HRVATSKI YOU TUBE KANAL

Datumi okupljanja, neprofitne udruge vezane uz oružje, itd...
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: HRVATSKI YOU TUBE KANAL

Post by Mirok » 07 Apr 2023, 16:54

Stargazer wrote:
IB43 wrote:Poanta je da na vlastitom kanalu osoba objavljuje što želi. Dok je skladu sa pravilima platforme koju koristi i koju vlasnik te platforme ima pravo oblikovati kako on to želi. A ništa od toga ne ugrožava nekog trećeg ili potiče kriminal.

Taj isti kanal će gledati netko koga to zanima ili možda nitko. Što je opet na volju onoga tko kanale gleda. A možda youtube nikada niti otvara, ni to nije problem.

Nitko nikome ne može određivati ni što će gledati ni što će objavljivati na svome kanalu, dok je u skladu sa pravilima platforme, nikoga ne ugrožava i ne potiče kriminal. Prisila je uvod u tiraniju.
Kao što je nepostojanje baš nikakvih pravila uvod u anarhiju.

Nitko nikome ne brani da otvori kanal na temu zakona. Ali nitko ne bi ni smio drugome određivati što staviti na kanal da ga poštedi negativnih javnih reakcija, to je ucijena.
Niti sam rekao da je ikome ista protiv zakona, niti sam rekao da netko nesta mora napravit.

Samo kazem da je savrsen prikaz zasto su zakoni kod nas losi taj sto ljudi smatraju da je ok i da su sretni sto imaju uopce nekakva prava i strah ih je traziti i boriti se za ista vise.
Pa hajde,povedi ljude u borbu....?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 07 Apr 2023, 16:56

Stargazer wrote:
Samo kazem da je savrsen prikaz zasto su zakoni kod nas losi taj sto ljudi smatraju da je ok i da su sretni sto imaju uopce nekakva prava i strah ih je traziti i boriti se za ista vise.
Ovdje je stvar o ne educiranosti.
Poznam ljude koje je strah kupiti zracnu pusku, jer se mora registrirati, jer se boje da ce zavrsiti na "nekakvom ispitivanju".
To nije odraz losih zakona, koji stavljaju zracno oruzje u slobodnu prodaju uz uvjet registracije, vec rezulata iracionalnog straha i nepoznavanja zakonske regulative.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Apr 2023, 17:04

Stargazer wrote:
Niti sam rekao da je ikome ista protiv zakona, niti sam rekao da netko nesta mora napravit.

Daj pročitaj što si pisao. Popljuvao si kanal, i to dobro. Samo jer nije o temama koje tebe zanimaju. Totalno nezasluženo.
I još diktiraš teme kojima bi se kanal morao baviti i kako. Čak su se i botovi povukli.

Zakoni se raspravljaju na e-savjetovanju. Vjerovao ili ne, argumentirani prijedlozi se prihvate i zakon promijeni.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Apr 2023, 17:06

jolly wrote:Ne zaboravimo jos jedan YT kanal - lovne tematike, renomiranog clana naseg foruma:
https://www.youtube.com/@rucnopunjac
Odličan kanal. Svaka čast Hrvoje.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 07 Apr 2023, 17:42

IB43 wrote:
Stargazer wrote:

Daj pročitaj što si pisao. Popljuvao si kanal, i to dobro. Samo jer nije o temama koje tebe zanimaju. Totalno nezasluženo.
I još diktiraš teme kojima bi se kanal morao baviti i kako. Čak su se i botovi povukli.

Zakoni se raspravljaju na e-savjetovanju. Vjerovao ili ne, argumentirani prijedlozi se prihvate i zakon promijeni.
Kritika nije pljuvanje.

Stvar je u tome da je ovo pocetni hype oko kanala, sto ce splasnit jer je sve samo reciklaza contenta.

Zakoni se raspravljaju u zajednici. I bori se za svoja prava, hrvati to ne shvacaju.

