Bojna D.o.o. - iskustvo
Re: Bojna D.o.o. - iskustvo
A nema se tu sto pametovati, ako si kriv i jos znas da si kriv mozes samo sutiti i platiti. No bilo je raznih pokusaja da na adresu stizu neke takve opomene , ne preporuceno naravno, ! I sam sam dobio jednu iz AT na 50 Eur radi nekog smjesnog prekoracenja brzine , one njihove fore blizu gradova radi smanjenja zagadjenja, nisam platio i nista nisam dobio. Za cca 1g sam ponovo bio u AT stopali me panduri , provjerili dokumente i pustili dalje ...matezg1 wrote:Bez brige angažiraju našeg odvjetnika bude ti isto kao i svaka
druga ovrha.
Nemoguće je Nemoguće
Za parkiranje ako ti zaljepe na šajbu znam da dolazi i imaju nekog našeg odvjetnika koji vodi ovrhe ,prije unego su se uskladili
imao sam po 50 kom za parking i ništa nije dolazilo ali sada je vrlo vjerovatno da će doći
tako da savjetujem da se plaća .
Malo je sve offtopic ali ako nekog spasi da zna.
imao sam po 50 kom za parking i ništa nije dolazilo ali sada je vrlo vjerovatno da će doći
tako da savjetujem da se plaća .
Malo je sve offtopic ali ako nekog spasi da zna.
Bojna je jako skupa naspram ostatka europe, Tipa glockovi su u prosjeku 200 eura jeftiniji u sloveniji, cak i sa vinjetom, uvoznom dozvolom i svime, vise se isplati kupit tamo glocka nego kod njih.
I Bojna koliko ja znam ne uvozi nista od oruzja, oni su pod vlasnistvom Rebeca i dobiju samo ono sto im on ima u ponudi.
I Bojna koliko ja znam ne uvozi nista od oruzja, oni su pod vlasnistvom Rebeca i dobiju samo ono sto im on ima u ponudi.
A nije bas da su Glockovi 200 eura jeftiniji malo pretjerujes.
Nije da ih branim ali moramo biti realni da su troškovi poslovanja u Hrvatskoj
veći zbog raznih administrativnih davanja koja naši trgovci imaju a Slovenski nemaju .
I kad sve zbrojiš da platiš slovensku izvoznu dozvolu i naše takse ,prijevoz ,vinjetu a i vrijeme nešto košta
cijene su manje više iste i uštedit ćeš 25 kn.
U zadnjih par godina ponuda se dosta popravila u Hrvatskoj i čak ima nekih stvari
više nego u Sloveniji. npr kapisle sam našao kod nas u Hrvatskoj a u Sloveniji ih ima samo na internetu.
Nije da ih branim ali moramo biti realni da su troškovi poslovanja u Hrvatskoj
veći zbog raznih administrativnih davanja koja naši trgovci imaju a Slovenski nemaju .
I kad sve zbrojiš da platiš slovensku izvoznu dozvolu i naše takse ,prijevoz ,vinjetu a i vrijeme nešto košta
cijene su manje više iste i uštedit ćeš 25 kn.
U zadnjih par godina ponuda se dosta popravila u Hrvatskoj i čak ima nekih stvari
više nego u Sloveniji. npr kapisle sam našao kod nas u Hrvatskoj a u Sloveniji ih ima samo na internetu.
Mislim decki u bojnoj su super kad popricam s njima.
Ali da glockovi jesu tolko jeftiniji.
Uzeo sam primjer Glock 19 MOS.
https://bojna.hr/?i=pistolj-glock-19-ge ... rtikl=2332
https://www.proarmis.si/orozje/kratkoce ... 9-gen5-mos
razilka u cijeni je 80 eura.
Uvozna dozvola je 40.7 Eura, vinjeta je 15, plus gorivo 10.
S tim da se moze proc kroz sloveniju bez autoceste pa ustedis i tih 15 eura bez vinjete.
Razlika u cijeni je opet 20-30ak eura jeftinije sa svime time u sloveniji.
