petarde
Re: petarde
Darko puca iza kuće po lovištu di ga je volja. Na smetlištu, kamenolomu, di god. Sveti Neum i BiH, tamo je sramota imati registriran motor ili nositi kacigu! Po selima se vozi tko šta stigne, svaki šesti registriran. Covid ne postoji, ljudi rade i žive kao da nije ništa. Doslovno.
E pa svaka čast, i ja bi tako da mogu. Ma jebala ih ova "sređena država", nabijaju švabske norme tu di one nikome ne pašu.Iggy wrote:Darko puca iza kuće po lovištu di ga je volja. Na smetlištu, kamenolomu, di god. Sveti Neum i BiH, tamo je sramota imati registriran motor ili nositi kacigu! Po selima se vozi tko šta stigne, svaki šesti registriran. Covid ne postoji, ljudi rade i žive kao da nije ništa. Doslovno.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Iggy zaboravio si da ako vozis auto i stanes na pjesacki prelaz, to mi je gay i sramota.Previse uljudno prema pjesacima a vozac je jaci i brzi.Pjesaci cekaju da auti prodju i onda prelaze na pjesackom.Oni koji staju na pjesackom nisu domaci Neumljani sigurno.To vec znaju i turisti iz Bosne ,da u Neumu pjesak ceka na pjesackom da auti prodju ili rizikuje pogibiju.Iggy wrote:Darko puca iza kuće po lovištu di ga je volja. Na smetlištu, kamenolomu, di god. Sveti Neum i BiH, tamo je sramota imati registriran motor ili nositi kacigu! Po selima se vozi tko šta stigne, svaki šesti registriran. Covid ne postoji, ljudi rade i žive kao da nije ništa. Doslovno.
Sredjena je za sitnu raju ko Svicarska.Oni krupniji imaju sinkopu.Mirok wrote:Ne znam je li stvarno netko misli kako je HR sređena država?
A ajde pitaj Plen Ki Moon-a, pa vidi što će on rećiMirok wrote:Ne znam je li stvarno netko misli kako je HR sređena država?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Gledao sam ga danas na vladi......a što reći......med i mlijeko u Hrvatskoj,bolje ne može,a i korona nam je kao dobro došla....Hawk wrote:A ajde pitaj Plen Ki Moon-a, pa vidi što će on rećiMirok wrote:Ne znam je li stvarno netko misli kako je HR sređena država?
A mi smo valjda glup narod pa ne kužimo koliko nam je dobro,ali srećom imamo PKU i kradeze da nam sve to lijepo objasne.
Darko11 wrote:Iggy zaboravio si da ako vozis auto i stanes na pjesacki prelaz, to mi je gay i sramota.Previse uljudno prema pjesacima a vozac je jaci i brzi.Pjesaci cekaju da auti prodju i onda prelaze na pjesackom.Oni koji staju na pjesackom nisu domaci Neumljani sigurno.To vec znaju i turisti iz Bosne ,da u Neumu pjesak ceka na pjesackom da auti prodju ili rizikuje pogibiju.Iggy wrote:Darko puca iza kuće po lovištu di ga je volja. Na smetlištu, kamenolomu, di god. Sveti Neum i BiH, tamo je sramota imati registriran motor ili nositi kacigu! Po selima se vozi tko šta stigne, svaki šesti registriran. Covid ne postoji, ljudi rade i žive kao da nije ništa. Doslovno.
Sredjena je za sitnu raju ko Svicarska.Oni krupniji imaju sinkopu.Mirok wrote:Ne znam je li stvarno netko misli kako je HR sređena država?
Pucalo se u bivšoj državi pucat će se i u ovoj samo što će se opet ići po petarde u
neke druge zemlje ili će dolaziti poštom a naša država neće imati pdv od toga i poticat ćemo sivu ekonomiju
a domaće proizvođače/distributere ćemo uništiti super za hrvatsku ekonomiju stvarno odličan potez
stvarno neznam tko će financirati sav taj birokratski aparat kad svi poduzetnici prestanu punti proračun .
Savjetovanje sa javnošću je totalna glupost jer se stručna mišljenja uopće ne uvažavaju i služi da se zadovollji norma.
Očito je bolje da svi poduzetnici u hrvatskoj propadnu i odu u neke druge zemlje.
neke druge zemlje ili će dolaziti poštom a naša država neće imati pdv od toga i poticat ćemo sivu ekonomiju
a domaće proizvođače/distributere ćemo uništiti super za hrvatsku ekonomiju stvarno odličan potez
stvarno neznam tko će financirati sav taj birokratski aparat kad svi poduzetnici prestanu punti proračun .
Savjetovanje sa javnošću je totalna glupost jer se stručna mišljenja uopće ne uvažavaju i služi da se zadovollji norma.
Očito je bolje da svi poduzetnici u hrvatskoj propadnu i odu u neke druge zemlje.
Gledajući kako država raspolaže novcem, možda je i bolje ovako. Šverceri će sigurno pametnije ulagati i raspolagati nego neki uhljeb koji taj novac nije zaradio.
A neeeeeeeeeeee, pa nemoj tako... to javno savjetovanje je uzasno bitno, javljaju se sve super strucni likovi koje je netko animirao unaprijed sto trebaju napisati...matezg1 wrote:.....Savjetovanje sa javnošću je totalna glupost jer se stručna mišljenja uopće ne uvažavaju i služi da se zadovollji norma.
