Promjena cijevi - nemoguća misija?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Promjena cijevi - nemoguća misija?
Mike ,nije li ti jednostavnije kupiti drugi karabin?Mike_Torello wrote:mene ova tema prilicno zanima, naime prijatelj je kupio karabin (on se zapalio i nije dobro pregledao, pa mu uvaljali) na kojem je vjerojatno mjenjana cijev, nema zigova apsolutno niceg, i uspio ju registrirati, sto smatram vise propustom i popustljivoscu policijskih sluzbenika, ali da ja to krenem sad prepisivati na sebe bojim se da bi u mojoj PP/PU nastali problemi... kako najbezbolnije rijesiti takvu situaciju i izbjeci oduzimanje?
Inače da sam na mjestu tvoga prijatelja ,ja bih kontaktirao prijašnjeg vlasnika i stisnuo ,da saznam pravu istinu.
Jer sve dalje,gledaj,možda i tebi i njemu sve prođe i ok,ali je li vrijedno stalno razmišljati što bi moglo biti.
Čak i da uredno preneseš na sebe,što ako bilo kada,zbog bilo čega se sjete i ajde kontrola oružja?
Na jednome mjestu sam čuo da se razmišlja da bi mogli tražiti da se sve užljebljene cijevi donesu da bi se opalilo po metak,pa bi to bila kao baza podataka oružja.Nešto kao otisci prstiju kod ljudi.
-
Mirok
- Brigadni General

Što se cijevi tiće,teško je biti pametan.
Čuo sam da novi Zastava karabini imaju loše cijevi i da se novi karabini ne mogu mjeriti sa 70icama.
Čuo sam da novi Zastava karabini imaju loše cijevi i da se novi karabini ne mogu mjeriti sa 70icama.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

moze, hvalastolttom wrote:Mike, puška je kako sam shvatio registrirana na prijatelja!?
Ako je tako, nek izvadi EU oružnu propusnicu, pa mailom dogovorite s Ferlachom datum i vrijeme dolaska kod njih.
Dok se prošetate i pogledate šta ima po dućanima lov. opreme, puška cip-irana. Dobiješ i račun. Cijena ako me pamćenje ne vara manje od 20€. Kad se vratite doma, prijepis i to je to. Naravno, ako su dokumenti (OL) i nova cijev u istom kalibru. Ako te bude zanimalo, javi pa ti pošaljem kontakte.
kalibar je naravno isti, na cijevi nema nista napisano, ni kalibar, ni model ni broj...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to da bi ju ja kupio sam samo napisao kao hipotetski primjer...Mirok wrote:Mike ,nije li ti jednostavnije kupiti drugi karabin?Mike_Torello wrote:mene ova tema prilicno zanima, naime prijatelj je kupio karabin (on se zapalio i nije dobro pregledao, pa mu uvaljali) na kojem je vjerojatno mjenjana cijev, nema zigova apsolutno niceg, i uspio ju registrirati, sto smatram vise propustom i popustljivoscu policijskih sluzbenika, ali da ja to krenem sad prepisivati na sebe bojim se da bi u mojoj PP/PU nastali problemi... kako najbezbolnije rijesiti takvu situaciju i izbjeci oduzimanje?
Inače da sam na mjestu tvoga prijatelja ,ja bih kontaktirao prijašnjeg vlasnika i stisnuo ,da saznam pravu istinu.
Jer sve dalje,gledaj,možda i tebi i njemu sve prođe i ok,ali je li vrijedno stalno razmišljati što bi moglo biti.
Čak i da uredno preneseš na sebe,što ako bilo kada,zbog bilo čega se sjete i ajde kontrola oružja?
I sto da stisne prijasnjeg vlasnika i da ovaj prizna promjenu cijevi? od toga je proslo vjerojatno godina dana...
Ako se u Ferlachu napravi tormentacija zigosanje i sve, i za to imas potrebnu dokumentaciju ne vidim nikakav problem sa kontrolom kasnije.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Gledano sveukupno puno su šlampavije napravljeni nego stari iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ali baš u svakom detalju , no to ne znači da ti se možda neće zalomit komad koji će imat grupu 1 moa bez problema . E ali živciraju detalji koji i nisu tako bezazleni , kundaci gori ne mogu biti -nikako upasovani. Čak gotovo svaki ide u krivo bar malo .Zatvarači duplo klapaviji nego prije , ne pomaže tu previše ni kojekakva poliranja jer su jednostavno napravljeni sa ogromnim luftom .Okidanje obično ne zadovoljava -grebe i zapinje .Mirok wrote:Što se cijevi tiće,teško je biti pametan.
