Civilno strelište s mogućnosti gađanja na velike udaljenosti
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Civilno strelište s mogućnosti gađanja na velike udaljenosti
Gdje u središnjoj Hrvatskoj postoji civilno strelište na koje se može doći u privatnom aranžmanu i vježbati gađanje na nepokretne mete na velikim udaljenostima, recimo do 1200 metara okvirno?
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Re: Civilno strelište s mogućnosti gađanja na velike udaljen
Ako nema nešto takve daljine da je barem do 800 metara i da se može gađati sa 7.62x54R.
Hoces reci da imas Dragunova original, a ne nasu verziju M76 ?
Nemoguće je Nemoguće
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Nemam ga još, neće biti M76 jer ga kod nas više ne mogu registrirati jer je vojno oružje no SDM SVD (bivši Norinco NDM-86, kineska verzija Dragunova) se može registrirati jer nije vojno oružje niti je poluautomatsko oružje koje sliči automatskom oružju. To je u biti i razlog što sam odustao od nabave Colta AR15A4 jer to ne bi mogao registrirati. Jako su me izje**li u policiji dok sam pokušavao doznati što po zakonu i njima mogu vani nabavit i registrirat a što ne.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Cisto informativno: od kad se M76 vise ne moze registrirati?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mislim da u tvojoj PU nemaju pojma sto pricaju ??? Ona recinica tipa" poluautomatsko koje lici automatskom....treba dati nagradu ludoj glavi koja je to tako uspjela srociti u zakonu, samo da to jos moze i opravdati necim logicnim ...pa da svi budemo sretni i zadovoljni...Echo 4nineteen wrote:Nemam ga još, neće biti M76 jer ga kod nas više ne mogu registrirati jer je vojno oružje no SDM SVD (bivši Norinco NDM-86, kineska verzija Dragunova) se može registrirati jer nije vojno oružje niti je poluautomatsko oružje koje sliči automatskom oružju. To je u biti i razlog što sam odustao od nabave Colta AR15A4 jer to ne bi mogao registrirati. Jako su me izje**li u policiji dok sam pokušavao doznati što po zakonu i njima mogu vani nabavit i registrirat a što ne.
Na kraju krajeva KOME je uopce bitno da li nesto lici ili ne lici na automatsko, ????
Nemoguće je Nemoguće
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Evo ovako su mi rekli: prema zakonu o oružju članak 6. kategorija A stavak 10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju i prema članku 7. istog zakona stavak 1. zabranjeno oružje - oružje i streljivo kategorije A. Tako piše stvarno, išao sam gledati zakon na internetu.
http://www.zakon.hr/z/270/Zakon-o-oru%C5%BEju
Pa m76 nikad nije licio automatskom oruzjuEcho 4nineteen wrote:Evo ovako su mi rekli: prema zakonu o oružju članak 6. kategorija A stavak 10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju i prema članku 7. istog zakona stavak 1. zabranjeno oružje - oružje i streljivo kategorije A. Tako piše stvarno, išao sam gledati zakon na internetu.
echo o cemu ti pricas/sanjas?
Grupa pogodaka na 1200m bi ti bila velicine slona sa tom kineskom kopijom
Grupa pogodaka na 1200m bi ti bila velicine slona sa tom kineskom kopijom
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Osim offtopica, može informacija po pitanju streljane za gađanje na tako velike daljine?
Ahhhh da ...zaboravili smo ti reci....
Ims DVA puta godisnje organizirano u SLO pucanje na 1000 metara, a sto se tice HR jako smo tanki.....
KOVACEVO ( grobnik ) - jednom godisnje
OSTALO - NE ZNAM sto, kako i gdje, vidim da se sprema nesto kod Vrbovca za May-2015 pa cekam detalje...
Ims DVA puta godisnje organizirano u SLO pucanje na 1000 metara, a sto se tice HR jako smo tanki.....
OSTALO - NE ZNAM sto, kako i gdje, vidim da se sprema nesto kod Vrbovca za May-2015 pa cekam detalje...
Nemoguće je Nemoguće
U HR nema civilnog strelišta na kojem bi mogao pucati na takve daljine.
Jedino bi na vojnim poligonima to za sada bilo moguće.
U Vrbovcu se može pucati na 300, a do kraja svibnja će se moći i na 600.
U nekoj daljnjoj perspektivi možda i do 800. Kontaktiraj voditelja strelišta.
Adresa ti je u pozivu na takmičenje pod F-Class.
Na Grobniku je moguće pucati do 700, ali je teško doći do dozvole (vojska).
Jedino bi na vojnim poligonima to za sada bilo moguće.
U Vrbovcu se može pucati na 300, a do kraja svibnja će se moći i na 600.
U nekoj daljnjoj perspektivi možda i do 800. Kontaktiraj voditelja strelišta.
Adresa ti je u pozivu na takmičenje pod F-Class.
Na Grobniku je moguće pucati do 700, ali je teško doći do dozvole (vojska).
- jolly
- Cinker - bojna

