Puška za long range i issf 300m

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Re: Puška za long range i issf 300m

Post by jolly » 10 Dec 2021, 20:45

Da!!!! Sjecam se ko danas!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 10 Dec 2021, 20:47

Ispravak tipfelera;

Da bi se podigla ili spustila bilo koja meta na daljini VEĆOJ od 100 metara,

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 10 Dec 2021, 23:48

Taner -
Bleiker -
Grunig elmiger -
Anshutz
Ove prve tri za ISSF na 300m sa diopterom ali uglavnom je to 6BR kalibar namjenjen za tu
disciplinu i ako ubodeš nešto od ove 3 a da nisu islužene i dale svoje nemožeš fulati jer to su puške
napravljene za rekorde i uglavnom CH produkcije.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 11 Dec 2021, 07:45

Svakako izvedivo.
:A25:
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Marko2Marko
Desetnik
Desetnik

Post by Marko2Marko » 11 Dec 2021, 15:05

https://hot-range.com/S76/A999000848/ri ... elna+puška

ali kad sam se zanimao za nju, pitao sam kolegu što misli o njome, pa je rekao samo 'stare jaje'... :lol:

i tada sam odustao od kupovine starih jaja... :mrgreen:

ali za probu možda bi bila sasvim dobra. kad bi se joj cijev zamjenila, vjerovatno bi bila sasvim konkurenčna...

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 13 Dec 2021, 19:28

Kod kupovine ovakvih kako kažeš "starih jaja" treba pripaziti na istrošenost cijevi
isprobati prije kupnje ako se može ali što se tiče svega ostalog godine im ne smetaju .

Highroller
Skupnik
Skupnik

Post by Highroller » 03 Jan 2022, 07:23

Ja i HR valuta par puta komentirali smo kako je nevjerojatno da u Hr se ne mogu skupiti 3 strijelca na ISSF 300m. Glavni problem je financijske prirode, volje bi se i našlo ali redikula sa minimalno 20-30k kuna teško.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 03 Jan 2022, 08:00

Highroller wrote:Ja i HR valuta par puta komentirali smo kako je nevjerojatno da u Hr se ne mogu skupiti 3 strijelca na ISSF 300m. Glavni problem je financijske prirode, volje bi se i našlo ali redikula sa minimalno 20-30k kuna teško.
Osobno mislim, da je to problem ne-popularnosti ISSF discipline.

Za usporedbu, pogledati biltene natjecanja poput "Grom", u Osijeku - gdje je za ocekivati svaki put po 300 nastupa, do maksimuma kapaciteta streljane, i organizatora. SLicno i za Vrbovec, i za ostala natjecanja. Oprema kosta i za jednu i za drugu disciplinu, ali odaziv strijelaca je neusporediv u ISSF prema turnirima u puski s optikom.
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Jan 2022, 11:32

Highroller wrote:Ja i HR valuta par puta komentirali smo kako je nevjerojatno da u Hr se ne mogu skupiti 3 strijelca na ISSF 300m. Glavni problem je financijske prirode, volje bi se i našlo ali redikula sa minimalno 20-30k kuna teško.
Ako ides na ISSF 300m onda je normalno da treniras sva tri stava, to vise nije hobi nego POSAO !
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 03 Jan 2022, 12:44

lex-lutor wrote:
Ako ides na ISSF 300m onda je normalno da treniras sva tri stava, to vise nije hobi nego POSAO !
I nije za svaku dobnu generaciju.
Turn better into best!

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 03 Jan 2022, 23:41

I za ISSF na 300m moraš puuunoo više pucati da bi napravio neki rezultat . Svaka čast long range pucačima ali kad probaš
ovako nešto onda imaš osjećaj da si potpuni amater. Imao sam prilike pucati iz takve puške na 300m ležeči još kako ,tako ali ostalo je baš posao
moraš se maksimalno posvetiti tome i godine su problem o kilama da ne pričam.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 04 Jan 2022, 09:10

matezg1 wrote:I za ISSF na 300m moraš puuunoo više pucati da bi napravio neki rezultat . Svaka čast long range pucačima ali kad probaš
ovako nešto onda imaš osjećaj da si potpuni amater. Imao sam prilike pucati iz takve puške na 300m ležeči još kako ,tako ali ostalo je baš posao
moraš se maksimalno posvetiti tome i godine su problem o kilama da ne pričam.
To je tocno.
Nazalost, trostav vrlo brzo, s godinama izbacuje sportase iz upotrebe. Sa vrhunskim strijelcima od 35 i nadalje, ISSF ne zna sta ce. One vrhunske - salje ih u "penziju", stavlja ih po kojekakvim olimpijskim odborima, komisijama, salje ih na doskolovanja za drugi posao i slicno. Ili ljudi jednostavno odustanu. I odu iz streljastva.

Medjutim,
Upravo je problem godina u sportskom streljastvu rijesen sa pojavom f-class disciplina. Na ovom linku, kako je pocelo:

https://nra.org.uk/get-into-shooting/f-class/

The name ‘F Class’ is taken from its founder; George Farquharson of Canada, who originally wanted to find a way of staying competitive at shooting when his eyesight gave up. He added a telescopic sight onto his rifle, and to give his old unsteady muscles a rest, he employed a sandbag to support the weight of the rifle. From that modest beginning F Class was born.

Since then it has now grown into a discipline it its own right, and not just something you do in later life. In fact, F-class appeals to all ages including those who have no prior involvement in target shooting.

Ako cemo gledati streljastvo kao cijeolozivotni hobi, onda mozemo ovako postaviti
djeca zracni program, pocetak MK discipline
Adolescenti program MK, ISSF trostav pa dokle doguraju, od loklanih turnira ili olimpijade. To je igra za mlade.

Zrela dob, VK pistolj idomaci prrogram, odnosno dalekometno streljastvo u nekoj od dicplina (f-class bez problema moze do penzije "and beyond")

To je ono sta nas krovni savez - hss - jos nije prepoznao.
Turn better into best!

Post Reply