Ja bi bio najsretniji da je tako stanje kod nas.
Napomena da sam u bojnoj uzeo cijenu sa gotovinskim placanjem od 933 eura, dok je cijena za karticno 1003(150 eura vise nego u sloveniji), dok je taj glock u sloveniji u svim trgovinama oko 844 eura.
Ali da glockovi jesu tolko jeftiniji.
Uzeo sam primjer Glock 19 MOS.
https://bojna.hr/?i=pistolj-glock-19-ge ... rtikl=2332
https://www.proarmis.si/orozje/kratkoce ... 9-gen5-mos
razilka u cijeni je 80 eura.
Uvozna dozvola je 40.7 Eura, vinjeta je 15, plus gorivo 10.
S tim da se moze proc kroz sloveniju bez autoceste pa ustedis i tih 15 eura bez vinjete.
Razlika u cijeni je opet 20-30ak eura jeftinije sa svime time u sloveniji.
Ja bi bio najsretniji da je tako stanje kod nas.
Napomena da sam u bojnoj uzeo cijenu sa gotovinskim placanjem od 933 eura, dok je cijena za karticno 1003(150 eura vise nego u sloveniji), dok je taj glock u sloveniji u svim trgovinama oko 844 eura.
I jos napomena, sa slovencima se da pregovarat o cijenama.
Tako da se moze jos jeftinije proci.
Tako da se moze jos jeftinije proci.
Moja matematika se malo razlikuje od tvoje i meni se iz Rijeke ne isplati ići u Maribor za razliku u cijeni od 83 EUR.
Imam 490 km uz obaveznu vinjetu (preko Ljubljane) ili 530 km preko Zagreba uz naše cestarine što dođe na isto.
Auto mi troši dosta pa mi za gorivo treba 60-tak EUR preko Ljubljane, a preko Zagreba i malo više.
Moram krenuti jako rano da bih u dućan stigao u vrijeme otvaranja i riješio nužnu papirologiju za Upravnu Enotu.
Zatim moram doći do Enote u centar grada, predati papire i sačekati cca 2 sata (nikad neznaš ima li gužve ili ne, pa ti se
može dogoditi da čekaš i duže), parking u centru se također plaća, a i treba ubiti vrijeme što, barem kod mene, također košta.
S izvoznom dozvolom (ne uvoznom) nazad u dućan po oružje pa doma.
Uglavnom, doma nisam nikada stigao prije ručka (potrošen cijeli dan).
Suma sumarum to bi me koštalo cca 125 EUR
Tamo sam kupovao nekoliko puta u vrijeme dok se kod nas isti artikli nisu mogli naći u dućanima, a danas ako ne moram
sigurno neću ići.
Imam 490 km uz obaveznu vinjetu (preko Ljubljane) ili 530 km preko Zagreba uz naše cestarine što dođe na isto.
Auto mi troši dosta pa mi za gorivo treba 60-tak EUR preko Ljubljane, a preko Zagreba i malo više.
Moram krenuti jako rano da bih u dućan stigao u vrijeme otvaranja i riješio nužnu papirologiju za Upravnu Enotu.
Zatim moram doći do Enote u centar grada, predati papire i sačekati cca 2 sata (nikad neznaš ima li gužve ili ne, pa ti se
može dogoditi da čekaš i duže), parking u centru se također plaća, a i treba ubiti vrijeme što, barem kod mene, također košta.
S izvoznom dozvolom (ne uvoznom) nazad u dućan po oružje pa doma.
Uglavnom, doma nisam nikada stigao prije ručka (potrošen cijeli dan).
Suma sumarum to bi me koštalo cca 125 EUR
Tamo sam kupovao nekoliko puta u vrijeme dok se kod nas isti artikli nisu mogli naći u dućanima, a danas ako ne moram
sigurno neću ići.
Napomena!
U nekim drugim dućanima papirologiju su rješavali trgovci, ali si svejedno morao otići po oružje.
Cijena izvozne dozvole je ista kao i cijena puta, jedino što se izgubi manje vremena.