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 07 Apr 2023, 22:06

Lik sa YT kanal:auto-moto-tour, je smiješan lik.
Priča floskule, drami, loša mantra koja prolazi kod neupućenih.
Užas. On bi vatrenim oružje spriječio pljačku. Okay, može, al' ideš u bajbukanu.
Ne radi mene, nego radi presuda koja te čeka.
Ustvari ne priča on, nego umjetni glas.
Ne bi mu niš dao. A, da i dobije ne znam kaj, ne bi mu baš pomoglo.
Nije problem u oružju, nego u njemu.

Ručnopunjač je čovjek na mjestu, te na normalni i profesionalni način priča i objašanjva tematiku vezano za lov.
Njemu bi dao da ima oružje koje poželi i nosi gdje želi.
:A25:
dzg

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Apr 2023, 22:51

MatijaX wrote: Ručnopunjač je čovjek na mjestu, te na normalni i profesionalni način priča i objašanjva tematiku vezano za lov.
Njemu bi dao da ima oružje koje poželi i nosi gdje želi.
:A25:
Blago njemu na tvojoj beskrajnoj milosti!
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Apr 2023, 22:52

Srećom pa ne radiš na poslovima oružja.

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 07 Apr 2023, 23:50

Ja sam nebitan, kaj ste toliko zapeli?

Ljudi sami sebe kvalificiraju il diskvalificiraju za oružje.
Na drugima je da samo to registriraju, jer im je to u opisu posla.

Ta, mnogo vas ima oružje. Il ste lovci, praktični strijelci ili pak na osnovu samoobrane.
Kaj još želite?

Biti kauboji??
Nosati okolo oružje da svi vide? 8-)
dzg

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 08 Apr 2023, 00:12

Meni nije jasno o cemu ti pricas?
Oruzje se mora nositi ili prenositi na takav nacin da se ne uznemiruje javnost.
Postoji upravo takva zakonska odredba. (dakle nikakvo javno nosenje i tome sl)
I to je jedna odredba koju niko ne spori. I ista je usla u kulturu posjedovanja oruzja.

Medjutim postoje i druge zakonske odredbe koje su diskriminirajuce prema vlasnicima oruzja u odnosu na druge gradjane.
Kad budes posjedovao oruzje, s vremenom ces ih postati svjestan.
Turn better into best!

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 08 Apr 2023, 00:59

MatijaX wrote:Ja sam nebitan, kaj ste toliko zapeli?

Ljudi sami sebe kvalificiraju il diskvalificiraju za oružje.
Na drugima je da samo to registriraju, jer im je to u opisu posla.

Ta, mnogo vas ima oružje. Il ste lovci, praktični strijelci ili pak na osnovu samoobrane.
Kaj još želite?

Biti kauboji??
Nosati okolo oružje da svi vide? 8-)
Hocu obuci svoju pancirku i trcati po streljani dok pucam po papirnatim metama.
I to je ok. Biti tacticool kauboj.

:A27:

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 26 Apr 2023, 22:28

Jedini način mijenjanja zakona je upućivanje smislenih i argumentiranih prijedloga zakonodavcu.
Nema koristi od pljuvanja po internetu od toga ništa ,dopis ,argumenti primejri drugih država u kojima su neke stvari bolje
riješene jedino na taj način se može nešto promijeniti.
I po mogućnosti upućen od HLS-a ili HSS- koji bi trbali na tome raditi a ne rade.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 26 Apr 2023, 22:38

