Upozorenje za korištenje suzavca

Drugo oružje koje ne spada u prethodne skupine
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Upozorenje za korištenje suzavca

Post by lex-lutor » 02 Jan 2020, 11:24

Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 02 Jan 2020, 14:21

lex-lutor wrote:https://www.dalmacijadanas.hr/brutalan-sukob-na-ulici-muskarac-napao-djevojku-pa-zadobio-teske-tjelesne-ozljede?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Content%2bexchange
Evo upravo kako sam opisao.
I sada će mladić koji je htio zaštititi slabijeg(djevojku)biti i teže kažnjen.
Mladić za tešku tj ozljedu,a nasilnik samo za prijetnju.
I sad si ti misli.................?

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 17:17

na sve ovo blažene države u americi di izvadiš gun i pokrkaš ih sve još ti policija zahvali sto si im pomogao riješiti šljam i maknut ga sa ulice. naravno nisu sve savezne države take al ih ima koje imaju hold your ground politiku.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 27 Sep 2020, 18:17

dundoivica wrote:na sve ovo blažene države u americi di izvadiš gun i pokrkaš ih sve još ti policija zahvali sto si im pomogao riješiti šljam i maknut ga sa ulice. naravno nisu sve savezne države take al ih ima koje imaju hold your ground politiku.
to je uglavnom na hollywoodskim filmovima, ne u realnom zivotu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 21:36

neznam znam od frenda bratići i sestrićne žive u americi i muž od jedne sestrićne njegove je doživio da su mu na semaforu dok je bilo crveno otvorili vrata i pokušali mu otet auto onog sto je otvorio vozačeva vrata je napuco par puta i na licu mjesta krkno drugi dao petama vjetra. inače lik je marinac al baš čistokrvni ko oni iz filmova nije gromada neka al stav vidiš iz aviona i držanje. odma zvao policiju. je naravno bila istraga i sve to al kaže ni u jednom trenutku se nije bojao da će završit u zatvoru i proglasili su samoobranu i to je to. vratili mu oružje i koda se ništa nije dogodilo.
naravno trajalo je to sve neko vrijeme istraga i sve to .

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 21:46

inače u saveznim državama di imaju politiku stand your ground nemoraš ni upozoravat ni pokušavat deskalirat i bježat ako ti je živit ugrožen idma vadi oružje i pucaj bez pitanja i večinom je opravdano kažu jedino ko i kod nas poslje te može obitelj ubijenig jebat i privatno tužiti al su se u americi i toga dosjetili imaš ccw osiguranje iliti osiguranje za nositelje skrivenog oružija koje ako ikad upotrijebiš pokriva sudske troškove i odštetu u slučaju da izgubiš privatnu parnicu.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 27 Sep 2020, 21:49

dundoivica wrote:inače u saveznim državama di imaju politiku stand your ground nemoraš ni upozoravat ni pokušavat deskalirat i bježat ako ti je živit ugrožen idma vadi oružje i pucaj bez pitanja i večinom je opravdano kažu jedino ko i kod nas poslje te može obitelj ubijenig jebat i privatno tužiti al su se u americi i toga dosjetili imaš ccw osiguranje iliti osiguranje za nositelje skrivenog oružija koje ako ikad upotrijebiš pokriva sudske troškove i odštetu u slučaju da izgubiš privatnu parnicu.
Koliko puta si bio u situaciji da ti treba oruzje i drugacije se ne možes izvuci ? :mrgreen:

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 22:19

privatno hvala bogu nikad. službeno jednom je bilo gusto al pravo a vađenja noževa ni neračunam u to :D

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 22:20

ni prijetnje smrću neračunam.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 27 Sep 2020, 22:26

dundoivica wrote:privatno hvala bogu nikad. službeno jednom je bilo gusto al pravo a vađenja noževa ni neračunam u to :D
Ali si preživio i bez oruzja kako vidimo :D Hocu reći da nismo ni blizu amerike što se kriminala tiče . Realno smo jedna sigurna zemlja .
Sad da počnu djeliti dozvole za nošenje bilo bi tu svega

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 22:40

usput dovoljna je jedna situacija da ti treba a nemaš i šta onda. svi normalni ljudi koji nose i imaju dozvolu za nošenje radi sigurnosti se nadaju i mole boga da im nikad ne zatreba al nažalost nekima se dogodi da trebaju. nije poanta u tome jel ti treba ili ne vec u tome da se dogodi situacija di trebaš da imaš.
ja neželim se dovest u situaciju di sam nekog izbacio iz diska iz xy razloga i "povrijedio" njegov ego ped ekipom ili neznam vec kime pa da mi se ide osvetit kad sam negdje sam na ulici ili jos gore za ženom i djecom.
primjer jednom dosla ekipa u disko nama svima nepoznata lokalnima al tipu koji je bio ispomoć iz zg-a poslan od gazde ih je dobro poznavao i odgovor na pitanje kasnije ko su oni je bio krimosi. uglavnom pred fajrunt likovi poceli razbijat i doslo do naguravanja i uletila policija i aj van međutim u metežu jedan osto postrance u disku kad smo se vratili unutra lik se unese meni u facu i kaže dočićemo ti sutra kuć da malo porazgovaramo na šta sam zamračio i rekao mu može ja i moj glock će mo vas čekat naravno nisu došli al ko zna sta da jesu sigurno nebi razgovarali samnom već se igrali plastičnih kirurga sa mojom facom. tad bi bilo kasno iči zatražit dozvolu tak da ak se bavuš poslom takim tražiš ju kad ti netreba da poslje nebi bilo kasno i naravno moliš se bogu da ti nilad nezatreba.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 22:44

damirdj75 wrote:
dundoivica wrote:privatno hvala bogu nikad. službeno jednom je bilo gusto al pravo a vađenja noževa ni neračunam u to :D
Ali si preživio i bez oruzja kako vidimo :D Hocu reći da nismo ni blizu amerike što se kriminala tiče . Realno smo jedna sigurna zemlja .
je tu sam zahvaljujuči tome što u firmi di radim moraš ići na borilačku vještinu koji je gazda firme osmislio i to si ugovorom obvezan. :D i sviđa mi se taj pristup iskreno