Lex,lex-lutor wrote:Ahhhh da ...zaboravili smo ti reci....
Za sada i obzirom na brojnost zainteresiranih natjecatelja (koji je u porastu, nadam se), imamo tri LR natjecanja godisnje:
Rijeka, "Sniper cup", pocetak 8. mjeseca
Osijek, "Grom", deseti mjesec
A evo, sad natjecanje u Vrbovcu, krajem svibnja koji ce nadajmo se postati tradicionalan.
Natjecanja su dobro rasporedjenja, kroz godinu. I obzirom na broj ljudi koji se ovim bavi u HR, ovo je sasvim solidna brojka natjecanja
I pravila "F klase", se uvode, ocito sve vise sto uvodi standardizaciju u sport. Znaci i jedno i drugo je pozitivan trend. I ocito se provodi na ledjima entuzijasta, a manje saveza.
Problemi, kao sto Stoltom navodi su da se ocito nema gdje trenirati.
I drugi problem, po meni ne manje vazan, sto F- klasa, i slicna natjecanja nisu jos uvijek usla u program nacionalnog streljackog saveza (ako se nesto nije promijenilo do danas), kao i neke druge discipline, poput crnog baruta, recimo.
Sad bi se trebalo zapitati kako se uopce mogu ostvariti uvjeti za kontinuirano bavljenje ovim sportom, i treniranje ako bi savez rekao: "znate, mi long range u stvari nemamo u svom programu, ali bilo bi dobro ako bi nam neko ustupio, naaaako, neobavezno jednu streljanu da malo pucamo na 300?"
Turn better into best!
Jolly,
Nazalost mi nemamo LR natjecanje u HR.
Nismo ga do sada niti imali. Do 300 je short range.
300-600 spada u mid-range, a nakon 600 u LR.
No kako smo već odavno zaključili, pokrivamo se koliko
nam je poplun dug i pucamo onoliko često i na one daljine na
kojima to objektivno i možemo.
Jedna od pozitivnih vijesti je Vrbovec/Alpha/Praunsberger, ali
ne i jedina.
No o tome više na F-Class stranici.
Nazalost mi nemamo LR natjecanje u HR.
Nismo ga do sada niti imali. Do 300 je short range.
300-600 spada u mid-range, a nakon 600 u LR.
No kako smo već odavno zaključili, pokrivamo se koliko
nam je poplun dug i pucamo onoliko često i na one daljine na
kojima to objektivno i možemo.
Jedna od pozitivnih vijesti je Vrbovec/Alpha/Praunsberger, ali
ne i jedina.
No o tome više na F-Class stranici.
- jolly
- Cinker - bojna

Stoltom,
Tocno!
Nekidan sam spomenuo te distance na spomenutoj stranici "F-klasa".
Nego ovdje sam spomenuo "long range", kao neku skupnu terminogiju, radi pojednostavljenja teksta, da ne zbunjujem ljude koji tek ulaze u sport sa manje vaznim detaljima.
Short range (do 300)
Medium (300 do 600)
Long range (preko 600)
Uz prethodno navedene probleme, jos k tome treba dodati trenutnu zabranu re-loadinga, pa mislim da je kako stvari stoje, i medium range, 300 do 600 metara, za nas koji pucamo sa tvornickim streljivom i vise nego zahtjevno, a pogotovu F-class target rifle gdje se gadja sa 223 i 308, zbog balistickih svojstava ovog kalibra.
Tocno!
Nekidan sam spomenuo te distance na spomenutoj stranici "F-klasa".
Nego ovdje sam spomenuo "long range", kao neku skupnu terminogiju, radi pojednostavljenja teksta, da ne zbunjujem ljude koji tek ulaze u sport sa manje vaznim detaljima.
Short range (do 300)
Medium (300 do 600)
Long range (preko 600)
Uz prethodno navedene probleme, jos k tome treba dodati trenutnu zabranu re-loadinga, pa mislim da je kako stvari stoje, i medium range, 300 do 600 metara, za nas koji pucamo sa tvornickim streljivom i vise nego zahtjevno, a pogotovu F-class target rifle gdje se gadja sa 223 i 308, zbog balistickih svojstava ovog kalibra.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Sportska verzija Dragunova, ako udjes u te vode kosta u ducanu oko 12000 kn bez optike. Ne bih preporucio. Za plinkanje pre skupo, a za natjecanje ne moze konkurirati nekom ozbiljnijem obrtno-cepnom sustavu.Echo 4nineteen wrote:Nemam ga još, neće biti M76 jer ga kod nas više ne mogu registrirati jer je vojno oružje no SDM SVD (bivši Norinco NDM-86, kineska verzija Dragunova) se može registrirati jer nije vojno oružje niti je poluautomatsko oružje koje sliči automatskom oružju..
Vezano za tvoj upit o mogucnosti vjezbe na 300 metarskoj streljani, gore je vec sve objasnjeno.
Turn better into best!
Za dobar i besplatan trening ima sada dobar poligon u Ukraini, 
Nemoguće je Nemoguće
Echo 4nineteen wrote:Evo ovako su mi rekli: prema zakonu o oružju članak 6. kategorija A stavak 10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju i prema članku 7. istog zakona stavak 1. zabranjeno oružje - oružje i streljivo kategorije A. Tako piše stvarno, išao sam gledati zakon na internetu.
Onda se ni Glock 17 ne bi mogao registrirati.
Clanak postoji u zakonu, zato jer ta kategorija postoji u EU zakonima, sa "sitnom" razlikom da je to oruzje kategorije B.
U prijedlogu novog zakona to oruzje je stavljeno u kategoriju B.
Pitao sam MUP u cemu je ta slicnost, fizickom izgledu ili nacinu rada, nisu odgovorili...
Inace, bez obzira na zakon takvo oruzje se moze bez problema registrirati, ako vec takvi tip postoji u MUP-ovom registru.
Znaci poluatomatske verzije G3, FAL ili M-16 su uredno registirane.
Ovi ne moreš registrirat - ima prigušnicu!!

"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Ima netko kakvu informaciju za Jamadol u Karlovcu? Tamo su bila natjecanja iz PAP-a. Jel to bilo civilno ili vojno?