Lov šuljanjem

Lovačke priče, iskustva, doživljaji, lovački psi, fotografije...
Post Reply
Kicomico1
Pozornik
Pozornik

Lov šuljanjem

Post by Kicomico1 » 05 Jun 2026, 23:14

Pozdrav gospodo lovci :A02: ,

Pošto nisam našao post sa gore navedenom tematikom onda bih ovdje otvorio isti. Molio bih Vas za savjete po pitanju lova šuljanjem tj. piršom i/ili knjige/priručnike/ostalu literaturu. Molio bih Vas savjete koji Vam god padnu na pamet, a da su po Vašem bitni za nekog tko tek počinje loviti na taj način ili čak i iskusne lovce. Pod time mislim : kada je najbolje vrijeme za lov šuljanjem (mislim na sate), razlika u lovu šuljanjem ovisno o meterološkim prilikama, razlike u terenu (polje, šuma, kamenjar), odjeća i obuća (može i preporuka marki i/ili modela, materijali), oprema (što ponesti), optički ciljnici/mehanički ciljnici/točke, vrsta oružja (pretpostavljam da će većina biti za repetirajuće karabine, ali možda se nađe netko za jednometke ili nešto drugo), kalibri i streljivo tj. zrna za iste.

Ovo su samo neke od stvari koje su mi pale na pamet, ali slobodno proširite tematiku po slobodnom nahođenju.

Hvala Vam unaprijed i dobra kob :)

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: Lov šuljanjem

Post by jolly » 06 Jun 2026, 07:32

Ujutro, predvecer, nastoj imati vjetar u lice, ili planiraj taktiku s vjetrom.\
Zastanes, osmatras, sacekas, produzis

Kroz prirodu se moras setati kao duh. Kako udjes u loviste, tako izadjes i nastojis ako ne pucas da se ni ne zna da si bio.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply