posjedovanje oruzja nije gradjansko pravo, nego zakonom definirana priviliegjia
Lako se izgubi.
Ja se ne bih ponasao, kako je sugerirano prethodno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 23 Dec 2022, 10:06

jolly wrote:ha...posjedovanje oruzja nije gradjansko pravo, nego zakonom definirana priviliegjia
Lako se izgubi.
Ja se ne bih ponasao, kako je sugerirano prethodno.
Slažem se.
Ako onaj koji provodi nadzor nad nečim,kaže da se nešto ne može,mislim da je pametno poslušati.

samoborac
Skupnik
Skupnik

Post by samoborac » 23 Dec 2022, 11:56

Gledajući sudsku praksu kod nas, svaka samoobrana povlači najmanje prekršajnu uz oduzimanje oružja do okončanja postupka. Zato su vlasnici legalnog oružja najstaloženije osobe, posebno ako su tokom vremena skupili lijepu i skupu kolekciju.[WINKING FACE]

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 23 Dec 2022, 14:00

U zadnja dva posta recene su velike istine. :A25:
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 09 Jan 2025, 14:43

Turn better into best!

Post Reply