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 22:53

zahvaljujuči crobran-u sam znao kako oduzet pištolj što brže i efikasnije bez prtljanja i navlačenja di bi mogo opalit i usmrtit nekog. inače sre to "prolaziš i učiš" na obuci za zaštitara al je to sve samo pro forme moraš imat sate i sate treniranja i vježbanja i onda ako prestaneš vježbat sa vremenom zahrđaš.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 27 Sep 2020, 23:04

Ne bi bilo problema sa nošenjem da se dozvole daju ljudima koji su ok,koji znaju sa oružjem i educirani su.
A ne kao početkom 90ih,kada su ih doslovno svakome davali.
Kao posljedica toga,kada su postali svjesni,onda su i ispravni bili pod lupom i svakako prolazili.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 27 Sep 2020, 23:07

dundoivica wrote:zahvaljujuči crobran-u sam znao kako oduzet pištolj što brže i efikasnije bez prtljanja i navlačenja di bi mogo opalit i usmrtit nekog. inače sre to "prolaziš i učiš" na obuci za zaštitara al je to sve samo pro forme moraš imat sate i sate treniranja i vježbanja i onda ako prestaneš vježbat sa vremenom zahrđaš.
Trening,vježba ,trening.........da reakcija,zahvat,postane automatika,onda je to to.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 27 Sep 2020, 23:13

dundoivica wrote:zahvaljujuči crobran-u sam znao kako oduzet pištolj što brže i efikasnije bez prtljanja i navlačenja di bi mogo opalit i usmrtit nekog. inače sre to "prolaziš i učiš" na obuci za zaštitara al je to sve samo pro forme moraš imat sate i sate treniranja i vježbanja i onda ako prestaneš vježbat sa vremenom zahrđaš.
Nemam pojma sta je crobran. Oduzimanje pištolja ,to je malo škakljivo :D Jako sposoban čovjek sa jedne strane i pijana budala sa pištoljem sa druge mozda bi i prošlo :D
Jako sposoban čovjek i pijana budala sa pištoljem na 2 m distance ...jbg

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 23:13

damirdj75 wrote:
ja sam za to da se odobravaju dozvole za nošenje svim legalnim građanima uz uvjet da se napravi opsežna obuka skrivenog nošenja u kojoj bi se dotaklo svega vezanog za skriveno nošenje pa čak i ljudskih i pravnih posljedica korištenja oružja za samoobranu i naravno prakse al ne da bude tečaj koji svako može proć već da kad dobiješ diplomu da si završio obuku da to nešta i vrijedi i da bez toga nema dozvole.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 27 Sep 2020, 23:16

Ja nisam za to da dijele dozvole nikako . Cak bih volio da psiho testovi budu strozi a uveo bih i poduze seanse sa psihijatrom
Sama je obuka manje bitna

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 23:23

crobran je prva hrvatska borilačka vještina koju je osmislio čovjek sa nekoliko crnih pojasa u istočnjačkim vještinama. ukratko zapitao se šta oni imaju a mi ne i počeo iztraživati povjest hrvatskih ratnika kroz stolječa i na temelju zapisa i istraživanja je razvio veštinu koja je ne samo vještina već i način življenja naravno ko hoče može izučit samo vještinu.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 23:36

damirdj75 wrote:Ja nisam za to da dijele dozvole nikako . Cak bih volio da psiho testovi budu strozi a uveo bih i poduze seanse sa psihijatrom
Sama je obuka manje bitna
naravno to sam zaboravio napisat da je i zdravstvena sprema važna
što se tiče amerike statistički kriminalna djela nasilna i sva ona koja imaju veze sa bilokakim oružjem su najmanja u povjesti amerike a količina ljudi koja posjeduje dozvolu za skriveno oružije je največa u povjesti amerike i to su podaci iz njihovih državnih zavoda za statistiku da se tako izrazim.
samo što se nama pa i nima u americi samo serviraju vjesti vezane za nemile događaje sa oružijem tipa masovna ubojstva. a nigdje ne spominju brojne al stvarno brojne primjere di su ljudi sa dozvolom za skriveno nošenje zaustavili pomahnitale idiote u njihovim pohodima.
primjer radi otkako je sve veča količina oružija u americi se smanjuje vrzta kriminala zvana kučna invazija di lopovi nemare ima li koga u kuči nego samo ulete i još bolje za njih muče ljude dok im sami nedaju sve vrijedno sto imaju u kući jer su ljeni kopat i tražiti sami dik opet u australiji koja je razoružala svoj narod ista ta vrsta kriminala je u zabrinjavajučem porastu jer se tamo nemoraju brinut jel ih s druge strane vratiju čeka naoružani vlasnik.

Post Reply