SS MCX Virtus 11.5"
Re: SS MCX Virtus 11.5"
dundoivica wrote:evo moj def 15 f armalite isprobao sa spremnicima raznih proizvođača i ok sve paše i sve hrani kak treba kuruza isto neznam. svaka čast svima koji se igraju nadograđuju i tuniraju svoje primjerke. jedino sam misljenja a na to je utjecao kolega u specijalcima koji duži heklera u 7.62x51 kalibru a ostatak mu kolega duži hk416 i kaže da su odlične puške. ja bi osobno da imam 20k kuna za pušku uzeo heklerovu civilnu verziju u 223. neznam eto nekako mi se čini da je od svih ovih skupih verzija ta najbolja. napominjem naravno svaka ima mane i prednosti
416 i MR 223 je pregazilo vrijeme. Puška koja je 2004 bila end game, danas je zastarila. Robert Hirt, inače tvorac Hk416 je tvorac i SIG MCXa.
Kao što Ariel kaže, HK je bila u službi 20ak godina. Od JWK-a, CAG ili ti Delte, ST6 ili ti DEVGRU i još kod mnogo Tier 1 specijalnih postrojbi. SAS valjda nije jedini koristio 416, oni su vjerni Diemaco korisnici.
Danas, većina od njih se maknula ili se miče. Bilo to zbog kalibra, zbog nedostatka ili zbog bolje ponude.
Delte su otišle na Geissele u 6mm ARC kalibar, Devgru na Noveske itd. itd.
Ukratko, kada idemo po novi auto, ne tražimo golfa iz 2004, već nešto novije i bolje.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

vidiš to nisam znao o hekleru vodio se logikom ako kolega koji ga službeno koristi je zadovoljan omda mora biti al da ga napustaju neke vijske i rodovi nisam et izgleda da da imam para da bi popušio

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

što se tiče glocka imam 19 drugu generaciju, i zadovoljan sam sa njime doduše, imam na din i takog ga i koristim nisam strijelac i neidem na natjecanja pa to onda ni negledam. stvarno je pouzdan, sto se tiče pištolja tretiram ga kao oružije za na blizu. Samoobrana a to je max do 10 metara, inače sve ostalo je kao samo obrana i upitno a da se nađem u nekoj situaciji da moram koristiti vatreno oružije nedao Bog dragi, uvijek bi odabrao dugu cijev poluautomatsku ili pumpericu prije nego pištolj i to gledam na taj način pištolj je krajnje sretstvo ako nemaš ili zakaže sve ostalo, to je logika kojom se vodim. isprobao sam i imao dosta modela pištolja ali jedino mi je glock sjeo u ruku kao saliven, tako da je nekako i ostao primarni pištolj. i slažem se da ima boljih od njega.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
To iz nase perspektive ne znaci nista.dundoivica wrote:vidiš to nisam znao o hekleru vodio se logikom ako kolega koji ga službeno koristi je zadovoljan omda mora biti al da ga napustaju neke vijske i rodovi nisam et izgleda da da imam para da bi popušio![]()
Jel colt 1911 los pistolj samo zato jer ga je americka vojska odbaciila i uzela berretu?
Nije vojni standard, jedini standard na svijetu, da bi nesto bilo kvalitetno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
To je bit svega!dundoivica wrote:što se tiče glocka imam 19 drugu generaciju, i zadovoljan sam sa njime doduše, imam na din i takog ga i koristim nisam strijelac i neidem na natjecanja pa to onda ni negledam. stvarno je pouzdan, sto se tiče pištolja tretiram ga kao oružije za na blizu. Samoobrana a to je max do 10 metara, inače sve ostalo je kao samo obrana i upitno a da se nađem u nekoj situaciji da moram koristiti vatreno oružije nedao Bog dragi, uvijek bi odabrao dugu cijev poluautomatsku ili pumpericu prije nego pištolj i to gledam na taj način pištolj je krajnje sretstvo ako nemaš ili zakaže sve ostalo, to je logika kojom se vodim. isprobao sam i imao dosta modela pištolja ali jedino mi je glock sjeo u ruku kao saliven, tako da je nekako i ostao primarni pištolj. i slažem se da ima boljih od njega.
Za što je pojedincu potreban određeni komad orużja?
Tako da i donekle"nesavršen" bilo koji komad,može nekome biti taman.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ako baš hoćeš,kod mene na viksi,na selu ,je nekima i Golf 2 dobar.Ariel wrote:U tom slučaju, svi na Golf 2. Auto ide iz točke A u točku B
To je tamo viša klasa.
I još ga voze neregistriranoga.
Očito je nekome i takav ok.
Za makadam,rupe,blato,kroz granje ,šiblje,do dučana...
Nije tema ,ali.....
Neki i danas misle da je papovka vojna puška, natječu se njome i misle da ne treba ništa modernije. I kamo je to dovelo streljaštvo?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Inertnost sustava, potkapaitiranost rukovodecih kadrova dovela je doAriel wrote:Neki i danas misle da je papovka vojna puška, natječu se njome i misle da ne treba ništa modernije. I kamo je to dovelo streljaštvo?
Formiranja tri druga saveza, odljev clanstva i klubova.
Turn better into best!