Moram navesti da je HLS uložio solidan napor po pitanju poboljšica propisa.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 27 Apr 2023, 08:45

matezg1 wrote: I po mogućnosti upućen od HLS-a ili HSS- koji bi trbali na tome raditi a ne rade.
Istini za volju, prema pisanim tragovima i izvorima dostupnim na internetu, vidljivi su pojedini komentari oba saveza na e savjetovanjima, i najmanje na jednom strucnom skupu sa ministarstvom. Takodjer se moze naci par nastupa u medijima od strane pokojnog predsjednika HLS-a Decaka vezano za problem divljih svinja u naseljenim mjestima, i steta od divljaci, te problema divljaci u prometu.
Najveci vidljiv uspjeh u zakonskoj regulativi od strane HLS-a bilo je upravo reguliranje steta na vozilima kod sudara s divljaci.
Dakle, nesto se napravilo, zakljucno s posljednjim zakonskim izmjenama. Ali nije bas sve vezano na ZONIPOG, nesto je vezano za lovstvo.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 27 Apr 2023, 09:39

Svojevremeno je HLS potencirao promjene kod produženja roka važenja OL,išlo se i na razgovore u Min zdravstva....
Srećom se poklopila politika i od ugovorenoga roka od 10 godina,dobili smo trajne dozvole :A25:
Ali da nije bilo te inicijative...???

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 30 Apr 2023, 07:01

Nazad na temu.
Kako sam to mogao zaboraviti?
Vjerojatno najozbiljniji i najproduktivniji Hrvatski lovacki you tube kanal.

Serval.
https://www.youtube.com/@ServalChannel
Turn better into best!

slimzara
Pozornik
Pozornik

Post by slimzara » 17 Jun 2023, 20:32

Da su ljudi bili strogi s kriterijima, stvari ne bi bile takve kakve jesu danas. Sve je ok, nista nije lose.

Kako ce postati bolji ako ih ne kritiziramo. Nisu ni Slovenija ni Srbija zapadna europa, samo sto su ljudi kao Dumdum i ekipa iz Polenara puno aktivnija i hrabrija tu bila.

I dalje mi nije jasno koja je poruka koju oni hoce poslati gledateljima. Recenzije oruzja, probijanje balistickih ploca(sa FMJ streljivom sto je jako yikes), dok uopce ne pricaju o problemima u Hrvatskoj sto se tice vlasnika oruzja kao sto su:
-Losi zakoni
-Manjak streljana
-Manjak trgovina
-Cijene oruzja i streljiva naspram madarske i slovenije
-Javni stav naroda prema oruzju
-problemi unutar saveza u Hrvatskoj(HLS,HSS,HSPS)
-Zasto netko u Hrvatskoj ne moze kupiti oruzje samo zato sto ga zeli nego se mora kupiti preko lovacke/sportske
-Losi zakoni za uvoz streljiva i oruzja
-Zasto klubovi ne zele primati nove clanove
-Zasto osim LASa nemamo streljana sa iznajmljivanjem oruzja, tipa madarska i slovenija ih imaju desetke.
-Zasto imamo preko 20 zakona i pravilnika koji se odnose na oruzje
-Zasto prigusivaci nisu legalizirani u hrvatskoj

Ima tu tema koje se moze pokrit za 300 videja, samo eto nitko ne prica o tome. Idemo kopirat ono sto su ameri radili prije 14 godina i pucat u lvl 4 balisticke ploce i recenzirat random pistolje dok je natjecateljska scena u hrvatskoj tipa u IPSCu prakticki mrtva.

Da samo bace malo oko na forum tu ima jos 1000 tema koji bi mogli napraviti kao videje, od PCC i spremnika do sveg i svaceg.

Evo pogledao sam im i zadnji video, nisam ga mogao pogledati do kraja, tokom cijelog videa se cuje dahtanje sto je rezultat loseg video editinga i nepoznavanje opreme za snimanje. O samom "takticnom" dijelu ne zelim pricat previse jer me je sram kad vidim takve stvari, nemam nista protiv camo odjece i slicnog, ali tako ljudi izgledaju kao ameri vise nego da rade nesto svoje. Nemam uopce osjecaj da rade nesto autenticno nego samo da ce kopirat videje koje sam gledao od DemolitionRancha ili kog vec prije 10 godina.

