spremnici kapaciteta 30 metaka
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

spremnici kapaciteta 30 metaka
aj ko se razumije nabavljam ar15 i volio bi da su mi spremnici normalne veličine. e sad dali se moze iz vana kupit 30 tostrelni spremnik pa da ga limitiram na 10 metaka ili o uopce nemoze uci u hr.
problem je sto kod nas ima samo malih orginal 10 metaka spremnika za kupiti nema ovih od 30 a da su limitirani.
problem je sto kod nas ima samo malih orginal 10 metaka spremnika za kupiti nema ovih od 30 a da su limitirani.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: spremnici kapaciteta 30 metaka
kupi ga u sloveniji, i dogovori s trgovcem da ga trgovac da njihovom lokalnom puskaru da ga limitira na 10 komada. I da izda potvrdu o limitiranju.
nakon tog, plati sve troskove i uvezi ga s tom potvrdom u hrvatsku. nek ti posalje postom.
za moj pojam previse muke i troskova, ali ako te to veseli.....
nakon tog, plati sve troskove i uvezi ga s tom potvrdom u hrvatsku. nek ti posalje postom.
za moj pojam previse muke i troskova, ali ako te to veseli.....
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

to upravo tako puno muke ja bi dao svom puskaru koji bi to mebi napravio primjer 6 taki spremnika za 50 kn.
negdje sam vidio vec take dimenzijama su veliki ali limitirani vec. al nemog nac. problem je u tome sto ovi mali su ok al za takticke treninge i obuku koju cu s tom puskom radit i frend me učit oni mali spremnici su problem za rukovati.
negdje sam vidio vec take dimenzijama su veliki ali limitirani vec. al nemog nac. problem je u tome sto ovi mali su ok al za takticke treninge i obuku koju cu s tom puskom radit i frend me učit oni mali spremnici su problem za rukovati.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

a i trebam jedan di ce stat imena vas koji ste mi pomogli donacijama. rekao sam da cu vase nadimke sa foruma dat ugravirat na jedan spremnik.
- jolly
- Cinker - bojna

To je lijepo od tebe!dundoivica wrote:a i trebam jedan di ce stat imena vas koji ste mi pomogli donacijama. rekao sam da cu vase nadimke sa foruma dat ugravirat na jedan spremnik.
Turn better into best!
Kupiš blokadu koja mjenja floor retainer plate, izvadiš floor retainer plate, staviš blokadu i problem riješen. Vađenjem blokade van, bez floor retainer platea sila opruge izbija kroz dno spremnika koje nema što držati i spremnik je neupotrebljiv jer ne može zadržati svoj oblik niti ispuniti svoju funkciju.
Dokle god u zakonu ili pravilniku ne bude pisalo točno na koji način i čime se treba spremnik blokirati ovo smatram za sebe dovoljnim. Nisam imao negativnih reakcija niti previše upita. Iako za svaki slučaj nosim 11 puf patrona odgovarajućeg kalibra za koji je spremnik da mogu dokazati da ne može primiti 11. ako ih je 10 unutra.
Drži se pravila sigurnog rukovanja oružjem, ako radiš neki dril s oružjem radi to na opet se ponavljam siguran način, ako baš nekim slučajem bude kontakt sa policijom, jednostavno riješiš dilemu.
Ne kažem da nije nemoguće krivo tumačenje kao dosta toga i nelogičnosti, pa i kuršlus situacije, ali od svih ljudi koje poznam koji imaju takve ili na drugi način blokirane spremnike, ne znam za još ni jedan slučaj da je netko imao problema sa zakonom.
Dokle god u zakonu ili pravilniku ne bude pisalo točno na koji način i čime se treba spremnik blokirati ovo smatram za sebe dovoljnim. Nisam imao negativnih reakcija niti previše upita. Iako za svaki slučaj nosim 11 puf patrona odgovarajućeg kalibra za koji je spremnik da mogu dokazati da ne može primiti 11. ako ih je 10 unutra.
Drži se pravila sigurnog rukovanja oružjem, ako radiš neki dril s oružjem radi to na opet se ponavljam siguran način, ako baš nekim slučajem bude kontakt sa policijom, jednostavno riješiš dilemu.
Ne kažem da nije nemoguće krivo tumačenje kao dosta toga i nelogičnosti, pa i kuršlus situacije, ali od svih ljudi koje poznam koji imaju takve ili na drugi način blokirane spremnike, ne znam za još ni jedan slučaj da je netko imao problema sa zakonom.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

to al me zanima dali ja mogu izvana nabavit orginal 30 komada ima u hristo hr tih blokatora na 10 komada tri u paketu, samo neznam jel cu imat problema ako kupim izvana normalan spremnik.
- jolly
- Cinker - bojna