Dakle dalo bi se tu nać još toga . Naprimjer nedavno sam uzeo 7×64 koji je iz 85 godine i koji je bio u masti neupotrebljavan i to doslovno . Čovjek star ga dobio za nagradu za životno djelo u lovstvu i nikad ga upotrebljavao nije. Stavit njega i današnjeg svako bi rekao da to nije ista tvornica napravila. Pa čak i kod takve besprijekorne Zastave ako se oće cjepidlačit naći ćeš nešto za dotjeravat , meni to i odgovara jer mi je zabava .Doduše dobar dio nedostataka puškari mogu umanjit i dotjerat ali kako ćeš dotjerat krivo bušene provrte za montažne baze . Znači moraš pazit koja ćemontaža moćto kompenzirat ili ispravljat kod dobrog puškara a to nije jeftino. Onda ta priča dostiže cjenovno i čak prestiže Zbrojovku koja je ipak puno bolja jer ako ništa manje će bit glavobolje.
-
Mirok
- Brigadni General

Mike ,mislim da se o svemu treba dobro raspitati.
Nisam siguran treba li kod promjene cijevi neka potvrda puškara,treba li možda o tome informirati PU?
PU ili puškari bi mogli dati tu informaciju.
Nisam siguran treba li kod promjene cijevi neka potvrda puškara,treba li možda o tome informirati PU?
PU ili puškari bi mogli dati tu informaciju.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Zbrojvoka u srednjim kalibrima vise ne proizvodi mauser 98 sistem (CZ 550).Mirok wrote:Što se cijevi tiće,teško je biti pametan.
Onda ta priča dostiže cjenovno i čak prestiže Zbrojovku koja je ipak puno bolja jer ako ništa manje će bit glavobolje.
U tropskim kalibrima jos drze proizvodnu CZ 550 liniju, koristeci gotove akcije sa skladista. Dok ima.
Poanta, zbrojovka se ne moze vise usporedjivati sa zastavom, razliciti sustavi. osim, naravno, u segmentu trzista polovnog oruzja
Sto nam je ostalo, nakon zbrojovke?
Novi mauser 98, (origigi, made by mauser - njemacka), pocetna cijena oko 7.000 eur.
sa novom zbrojovkom 557 (push feed) - van m98 konkurencije, na nasem trzistu novih, ostaju zastava m70 (kakva jest da jest), i (portugalski) winchester m70.
Ruger ima u uvozu po ducanima, ali nisam vidio ni jedan ruger m77. (takodjer puska m98 sistema).
to bi bilo to.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mike, pošto nisam doma, šaljem na pp čim dobijem info od brata.
Što se pak promjene cijevi tiče, generalno gledajući to više nije problem, odnosno nije nemoguća misija. Barem ne kod lovačkog i streljačkog oružja.
Kod promjene cijevi poluautomata poput PAP i sl. neželim komentirati jer nemam nikakvog iskustva ni saznanja.
Gotove cijevi se uz nabavnu dozvolu mogu bez problema narućiti i dobiti, međutim zgotovljenost cijevi uglavnom nije u mjeri da ih kao "sam svoj majstor" možete promjeniti. Trebat ćete uslugu puškara.
Sirova cijev ili rolling se može kupiti bez nabavne dozvole. Takvu dajete ovlaštenoj puškarskoj radnji da vam iz nje "izvuče" gotovu cijev i ugradi u pušku.
Na šta god od ovoga se odlučite, vodite računa da se obje vrste moraju propisno obilježiti. Za gotovu cijev pri narudžbi tražite da vam se na cijev upišu potrebni podatci prema vašem OL. Meni je na rezervnu cijev osim zemlje porijekla i imena proizvođača, upisan i kalibar, te serijski broj puške s prefiksom BR (barrel) i sufiksom 2, odnosno BRXXXXX-2. Isti podatci upisani su na originalnu cijev, naravno bez ovoga sufiksa 2. Takva cijev je kao samostalna upisana u OL. Cijevi mijenjam sam s alatom koji sam kupio kod istog proizvođača. Cijev je tormentirana po CIP-u u zemlji uvoznici, tj. Italiji i tormentacijskim žigovima označena. Cijev i akcija su izvedeni u vrlo jednostavnom sustavu self-locking-a (navoj suprotan smjeru žljebova i bez kilo ključa, ručno se zategne, a dotegne s prva dva-tri šusa).