Jos jedna stvar koja me smeta je to sto je naveo da je njegovo oruzje registrirano na lov, a znamo sto vecina lovaca misli(ne svi) o dugom poluautomatskom oruzju. Ne shvacam zasto podrzavati HLS ako nemaju iste stavove kao on, IPSC se recimo ni ne spominje, a oni bi bili najblizi onome sto hoce predstaviti u svojim videjima.

Jos jedna zanimljiva tema videa bi mogla biti citanje novinskih clanaka i prikazivanje gresaka nasih medijskih kuca kada pricaju o oruzju.

Nemam nista protiv decki, ovo je na kraju dana samo kritika, i tu kritiku im dajem u dobroj volji. Ja isto posjedujem plate carriere, battle beltove, balisticke ploce, podosta pusaka itd. Ali ovo mi jednostavno nije zabavno za gledat jer je sve odavno vidjeno, nema orginalnosti. U samom videu sa balistickom plocom sam vidio toliko propusta da mi se neda ni pisati o svima njima.

A ovo sto ste rekli realnost i zelja. Vidili smo realnost sa Polenarom i DumDumom. Nije nemoguce. Ali ako ovako nastave zanimanje za kanal ce pasti.

https://socialblade.com/youtube/channel ... _PPV87taSw

Napomenio bi jos nesto sto sam upravo primjetio a to je jako neobican rast u pretplatnicima na youtubeu, u zadnjih 10 dana, svaki dan su dobili broj pretplatnika djeljiv sa 10. Nije neobicno za nove kanale da koriste botove za probijanje na pocetku.[/quote]

Evo dosta pratim ovaj post i vidim da imas puno "primjedbi" odnosno kritika kako ti kažeš. Mogu ti iskreno reći da iz tuđe perspektive seres po tuđem trudu, ali dobro, neka to bude "kritika".

Mogu komentirat ovo šta si napisao jer sam baš s njim prodiskutirao dosta ovih tema koje si ti spomenuo na šta bi se trebalo okrenut, odnosno fokusirat.

Spomenuo si zašto sponzorira i recenzira oružje moderno PA, a da ima registrirano na lovačko, on time ne promovira HLS, nego jednostavno manjak streljana i prostora za snimanje, tjera ga da snima u lovnim strelištima, pa time mora naglasiti na videu da se radi o lovačko registriranom oružju, jer u lovačkim strelištima je dozvoljeno koristit samo oružje za LOV, niti sportsko, niti samoobrana. Isto tako, puno ljudi ganja tuđi neuspjeh pa prijavljuje danas svih za svaki metak.

-Losi zakoni -> zakon nam se postepeno mjenja u pozitivnom smjeru, od legaliziranog reloadinga, do dozvoljenja PA oružja modernog izgleda, puno stvari se poboljšalo kod zakona o posjedovanju, a i u zakonu o prometu oružja, osim ako plačeš za 30rd mag, dosta nam zakon prati EU, te će se postepeno popravljati stvari.
-Manjak streljana -> slažem se, tu je problem samo država (odnosno prostorna uređenja te kompliciranost otvaranja) te snimanje videa o tome neće apsolutno nikako koristiti osim da se svi skupa grlimo i plačemo
-Manjak trgovina -> smatram da trgovina u RH ima i više nego dovoljno, ljudi kod nas vole izmišljati toplu vodu, rekao da bi da našim trg od Rijeke do Osijeka, pokrivaš sve vrste oružja s nabavom makar i čekanjem
-Cijene oruzja i streljiva naspram madarske i slovenije -> molim te, smatram da su cijene oružja i streljiva u RH dovoljno konkurentne s obzirom na to koliko HRV narod kupuje oružje, upoznat sam s trgovcima i više nego dovoljno i mogu ti reć da nam je vrhunac HS-9 G2.
-Javni stav naroda prema oruzju -> ne znam na što aludiras s ovom temom, oružje je u svakom kutku TABOO tema ili ugroza, nije RH narod problem, dapače, puno smo opušteniji od ostalih naroda EU.
-problemi unutar saveza u Hrvatskoj(HLS,HSS,HSPS) -> tu može ići komentirati, ali vjerujem da bi više dobio po p**** s ovim nego koristi
-Zasto netko u Hrvatskoj ne moze kupiti oruzje samo zato sto ga zeli nego se mora kupiti preko lovacke/sportske -> može, polaganje tečaja za rukovanje vatrenim oružjem (dozvoljava ti se držanje oružja), javi se u lokalnu PU ili PP i rješavaj, ili smatras da bi se oružje trebalo kupovat kao i krumpiri u Plodinama?
-Losi zakoni za uvoz streljiva i oruzja -> istina, loš je koncept zakona u odnosu na ostatak EU
-Zasto klubovi ne zele primati nove clanove -> jer nemaju di pucat
-Zasto osim LASa nemamo streljana sa iznajmljivanjem oruzja, tipa madarska i slovenija ih imaju desetke. -> biti će, budi strpljiv
-Zasto imamo preko 20 zakona i pravilnika koji se odnose na oruzje -> slažem se, previše je, ali tu nema baš njemu teme, opet aludiras na to da radi čovjek i snima videe protiv države, mingo ili slično
-Zasto prigusivaci nisu legalizirani u hrvatskoj -> koji će ti k?, ali biti će tema

Šimun ne radi na kopiranju amera kako tvrdiš, nego razvija kanal od početka s stvarima koji će privući ljude di će onda kada stvori dovoljno jak "utjecaj" moći okrenuti se jačim temama osim recenziranja ili su Garand Thumb, DemolitionRanch i slični u prva 2 videa srala po zakonima o oružju?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 17 Jun 2023, 23:14

slimzara wrote:
I dalje mi nije jasno koja je poruka koju oni hoce poslati gledateljima. Recenzije oruzja, probijanje balistickih ploca(sa FMJ streljivom sto je jako yikes), dok uopce ne pricaju o problemima u Hrvatskoj sto se tice vlasnika oruzja kao sto su:
-Losi zakoni
-Manjak streljana
-Manjak trgovina
-Zasto netko u Hrvatskoj ne moze kupiti oruzje samo zato sto ga zeli nego se mora kupiti preko lovacke/sportske
-Zasto osim LASa nemamo streljana sa iznajmljivanjem oruzja, tipa madarska i slovenija ih imaju desetke.

Ima tu tema koje se moze pokrit za 300 videja, samo eto nitko ne prica o tome. Idemo kopirat ono sto su ameri radili prije 14 godina i pucat u lvl 4 balisticke ploce i recenzirat random pistolje dok je natjecateljska scena u hrvatskoj tipa u IPSCu prakticki mrtva.
Ako govorimo o popularizaciji, samom pojavom na YT kanalu, promoviraju poruku da je oruzje moguce legalno posjedovati u HR.
Mnogi nemaju pojma kako doci do nabavne dozvole, i koje sve mogucnosti pruzaju razne discipline streljastva, ili mogucnosti lova.

E, sad. Kao prvo, za javnu prezentaciju takvog tipa, mislim da treba imati hrabrosti pojaviti se osobno u medijima.
Znaci, ovo je pozitivno. Recimo. Hrabrosti i inicijative imaju jer su pokrenuli YT kanal

Medjutim, za snimiti kvalitetan promo video, postoje neka pravila kako se narator predstavlja, uvodi u temu, razradjuje, dolazi do zakljucka, kakav dres code naratora, i kako se snima.
Nasi decki su uglavnom samouki, profesionalne YT prezentacije lako je razaznati i odvojiti od amaterskih.
Da bi se mogao snimiti profi promo video, za to treba novaca, i to bi mogli financirati veliki savezi, ali oni to ne rade (mislim, ni ne razmisljaju o tom)
Tako da nase YT kanale, rade entuzijasti u dobroj namjeri, sli ujedno i s greskama u prezentaciji kao pocetnika u javnom mediju.

