CHAT
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: CHAT
Ti radis istu proceduru, i trazis nabavnu dozvolu.MatijaX wrote:Da li netko tko ima već dozvolu za DiN jednog komada oružja, ak' želi drugi gun, jel mora opet prolaziti istu proceduru?
Koliko se sjećam, po postovima na forumu, mora se proći sva procedura za novi komad oružja?
Medjutim olaksano je time sto ne mora nadlezno tijelo, nanovo u terensku kontrolu da provjeri uvjete za smjestaj (sef).
I ne treba ti novi lijecnicki pregled.
Ako trazis ponovo DiN za osobnu zastitu, ne mora znaciti da ce ti odobriti. (posebna tema na forumu, pa malo istrazi)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Terenska kontrola kao obavezna je ukinuta.
Sada je dovoljno što potpišeš na MUPu da imaš osiguran smještaj orużja po zakonu.
Inače MUP može doći u kontrolu(nadzor) bilo kada .
Sada je dovoljno što potpišeš na MUPu da imaš osiguran smještaj orużja po zakonu.
Inače MUP može doći u kontrolu(nadzor) bilo kada .
-
Mirok
- Brigadni General

DaMatijaX wrote:Ne radi se o meni. Al' jedan lik kojeg znam ima 40S&W DiN.
Pa, ako hoće još jedan gun, sve ponovo, sem ovih stvari kaj ste tu napisali i kaj se nalaze u pripadajućoj temi.
Opet, ja....
Ako dolazi lovac iz strane zemlje u HR, u turistički lov. Gdje se onda nalazi njegovo oružje?
U sefu od nekoga lovca, u sefu nekog prostora gdje boravi ili je ono stalno uz njega?
Mislim dal može lovac doći u HR na ljetovanje, pa malo preko tjedna moreno, uživanje itd, a preko vikenda pucanje, lov...?
Gdje je dotle njegovo oružje? Kako zakon gleda na to?
I još pitanje, vezano za DiN, koji kalibri su dozvoljeni? Gdje da nađem pravilnik?
Informativno me zanima.
Ako dolazi lovac iz strane zemlje u HR, u turistički lov. Gdje se onda nalazi njegovo oružje?
U sefu od nekoga lovca, u sefu nekog prostora gdje boravi ili je ono stalno uz njega?
Mislim dal može lovac doći u HR na ljetovanje, pa malo preko tjedna moreno, uživanje itd, a preko vikenda pucanje, lov...?
Gdje je dotle njegovo oružje? Kako zakon gleda na to?
I još pitanje, vezano za DiN, koji kalibri su dozvoljeni? Gdje da nađem pravilnik?
Informativno me zanima.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Ne postoji.MatijaX wrote:Opet, ja....![]()
Gdje da nađem pravilnik?
Informativno me zanima.
Stari pravilnik o tome je ukinut sa zakonom iz 2018. (a i po starom pravilniku svi kalibri su mogli)
Turn better into best!
Ok ekipa, jel mi moze netko objasnit ovo:
https://www.decathlon.hr/p/998658494-13 ... -22lr.html
Zasto hrvatski dekatlon u ponudi ima prigusivac? Nisu li prigusivac ilegalni? Doduse samo je naveden im na webu, pise da nije nigdje na zalihi. Znaju li oni nesto sto mi ne znamo?
https://www.decathlon.hr/p/998658494-13 ... -22lr.html
Zasto hrvatski dekatlon u ponudi ima prigusivac? Nisu li prigusivac ilegalni? Doduse samo je naveden im na webu, pise da nije nigdje na zalihi. Znaju li oni nesto sto mi ne znamo?
- jolly
- Cinker - bojna