U drugom slučaju, kod nabavke rollinga, odnesite puškaru već registriranu pušku s važećom EU propusnicom i rollingom (ili rolling naručite kod puškara) i objasnite što želite. Tražite da vam kod gravera upiše sve neophodno na cijev. Preuzmite, odnesite do Ferlach-a (ili Maribora), na tormentaciju, vratite puškaru na bruniranje/farbanje i to je to. Nema promjena podataka u OL (kod zamjene cijevi zbog dotrajalosti-u istom kalibru), pa ni posebno prethodno mišljenje MUP-a nije potrebno. Staru cijev razdužuje puškarski obrt (zatražite da vam to upiše na račun, s opisom posla - izrada i izmjena cijevi).
Kod gotovih cijevi, ovisno o stupnju zgotovljenosti, kažem uglavnom ćete trebati usluge puškara jer se isto ne odnosi na Custom puške kod kojih se da naći proizvođača koji mogu isporučiti puške s rezervnim cijevima (odmah ili naknadno) koje se kako sam naveo, samostalno, vrlo jednostavno i sigurno mijenjaju. Također se ne odnosi na neke sustave koje proizvodi Blaser, Voere i sl.
Ostaje pitanje isplativosti, ali to naravno ovisi o materijanoj i nematerijalnoj vrijednosti samog oružja i vašoj odluci.
Nova vrhunska Krieger 32" cijev za Kelby sustave cca 1000 EUR + troškovi nabavne, puta u Italiju (osobno preuzimanje) i registarcije.
Konturirani vrhunski, SS, 32", Benchmark rolling u .308 win cca 500 EUR + shipping + 500 EUR puškarski troškovi + troškovi tormentacije. U skoroj budućnosti možda i više (uvoz iz GB).
WL, ne konturirani čelični rolling (do 70cm) cca 220 EUR pa naviše.
Zamjena cijevi u tvornici (Beretta*-.308 win TRG22 i G&E-6.5x47 FTR300) 1000 EUR + troškovi transporta (podatci stari više od 12 mjeseci).
Napominjem (možda i nepotrebno) da kod kupnje rollinga nemate nikakvu garanciju da će puška biti vrhunski (ili uopće) precizna. I proizvođači i puškari odbijaju prihvatiti odgovornost za konačan proizvod koji nije u cijelosti njihov.
Kod kupnje gotovih cijevi, zamjene u tvornicama određena garancija postoji.
Na kraju, samo dva primjera vezana uz kvalitetu cijevi.
Bix'n'Andy, vrhunski svjetski proizvođač sustava za okidanje, proizvodi i Custom puške. Godinama je naručivao vrhunske rollinge iz EU i USA i na temelju vlastitih loših iskustava kupio opremu i počeo proizvoditi cijevi za svoje puške. Kod proizvođača iz USA 1-2 od 10 cijevi bila je škart, a zbog zakonskih i administrativnih problema reklamacija i povrat neisplativi. Kod EU proizvođača oko 30% isporučenih match cijevi bio je škart. Ovo mi je u razgovoru sam rekao tako da samo prenosim njegovo iskustvo.
Iz prve ruke, takođe, zastupnik vrhunskih US sustava i vrlo dobar F'Class strijelac zamijenio je skoro 3 godine staru cijev novom (istog, top 5 proizvođača cijevi u svijetu i poslovnog partnera US kompanije koju zastupa u EU) i nakon break'ina nikako nije mogao dobiti zadovoljavajuće grupe. Temeljitom provjerom nove cijevi ustanovio je da cijev ima nekontrolirani varijabilni korak uvijanja. Kontaktirao matičnu kuću u USA, ovi pak proizvođača cijevi koji je prihvatio reklamaciju i priznao da su i sami kontrolom ustanovili pogrešku jednog stroja, ali im je ta cijev očito promakla kod sortiranja i završila u izvoznom kontigentu. Napravili su i poslali novu cijev, ali.... kasno. Momak je na svjetskom u Kanadi nastupio sa starom cijevi.