U kanalu cro ballistic, osobno mislim da radi tehnicku gresku, jer ne testira inherentnu preciznost oruzja, dakle sa naslona, nego puca po siluetama s manje udaljenosti iz ceg se ne moze nista zakljuciti. Dress code koji koristi mozda daje krivu poruku, para military dress code, a to nije sport (nit iSSF, nit IPSC, nit long range) i nije lov, i nestrucni gledaoc (citaj javnost) krivo moze shvatiti.
Ako se testira lovacko oruzje, treba biti u skladu s lovackim nacinom odjevanja.
A za sportsku u skladu sa pravilima oblacenja unutar pravila krovne organizacije gdje se takvo oruzje koristiti. A testiranje na meti barem priblizno prema sportskoj svrhi oruzja (nije isto ISSF ili IPSC)

Ali kako rekoh, nacini prezenatacije kao i javni image ili poruke javnosti, je nesto sto se uci, za to postoje tecajevi ili vislji oblik osposobljavanja, a nasi decki su samouaki, i snalaze se kako najbolje znaju.

Sta se tice sirokog spektra tema i problematike koje si naveo, za tako nesto, jedan covjek ne moze pokriti sve.

Cinjenica jest da postoji dosta ozbiljnih tema o kojima se ne govori po YT kanalima, ali za neke je zaista potrebno biti "insajder" da bi se moglo komentirati.
Posto jedan covjek ne moze sve to pokriti, rjesenje je na YT kanal dovesti strucnog gosta koji ce dati svoju prezentaciju.

Uglavnom prvi korak su napravili pa su se pokrenuli, i to treba pozdraviti, ali sad tek imaju dosta prostora za usavrsavanje, kako si i sam rekao.
Turn better into best!

crobal
Civil
Civil

Post by crobal » 18 Jun 2023, 00:36

Pozdrav ekipa!
Prije svega pošto sam novi član foruma, prije nego krenem odgovarati na neke postove i ispravljati pojedine promašene navode da se predstavim.
Ime mi je Šimun i vlasnik sam i tzv. host Croballistic-a. Prije nego se uhvatim odgovora na same krive navode oko platforme konkretno YT, napomenut ću da uz Croballistic sam vlasnik još jednog kanala s prosjekom od oko 3 milijuna pregleda godišnje i cca 100 000 pretplatnika, i od iste te platforme od 2017. imam korektan prihod, za koji vjerovali ili ne plaćam porez (ovo će značiti članu kojem će većina odgovra biti upućena jer vidim da je borac za moral, legalnost i pravdu). Uz to sve, profesionalni sam vatrogasac u javnoj postrojbi tako da se ne smatram ''influenserom'' koji ne zna šta će sa sobom pa iz dosade uzme kameru pa se snima jer je to zabavno, jer ipak, na kraju krajeva hranim obitelj koja uključuje dvoje djece.

E sad, ajmo redom, da ne quotam jedno po jedno, podebljat ću postove pa ću odgovoriti na iste.

Ako su face umjesto da rade reviwove javno govore koliko su zakoni u hrvatskoj losi i restrektivni.

-Kanal se nikad neće uplitati u politiku i zakone iz dvije stvari.
Jedna je ta da se igrom slučaja krećem u takvim krugovima u koje ste Vi (obraćam se autoru posta) vidim poprilično neupućeni i nije baš sve tako kako ste si Vi složili u glavi.
Druga je ta da je kanal zamišljen da bude interaktivan i zanimljiv prosječnom gledatelju, a samim uplitanjem u zakone i pozivanje na nekakav bunt (kakav Vi zazivate u pojedinim postovima), mogu dovesti ne samo sebe (naveo sam da sam roditelj dvoje djece), nego i staviti u nezgodnu poziciju sve vlasnike oruža.

no sto je zanimljivo, prema navodima u svojim prezentacijama autor kanala ima podrsku ili sponzorstvo od pojedinih trgovina.

