kupnja noza :)

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
bambus
Civil
Civil

kupnja noza :)

Post by bambus » 12 Aug 2010, 23:07

vecer ljudi!
ja sam tu novi pa me nemojte odmah razapet ako pitam glupost :)
posto mi je blizu rođendan htio bi se pocastit sa lovackim kvalitetnim nozem pa malo gledam okolo naokolo sta bi mogao uzet a opet ne bacit novce bezveze. malo sam listao po ebay-u i naletio na pumu koji bi me izasao cca 100 i nes sitno dolara sa carinom i ostalim oko 100 eura makar sam vec nacuo kako to zaobic al to je druga prica... malo sam trazio al nemogu nac koliko on cca kosta kod nas pa da vidim koliko je to isplativo. i naravno da me zanima neka vasa preporuka nozeva(fallkniven znam da valja tako da njega nemorate hvalit :)
ovo je ta puma koja mi srce para http://www.amazon.com/gp/product/images ... ting-goods

a sad jedan sasvim drukciji noz-kershaw military knife. ovaj mi zapinje isto jako dugo za oko a također na "prokletom" ebay-u je puuno jeftiniji nego kod nas pa bi i njega uzeo al također bi htio vase mislje o njemu (30-ak dolara je tamo,plus posarina)

hvala i pozdrav

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Re: kupnja noza :)

Post by IgyBoy » 13 Aug 2010, 09:38

Ja bi prvo ovdje prelistao pa trazio dalje..mislim da se i ovdje da naci krasnih nozeva, a i mozete ih kupiti kod nas..a preko amazona ili ebaya znaju stavit carinu i dodatne gluposti tako da se zna nakupiti, nekad se to izbjegavalo sa natpisom "gift" ali cujem da ne prolazi vise..

http://minishop.t-com.hr/replikart/Groups.asp?gid=31

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Aug 2010, 11:12

Pumu zaobiđi osim ako ne kupuješ na eBay-u model za kojeg ti prodavač jamči da je star barem 20 godina

Nema smisla bacat lovu na kineski ili (ako imaš sreće) španjolski poluproizvod. Davno su bila ta vremena kad je Puma bila pojam pa se preporučuje da se malo vratiš na eBayu u ta vremena. Moja osobna preporuka, karbonski čelik (ne rostfrei). Za malo dodatne muke, dobije se 30% izdržljiviji i kvalitetniji nož.

Cab
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

bambus
Civil
Civil

Post by bambus » 13 Aug 2010, 20:00

Igi-zvao sam carinu i kaze ukupna davanja su 23% pdv i 10%carine a uzimaju racun od paypala za mjerilo tako da vecina stvari izađe dosta povoljnije i sa davanjima
Cab-znaci nije vise sta je bila nekad,al treba priznat da dobro izgleda :) znaci nesto sa karbonskim celikom najbolje uzet...a vlda cu nac prije rođendana nesto sta mi se sviđa.
nego niko nista nije rekao o onom drugom nozu-kershaw

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Aug 2010, 21:43

Mogu pogledat na googlu i prepričat ti prvu bajku o kershawu na koju naletim. NE bavim se time. A šanse su da će netko tko da odgovor o njemu uradit baš to. Puma je ipak češći gost na našim prostorima nego kershaw - kad mi dopadne koji ruku, moći ću napisati neš o njemu, Do sada sam imao samo jedan kuharski i nije bio loš. Al to nije pokazatelj za ovaj nož tako da je to nebitno.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

bambus
Civil
Civil

Post by bambus » 15 Aug 2010, 23:08

posteno.
a narucit cu pa vidit sta ce doc

MAKEDONAC
Razvodnik
Razvodnik

Post by MAKEDONAC » 24 Aug 2010, 14:11

Jedino sto ti mogu preporuciti:
PAZI SE "e-bay"-ja.
Probaj se raspitati okolo zasto su cjene nize, nekad i cudno nize neg u shopovima?
Neki g-din gore ti je lepo reko kakva se sve Puma moze nac.
Ak si spreman dati oko 100 e, onda razgledaj neke Talijanske ili Spanske vendore .
Sigurno se nagje i ko ce ti to spakovat i poslat.
Cim naletis primjerice, na kvalitet 440C znaj da si dovoljno iznad prosjeka na trznici
nozeva.Ovaj kvalitet mozes kupiti i za nesto manje novca po Evropi.
Sem ako ne mislis da prvi noz koji kupis mora biti najbolji.
Predpostavljam da si mlad... vrijemenom ces isam uvidjeti sto ti stvarno pase
pa ces sigurno kupiti jos koji bolji....
POZDRAV IZ SKOPJA

Post Reply