Ovo spominjem kao osvrt na pisanje o odabiru i kontroli cijevi od naručitelja (nas samih). To je po mom mišljenju već u domeni Nemoguće Misije.
Što se pak promjene cijevi tiče, generalno gledajući to više nije problem, odnosno nije nemoguća misija. Barem ne kod lovačkog i streljačkog oružja.
Kod promjene cijevi poluautomata poput PAP i sl. neželim komentirati jer nemam nikakvog iskustva ni saznanja.
Gotove cijevi se uz nabavnu dozvolu mogu bez problema narućiti i dobiti, međutim zgotovljenost cijevi uglavnom nije u mjeri da ih kao "sam svoj majstor" možete promjeniti. Trebat ćete uslugu puškara.
Sirova cijev ili rolling se može kupiti bez nabavne dozvole. Takvu dajete ovlaštenoj puškarskoj radnji da vam iz nje "izvuče" gotovu cijev i ugradi u pušku.
Na šta god od ovoga se odlučite, vodite računa da se obje vrste moraju propisno obilježiti. Za gotovu cijev pri narudžbi tražite da vam se na cijev upišu potrebni podatci prema vašem OL. Meni je na rezervnu cijev osim zemlje porijekla i imena proizvođača, upisan i kalibar, te serijski broj puške s prefiksom BR (barrel) i sufiksom 2, odnosno BRXXXXX-2. Isti podatci upisani su na originalnu cijev, naravno bez ovoga sufiksa 2. Takva cijev je kao samostalna upisana u OL. Cijevi mijenjam sam s alatom koji sam kupio kod istog proizvođača. Cijev je tormentirana po CIP-u u zemlji uvoznici, tj. Italiji i tormentacijskim žigovima označena. Cijev i akcija su izvedeni u vrlo jednostavnom sustavu self-locking-a (navoj suprotan smjeru žljebova i bez kilo ključa, ručno se zategne, a dotegne s prva dva-tri šusa).
U drugom slučaju, kod nabavke rollinga, odnesite puškaru već registriranu pušku s važećom EU propusnicom i rollingom (ili rolling naručite kod puškara) i objasnite što želite. Tražite da vam kod gravera upiše sve neophodno na cijev. Preuzmite, odnesite do Ferlach-a (ili Maribora), na tormentaciju, vratite puškaru na bruniranje/farbanje i to je to. Nema promjena podataka u OL (kod zamjene cijevi zbog dotrajalosti-u istom kalibru), pa ni posebno prethodno mišljenje MUP-a nije potrebno. Staru cijev razdužuje puškarski obrt (zatražite da vam to upiše na račun, s opisom posla - izrada i izmjena cijevi).
Kod gotovih cijevi, ovisno o stupnju zgotovljenosti, kažem uglavnom ćete trebati usluge puškara jer se isto ne odnosi na Custom puške kod kojih se da naći proizvođača koji mogu isporučiti puške s rezervnim cijevima (odmah ili naknadno) koje se kako sam naveo, samostalno, vrlo jednostavno i sigurno mijenjaju. Također se ne odnosi na neke sustave koje proizvodi Blaser, Voere i sl.
Ostaje pitanje isplativosti, ali to naravno ovisi o materijanoj i nematerijalnoj vrijednosti samog oružja i vašoj odluci.
Nova vrhunska Krieger 32" cijev za Kelby sustave cca 1000 EUR + troškovi nabavne, puta u Italiju (osobno preuzimanje) i registarcije.
Konturirani vrhunski, SS, 32", Benchmark rolling u .308 win cca 500 EUR + shipping + 500 EUR puškarski troškovi + troškovi tormentacije. U skoroj budućnosti možda i više (uvoz iz GB).
WL, ne konturirani čelični rolling (do 70cm) cca 220 EUR pa naviše.
Zamjena cijevi u tvornici (Beretta*-.308 win TRG22 i G&E-6.5x47 FTR300) 1000 EUR + troškovi transporta (podatci stari više od 12 mjeseci).
Napominjem (možda i nepotrebno) da kod kupnje rollinga nemate nikakvu garanciju da će puška biti vrhunski (ili uopće) precizna. I proizvođači i puškari odbijaju prihvatiti odgovornost za konačan proizvod koji nije u cijelosti njihov.
Kod kupnje gotovih cijevi, zamjene u tvornicama određena garancija postoji.