Očito je bolje da svi poduzetnici u hrvatskoj propadnu i odu u neke druge zemlje.....
Recimo super mi je bila fora kada se pri izradi zakona o exp.tvarima nekoliko puta javila "udruga Maca" , naravno neki nedojebani kvazi ljubitelji zivotina, sa prijedlogom kako bi max. kolicina baruta u stanu trebala biti 2Kg , bilo je jos slicnih prijedloga ali taj sam zapamtio... Logicno u 3PM...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 18 times
Ne generalizrajte.
Na esavjetovanja koja pratim (u zadnjih 5-6 godina), u nasoj struci, javljali su se HSS (tajnica), HLS lovacki savez ( u starijim e savjetovanjima), neki visoko strucni djelatnici HSS-a (koje lex lutor poznaje, samo ovdje kobajagi zaboravlja
), sudski vjestak za balistiku, trgovac i uvoznik oruzja, instruktor rukovanja oruzjem, i druge strucne osobe, lovci, djelatni policajci, kao i neki clanovi foruma, te HS produkt, itd. (i oni su se svi lijepo javljali, dakle, osim Udruge "maca" i jos ponekog gradjana van struke)
Veliki broj argumentiranih prijedloga javnosti je prihvacen u cjelosti, a neki djelomicno. Jedan dio prijedloga je odbijen. (kako strucni tako i nestrucni prijedlozi)
Prihvaceni prijedlozi STRUKE su doprinjeli kvalitetnijem paketu zakona koji danas regulairaju lov, streljastvo, i poslove s oruzjem. Ovo je cinjenica.
Nisu sva zakonska rjesena idealna, ali i tako je zakon zivi dokument koji se kroz vrijeme stalno mijenja. Imat ce te prilike da se aktivirate na slijedecem e savjetovanju, ili da se ne aktivirate oko tog, pa da se poslije opet zalite.
Be passive, or be active, its your choice.
Na esavjetovanja koja pratim (u zadnjih 5-6 godina), u nasoj struci, javljali su se HSS (tajnica), HLS lovacki savez ( u starijim e savjetovanjima), neki visoko strucni djelatnici HSS-a (koje lex lutor poznaje, samo ovdje kobajagi zaboravlja
Veliki broj argumentiranih prijedloga javnosti je prihvacen u cjelosti, a neki djelomicno. Jedan dio prijedloga je odbijen. (kako strucni tako i nestrucni prijedlozi)
Prihvaceni prijedlozi STRUKE su doprinjeli kvalitetnijem paketu zakona koji danas regulairaju lov, streljastvo, i poslove s oruzjem. Ovo je cinjenica.
Nisu sva zakonska rjesena idealna, ali i tako je zakon zivi dokument koji se kroz vrijeme stalno mijenja. Imat ce te prilike da se aktivirate na slijedecem e savjetovanju, ili da se ne aktivirate oko tog, pa da se poslije opet zalite.
Be passive, or be active, its your choice.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Jolly u pravu si, javljalo se dosta ekipe iz nase branse na svu srecu, no ja se uopce ne zezam sa tiem sto sam napisao.
Javljala se ekipa koja nema NIKAKVE veze sa tim podrucjem ali je davala prijedloge koji ne dolaze od njih samih, o tom problemu ti pisem... !!
DA li bi tebi palo napamet da se javis na e-savjetovanje u kojem se analiziraju izmjene zakona o cipiranju stoke ili o uzgoju soje na mocvarnim terenima ???
Javljala se ekipa koja nema NIKAKVE veze sa tim podrucjem ali je davala prijedloge koji ne dolaze od njih samih, o tom problemu ti pisem... !!
DA li bi tebi palo napamet da se javis na e-savjetovanje u kojem se analiziraju izmjene zakona o cipiranju stoke ili o uzgoju soje na mocvarnim terenima ???
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Na pitanje odgovaram, da se ne bavim stvarima koje mi nisu struka ili s cime nisam upoznat. Dakle, NE.lex-lutor wrote:Jolly u pravu si, javljalo se dosta ekipe iz nase branse na svu srecu, no ja se uopce ne zezam sa tiem sto sam napisao.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Ne.Mirok wrote:Upravo ta ekipa je problem jer je umrežena sa politikom,a njihovi prijedlozi prolaze.
ne salje ni jedna stranka dopise pojedincima kako moraju javno komentirati nesto.
Stranke imaju mogucnost rada u saboru, preko zastupnickih mjesta. Legalno.
Nestrucni ljudi, komentiraju na bazi emocija (subjektivno), odnosno na bazi neutemljenog misljenja (a svak ima misljenje o svemu, pa makar i krivo).
I imaju mogucnost da komentiraju.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

To je tocno. Vjerojatno sam ja krivo povezao.Mirok wrote:Nisam spomenuo stranke.
Ali kako ne kuzim umrezenost politike s javnosti, udrugama ili pojedincima, a bez stranaka - objasni?
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Znači netko iz politike(vladajućih struktura) angažira nekoga(bilo koga),da predloži i gura nekakav stav koji taj nalogodavac želi progurati.
Često politika radi takve igrokaze da sebe kao ne kompromitira,ali zapravo svojim uticajem osigurava provođenje.
To se radi u svim segmentima,ne samo u ovome o kome mi raspravljamo.
Često politika radi takve igrokaze da sebe kao ne kompromitira,ali zapravo svojim uticajem osigurava provođenje.
To se radi u svim segmentima,ne samo u ovome o kome mi raspravljamo.