Što se tiče ovog dijela, sponzorstvo je konkretno išlo s trgovinom Hunter iz Zagerba. Ne iz moje potrebe za sponozorstvom, već zbog dugogodišnjeg prijateljstva i poznanstva s vlasnikom i smatrali smo da si međusobno možemo napraviti konkretnu uslugu i spojiti ugodno s korisnim.
Ono što valja napomenuti da svo oružje snimano na kanalu je posuđeno od privatnih vlasnika oružja. Po zakonu je poprilično teško i reći ću nemoguće izvući oružje iz trgovine i dovući ga za potrebe snimanja i to nije bio slučaj s ni jednim komadom oružja.

-Losi zakoni
-Manjak streljana
-Manjak trgovina

Ne mora svaki video nužno imati poruku, neki su tu jednostavno jer su zanimljivi, a po mom skromnom iskustvu od 7 godina i ukupno 30ak milijuna pregleda, znam kako određena publika diše. Isto tako ću se osvrnuti na to da to Vama nije zanimljivo, ako vam pošaljem statistiku, ipak ćete vidjeti da oko 98% ljudi koji su pogledali taj video, smatraju da je zanimljiv. (Statistika uključuje zadržavanje publike, stopa klikanja na sam video, dob, spol, maltene skoro boja kose)
Ako Vas same te teme muče i želite odgovre, rado ću Vas uputiti na neke svoje kontakte koji su dosta bliski zakonodavstvu pa možda da napravite nekakav sastanak i sve iznesete na stol.

Evo pogledao sam im i zadnji video, nisam ga mogao pogledati do kraja, tokom cijelog videa se cuje dahtanje sto je rezultat loseg video editinga i nepoznavanje opreme za snimanje

Ne radi se o lošem editingu i nepoznavanju opreme, nego o lošoj kvaliteti i preosjetljivosti mikrofona koja se ne da regulirati u parametrima, plus lošoj kondiciji zbog viška junk hrane. Ali pošto imam firmu koja se bavi digitalnim marketingom i profesionalnim snimanjima eventova i objekata, rado ću u privatnoj poruci podijeliti s Vama videe koji su snimani i montirani za klijente pa se nećete opterećivati s dahtanjem. A imam uz to i privatnih videozapisa sa dahtanjem koje nije neprijatno pa mogu podijeliti i to.
Uz to ću napomenuti da uz svu opremu za snimanje (Blackmagic bmpcc 6k, Nikonov Z5 i da ne nabrajam dalje), koristimo najjeftiniju kameru iz inventara firme jer smatramo da je i dalje u rangu s većinom onog što koristi konkurencija, i kanal je tu ne iz interesa već iz spajanja dvaju ljubavi pa se ne opterećujemo pretjerano da završna kvaliteta bude za kino. Dapače voljni smo Vam ko firma financirati put i ustupiti opremu da nam snimite, pa uz to i stanete ispred kamere i napravite konkretnu recenziju i ''načmete'' problematiku koja Vas muči, bez cenzure.

O samom "takticnom" dijelu ne zelim pricat previse jer me je sram kad vidim takve stvari

Vidim da nažalost uz svo Vaše shvaćanje tematike, niste shvatili satiru i na šta ciljamo s tim taktičnim dijelom, jer da jeste, znali bi da se radi baš o upozoravanju da se takve stvari ne guraju pretjerano u medijski prostor radi stvaranja loše slike o vlasnicima oružja i gledanju na nas sve kao ''divljake'' a ne sportaše i ljubitelje oružja.

Napomenio bi jos nesto sto sam upravo primjetio a to je jako neobican rast u pretplatnicima na youtubeu, u zadnjih 10 dana, svaki dan su dobili broj pretplatnika djeljiv sa 10. Nije neobicno za nove kanale da koriste botove za probijanje na pocetku.