Na kraju, samo dva primjera vezana uz kvalitetu cijevi.
Bix'n'Andy, vrhunski svjetski proizvođač sustava za okidanje, proizvodi i Custom puške. Godinama je naručivao vrhunske rollinge iz EU i USA i na temelju vlastitih loših iskustava kupio opremu i počeo proizvoditi cijevi za svoje puške. Kod proizvođača iz USA 1-2 od 10 cijevi bila je škart, a zbog zakonskih i administrativnih problema reklamacija i povrat neisplativi. Kod EU proizvođača oko 30% isporučenih match cijevi bio je škart. Ovo mi je u razgovoru sam rekao tako da samo prenosim njegovo iskustvo.
Iz prve ruke, takođe, zastupnik vrhunskih US sustava i vrlo dobar F'Class strijelac zamijenio je skoro 3 godine staru cijev novom (istog, top 5 proizvođača cijevi u svijetu i poslovnog partnera US kompanije koju zastupa u EU) i nakon break'ina nikako nije mogao dobiti zadovoljavajuće grupe. Temeljitom provjerom nove cijevi ustanovio je da cijev ima nekontrolirani varijabilni korak uvijanja. Kontaktirao matičnu kuću u USA, ovi pak proizvođača cijevi koji je prihvatio reklamaciju i priznao da su i sami kontrolom ustanovili pogrešku jednog stroja, ali im je ta cijev očito promakla kod sortiranja i završila u izvoznom kontigentu. Napravili su i poslali novu cijev, ali.... kasno. Momak je na svjetskom u Kanadi nastupio sa starom cijevi.
Ovo spominjem kao osvrt na pisanje o odabiru i kontroli cijevi od naručitelja (nas samih). To je po mom mišljenju već u domeni Nemoguće Misije.
Sve je to u redu i točno . No za lovačke karabine a ne neke precizne puške za streljaštvo , reda cjena negdje 800 do 1000 eura to je potpuno neisplatno , jer i za njih i za skupe precizne cjevi treba učinit isto . Znači puškarski rad , cjena cjevi , nošenje na tormentaciju, graver i td.
Dok napr za ispod 7000 kuna kupiš novu Bergaru i ne nosiš nikud i ne zezaš se .
-
Mirok
- Brigadni General

Nekako sam sklon tome razmišljanju.Trapavi wrote:Sve je to u redu i točno . No za lovačke karabine a ne neke precizne puške za streljaštvo , reda cjena negdje 800 do 1000 eura to je potpuno neisplatno , jer i za njih i za skupe precizne cjevi treba učinit isto . Znači puškarski rad , cjena cjevi , nošenje na tormentaciju, graver i td.
Ima i rabljenog oružja ,uz malo strpljivosti mislim da se može kupiti kvalitetan proizvod.
-
Mirok
- Brigadni General

Ono kako sam napisao Mike,da je dobro znati je li cijev mijenjana?
Možeš sve odraditi kako si napisao,ali cijev sa ležištem metka je bitan dio oružja.
Što je sa starom cijevi,gdje je ona završila?
Ne znam da li za PU treba kakva potvrda u tome smislu?
Je li i za to prošao kakav rok?
Možeš sve odraditi kako si napisao,ali cijev sa ležištem metka je bitan dio oružja.
Što je sa starom cijevi,gdje je ona završila?
Ne znam da li za PU treba kakva potvrda u tome smislu?
Je li i za to prošao kakav rok?
U Srbiji oni odnesu sa nabavnom u Zastavu gdje promjene cjev , tormentiraju odnosno stave žigove i unište staru cjev. Nisam siguran dali za svaku promjenu treba nabavna dozvola ili kad je promjena kalibra . Dakle ipak lakše jer sve obave na jednom mjestu.
Beschussamt Ferlach
Maschinenhausgasse 4
9170 Ferlach
Tel: 042 27/25 76
Fax: 042 27/41 74
office-ferlach@beschussamt.gv.at
Tormentacija za karabin .308 win
cijena: 16,90 EUR
Maschinenhausgasse 4
9170 Ferlach
Tel: 042 27/25 76
Fax: 042 27/41 74
office-ferlach@beschussamt.gv.at
Tormentacija za karabin .308 win
cijena: 16,90 EUR
-
Mirok
- Brigadni General

To je to,svih pet faza odrade na jednom mjestu i sve po propisu.Trapavi wrote:U Srbiji oni odnesu sa nabavnom u Zastavu gdje promjene cjev , tormentiraju odnosno stave žigove i unište staru cjev. Nisam siguran dali za svaku promjenu treba nabavna dozvola ili kad je promjena kalibra . Dakle ipak lakše jer sve obave na jednom mjestu.