Problemi su moguci. Samo kolektivnih iskustava u tome nemamo. Po meni, jedino da uvezes blokirani spremnik s potvrdom puskara, je bez rizika. Sve ostalo, sreca, app ako prodje prodje, ako ne.... Ajoj... Ja se ne bih u to upustao.
Turn better into best!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

obečanje je obečanjejolly wrote:To je lijepo od tebe!dundoivica wrote:a i trebam jedan di ce stat imena vas koji ste mi pomogli donacijama. rekao sam da cu vase nadimke sa foruma dat ugravirat na jedan spremnik.
- jolly
- Cinker - bojna

Naravno. To je zdravi razum!dundoivica wrote:pa da netrba mi da popusim oruzije zbog spremnika
Turn better into best!
Ja otvoreno kažem, što sam rekao i svima... spremnike sam nabavio prije nego se promjenio zakon, kad se promjenio zakon blokirao sam ih. Što sam nabavljao naknadno nakon promjene zakona nisam naručivao da mi dolazi poštom u Hrvatsku baš iz tog razloga da izbjegnem te nebuloze. Kupiš blokade, odeš u Sloveniju, kupiš spremnike, blokiraju ti ih u dućanu i voziš za Hrvatsku.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

je al mene iz pakraca put u sloveniju košta ko suho zlato. a onda mi se ne isplati ici za jedan dva onda skupit para onda vise ih kupit. imam ljude koji idu u sloveniju al nece se oni s time zezat. cim cuju oružije odma ne ne ništa sa time. tak sam bio pito covjeka da mi kupi futrolu u trkovini u sloveniji ma kaki. iako nema restrikcija i nemos ti njemu objasniti.
Naravno da se mogu nabaviti. Sami spremnici nisu zabranjeni, zabranjeni su samo za vlasnike oružja B kategorije centralnog paljenja. Zato ih možeš kupiti i na Njuškalu. Ali ne možeš ih ti imati dok nisu blokirani. Ono što bi bilo najlakše, npr. naruči ih da dođu kod prijatelja ili rođaka koji nemaju oružje, odeš tamo s blokadama, odmah ih blokiraš i nosiš spremnike kući.dundoivica wrote:to al me zanima dali ja mogu izvana nabavit orginal 30 komada ima u hristo hr tih blokatora na 10 komada tri u paketu, samo neznam jel cu imat problema ako kupim izvana normalan spremnik.
Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Ne bih ja baš rekao da je zabranjeno imati spremnik od 30 metaka, čak i ako imate registriran recimo AR15, jer zakon kaže:
“b) dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 11 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja dio vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja”
Dakle zakon kaže ako je umetnut zlo, ako stoji pored sve je potpuno legalno.
“b) dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 11 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja dio vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja”
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Nije baš tako.frulica wrote:Ne bih ja baš rekao da je zabranjeno imati spremnik od 30 metaka, čak i ako imate registriran recimo AR15, jer zakon kaže:
"(2) Nadležno tijelo rješenjem će oduzeti i ukinuti isprave o oružju te će oduzeti oružje i streljivo od osobe u čijem posjedu nađe spremnik koji se može pričvrstiti na poluautomatsko ili repetirajuće vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom i koji može primiti više od 20 naboja ili u slučaju dugog vatrenog oružja može primiti više od 10 naboja."
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Dobra opaska, treba proskrolati i do sankcija 
Još kad bi neki ćato bio tako revan da navede istoznačnice naziva istog kalibra gdje bi nam bio kraj.
Još kad bi neki ćato bio tako revan da navede istoznačnice naziva istog kalibra gdje bi nam bio kraj.
A da imaš repetirku koja prima AR magove? Da li onda moraju biti blokirani na 10 metaka?