Napomenili ste negdje da nemate vremena za bavljenje pojedinim stvarima, ali vidim da Vam istraživanje ide dobro, ali ste krivo usmjereni. To što pričate nema veze s vezom, a rast pratitelja prati rast pregleda što je po mom opet kažem skromnom iskustvu normalna pojava. Dapače spreman sam podijeliti listu pretplatnika i statistike koja će Vam pokazati da se ne radi o botovima, koje između ostalog sam Youtube itekako prepozna, i kanali dobiju ban u startu i te stvari odavno ne prolaze. Kao što sam prethodno napomenuo, uz kanal od oko 100 000 pretplatnika i desetke milijune pregleda, brojke me ne zanimaju, jer se sma kanal svakako ne može nešto posebno unovčiti zbog sadržaja, ma da ni oko konkretno ću reći brojku, ni 1000injak kuna (teško se navikavam na EUR) mjesečno nije ni za bacit, makar pokrijem ratu vrtića.
Sve ostale tvrdnje na tu temu su neosnovane nebuloze iz neznanja.

Takodjer je ilegalno i nemoralno.
Pročitati tekst iznad.

Još ću nadodati na kraju da ne udavim čitatelje foruma u krajnosti,
vezano za same izraze i samo objašnjavanje pojedinih stvari na samom kanalu. Navest ću to da je sama ideja i ljubav prema oružju došla od oca, koji je nakon ratnog staža u SJP, prešao u službenika za stručno usavršavanje koje se ticalo konkretno oružja pa mogu reći da uz literaturu poprilično znam kako što funkcionira, a naravno uvijek je prostor za učenje, i u hodu se nauči puno stvari.
Ono što s tim iznad želim reći je da, gledatelji kanala jesu jednim dijelom ljubitelji oružja i ljudi koji bez obzira što nemaju diplomu mogu biti i puškari i predavati i balistiku i sve što se tiče samog oružja, ipak, veći dio publike je onaj s minimalnim i nikakvim znanjem, i zbog tog se prilagođavamo takvoj publici da pohvata izraze i samu tematiku, koliko god sami sebi čudno zvučali, i neke snimljene stvari brisali pa ih ponovno snimali da sročimo to na neki jednostavniji način da to shvati i prosječan gledatelj koji nema nužno dodira s vatrenim oružjem.

Recimo to ovako u mojoj struci onoj vatrogasnoj, jednostavnije mi je reći osobi koja recimo ima prvi put susret s aparatom za početno gašenje, da je unutra prah koji gasi požar, a ne da se radi o ABC prahu koji monoamonijevim dihidrogenfosfatom djeluje na slobodne radikale itd itd itd.

Onaj tko hoće razumjeti, znat će o čemu pričam.

Za sve upite vezane za sam kanal, budućnost kanala, i ideje, naravno otvoreni smo. Pohalit ću uz to dosta članova koji ujedno prate kanal na popriličnom broju ponuda posudbe svog oružja za snimanje i recenziranje, i toga stvarno ima puno i trudimo se odgovoriti svima na mailove i izorganizirati se da se posnimi sve, ali jedno po jedno.

Toliko od mene!

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 18 Jun 2023, 15:26

Pratim cro balistic i svaka cast za novi gun kanal,posebno sto je Hrvatski.Sto se mene tice sve 5 smo se nadam da ce na red doci malo i starijeg povijesnog oruzja a ne samo novo,takticko itd.(Ok,bio je Luger)Ono.Test tj neobavezno pucanje iz nekog Mosin nagana,M48 i sl,mozda da dodje i nesto crnog baruta na red, ali to su samo moji gusti i prijedlozi a tek je poceo kanal ima vremena bit ce vjerujem svega ako Bog da :) .Veliki pozdrav i svaka podrska.Kanal je dobar. ;)

Post Reply