Moderatori zvuka se godinama uredno prodaju kod nas za zracno oruzje, ili cak integrirani na zracnom oruzju, sto se uredno registrira kao zracno oruzje, u kategoriji oruzja C. (obaveza registracije, ali i pregleda oruzja kod registracije)
I u ovom slucaju, mozda je rijec samo o krivom labeliranju proizvoda. (moderator zvuka za zracnu pusku 5.6m?)
To je moje razmisljanje.
I u ovom slucaju, mozda je rijec samo o krivom labeliranju proizvoda. (moderator zvuka za zracnu pusku 5.6m?)
To je moje razmisljanje.
Turn better into best!
Kak' riješiti problem vukova?
Naime, zaštitari prirode, životinja, itd, ne daju na vuka, ni na jednu životinju, prozivaju lovce sa su ubojice,....
Al', ak' se odmaknemo od tih mantri, kak' fakat riješiti problem vukova?
Kontrolirani odstrel?
Uspavati "višak" vukova, pa ih premjestiti na neko drugo područje?
Postaviti zamke-kaveze, pa ih premjestiti?
Naime, vukovi su štetočine, kako mi kaže jedan lovac.
Uzme dvije ovce, al' ostalih osam zakolje.
Tko to neda na vuka? Zakaj primjerice lokalne vlasti na nekom području ne mogu dopustiti odstrel određenog broja vukova?
Pa, neće to vuka istrijebiti.
Problem je kaj vukovi rade tolike štete ljudima koji se bave ovčarstvo i žive od toga, da ih vučji napadi dovode do prosjačkog štapa.
Ugrožena je ljudima egzistencija.
Tko u HR određuje, dal se smije vuk odstrijeliti ili ne?
HLS?
Naime, zaštitari prirode, životinja, itd, ne daju na vuka, ni na jednu životinju, prozivaju lovce sa su ubojice,....
Al', ak' se odmaknemo od tih mantri, kak' fakat riješiti problem vukova?
Kontrolirani odstrel?
Uspavati "višak" vukova, pa ih premjestiti na neko drugo područje?
Postaviti zamke-kaveze, pa ih premjestiti?
Naime, vukovi su štetočine, kako mi kaže jedan lovac.
Uzme dvije ovce, al' ostalih osam zakolje.
Tko to neda na vuka? Zakaj primjerice lokalne vlasti na nekom području ne mogu dopustiti odstrel određenog broja vukova?
Pa, neće to vuka istrijebiti.
Problem je kaj vukovi rade tolike štete ljudima koji se bave ovčarstvo i žive od toga, da ih vučji napadi dovode do prosjačkog štapa.
Ugrožena je ljudima egzistencija.
HLS?
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Sabor - zakon - u zakonu o lovstvu zivotinja mora biti na popisu divljaci.MatijaX wrote:
HLS?
Prijedloge za zakone i izmjene zakona o lovstvu donosi ministarstvo poljoprivrede.
Ciklusi izmjena zakona su u prosjeku svakih 5 godina. A manje dinamicni zakoni jednom zauvjek.
Kompliciriajuci faktor je EU, jer postoji EU direktiva o zastiti europskih velikih zvijeri. pa prvo treba uskladiti s time.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

Pitao si tko donosi odluke ?
Odluke sa donose na propisani način,tako da sam shvatio da pitaš kako zakonski riješiti pitanje vuka .
Snalaženje je posebna stvar .....
Netko da żeli može sada,ovoga trenutka riješiti stvar. To je Vlada !
Zakoni se donose u proceduri(Sabor ,čitanja ili hitan postupak),ali Vlada RH može ovoga trenutka donijeti Uredbu !
Uredbe Vlade imaju snagu zakona i mogu važiti trenutno !
To ti je način,ali ne vjerujem da će biti što od toga....
Odluke sa donose na propisani način,tako da sam shvatio da pitaš kako zakonski riješiti pitanje vuka .
Snalaženje je posebna stvar .....
Netko da żeli može sada,ovoga trenutka riješiti stvar. To je Vlada !
Zakoni se donose u proceduri(Sabor ,čitanja ili hitan postupak),ali Vlada RH može ovoga trenutka donijeti Uredbu !
Uredbe Vlade imaju snagu zakona i mogu važiti trenutno !
To ti je način,ali ne vjerujem da će biti što od toga....