Međutim, izvozne dozvole su se čekale i po 3-4 tjedna, a pojedini komadi nisu bili na lageru, pa se i to znalo
dosta čekati.
Stoga, radije bih otišao u neki od naših dućana gdje i ako je roba na stanju, platio tu razliku i isti dan obavio
prijavu na MUP-u.
U nekim drugim dućanima papirologiju su rješavali trgovci, ali si svejedno morao otići po oružje.
Cijena izvozne dozvole je ista kao i cijena puta, jedino što se izgubi manje vremena.
Međutim, izvozne dozvole su se čekale i po 3-4 tjedna, a pojedini komadi nisu bili na lageru, pa se i to znalo
dosta čekati.
Stoga, radije bih otišao u neki od naših dućana gdje i ako je roba na stanju, platio tu razliku i isti dan obavio
prijavu na MUP-u.
Ali vama je recimo Rebec puno blizi od Maribora.
Sad sam provjerio na googla mapama, oko 70 km od Rijeke do Rebeca, a gospodin Rebec ima najbolju ponudu na nasim prostorima, i uteoriji moze uvesti bilo sto.
I sad evo jos gledam naknadno, bez vinjete je udaljenost ista, oko 70 km, samo sto se putuje 20ak minuta duze(po google mapsu)
I prije cete naci ono sto zelite u Rebecu nego kod domacih. I meni nikada papiri za uvoz nisu trajali dulje od 10 dana sa slovenske strane.
Sad sam provjerio na googla mapama, oko 70 km od Rijeke do Rebeca, a gospodin Rebec ima najbolju ponudu na nasim prostorima, i uteoriji moze uvesti bilo sto.
I sad evo jos gledam naknadno, bez vinjete je udaljenost ista, oko 70 km, samo sto se putuje 20ak minuta duze(po google mapsu)
I prije cete naci ono sto zelite u Rebecu nego kod domacih. I meni nikada papiri za uvoz nisu trajali dulje od 10 dana sa slovenske strane.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Upravo je to poanta!stolttom wrote: Stoga, radije bih otišao u neki od naših dućana gdje i ako je roba na stanju, platio tu razliku i isti dan obavio
prijavu na MUP-u.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Sve je to ok ako vas vase vrijeme ništa ne košta.
Ja ako potrošim cijeli dan ili 2 na papirologiju i vožnju
izgubio sam 200 eura jer ne radim ništa a možda i više .
Samo da farbam po kvadratu više zaradim za jedan dan tako da mi se ne isplati.
Ako imaš cijeli dan i volje samo naprijed.
Ja ako potrošim cijeli dan ili 2 na papirologiju i vožnju
izgubio sam 200 eura jer ne radim ništa a možda i više .
Samo da farbam po kvadratu više zaradim za jedan dan tako da mi se ne isplati.
Ako imaš cijeli dan i volje samo naprijed.
Kao potrosaci ne bi nam trebalo bit ok da je sve tolko skuplje.
Dokle god mi to placamo te cijene ce ostat takve.
Meci su skoro duplo skuplji kod nas.
Dokle god mi to placamo te cijene ce ostat takve.
Meci su skoro duplo skuplji kod nas.
Meci su skupi jer je nestašica u cijelom svijetu
od Korone , izbora i velike potražnje u ukrajini cijene su eksplodirale
cijene danas u Ameriki i kod nas su dosta blizu a tamo se ipak troši malo više .
Nebude to pojeftinilo cijene u svemu idu gore pa i u stereljivu ako pucaš puno reloading je jedina
opcija za uštediti koji euro .
cijene danas u Ameriki i kod nas su dosta blizu a tamo se ipak troši malo više .
Nebude to pojeftinilo cijene u svemu idu gore pa i u stereljivu ako pucaš puno reloading je jedina
Nije tocno, .223 u sloveniji kupim u trgovini za 3.3 kn, kod nas su isti ti oko 6 kn bili.matezg1 wrote:Meci su skupi jer je nestašica u cijelom svijetu
S&B 9x19 u sloveniji je oko 2.2 kn, kod nas je zadnje sto sam gledo 3.1 kn.