Kod nas pet faza na pet mjesta i još nisi siguran?
Za neke faze ajde u drugu državu!?
U Srbiji oni ne naprave ništa, jer Srbija više nema pravo na CIP žig.
http://www.kragujevacke.rs/Aktuelno/MUK ... -MUNICIJE/
Trenutno najbliže tormentiranje je Italija, Austrija, Mađarska ili Slovenija (Mađarski žig).
http://www.kragujevacke.rs/Aktuelno/MUK ... -MUNICIJE/
Trenutno najbliže tormentiranje je Italija, Austrija, Mađarska ili Slovenija (Mađarski žig).
Ako se ne varam pitanje u temi je može li se i kako.
Ne i koliko košta.
Znači može se i oduvijek se moglo, sve je potpuno legalno i kod nas registrirano, barem u mojim slučajevima.
Kako je Trapavi spomenuo Zastavu, to se u Zastavi moglo do raspada Yuge i kratko vrijeme tijekom srpsko-crnogorske zajednice.
Za vrijeme Yuge promjenu je radila i puškarna u Kranju, ali mislim da su oni tormentirali u Ferlach-u (??? neka me netko tko zasigurno zna ispravi).
I svi ste nažalost u pravu, skupo je, ali za skupe primjerke oružja se isplati.
Za lovačke karabine neznam cijenu (isplativost), ali nazovete Krešu u PRS i sve saznate u čas posla.
Što se tormentacije i obilježavanja tiče obavezni su po konvenciji iz 1969 (Brisel ili CIP) kako to i naš zakon propisuje.
Premali smo i po proizvodnji oružja nebitni igrači da bismo imali vlastiti Institut, pa moramo hebi ga nosit vani.
Ne i koliko košta.
Znači može se i oduvijek se moglo, sve je potpuno legalno i kod nas registrirano, barem u mojim slučajevima.
Kako je Trapavi spomenuo Zastavu, to se u Zastavi moglo do raspada Yuge i kratko vrijeme tijekom srpsko-crnogorske zajednice.
Za vrijeme Yuge promjenu je radila i puškarna u Kranju, ali mislim da su oni tormentirali u Ferlach-u (??? neka me netko tko zasigurno zna ispravi).
I svi ste nažalost u pravu, skupo je, ali za skupe primjerke oružja se isplati.
Za lovačke karabine neznam cijenu (isplativost), ali nazovete Krešu u PRS i sve saznate u čas posla.
Što se tormentacije i obilježavanja tiče obavezni su po konvenciji iz 1969 (Brisel ili CIP) kako to i naš zakon propisuje.
Premali smo i po proizvodnji oružja nebitni igrači da bismo imali vlastiti Institut, pa moramo hebi ga nosit vani.
Pa naravno da je u Ferlachu moguće žigosat i sve što treba , no prije Ferlacha treba cjev nabaviti , obradit, brunirat i sve što treba a to je isplativo za neke ciljane namjene kao za takmičarske puške i skupo oružje . Samo svako neka pita koliko bi na M98 iliti Zastavi koštala cjev sa cjelom pričom oko zamjene i sve će mu bit jasno . U Srbiji i dalje tormentiraju i žigošu a samo nisam siguran dali još Mađari dolaze kod njih ili ni to ne treba.
-
Mirok
- Brigadni General

Sve se u Srbiji obavlja.
Cipiranje im je obavljao zavod u Munchenu ili im dođu mađari.
Srbi nikako da prilagode zakonsku regulativu i zbog toga nisu priznati.
Cipiranje im je obavljao zavod u Munchenu ili im dođu mađari.
Srbi nikako da prilagode zakonsku regulativu i zbog toga nisu priznati.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
@Stoltom:
izvrsne, vrhunske informacije iz iskustva i prve ruke!
Thanks for sharing!
Thanks for sharing!
Turn better into best!
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Definitivno...jolly wrote:@Stoltom:
Thanks for sharing!
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway