Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Ovaj odgovor okoliša.
Ono što hoću reći je da smo si dali nogom u vlastito dupe. A tek je počelo. Sve će poskupjeti dodatno, jer smo stali u obranu korumpirane prćije. Koleba se i jedna Njemačka, a kolebat će se i više. Strašno puno imamo od toga što neki Sergej više ne može kupiti iPhone, a to što naš novac upravo vrijedi sve manje i manje itekako ćemo osjećati.
Ono što hoću reći je da smo si dali nogom u vlastito dupe. A tek je počelo. Sve će poskupjeti dodatno, jer smo stali u obranu korumpirane prćije. Koleba se i jedna Njemačka, a kolebat će se i više. Strašno puno imamo od toga što neki Sergej više ne može kupiti iPhone, a to što naš novac upravo vrijedi sve manje i manje itekako ćemo osjećati.
Ovisi u čemu štediš. Ako je u ruskim rubljima to zaista nije dobro. Ostalo se dobro drži i unutar je standardnih devijacija.
Mislim da me dobro razumiješ ali ne možeš si pomoći. Gorivo poskupljuje, a poskupjet će i puno toga drugog, lančano. Nekako nisam siguran da će plaće rasti tim tempom.
Ali slava Ukrajini i te priče.
Ali slava Ukrajini i te priče.
Razumijem ja tebe odlično, ali ti mene ne.
Nije problem to poskupljenje, nije pretjerano. Problem su sankcije, one naše. Ne ove EU ili Ruske, za sada su problem samo Rusima. Bila je nafta i ranije 150+ USD.
Nije problem to poskupljenje, nije pretjerano. Problem su sankcije, one naše. Ne ove EU ili Ruske, za sada su problem samo Rusima. Bila je nafta i ranije 150+ USD.
Eh da. I što smo dobili sankcijama Rusiji?
Mogućnost pomoći iz EU fondova. Jako bitna stavka jer smo pod vlastitim sankcijama.
Uveli mi ili ne uveli sankcije Rusiji. Naše sankcije imamo, a cijene će ići gore sa nama ili bez nas.
Ja glasam za EU fond.
Mogućnost pomoći iz EU fondova. Jako bitna stavka jer smo pod vlastitim sankcijama.
Uveli mi ili ne uveli sankcije Rusiji. Naše sankcije imamo, a cijene će ići gore sa nama ili bez nas.
Ja glasam za EU fond.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Naravno da smo na pravoj strani.
Ako razumijem što neki pišu,mi da nismo podržali Ukrajinu ovdje kod nas bi teklo med i mlijeko,a jeftine nafte koliko hoćeš?
Baš interesantno,nisam znao koliko je rodnjina zapravo činila za našu dobrobit.
I da,pod rusima su stvarno svi prosperirali i zato valjda neće nitko sa njima u državu!?
Slava Ukrajini !
Ako razumijem što neki pišu,mi da nismo podržali Ukrajinu ovdje kod nas bi teklo med i mlijeko,a jeftine nafte koliko hoćeš?
Baš interesantno,nisam znao koliko je rodnjina zapravo činila za našu dobrobit.
I da,pod rusima su stvarno svi prosperirali i zato valjda neće nitko sa njima u državu!?
Slava Ukrajini !
https://oilprice.com/oil-price-charts/#prices
Bilo je i skuplje tamo negdje oko 2010ih. Zlatno doba oil&gas industrije i jako visokih plaća u tom sektoru.
Pomorci se sjećaju tih vremena.
Sa nostalgijom.
Bilo je i skuplje tamo negdje oko 2010ih. Zlatno doba oil&gas industrije i jako visokih plaća u tom sektoru.
Pomorci se sjećaju tih vremena.
Friški info iz Slovenije...vojni obveznici s odsluženom vojskom se pozivaju na vojne vježbe tzv osvježvanje iz rukovanja naoružanjem itd. kroz 3 mjeseca svi će biti pozvani u službu/na obuku/i tome slično... budimo iskreni Kranjci su uvijek bili malo više nadobudni, ali gdje ima dima ima i vatre... primjera radi, jučer po povratku iz Postojne prema Ljubljani sam na 45 km autoceste izbrojao cca 25 Patria 6x6 i 40tak raznih vojnih kamiona (transportnih, labudica, cisterni)... Gdje je zapelo kod nas?
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Upravo to. EU gubi ruski plin, naftu, žitarice, rudu, sirovine...Ariel wrote:Ovaj odgovor okoliša.
A što gubi Rusija? Netflix, Disney, Spotify, Ikeu, Mastercard, Apple, H&M, Warner Bros, Volvo, Adidas, Harley Davison, Louis Vuitton, Prada, Tik-Tok, Levisice, Lego kocke...
Rezultati ovakvog pristupa se već vide:
Zapelo? Čini mi se da je naša strategija brza kapitulacija na prvi znak napada.AR15 fan wrote:Friški info iz Slovenije...vojni obveznici s odsluženom vojskom se pozivaju na vojne vježbe tzv osvježvanje iz rukovanja naoružanjem itd. kroz 3 mjeseca svi će biti pozvani u službu/na obuku/i tome slično... budimo iskreni Kranjci su uvijek bili malo više nadobudni, ali gdje ima dima ima i vatre... primjera radi, jučer po povratku iz Postojne prema Ljubljani sam na 45 km autoceste izbrojao cca 25 Patria 6x6 i 40tak raznih vojnih kamiona (transportnih, labudica, cisterni)... Gdje je zapelo kod nas?
The truth is hate to those who hate the truth.
-
Mirok
- Brigadni General

Rusi imaju problem što im je 60% prihoda plin i nafta.
Plus sve ove sankcije,tako da bi se mogli brzo približavati po standardu svom savezniku Venezueli .
Plus sve ove sankcije,tako da bi se mogli brzo približavati po standardu svom savezniku Venezueli .
-
Mirok
- Brigadni General

A mi uvijek "imamo " vremena...AR15 fan wrote:Friški info iz Slovenije...vojni obveznici s odsluženom vojskom se pozivaju na vojne vježbe tzv osvježvanje iz rukovanja naoružanjem itd. kroz 3 mjeseca svi će biti pozvani u službu/na obuku/i tome slično... budimo iskreni Kranjci su uvijek bili malo više nadobudni, ali gdje ima dima ima i vatre... primjera radi, jučer po povratku iz Postojne prema Ljubljani sam na 45 km autoceste izbrojao cca 25 Patria 6x6 i 40tak raznih vojnih kamiona (transportnih, labudica, cisterni)... Gdje je zapelo kod nas?
Slovenci su se prenuli,a mi ništa,bez obzira na susjedstvo.
Tečaj ruskog rublja sve govori.
A zašto ovo nitko ne gleda sa druge strane.
Žito - Slavonija. Nije li to prilika za obnoviti poljoprivredu.
Nafta - Jadran. Ako zaista ode visoko, isplatiti će se bušiti duboko.
EU najvljaje jačanje vojske. Trebati će puno vijaka, ležaja... prilika za obnoviti industriju.
Kapital - dionice svih tvrtki u gore navedenim djelatnostima.
Neće nama u RH naškoditi nedostatak jeftinih sirovina na EU tržištu. Dapače, može nam pomoći da plasiramo naše i obnovimo gospodarstvo.
Naravno. Sve ovo pod pretpostavkom da sankcije Rusiji potraju. Još da opale i Kini, nama super pa obnovimo brodogradnju. Jeftini uvozni proizvodi su nas devastirali, ne obrnuto.
EU najvljaje jačanje vojske. Trebati će puno vijaka, ležaja... prilika za obnoviti industriju.
Neće nama u RH naškoditi nedostatak jeftinih sirovina na EU tržištu. Dapače, može nam pomoći da plasiramo naše i obnovimo gospodarstvo.
Naravno. Sve ovo pod pretpostavkom da sankcije Rusiji potraju. Još da opale i Kini, nama super pa obnovimo brodogradnju. Jeftini uvozni proizvodi su nas devastirali, ne obrnuto.
-
Mirok
- Brigadni General