Da ne kazem da ekipa uopce ne uvozi FMJ metke za trening koji se najvise prodaju. Nije mi bed kupit 5000-10000 metaka odjednom, sam sto nitko ne uveze tolko FMJ metaka u Hrvatskoj u jednoj turi.
Mislim da ti to ne drži vodu imaš kod Hriste,Bojna,Lovac,Hunter ,Ritoša ima samo trebaš zvat telefonom i
otići u dućan malo pregovarat pa se da dobiti i neki popust.
Slovenija Artek 18.5eura Aguila, Hristo 18. 45 eura Stv 9x19 fmj i CBC .
Nemaju ti kod nas trgovci na internetu svi malo zaostajemo za zapadom ali može se naći po ljetu nije bilo devetke za lijek sad je već ima .
Ja tim Slovencima ne ostavljam pare iz principa i da mi je 20 lipa skuplje kupit ću kod nas.
Za 500 metaka godišnje neću propast a da nemogu kupit u svojoj državi koju smo izborili nakon toliko muke
bolje da se bacim u Savu.
Nemaju ti kod nas trgovci na internetu svi malo zaostajemo za zapadom ali može se naći po ljetu nije bilo devetke za lijek sad je već ima .
Ja tim Slovencima ne ostavljam pare iz principa i da mi je 20 lipa skuplje kupit ću kod nas.
Za 500 metaka godišnje neću propast a da nemogu kupit u svojoj državi koju smo izborili nakon toliko muke
Ja godisnje roknem oko 5000, samo iz puski. 9mm ne znam kolko.matezg1 wrote:Mislim da ti to ne drži vodu imaš kod Hriste,Bojna,Lovac,Hunter ,Ritoša ima samo trebaš zvat telefonom i
.22 ne pucam
Al evo jos jedne usporedbe.
https://www.rebec.eu/product/smith-wess ... -remington
https://bojna.hr/?i=puska-smithwesson-c ... rtikl=2966
Ista puska, 320 eura razlike.
Kod nas 1590, u sloveniji 1269.
Cak je ova u sloveniji po meni i bolja jer nema A-2 Gas block. Za razliku si kupis neku optiku.
https://www.rebec.eu/product/smith-wess ... -remington
https://bojna.hr/?i=puska-smithwesson-c ... rtikl=2966
Ista puska, 320 eura razlike.
Kod nas 1590, u sloveniji 1269.
Cak je ova u sloveniji po meni i bolja jer nema A-2 Gas block. Za razliku si kupis neku optiku.
Kod nas je 1478 eur za keš nemoj uspoređivati cijenu za kartice
i razlika je za benzin uvoznu dozvolu i čekanje i to ti je to. Do Postojne i nazad imaš
oko 380km i 4 sata vožnje +vinjeta a popit će se i kava +dozvola uštediš možda 100 kn ako ti vrijeme
ne predstavlja problem + odlasci u Petrinjsku.
Ma s oproštenjem k...c ću se vozit 4 sata za 100kn uštede jer za 4 sata zaradiš više i nosit Slovencima
pare . Bolje tu nažicaj 100kn popust i odi na ćevape.
i razlika je za benzin uvoznu dozvolu i čekanje i to ti je to. Do Postojne i nazad imaš
oko 380km i 4 sata vožnje +vinjeta a popit će se i kava +dozvola uštediš možda 100 kn ako ti vrijeme
ne predstavlja problem + odlasci u Petrinjsku.
Ma s oproštenjem k...c ću se vozit 4 sata za 100kn uštede jer za 4 sata zaradiš više i nosit Slovencima
pare . Bolje tu nažicaj 100kn popust i odi na ćevape.
Moja matematika nije takva, ustedim oko 150 eura, a po stvari odem do novog mjesta, sto mi je sat vremena od zagreba, mogu i bez vinjete, efektivno samo gorivo i dozvole sto me izadje 70ak eura.
-
gumenapatka
- Civil