Ima nešto u tome,ima!IB43 wrote:Tečaj ruskog rublja sve govori.
Samo da je pameti kod ovih što nas vode !?
Pusti naše sankcije. Već su stoljetne i nastaviti ćemo im davati glas. To dođe nešto kao nacionalni identitet i tradicija. Možemo ih uvesti i u folklorna društva da ne padnu u zaborav.
Treba nama malo poduzetničkog duha i inicijative.
A vodeći će kao i do sada provoditi sankcije (PDV). Moram i odati priznanje. To je nešto što zaista nikada ne zaborave i uvijek odrade do zadnje lipe. Kamo sreće da su i u drugim aktivnostima takvi.
Treba nama malo poduzetničkog duha i inicijative.
A vodeći će kao i do sada provoditi sankcije (PDV). Moram i odati priznanje. To je nešto što zaista nikada ne zaborave i uvijek odrade do zadnje lipe. Kamo sreće da su i u drugim aktivnostima takvi.
Samo cijena žitarica raste i bez ovog sranja...ne znam jel se tko od vas bavi poljoprivredom, ali sjetva nikad nije bila skuplja nego ova sad... Krajem prošle godine cijena umjetnog gnojiva je bila oko 300% veća u odnosu na početak godine.
-
Mirok
- Brigadni General

O tome i govorimo,raste sve !Stanky069 wrote:Samo cijena žitarica raste i bez ovog sranja...ne znam jel se tko od vas bavi poljoprivredom, ali sjetva nikad nije bila skuplja nego ova sad... Krajem prošle godine cijena umjetnog gnojiva je bila oko 300% veća u odnosu na početak godine.
I raslo je i bez ovoga rata i bez našega svrstavanja na bilo čiju stranu .
Ne tako davno(siječanj) sam pričao s kolegom,bavi se poljoprivredom,koliko je otišao plavi gore,koliko sjeme,koliko gnojivo. I on viče bit će dobrana cijena pšenice,kako mi se čini neće biti više kruha ispod 10kn. Ženin brat isto sije,također je očima kolutao kad smo išli uplatiti gnojivo.
Kad je npr ulje otišlo gore, litra jestivog ulja skuplja u HR nego u DE...?
Tako da se slažem s tobom,raslo je to sve dobro i bez ovoga sad.
Kad je npr ulje otišlo gore, litra jestivog ulja skuplja u HR nego u DE...?
Tako da se slažem s tobom,raslo je to sve dobro i bez ovoga sad.
-
Mirok
- Brigadni General

Kada o poljoprivredi razmišljam, sjetim se i Vas koji żivite od toga.
Em ste angažirani 24 sata na dan,ovisi se o vremenu,vremenskim nepogodama,mešetarenju uvozom,nakupcima,mutikašama i kao kruna svega ova naša politika,koja Vam ne izlazi u susret.
Šteta,žao mi je,ali držite se!
Nadam se da Vam dolaze bolji dani!
Svako dobro Vam želim!
Em ste angažirani 24 sata na dan,ovisi se o vremenu,vremenskim nepogodama,mešetarenju uvozom,nakupcima,mutikašama i kao kruna svega ova naša politika,koja Vam ne izlazi u susret.
Šteta,žao mi je,ali držite se!
Nadam se da Vam dolaze bolji dani!
Svako dobro Vam želim!
-
Mirok
- Brigadni General

Imam podatak da su Ukrajinci jučer potopili ruski ratni brod.
Na brod je ispaljeno više projektila i izgleda da protumjere broda nisu bile učinkovite.
Mislim da su to rakete Neptun ,koje je Ukrajina usavršavala još ranije i ispaljene su sa MOLova.
Na brod je ispaljeno više projektila i izgleda da protumjere broda nisu bile učinkovite.
Mislim da su to rakete Neptun ,koje je Ukrajina usavršavala još ranije i ispaljene su sa MOLova.
Da,korvetu Vasilij Bykov.
Jučer su rekli da su ga poklopili salvom sa MLRS-a... sad s čim točno...tko zna.
Ova je gađala Ukrajinski patrolni čamac i u tom trenutku ga ovi poklopili.
Jučer su rekli da su ga poklopili salvom sa MLRS-a... sad s čim točno...tko zna.
Ova je gađala Ukrajinski patrolni čamac i u tom trenutku ga ovi poklopili.